Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. maj. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 31. maj.

07:00
Živ žav

Milan s sošolci in učiteljico obišče živalski vrt. V nahrbtniku ima pokovko, s katero bi rad hranil živali. Oskrbnik v živalskem vrtu pa jih vse skupaj pouči, da to ni dovoljeno, saj lahko živalim s tem zelo škodi. In Milan v veliko veselje sošolcev pokovko razdeli mednje …

Slon Ivan je izgubil spomin in sploh ne ve, kdo je. Lojzek in Pika menita, da potrebuje nekoga iz sorodstva, ki bi mu osvežil spomin. Lojzek zato nariše slonovega daljnega prednika mamuta.

Na obzorju se pokaže mavrica in Ava, Riko in Teo si ob tem nekaj zaželijo. Močan veter žal odpihne nekaj barv, zato se jih prijatelji odpravijo poiskat. Kako naj se sicer njihove želje uresničijo?

Gasilci rešijo mucko, ki ne more z drevesa. Oh, kako rada bi bila tudi Pipi in Mandi gasilca. Pa bi zmogla kaj tako težkega? Zelo se potrudita in dokažeta, da sta iz pravega testa.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Pišček ugotovi, da nekatera drevesa izgubljajo listje. To ga razžalosti. Gaber mu reče, naj nič ne skrbi, saj bo spomladi drevje spet vzbrstelo z novimi svetlimi listi. Piščka zanima, ali bo drevesa brez listov zeblo, in uporabi balone, da pritrdi liste spet na veje. Malčki se žogajo, po nesreči zadenejo Piščkovo drevo, in listje se spet usuje na tla. Gaber pa jih potolaži: Saj bo kmalu pomlad in na drevesu bo pognalo mlado zeleno listje.

Krt Marko se zaradi nesporazuma odloči oditi iz mesta. Niko ga gre iskat, a se znajde v težavah – takrat pa mu na pomoč priskoči prav Marko.

Prijatelji v Čarnem zalivu so že slišali vse pesmi Barona Jelena, zato ga ne poslušajo, ko prepeva. Baron Jelen ugotovi, da bo moral spremeniti svoj nastop – in se odloči, da bo postal čarodej.

Krokodil mora biti zakrinkan, ko gresta z Rijo v živalski vrt. Paznik ga ne sme prepoznati, saj Rijo obide groza ob misli, da bi ga zaprl v krokodiljo ogrado. A Krokodil bi vseeno rad spoznal svoje sorodnike. Druge živali, naj bodo velike ali majhne, ga ne zanimajo preveč. Končno mu Rija dovoli, da jih obišče. Krokodil od navdušenja skoči v bazen, poln krokodilov. Končno Rija s svojo bistroumnostjo reši najboljšega prijatelja.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu veliko stvari potrebuje popravilo.
Žan in Boris se odločita, da bosta za en dan postala zdravnika. S priborom za prvo pomoč, ki jima ga pripravi mami, se odpravita na lov za pacienti. Najprej pomagata igrači, ki je ostala brez polnila, nato roži, ki se je zlomila, potem pa bi vendarle že rada pomagala tudi kakšnemu medvedu, a zdi se, da nihče ne potrebuje njune pomoči. No, vse, dokler oči ne potoži, da ga bolijo noge, ker že ves dan prenaša škatle po trdih tleh. Žan stisne Mislija in se domisli, kako bosta pomagala očiju – noge mu bosta ovila v mehko gazo, da mu bo udobno.

Mira je sramežljiva želva, ki ne zna sklepati prijateljstev. Hana in njena pomočnika ji pomagata premagati sramežljivost.

Papiga modri makao predlaga sovicam, da obiščejo polje sončnic. Bubi se ji takoj pridruži. A papiga bi najprej rada jedla kokosove oreščke in plavala pod slapom. Bibi in Boni se raje odpravita k obali, kjer Boni utrga cvet hibiskusa, ki bi ga rada podarila Bubi. Sestrici sledita na polje sončnic in vso prestrašeno dohitita, tik preden ta poleti za papigo skozi slap v jamo. Bibi sestrici predlaga, naj ji ne sledi, če ji ni do tega. In tako se Bubi, Bibi in Boni podajo na polje sončnic. Papiga nimfa jim razkrije, da se sončnice obračajo tako, da s cvetovi vedno zrejo proti soncu. Očka pojasni, da temu pojavu rečemo heliotropizem. Preden jim mami zapoje uspavanko, jim svetuje, naj nikomur slepo ne sledijo, pa čeprav je njihov prijatelj.

Trobka in Skok odkrijeta začetek mavrice. Kakšen čudež! Z mavrico se igrata, plezata po njenem loku in spreminjata svoje barve. To je eden najlepših dni v njunem življenju. A mavrica že bledi in obtičala sta daleč stran od svojega doma. Kako se bosta Trobka in Skok vrnila domov?

Pepa in Jure sta na obisku pri babi in dediju pujsu. Ptički pozobajo semena, ki jih je posejal dedi pujs, zato mu Pepa in Jure pomagata narediti strašilo.

Na stadionu Repek priredijo tekmovanje nogometnih maskot. Beni postane Veliki Hovhov in se pomeri z maskotama ovc in gepardov. Videti je, da bo najslabši, dokler ne pride preizkušnja, v kateri prav on zablesti

Petrček odkrije DoVinčijev izum, ki sadje spreminja v slastne sadne kocke. Kocke imajo stranski učinek, ki povzroči, da prijatelji zamenjajo glasove. To je zabavno, dokler jim sadja ne zmanjka, in morajo šolsko predstavo izpeljati z napačnimi glasovi.

Pikapolonica pristane na Zajčku Rjavčku in ta začuti, da je nekaj posebnega. Ko pikapolonica odleti, ji Zajček Rjavček sledi, in odkrije, da jo doma čaka veliko majhnih pikapolonic.

Zafrk Reaktivčkom ukrade pihalnik in z njim odleti. Zmeraj si ga je želel uporabljati, a mu tega niso dovolili. Zdaj pa se bo lahko na mile viže igral z njim. Vsaj tako misli on. Ko Reaktivčki odkrijejo, kje je pihalnik, ugotovijo, da lahko Zafrk poruši jez in ogrozi vse v okolici.

Zafrk se na gori Rushmore pretvarja, da je navaden turist. Toda tja je prišel zato, da bi podobo svoje glave dodal glavam štirih ameriških predsednikov, izklesanim v skalo. To delo zaupa robotkom, ki pa svoje naloge ne opravijo najbolje.

V Zakajzato je velik preplah, saj proti njemu drvi komet. Zmedi, Zoja in Feliks se podajo v vesolje in ga ustavijo, pri tem pa še izvedo marsikaj o drugih planetih.

Pri Neži je na obisku prijateljica Polona. Igrata se z gradom. A Manca bi se prav tako rada igrala z gradom in ker ga ne dobi takoj, obtoži Nežo, da je zlobna. Vila Mila ji predlaga, da naj svojo težavo reši drugače in naj se pogovori z Nežo na tak način, da ji bo Neža grad posodila.

Jon poskusi rolkati. Kmalu pa začne pretiravati in nenadoma ugotovi, da so stvari bolj nevarne, kot se mu je zdelo. Bitzer mu priskoči na pomoč.

Začela se je tekma za županski stolček ... Bo Tom premagal Direktorja?

Ellisina nekdanja varuška je uspešna igralka tenisa. Na pomembnem turnirju osvoji zlato medaljo. Ko se vrne domov, priredijo slavje v njeno čast. Ob tej priložnosti namerava odličje obesiti na steno k drugim odličjem. To je obljubila očetu, ko je bil na smrtni postelji. Toda tik pred tem njena zlata medalja izgine neznano kam.

Kaj ima Škofja Loka s slovenskim impresionizmom in zakaj je upodobljena na mnogih slikah v stalni zbirki naše Narodne galerije, kako so na razvoj mesta vplivale redovnice uršulinke in kaj imajo z zgodovino mesta škofje iz Freisinga na Bavarskem? To je samo nekaj vprašanj, na katere bo skušala odgovoriti oddaja o enem naših najlepših in najbolje ohranjenih srednjeveških mest. Voditelj se bo v oddaji pogovarjal z uršulinkama Lavrencijo Kržišnik in Marijo Jasno Kogoj, zgodovinarjem Francetom Štuklom in slikarko Doro Plestenjak.

Tisoč sveč lahko prižgemo z eno sveč, pa se njen plamen zato ne zmanjša. Tudi sreče ni nikoli manj, če jo delimo. "Kamen, ki so ga zidarji zavrgli, je postal vogelni kamen."(Ps 118,22)
Razmišlja Davorin Buher

Ali je ženska res nosilka lepote, harmonije in poezije v družbo in Cerkev, kar pravi papež Frančišek? V posebni oddaji na binkošti.

Na binkošti je Božja Mati Marija skupaj z apostoli pričakala darove Svetega Duha. Ali je ženska res nosilka harmonije, lepote in poezije, kot pravi papež Frančišek, in ima zato posebno vlogo v družini, družbi in Cerkvi? Kdo pa so sodelavke papeža Frančiška, ženske, vključene v delo Svetega sedeža? Katere ženske zaznamujejo delovanje Katoliške cerkve pri nas ? O tem v posebni oddaji Obzorja duha.

Pomurski pridelovalci zelenjave se soočajo s težavami po epidemiji s corona virusom, saj je prodaja zelenjave drastično padla. Oljkarji uvajajo nov protokol namakanja, ki bo v teh sušnih časih še kako dobrodošel. V zadnjih treh mesecih se vse evropske mlekarne soočajo s presežki mleka. Slovenski mlekarji in trgovci so se v tem mesecu povezali in organizirali promocijsko akcijo, ki so jo poimenovali Slovensko mleko nas povezuje. Letošnji Teden gozdov nas je ponovno opomnil na pomen gozda in posameznih dreves, gozdarji so opozorili tudi na nevarnost širjenja podlubnikov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V studiu bodo zaigrali člani ansambla Saša Avsenika in skupina Pop Design. Posnetke od doma pa so nam posredovali ansambla Banovšek in Roka Kastelca, Striček band, Eurokvintet, skupina Špica, Sorške face, Vražji muzikanti, Topliška pomlad in mnogi drugi.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V duhu kampanje Zdaj je čas. Moja Slovenija vas vabimo, da spoznate edino turistično kmetijo na Cerkljanskem z znakom Slovenia Green. Odkrivali smo najmočnejšo energijsko točko v Sloveniji, cerkev Svetega Ivana, ki okoli sebe skriva dragocene zgodbe prve vojne in je na poti do arheološkega najdišča Divje babe, kjer je bila najdena najstarejša piščal na svetu. Glede na to, da je Slovenija na pragu Evropske gastronomske regije za leto 2021 pa na Cerkljanskem nismo spregledali – samo tej pokrajini lastne kulinarike – kot je na primer šebreljski želodec in pa smokavc.
Odpravili smo se tudi po sledeh pohodniške uspešnice Julijana Trail. Krožna daljinska pot omogoča obhod gorovja Julijske Alpe po urbanih dolinah in samotnih planotah, čez prelaze, po skritih stezicah redko poseljenih krajev, skozi večje turistične centre na obrobju gorovja, ob rekah Soče, Save, Bače, Tolminke in v manjšem delu po italijanskem, obmejnem, manj poseljenemu delu. Na večini etap lahko opazujemo najvišjo slovensko goro Triglav z vseh strani.

Mladinska drama o dekletu, ki se želi osamosvojiti.

12-letna Varpu živi z materjo, ki ni dorasla starševski vlogi. Skrb za mamino čustveno ravnovesje, na katerega med drugim slabo vplivajo številni padci na vozniškem izpitu, je eden od glavnih virov njene frustracije. Ima pa tudi druge težave. Sošolke jo med tečajem jahanja povprašujejo po očetu in z debelo lažjo si nakoplje njihov posmeh. Neke noči jo premaga silna želja po osamosvojitvi. Z ukradenim avtom se poda na pot iskanja očeta, a čaka jo neprijetna resnica. Najprej izsledi napačnega moškega in na domu obišče uspešnega, a nasilnega poslovneža, ki jo nažene. Njen pravi oče, ki ga spozna z materino pomočjo, je v resnici odštekani, revni boem, ki se upira družbi. Varpu ga sprva občuduje, saj se ima tudi sama za upornico. Ko izve, da oče trpi za shizofrenijo, pa mora spremeniti svoj pogled na svet.

Izvirni naslov: TYTTÖ NIMELTÄ VARPU / Dansko-finski film, 2016 / Režija in scenarij: Selma Vilhunen / Igrajo: Linnea Skog, Paula Vesala, Lauri Maijala

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratno nedeljsko popoldne z Bernardo in Jožetom delijo novinarka dnevnoinformativnega programa in voditeljica Katarina Braniselj, sončna glasbenica iz Savinsjke doline Alya, za bolj strokovne nogometne napovedi bo poskrbel dr. Andrej Stare, za šalo in hec pa se nam iz Štajerske javlja Vinko Šimek. Naš sodelavec Magic Aleksander izziva Jožeta, da se nauči pravega čarodejskega trika.

Muk in Lucijan sta v Venezueli. S prijateljema Džaropom in Rejno hočeta prirediti koncert, vendar polomita njune ropotulje. Hitro bo treba poiskati nove. In to kar v gozdu!

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ottilie po dedovi smrti prevzame vodenje podjetja, vendar zaradi mladoletnosti nima prostih rok. Baron Philipp von Brand ji namigne, da jo bo po koncu obdobja žalovanja zasnubil, a ko pride ta čas, Ottilie zaman čaka nanj. Namesto tega jo za roko zaprosi koristoljubni grof Castell, ki se je brez njene vednosti z von Brandom dvobojeval za njeno roko. Ko Ottilie izve, da se bo baron Philipp von Brand poročil s prijateljico iz otroštva, se ji podre svet.

Čas koronavirusa je razkril vse: pomen medicinskih sester v zdravstvenem sistemu, njihovo požrtvovalnost, pomen topline človeških odnosov v hudih stiskah ljudi … O vsem tem govori tokratna gostja, predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Monika Ažman. Govori tudi o čisto konkretnih primerih, ko je mama šele po osmih tednih lahko objela otroke, pa o stiskah medicinskih sester, ko na začetku epidemije ni bilo zaščitne opreme, o njihovem tveganju lastnega zdravja za dobro bolnika in o tako prozaičnih stvareh kot so obljubljeni dodatki k plači. Sama Monika Ažman ima izkušnje z obeh strani – že kot otrok je bila nekaj let bolnica v Valdoltri, mnogo kasneje je preživela raka; vse to je vplivalo na njen poklic in delo medicinske sestre, neverjetnega optimizma pa nikoli ni izgubila.

Voditeljica: Lidija Hren

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poetična dokumentarna pripoved o štirih družinah: vsaka s svojimi sanjami in željami, pa tudi s svojimi bolečinami in upanjem za prihodnost.

Kar jim je skupnega je vseprisotnost stroja, termoelektrarne Šoštanj, ki je bila nekoč ponos mesta, danes pa je sinonim za politične mahinacije, ekološko katastrofo in korupcijo.
Mesto svetlobe, dokumentarni film, ki ga je po scenariju Nine Cijan režiral Marko Kumer Murč, je ljubezenska zgodba med ljudmi in njihovim mestom, ki se počasi potaplja.

Iz niza televizijskih upodobitev opernih arij v izvedbi slovenskih opernih pevcev, ki smo jih tonsko posneli ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, boste tokrat lahko prisluhnili baritonistu Robertu Vrčonu. Predstavil se bo z recitativom in arijo Jaga iz Verdijeve opere Othello. Arijo smo posneli s Simfoniki RTVS pod taktirko Milivoja Šurbeka. Urednica ciklusa Operne arije je Danica Dolinar, snemalec Bernard Perme, režiser pa Aleš Žemlja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov