Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 13. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 13. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Kakšen krasen dan! Ravno pravšnji za obisk Čudogozda. Jure in Eva sta že tam. Odkrila sta lisičji brlog. Nemudoma ga morata raziskati. Brez čelad ne bo šlo. Pogumno sta zlezla v prvi podzemni rov. In nato še v drugega. Kaj vse sta videla pod zemljo? In kdo je začel pogrešati sončne žarke? Preverite.

Milan bi rad treniral nogomet, igral flavto in počel še kup stvari, očka in mamica pa ga pri tem spodbujata. Toda kmalu vsi skupaj ugotovijo, da je to preveliko breme za tako majhnega otroka. Tudi za sanjarjenje si je namreč treba vzeti čas.

Pika se suče kot vrtavka in Zofi bi jo rada oponašala. Ker se pri tem lahko poškoduje, ji skrbni bratec Lojzek nariše pravi vrtiljak. Kakor vedno, hoče zdaj prav takšnega zase imeti tudi Pika. Prijazni Lojzek ji ga seveda z veseljem nariše.

Zaradi strašne nevihte Jonas in Marcelino doživita brodolom. Jonas je prepričan, da sta odkrila samotni otok, na katerem so ljudožerci. Zelo je vesel, da bo moral preživeti v divjini, saj bo izkušnje lahko opisal v knjigi. Medtem ko Marcelino in miška iščeta vodo, zagledata napis Botanični vrt. Naslednje jutro galeb Smejko prinese novico, da prihajajo trije fratri, ki iščejo Marcelina. Ko ga najdejo, jih Marcelino nagovori, naj se obnašajo kot ljudožerci, saj bo lahko Jonas le tako napisal knjigo. Pretvarjajo se, da so zlobni in krvoločni in kot pravi ljudožerci ugrabijo Marcelina. Jonas jih nemudoma napade in tako reši svojega varovanca.

Kača Kaja je slekla kožo in Mavgli jo prosi, ali je lahko njegova. Kaja se strinja in Mavgli kožo napolni z listjem in mahom, da je spet videti kot prava kača. Z njo na smrt prestraši šakala Tabakija.

Lovro se bo preselil h krtini Studia Kriškraš. Zdaj ima veliko dela s selitvijo, zato se Šviga in Črtica trudita domisliti, s čim bi ga razveselili in zaželeli dobrodošlico novemu sosedu. Ko sta že popolnoma prepričani o svojem dobrem načrtu, ju nekaj preseneti …

Pssst, tokrat bomo v temni ledenici premagovali strah pred strašnimi duhovi! Kaj drugega nam ne preostane! Tako je Pepe obljubil Tjašu in obljubo moram držati, kajne? Se vidimo!

Med "prijateljskim" obiskom semnja se Govoreči Tom in Angelca trudita, da se večer ne bi spremenil v romantični zmenek.

Firbcologi so zaskrbljeni. Kako to, da Pia nima fanta? Morda nima časa, da bi ga spoznala, morda premalo hodi na zmenke, morda pa … ji morajo pomagati! Kaja in Peter medtem izdelujeta papirnate rože, Naja in Jaša se sprehajata po Moderni galeriji, Amar in Sara pa se učita plesati argentinski tango. Na vrata stanovanja pa potrka prvi fant! Bo očaral Pio?

Po uspešnih predtekmovanjih novo sezono Malih sivih celic, ki letos slavi že 25 let, slovesno, z rubriko 25, odpirata OŠ Ormož in OŠ Šmarje pri Jelšah. Rumeni Jelšani Julija, Tina Tiara in Gašper ter vijolični Ormožani Lea, Ema in Kevin se preizkusijo v geografiji, zgodovini in glasbi. Poznavanje mladinskih del Franceta Bevka in sestavnih delov pisma jim pomaga pri hitrih celicah, priložnost pa imajo videti tudi pravo mesojedo rastlino. Kot se za jubilejno oddajo spodobi, brez presenečenj in nekaterih novosti ne gre, komu so bližje PREBRANE CELICE, spremenjen BRIHTOLIN s slovenskimi znamenitostmi in ovire v LABIRINTU, pa v 1. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Infodromu smo poizvedeli, kako se bodo od šole poslovili devetošolci iz Osnovne šole Franceta Prešerna v Mariboru. Valeta bo letos malo drugačna. V Infogromu nas je zanimalo, kako so učenci iz Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica spremljali informacije o koronavirusu, saj se je v mednarodni razsikavi, v kateri so sodelovali mladi iz 42 držav, tudi iz Slovenije, izkazalo, da so bili tisti, ki so bili o koronadogajanju dobro obveščeni, zaradi tega manj zaskrbljeni. Več kot 60 odstotkov učencev po svetu še ostaja doma, saj so v 129 državah šole še vedno zaprte. Otroški poročevalec Patrik, ki trenira nogomet, se je srečal s svojim vzornikom Rokom Kronavetrom, pojasnili pa smo tudi, kako lahko sodelujete pri projektu Noč ima svojo moč: ta bo posvečen opazovanju in raziskovanju divjih kostanjev.

Ko Rüyet izve, da je njen brat homoseksualec, je na preizkušnji njen odnos do drugačnih. Moritz začne snemati film za šolsko nalogo in pri tem odkrije hišico ob reki. Ta postane zatočišče novih prijateljev in kmalu se jim pridruži še Aminata. Strah jo je za brata, zato končno stopi iz begunskega doma in mu sledi.

Kako se družimo v času facebooka, instagrama, twitterja in youtuba? Kar naenkrat imamo ogromno prijateljev, s katerimi komuniciramo, sledimo ljudem, ki jih včasih sploh ne poznamo, pogosto sami ustvarjamo vsebine, do katerih najraje dostopamo kar preko mobilnih telefonov … V prvi Osvežilni fronti nove sezone bodo ustvarjalci razmišljali predvsem o tem, kako je digitalni svet spremenil našo komunikacijo.

Umetna inteligenca danes zna vedno več! Piše celo novinarske tekste in to tako, da je težko ugotoviti, da jih ni napisal človek! Poleg tega odlično sesa, nam pomagajo pri spletnih nakupih, avtomobili vozijo že skoraj sami, telefoni prepoznavajo naš obraz in računalniki z nami igrajo šah. In nas premagajo! Umetna inteligenca je z nami na vsakem koraku. Pred desetimi leti smo že govorili o umetni inteligenci, v prihodnji oddaji pa bomo preverili, kako je v zadnjem desetletju napredovala. Razkrili bomo, kako danes znanstveniki s pomočjo umetne inteligence iščejo nova zdravila in kako se bodo samovozeča vozila v prihodnosti odločala med tem, koga rešiti pri morebitnih prometnih nesrečah. Predstavili bomo Unescov mednarodni raziskovalni center za umetno inteligenco in humanoidnega robota, ki ga urijo na inštitutu Jožef Stefan. Vabljeni k ogledu oddaje, ki smo jo zaenkrat naredili še novinarji!

Kdo bo ustavil varde? Iz stranke v stranko. V zahvalo letala, kaj pa dodatki? Denar za delavce v žepe delodajalcev. Ko kraški kamen zaživi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Predstavljamo nemškega ovčarja, delovnega psa, ki je tudi zvest in prijazen družinski član. Svetujemo, kako olajšati in polepšati življenje starejšim psom. Odpravili smo se na teren s prostovoljcem Društva za dobrobit živali AniMa. Obiskali smo otoke na Ptujskem jezeru, kjer gnezdi kar nekaj vrst, med njimi navadna čigra. Svetujemo, kako izbrati primerno posodo za hranjenje psov. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Tokrat se večinoma časa mudimo v Mariboru, kjer smo obiskali Večnamensko romsko postajo, ki je kljub zaprtju v zadnjih mesecih, nemoteno izvajala svoje aktivnosti. Kot dober primer prakse s Štajerskega konca predstavljamo program socialne aktivacije Rominj, ki v sklopu različnih programov nabirajo delovne izkušnje. Večnamenski romski center Drom iz Krškega je poskrbel za video nasvete in priporočila o osnovni higieni v narečju dolenjske romščine. Predstavljamo pa še novo knjigo s pozitivnim sporočilom Preprosto enostavno: čutim, katere avtor je Sandi Horvat.

V oddaji se bomo spopadli z bolečino v ledveni hrbtenici, ki predstavlja drugo najbolj pogosto bolezensko stanje takoj za respiratornimi obolenji. V ambulanti družinskega zdravnika prestavlja peti najbolj pogost vzrok za obisk, v ortopedskih ambulantah pa je teh bolnikov kar od 50 do 60% . Hkrati je bolečina v ledveni hrbtenici najbolj pogosti vzrok za bolniški stalež. V oddaji bomo o vzrokih, zdravljenju in skrbi za zdravo hrbtenico spregovorili s specialistom ortopedije. Pomembno je razumeti, da je bolečina v ledveni hrbtenici povezana z degenerativnim procesom hrbtenice. Ta nastopi zelo zgodaj v človekovem življenju in sicer že po 20-tem letu. Zato strokovnjaki svetujejo vsakdanjo skrb za zdravo hrbtenico, kar pa pomeni dovolj vadbe in gibanja. Včasih je potrebno tudi kirurško zdravljenje, kot se je to zgodilo našemu nastopajočemu g. Roškerju, ki je za bolečinami trpel že med študijem. Naš radijski kolega Jure Longyka pa se je odpravil na gibalno terapevtski pregled in posvet, da bi se z individualizirano in njemu prilagojeno vadbo spoprijel z bolečinami. V zaključku oddaje spregovorimo tudi o manj znani kronični bolečini, ki lahko kljub zdravljenju ostaja naša spremljevalka. Vendar lahko tudi kronično bolečino obvladujemo, kar nam bo povedala specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine.

Človekovo telo je sofisticiran sistem, ki za znanost v marsičem ostaja skrivnost. Tridelna dokumentarna serija z vrhunsko grafiko pokuka človeku pod kožo in prikaže presenetljive biološke procese, ki nam omogočajo rast, preživetje in učenje.

3. del: Učenje
V tretjem delu serije Skrivnosti človeškega telesa bomo raziskali, kako nam izkušnje oblikujejo um in telo, medtem ko se iz najbolj nemočnega razvijamo v najbolj zapleteno bitje na Zemlji. Izvedeli bomo, kako pridobivamo veščine, vse od hoje do vožnje s kolesom.

Cene se privaja na novo življenje, vendar vse ne gre gladko. Gospa Vera je v kruhu našla nekaj kar v hlebec nikakor ne sodi, in Cene je v zadregi. Izkaže se, da je za neprijeten zaplet odgovoren pek Jože, vendar Cene stvar razreši tako, da za Jožetovo malomarnost v pekarni nihče ne izve. Med Cenetom in Jožetom se tako začne spletati prijateljstvo, Cene pa tudi ugotavlja, da v pekarni niso vsi zadovoljni. Oče Ivan je že v letih, a vajeti pekarne še vedno drži v svojih rokah. To ni všeč Jaku, ki se je v hišo priselil pred nekaj leti. Z Ireno sta že dolgo par, vendar njuna zveza še ni obrodila sadov, in ravno to je tisto, kar najbolj žalosti Ireninega očeta.

1. MENJAVA KALUPA ZA RIBNIK
Martina in Martin iz Črete sta povečala ribnik. Odločila sta se za kalup, ki je bolj praktičen od polaganja filca in folije, za čisto vodo sta namestila filter in drugo opremo. Dva tedna kasneje sta ob ribnik posadila rastline.
2. Z GAIO NA OBISKU
Pri Danici Češnovar iz Kovače vasi imajo okoli 100 sadnih dreves, velik zelenjavni vrt in številne cvetlice. Danica obožuje vrtnice. Kako pravilno skrbeti zanje, ji je razložila Loreta Vlahović, strokovnjakinja kluba Gaia.
3. VRT V GORNJI RADGONI
Ivanka in Vlado Drvarič sta na manjšem vrtu uredila vse, kar imajo veliki: zelenjavni vrt, visoke grede, jagodičevje, sadna drevesa, ribnik… Vse sta uredila sama oziroma s pomočjo sina.
4. MARMELADA IZ VRTNIC IN JAGOD
Lucija na vrtu nabere domače jagode in nekaj vrtničnih lističev. Po enostavnem receptu skuha po vrtnicah dišečo marmelado, ki jo dodaja pecivu, palačinkam ali sladoledu. Okus 'osnovne' marmelade lahko nadgradimo sproti, če dodamo kakšno zelišče.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

»Stati in obstati v času virusa«, binkoštna nedelja v Ženavljah.

Todd Hunnicutt, zgodovinar in mednarodni koordinator Združenja Trubarjev Forum je objavil članek z naslovom »Tri Trubarjeve resnice o epidemiji – stati in obstati v času virusa«.
V Binkoštni cerkvi v Ženavljah v osrčju Goričkih gričev smo zabeležili praznovanje binkoštne nedelje. O pomenu osebne vere in pristnih odnosov je spregovoril dr. Daniel Grabar.

Mariborčanka Vlasta Zorko je bila prva uveljavljena slovenska kiparka. Pri svojih šestinosemdesetih je še vedno dejavna in v svojem ateljeju v Mariboru izdeluje svoje značilne skulpture žensk. V svojem življenju jih je izdelala že več kot 1000.
Katarina Rešek Kukla je vsestranska umetnica, diplomirala pa je iz filmske režije na akademiji v Ljubljani.
Najslikovitejši je gotovo stari del Radovljice, v katerem edinstvene primere srednjeveške arhitekture zaokroža obzidje z obrambnim jarkom. Osrednji Linhartov trg s slikovitostjo starih stavb obiskovalce popelje nekaj stoletij v preteklost.
Zgornji del reke Soče se vije po dolini Trente. Njena slikovita kulisa gorskih vrhov in neokrnjene narave je posejana z osamljenimi domačijami. Trentarski muzej danes pripoveduje o bogati kuturni krajini in preteklem življenju v tej dolini.
V Sloveniji uspeva več kot 3500 različnih rastlinskih vrst. To jo uvršča med najbolj raznolike in rastlinsko bogate dežele v Evropi. Bogastvo slovenskih rastlinskih vrst že 210 let raziskuje, predstavlja in ohranja ljubljanski botanični vrt, ki deluje v okviru ljubljanske Univerze.

***

Vlasta Zorko from Maribor was the first established Slovenian female sculptor. She signed her name to the largest number of publically realized projects. Although 86, she remains active sculpting at her studio in Maribor her characteristic figurines of women. Over the course of her career, she made more than 1,000.
Katarina Rešek Kukla is a versatile artist: a DJ, a musician and a writer of lyrics. As a young girl, she sang in choirs, and played drums and cello. She is particularly fond of the latter, because she feels that the sound of the cello is similar to that of the human voice. She holds a BA in film directing from the Ljubljana Academy of Theatre, Radio, Film, and Television.
The most scenic part of Radovljica is certainly its old city centre, where a defensive wall and ditch enclose unique examples of medieval architecture. The picturesque old buildings in its central Linhart Square take visitors a few centuries into the past.
The upper Soča Valley and the spring of the Soča river are located in the Trenta Valley. Its vibrant backdrop of mountain peaks and intact nature is peppered with lone homesteads. The Trenta Museum today tells the story of a rich cultural landscape and of life in the valley as it once was.
More than 3,500 plant species flourish in Slovenia. This makes its plant life one of the most diverse and rich in Europe. The Ljubljana Botanic Gardens, which operate under the auspices of the University of Ljubljana, have been researching, presenting, and preserving the treasure trove of Slovenian plant species for 210 years.

Pred Bogom je hvalevredno, če delate dobro in če potrpežljivo prenašate bridkost. (1Pt 2,20)
Razmišlja Jozafat Hardi

Catherine pokliče prijateljica, ki je z družino v bližini na počitnicah. Catherine jo povabi na kosilo, vendar za priprave nima prav veliko časa. Odloči se za krostine s tremi namazi, narastek iz bučk in sira, vahnjo s češnjevci in limonovo peno z jagodno kašo. Prijateljema pa za dobrodošlico zmeša koktajl royale s hruško.

Aleks žoge ne brca več tako dobro kot prej. Eriko zanima, zakaj se to dogaja. Če bo njegov udarec prešibek, ne bo sprejet v nogometno ekipo. Aleks misli, da ima smolo. Njegov sošolec Dani pa dobro ve, da ni tako.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V napetem kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel Darko Popović in poskušal osvojiti 20.000 eur. 52-letni Ljubljančan v prostem času piše pesmi z akrostihom, s katerimi rad razveseljuje svoje bljižnje. Pred leti je bil strasten tekač, a je po poškodbi kolena našel novo ljubezen v športni fotografiji. Z ženo rada potujeta, najraje se vračata na Tenerife. Kot super Joker se mu bo v studiu pridružil prijatelj Mihael Demšar.

En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Pripravili vam bomo tako oddajo, da boste začutili željo, da bi poklicali na RTV in prosili, da vam zvišamo naročnino. Na političnem parketu je še vedno burno, prišlo pa je tudi poletje. Naš reporter Tomaž Nimaš se je podal med navijaške skupine, kjer je raziskal njihove metode. V goste prihaja večopravilni Denis Avdić na Mali terasi pa znana viža ansambla Škampsi.

Zgodovinar Dan Snow, egiptologinja Raksha Dave in prekaljeni novinar John Sergeant v Egiptu raziskujejo življenje, rano smrt in zapuščino bržkone najbolj znanega faraona, Tutankamona, ki je umrl pri rosnih 19 letih, pa tudi življenje v starem Egiptu nasploh. Vzporedno spremljajo tudi zgodbo njegovega najditelja, arheologa Howarda Carterja, ki je leta 1922 pod puščavskim peskom v Dolini kraljev odkril Tutankamonovo grobnico in jo po treh tisočletjih pozabe znova odprl, da je svet lahko uzrl čuda v njeni notranjosti.

V tem delu bo ekipa raziskovala, zakaj je Tutankamon preminil že pri 19 letih, in se posvetila različnim teorijam o tem, kaj je bilo zanj usodno. Nekateri menijo, da je podlegel poškodbam, ki jih je dobil v bitki, spet drugi pa, da je v malarični vročici padel po stopnicah. Še naprej bomo spremljali tudi zgodbo Howarda Carterja in njegovega natančnega popisovanja vseh najdenih predmetov iz neobičajno majhne Tutankamonove grobnice ter spoznali, kako je svet zajela tutomanija.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Colin Farrell in Nicole Kidman v filmu Jorgosa Lanthimosa, mešanici grške tragedije, eksistencialne grozljivke in hitchcockovske psihodrame. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu leta 2017.

Steven je priznan srčni kirurg, poročen z Anno, cenjeno oftalmologinjo. Zakonca sta dobro preskrbljena in živita srečno z otrokoma, štirinajstletno Kim in dvanajstletnim Bobom. Steven se spoprijatelji z Martinom, šestnajstletnim fantom brez očeta, in ga vzame pod svojo streho. Dogodki pa začnejo dobivati zlovešč pridih, ko Steven fanta predstavi svoji družini, saj v njihov urejeni svet vdre nemir. Če ne želi izgubiti vsega, kar je zgradil z družino, mora sprejeti šokantno žrtev.

Leto produkcije: 2017
Država: Irska, Velika Britanija, ZDA
Žanr: drama
Režija: Jorgos Lanthimos
Scenarij: Jorgos Lanthimos, Efthimis Filipu
Igrajo: Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan, Alicia Silverstone

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov