Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 28. maj. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 28. maj.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Alma je naredila ogrlico iz školjk, zato se prijatelji z ladjo odpravijo iskat roza delfina, da bi mu jo podarili. Na poti srečajo golobico Gildo in kralja Algo, ki jim ogrlico vzame.

Niko in Joži se lotita izdelave orjaške snežene kepe, a jima ta pobegne in se kotali čez mesto, kjer postaja čedalje večja in po poti pobira predmete.

PMami pujsa in oči pujs peljeta Pepo in Jureta na igrišče. Spusti se megla in kmalu ne vidijo ničesar več. Odločijo se, da se bodo vrnili domov. V katero smer morajo?

Petja napiše igro o pastirju, ki se šali s prijatelji tako, da jih naplahta, da je prišel volk. A ko pride pravi volk, mu nihče ne pomaga, ker mu nihče več ne verjame. Skupina gre tisti dan na piknik v začarani gozd v katerem pukne vsak, ki se zlaže. Priča smo glasni in precej smrdljivi zabavi.

Džamila pokliče Duha, ki pa je bolan. Neznansko zoprno kiha in je brez robčka. Skupaj z Aladinom gredo k zdraviteljici, ki pa je tedaj ni. Mnogolika si želi prevzeti Duhove čarobne moči, zato se prelevi vanjo. Duha pregleda in ga začne zdraviti z morsko solato.

Aladin gre v prodajalno jasnovidca Razina. Kristalno kroglo vpraša, kako mu kaže. Zanima ga namreč, ali bo bogat. Toda kristalna krogla mu pokaže sliko Duha, ki se znajde za rešetkami. In res mu preti nevarnost. V mestu je namreč lovec na duhove.

Obupani Dimitri Tariku in Jenny zaupa svojo največjo skrivnost. Zgrožena sta, vendar vseeno skupaj z njim odideta po sledi zemljevida. Na cilju pa je vse drugače, kot so si predstavljali, in prijatelji začudeni spoznajo, da se je uresničilo, kar je napovedala oraklinja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Rembrandt van Rijn se je rodil v premožni družini kot najmlajši od devetih otrok. Starši so ga poslali v šolo, toda odločil se je, da bo raje slikar. Že zgodaj je pokazal izjemno nadarjenost in kmalu odprl svoj atelje, ki je doživel velik uspeh. Zaradi razsipnega življenjskega sloga in nepremišljenega ravnanja z denarjem je v poznejših letih obubožal. V londonski Narodni galeriji in amsterdamskem Rijksmuseumu so s skupnimi močmi pripravili razstavo njegovih poznejših del, ki se odlikujejo po posebni tehniki slikanja. Gostje v oddaji nam bodo predstavili najvidnejša in najzanimivejša dela razstave.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tudi zadnji poskus ubranitve Leopardovega brloga ni uspel in Trevanionovi ter Du Plessis resno razmišljajo o selitvi v Anglijo, k Georgini. Vsi, razen Du Plessisa… V trenutku, ko bi Danny moral z Alice in družino stopiti na letalo, se prikaže Dup s podatkom, da nosoroge v sosednjem rezervatu zastrupljajo z veterinarskim anestetikom, kar pomeni korumpiranega veterinarja, ki se okorišča s prodajo dragocenih rogov. Ali bo Danny stopil na letalo?

To je zgodba o eni najstarejših veščin na svetu, ki se je razvijala skozi celotno človeško zgodovino. Označevali so jo kot domoljubno, revolucionarno, subverzivno, ozdravljujočo in celo protizakonito. Dokumentarni film razkriva, kako se je pletenje pojavilo v antiki in kakšen vir navdiha je v sodobni družbi. Vsebuje presenetljive zgodbe, intervjuje, posnetke in arhivsko gradivo, ki kažejo, kako je pletenje povezalo ekonomijo, vojno, sindikate, zdravje, vlogo moških in žensk, umetnost, modo in vohunstvo.

15:30
Otroški program: Op!

Ciril je veverica, ki se ne spomni, kam je odložil svoje stvari. Hana mu pomaga, da o tem napiše pesem.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Kriškraški so spoznali kurenta Gala in mu želijo podariti robček! Ojoj, ampak robčka ni … prav nikjer! Kako se bodo Kriškraški znašli? In kakšno nenavadno rešitev bo ponudil Lovro? Brž hop v krtino!Kriškraški so spoznali kurenta Gala in mu želijo podariti robček! Ojoj, ampak robčka ni … prav nikjer! Kako se bodo Kriškraški znašli? In kakšno nenavadno rešitev bo ponudil Lovro? Brž hop v krtino!

Hyacinth si za konec tedna sposodi razkošno vilo sestre Violet in svaka Brucea in organizira piknik. Hyacinth sreča vaško posebnico Bunty in se zaklepeta z njo. Bunty se napije. Medtem Richard išče Buntyjino psico Zoe, ker mu je tako naročila Hyacinth. Pridruži se jim še Buntyjin mož Dorian in se zagleda v Hyacinth. Na piknik pridejo tudi Onslow, Daisy, Rose in Hyacinthin oče s Poljakinjo, ki se zagleda v Richarda.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V zadnjih desetih letih je raziskovanje vesolja neverjetno napredovalo in doseglo številne uspehe. Prvič so zaznali gravitacíjske valove. Izjemen dosežek je bila tudi prva fotografija okolice črne luknje. Dobili smo 3D-zvezdno karto z milijardo zvezd. Še en velik dosežek pa je uspel satelitu Planck, ki je s teleskópom iskal odgovor na vprašanje, iz česa je sestavljeno naše vesolje. Prvi umetni Zemljin satelit je leta 1957 izstrelila Sovjetska zveza, pred desetimi leti pa je okoli Zemlje krožilo že približno 800 delujočih satelitov. Danes jih je že 2200, izstrelitev še 12.000 novih pa načrtujejo različne države. Med njimi je tudi Slovenija, ki naj bi izstrelila prva dva svoja satelita. Vabljeni k oglédu oddaje Ugriznimo znanost.

Začetke medicinske etike je pred več kot 2000 leti postavil starogrški zdravnik Hipokrat. Sredina 20. stoletja pa z vpeljavo novih tehnologij in metod podaljševanja življenja sproži številna nova vprašanja in etične dileme, ki se dotikajo začetka in konca življenja. Danes si bioetika postavlja vprašanja ustvarjanja, izboljševanja in podaljševanja kakovosti življenja, in se med drugim ukvarja s področji umetne oploditve, evtanazije, prekinitve nosečnosti in genske terapije.

Živo, Vida in Tonija pričaka vetroven dan in nova igra, imenovana ujemi pero. Toda veter kar preveč brije in pero odnese stran. Zdaj se gredo prijatelji novo igro, ki se ji reče ustavi veter.

Pingvini imajo zabavo. Pingvin si želi, da bi bila popolna. Povabljenim toči pijačo in servira tortice. Potem pa mu s tortice pade češnja. In ta češnja povzroči pravo zmedo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kako se tretja vlada Janeza Janše spopada s povsem novim izzivom za svet, tudi Slovenijo? S kakšnimi ukrepi bo tudi v prihodnje blažila gospodarske in socialne posledice epidemije novega koronavirusa? Kakšna so pričakovanja različnih segmentov družbe, kako preseči razdeljenost in koliko lahko k temu prispeva odnos vlade in opozicije?

Voditeljica: Tanja Starič

Kako se tretja vlada Janeza Janše spopada s povsem novim izzivom za svet, tudi Slovenijo? S kakšnimi ukrepi bo tudi v prihodnje blažila gospodarske in socialne posledice epidemije novega koronavirusa? Kakšna so pričakovanja različnih segmentov družbe, kako preseči razdeljenost in koliko lahko k temu prispeva odnos vlade in opozicije?

Voditeljica: Tanja Gobec

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Plečnikov stadion, eden najstarejših športnih objektov v Evropi, je že leta ogrožen – kaj ga čaka z novo gradbeno zakonodajo? O dveh uspehih: kuharske mojstrice Ane Roš, ki je izdala knjigo Sonce in dež pri ugledni ameriški založbi Phaidon, ter med karanteno odlično obiskane spletne Baze slovenskih filmov, ki jo soureja Lev Predan Kowarski. In dveh obletnicah: 40. obletnici Titove smrti, ki jo obeležujejo tri razstave, in 50. obletnici delovanja pionirjev popularne elektronike, düsseldorfski zasedbi Kraftwerk.

Voditeljica: Polona Balantič

Izraelski dokumentarni film Pozabljeni prinaša presunljivo zgodbo o Judih v Jugoslaviji med drugo svetovno vojno. Ustvarjalci – na čelu z mlado, v Sarajevu rojeno Judinjo, ki išče sledi o svojem pradedu – so iz pričevanj preživelih in pripovedi zgodovinarjev iz vseh republik nekdanje Jugoslavije sestavili sliko, ki razkriva, kako lahko nestrpnost do drugačnih v izjemnih razmerah pripelje do sovraštva in nezaslišane okrutnosti, po drugi strani pa tudi do izjemnih dejanj poguma, prijateljstva in ljubezni. Od cvetoče jugoslovanske judovske skupnosti, ki je pred vojno štela 82.000 ljudi, ni ostalo skoraj nič, tudi zato, ker je bil namerno izbrisan celo spomin nanjo. Medtem pa ideologija in duh protisemitizma, kot dokazuje skrb vzbujajoči prizor, ko domačini preženejo ekipo, ki želi posneti nekdanje taborišče na otoku Pagu, ostajata zlovešče živa.

V zadnjih desetih letih je raziskovanje vesolja neverjetno napredovalo in doseglo številne uspehe. Prvič so zaznali gravitacíjske valove. Izjemen dosežek je bila tudi prva fotografija okolice črne luknje. Dobili smo 3D-zvezdno karto z milijardo zvezd. Še en velik dosežek pa je uspel satelitu Planck, ki je s teleskópom iskal odgovor na vprašanje, iz česa je sestavljeno naše vesolje. Prvi umetni Zemljin satelit je leta 1957 izstrelila Sovjetska zveza, pred desetimi leti pa je okoli Zemlje krožilo že približno 800 delujočih satelitov. Danes jih je že 2200, izstrelitev še 12.000 novih pa načrtujejo različne države. Med njimi je tudi Slovenija, ki naj bi izstrelila prva dva svoja satelita. Vabljeni k oglédu oddaje Ugriznimo znanost.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov