Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 10. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 10. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Ste slišali, da si partnerja/-ko izberemo na podlagi vonja, ki ga ima? Kakšen je vaš vonj, uporabljate parfume? V lepotnih nasvetih tokrat izdamo vse skrivnosti o dišavah – s strokovno gostjo. Učili se bomo tujih jezikov in tako navsezgodaj zjutraj razgibali možgane, v modnem kotičku pa bomo izvedeli, kakšne kopalke bomo nosile ženske in kakšne moški to poletje. Ne zamudite!

09:05
Otroški program: Op!

Iz bube se izleže čudovit metulj in druščina se odloči, da ga bo z balonom odpeljala domov v Frfotave slapove. Tam jih nadleguje zbiralec metuljev, polkovnk Plahutnik.

Ko pride jesen, se Betka in Niko igrata z odpadlim jesenskim listjem.

Pepa in njeni prijatelji se pri ribniku igrajo z ladjicami. Zajklja Zinka nima ladjice, zato ji oči pujs iz časopisa naredi nekaj prav posebnega.

Levji kralj povabi Lenarta na zabavo. Ezop je jezen, ker ni povabil njega. A Lenart na poti na zabavo polomi kolo in izgubi vabilo. Ezop napiše igro o jelki, ki se je bahala pred trnovim grmom, kako lepa in čvrsta je. Rezultat tega je, da gozdarja posekata njo in ne grma. Lenartu je žal, da se je bahal. Na koncu najdejo vabilo in se vsi odpravijo na zabavo.

Kmet polaga beton in Bitzer ga mora čuvati, dokler se ne strdi. A mokra površina je za Jona in čredo prevelika skušnjava ...

Infinity pripluje do Tikopie. Ivi je vesela in ganjena, ko vidi otok in svoje stare prijatelje. S posadko obišče poglavarje, gre na Tafuov grob in se igra v morju. Na Tikopii se ni veliko spremenilo in za Ivi je to še vedno najlepši otok na svetu.

Vrhunski športnik, metalec kladiva, kraški rojak Danilo Žerjal, ki ga je v duhu nove pravovernosti povojnega časa športni funkcionar izbrisal iz vseh športnih arhivov in mu namenil kazen na Golem otoku. Če bi na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu za palec ne prestopil črte, bi postavil olimpijski rekord! Z dokumenti, fotografijami, arhivskimi posnetki, pričevanji in igranimi prizori obujena življenjska pot, ki je športnika svetovnega kova vodila v beg pred Golim otokom v Italijo in pozneje v Južno Ameriko, kjer je v Orwellovem letu 1984 izginil, ter po dvanajstletnem hčerkinem iskanju znova stopil v zgodovino rojstnega kraja, Krasa in slovenskega športa. Zadnji avtorski projekt Jadrana Sterleta, film, ki ga je pripravljal dolgo in srčno, kot pravi Kraševec. Režija: Tugo Štiglic.

Če ste siti klasičnih receptur za pico, potem vas bomo v tokratni Kuhariji na kubik navdušili. Klasično pico bo kuharski šef Grega razstavil na prafaktorje in prepoznaven okus v segmentih vrnil na krožnik v obliki, ki ne bo spominjala na pico, ampak bo to vrhunska kulinarična predstava: krema parmezana, paradižnikova omaka, pečena zelenjava in kruhov čips s prelivom balzamičnega kisa in sušenih oliv. To je pica na kubik!

Lokal prevzame nova šefinja Helga, severnjaška lepotica, ki navduši ves moški vrtičkarski svet - nekatere z lastno pojavo, druge z ureditvijo njihove stare gostilne. Tonetone, ki ne jeclja več in nima več družabnika Toneta, se bo konca sveta udeležil s podmornico. Tudi Štefan je nov človek. Borec proti alkoholu in poet.

Kdo je oče Helgine hčerke ne muči samo Rajca, pač pa tudi Polkovnika. Ninanana postane vojno območje, ki ga razreši presenetljiv prihod kozla. Je Miha potegnil pravo potezo, ko je zamenjal stanovanje za avto?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaradi izgube finančne podpore se družina znajde v težavah. Ed poskuša najti rešitev, veterinarske storitve ponudi slavni kobilarni, a zaradi okužbe vse skupaj skoraj pade v vodo. Medtem pa Danny dobi novice, ki bi lahko razdrle družino.

Mlada Amsterdamčana se pogovarjata o gensko spremenjenih organizmih. Karsten o stvari sicer ne ve kaj dosti, a je vseeno prepričan, da ti škodujejo zdravju in so v resnici orožje v rokah agrokemičnih podjetij, ki si želijo svojega monopola v kmetijstvu in pri pridelavi hrane. Hidde, znanstvenik, mu skuša pojasniti, da je to tehnologijo mogoče uporabljati trajnostno, in da lahko gensko spremenjeni organizmi v resnici blažijo svetovno lakoto in revščino.

Že 25 let oddaja Male sive celice živi s sloganom Znanje je neskončno. Četrt stoletja bomo proslavili s spretnostno-inteligentnimi igrami. Se zabavali s tekmovalci in razglasili najboljšega. Letošnje leto je zelo posebno tudi zato, ker sezono končujemo s četrtfinalom in imamo osem zmagovalnih ekip.

Richard je ves na trnih, ker Hyacinth sama išče hiško na deželi: boji se namreč, da bo kupila kaj, česar si ne moreta privoščiti. Z njo pa ne more, ker mora po tasta na policijsko postajo. Hyacinth se res odloči za velik dvorec na deželi.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji raziskujemo različne poglede na tek in maraton. Ugotavljamo, da je tek priljubljena oblika rekreacije, saj je naš način življenja preveč sedeč. Obenem pa s sogovorniki razmišljamo, ali je tek lahko tudi beg od samega sebe in skrbi, ter raziskujemo, koliko je vpet v širši družbeni kontekst skrbi za zdravje v negotovih družbenih razmerah, ki od posameznikov zahtevajo nenehno pripravljenost in tekmovalnost. Odgovarjamo tudi na vprašanje maratona in nagibov, zaradi katerih se ljudje odločajo zanj, kdo je tipični maratonec in kako na to vplivajo družbena omrežja, dotaknemo pa se tudi emancipacije žensk, ki se v vse večjem številu udeležujejo maratona.

Scenaristka Katja Stamboldžioski
Režiserka Maja Križnik

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je konstituirala kot narod, ki nas je skratka napisala. Nas je napisal Poker Tomaža Šalamuna, ki se je "naveličal svojega plemena in se izselil"?
Dve leti po objavi šokantne Dume 64 - šlo je za parodijo Dume Otona Župančiča - ki je Slovence temeljito pretresla, pesniku pa prinesla sodni pregon, je leta 1966 Šalamun izdal svojo prvo zbirko: Poker. In to v samozaložbi. Šalamun, ki je kasneje obveljal za enega največjih slovenskih modernistov, je že v Pokru uporabljal svoj jezik; pesnik in skrbnik Šalamunovega centra Aleš Šteger nam je pojasnil, zakaj je šlo pri tem za pravo revolucijo v smislu poetičnega izrazoslovja. Šalamun se je tudi zares izselil in precej časa preživel v Ameriki, kjer so ga veliko prevajali, medtem ko njegovo pleme zanj ni imelo pravega posluha. Pozneje ga je priznala tudi domovina in v ZDA se je vrnil kot kulturni ataše, postal je član SAZU in vzornik ter kolega številnim literatom. O pokru kot igri se je razgovoril igralec Jonas Žnidaršič in povedal tudi, kaj je rokenrol poezija.

Čarli priganja Lolo, naj pohiti, da ne bosta zamudila v šolo in vrtec. Toda kaj, ko se zmeraj zgodi toliko zanimivih reči, ki pritegnejo Lolino pozornost; Lola mora barvati, plesati z oblaki, skakati ristanc na potki in se hihitati z ježki. Čarli se mora spet domisliti potegavščine, da jo čim prej spravi v avto. Da bi jo prehiteli zmaji, tega si pa Lola res ne sme dovoliti!

Trava na dvorišču je zrasla zelo visoko. Pepa in Jure sploh ne vidita drug drugega in v visoki travi izgubita žogo. Oči pujs pokliče na pomoč dedija pujsa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Športna drama. Christian je izjemno nadarjen mlad nogometaš, ki je prišel pod okrilje rimskega nogometnega kluba Roma. Hkrati je tudi osebnostno nepredvidljiv in je zaradi svojega značaja že zabredel v težave, pravzaprav je do vratu v njih. Po zadnji potegavščini, ki si jo je privoščil, se predsednik kluba odloči, da bo Christianu priskrbel učitelja in vzgojitelja, ki mu bo pomagal in ga naučil, kako obrzdati značaj, ter ga hkrati pripravil na zaključni maturitetni izpit. Valerio, novi učitelj, plašen in samotarski tip brez denarja in obremenjen s preteklimi težavami, je pravo nasprotje lahkotnemu in brezskrbnemu Christianu. Med njima je sprva kar nekaj nesoglasij, saj sta si zelo različna, vendar se sčasoma zbližata, postaneta prijatelja in zaveznika, kar še posebno koristi Christianu, ki se tako kljub vsem pritiskom in nevarnostim, ki pretijo mladim, a slavnim posameznikom, postavi na noge.

IL CAMPIONE / THE CHAMPION / ITA / 2019
Režija: Leonardo D'Agostini / Scenarij: Leonardo D'Agostini, Antonella Lattanzi, Giulia Louise Steigerwalt / Igrajo: Stefano Accorsi, Andrea Carpenzano, Massimo Popolizio, Ludovica Martino, Mario Sgueglia, Anita Caprioli, Camilla Semino Favro …

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Krajinska ureditev nordijskega centra Planica, območje nogometnega centra na Brdu pri Kranju, zunanja ureditev prenovljene Švicarije – to je le nekaj projektov studia oblikovanja prostora AKKA, katerega vodi Ana Kučan. Krajinska arhitektka, redna profesorica na ljubljanski biotehniški fakulteti, o prostoru razmišlja celovito. Veliko pozornosti namenja tudi izginjajočemu javnemu prostoru, katerega pomen in vrednost so ponovno potrdile tudi razmere v času koronakrize. Z gostjo tokratnega profila bomo govorili tako o oblikovanju vrtov in parkov kot tudi o nujnosti ohranjanja zelenih in drugih vsem dostopnih površin v mestih.

Voditeljica: Polona Balantič

V oddaji raziskujemo različne poglede na tek in maraton. Ugotavljamo, da je tek priljubljena oblika rekreacije, saj je naš način življenja preveč sedeč. Obenem pa s sogovorniki razmišljamo, ali je tek lahko tudi beg od samega sebe in skrbi, ter raziskujemo, koliko je vpet v širši družbeni kontekst skrbi za zdravje v negotovih družbenih razmerah, ki od posameznikov zahtevajo nenehno pripravljenost in tekmovalnost. Odgovarjamo tudi na vprašanje maratona in nagibov, zaradi katerih se ljudje odločajo zanj, kdo je tipični maratonec in kako na to vplivajo družbena omrežja, dotaknemo pa se tudi emancipacije žensk, ki se v vse večjem številu udeležujejo maratona.

Scenaristka Katja Stamboldžioski
Režiserka Maja Križnik

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov