Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 19. jun. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 19. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Celulit je pogost estetski problem pri ženskah, zato tokratno TV ambulanto namenjamo prav tej težavi. Terenska ekipa se bo skupaj z Marijo Merljak oglasila iz Ivančne Gorice oziroma iz vasi Muljava in Višnja gora, ki sta še kako povezani z znanim slovenskim pisateljem Josipom Jurčičem. V studio po dolgem času prihaja dr. Metka Paragi, ki bo pripravila sveže, okusne tiramisuje. Bodite z nami, začnemo točno ob 7. uri.

09:05
Otroški program: Op!

Prijatelji se z vlakom odpeljejo na Modre gore, da bi gledali zvezde. Žaži Muciki prizna, da še nikoli ni taboril, ker ga je strah teme. Med igro ga prestraši tudi Srhljivi petelin.

Niko in Betka imata težave z umazanimi rokami, Jožiju pa uspe vse spraviti v smeh, ne da bi sploh vedel, kako.

Ezop sanjari o tem, kako bi bilo, če bi bil zvezda. Prijateljem pove zgodbo o mlekarici, ki sanjari o tem, kako bo prodala mleko, kupila jajca, vzgojila piščančke… in na koncu kupila lepo obleko, s katero bo osvojila bogatega moža. Petja meni, da bi mlekarica med sanjarjenjem polila mleko in ostala praznih rok, tako kot je Ezop med sanjarjenjem izgubil novi scenarij.

Markus in Robbe si konec tedna privoščita taborniški izlet. Z nahrbtniki se za dva dni odpravita v naravo. Ellis nad tem ni najbolj navdušena, kajti pred tem jo tlači mora, v kateri se Robbe utopi. Zato ju za vsak primer spremlja skozi Kozmove oči.

Anapurna je gora preizkušenj. Na njej so se kalila in preizkušala velika imena svetovnega alpinizma. Slovence je privlačila od samih začetkov našega himalaizma – na njej je temelje že leta 1969 postavila odprava pod vodstvom Aleša Kunaverja, uspehe je v njenem skalovju dosegla odprava pod taktirko Staneta Belaka, želel si je je Nejc Zaplotnik, kot velika želja, skoraj obsesija, pa se je zasidrala v Slavka Svetičiča. Ta se je pod njeno vznožje vračal, na njej doživljal svoje velike vzpone in padce. A Anapurna se Slovencem vse do leta 1995 ni vdala. 29. aprila 1995 pa sta končno na njenem vrhu stala brata Karničar. S tem trenutkom smo Slovenci sklenili krog vseh osvojenih osemtisočakov. Uspeh bratov je bil popoln, saj sta se z njenega vrha spustila s smučmi in s tem postavila nov mejnik svetovnega himalaizma. Poleg njiju je v tej odpravi zablestel tudi Tomaž Humar, ki ga je kot nekoč Slavka ta gora na neki način priklenila nase. Tudi on se je k njej še vrnil in poklonila mu je njegov zadnji uspeh.

Sicer vsakdanjo jed bomo v kuhinji na kubik na enostaven način nadgradili v pravi kulinarični presežek. Kuharski šef Grega bo šparglje pripravil z domačo holandsko omako, poleg bodo hrustali parmezanov čips in drobtine dimljenih račjih prsi. To bodo šparglji z jajci na kubik!

Kako bi Rajcu pripravili presenečenje za rojstni dan, se sprašujejo Vrtičkarji, čeprav je dejstvo, da se je Rajc ob tej priliki in prav na ta dan umaknil v samoto. Melanholija in brezvoljnost ga prevevata, ko dela obračun svojega življenja v preteklem letu. Za razliko od ostalih Vrtičkarjev, ki živahno snujejo velepresenečenje: kaj vse se lahko skrije v »moško« torto bomo videli čisto na koncu večera.

Kako lahko sodišče nič hudega slutečemu človeku zaplete življenje, pa čeprav ne nujno v negativnem smislu?! Zakaj se Rajc ubada s prometom na letališčih, Polkovnik z varnostjo in zaščito, Arhitekt pa brska po spominu na svojo diplomsko nalogo? Ali so barjanski avioni podvrsta v aviaciji? Ali ima zemeljska stevardesa licenco za letanje? Ob vsem tem pa Zdravko pripravlja življenjski foto projekt: očka Zdravko za otročka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max pred bolnišnico naleti na brezdomko s hudo okužbo stopala, ki si ne pusti pomagati. Dr. Reynolds mora urgentno operirati svojega kolega iz sosednje bolnišnice. Ker je ta ostala brez kardiotorakalnih kirurgov, vse nujne primere s tega področja pripeljejo v New Amsterdam, kjer zavladata gneča in zmeda. Dr. Frome je navdušen nad novico, da bo dobil sredstva za vrt za svoje paciente. Toda ko izve, od kod bo prišel denar, se znajde v moralni dilemi …

Kokosovi otoki so zunanje ozemlje Avstralije v osrčju Indijskega oceana, bližje Šrilanki kot Sydneyju. Izmed 27 otokov le dva stalno poseljujeta med seboj zelo različni si skupnosti – potomci britanskih krščanskih oblastnikov in potomci sužnjev, sunitski muslimani Malajci s Kokosovih otokov, ki so jih pred 150 leti tja privedli kolonizatorji. Dokumentarna oddaja odslikava to nenavadno zgodbo o pretežno ločenem, a vendar miroljubnem sobivanju.

15:40
Otroški program: Op!

Kmet je bolan. Ker zanj skrbi Bitzer, mora Jon poskrbeti za vsakdanja opravila na kmetiji. Posledice so pogubne.

Ob 25 letnici oddaje Male sive celice je repar Emkej napisal himno posvečeno znanju, radovednosti in vedoželjnosti mladih. Hvala in zahvala vsem tekmovalcem in tekmovalkam in gledalcem, ki 25 let spremljajo oddajo.

Ko Rüyet izve, da je njen brat homoseksualec, je na preizkušnji njen odnos do drugačnih. Moritz začne snemati film za šolsko nalogo in pri tem odkrije hišico ob reki. Ta postane zatočišče novih prijateljev in kmalu se jim pridruži še Aminata. Strah jo je za brata, zato končno stopi iz begunskega doma in mu sledi.

Hyacinth kupi Richardu za rojstni dan smučke, ker bodo videti nobel na avtu. Zanje potrebujeta prtljažnik za avto, zato gresta ponj k Violet in Bruceu. Na poti v njuno razkošno vilo pobereta še dve sosedi, ki sploh ne prosita za prevoz.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Solo za eno roko je izjemna dokumentarna zgodba o pianistu Otakarju Hollmannu. Čeprav je bil v prvi svetovni vojni večkrat ranjen, je bila njegova strast do glasbe tako velika, da je prepričala Leoša Janáčka, da je sestavil klavirsko kompozicijo za levo roko. Zgodbo pripovedujejo filmske animacije, ki se prepletajo s sodobnimi pianisti, ki igrajo z eno roko. Vabljeni k ogledu!

V zadnjem Infodromu osme sezone sta se Mateji pridružila mlada voditelja Tim in Brina. Ker bodo letos poletne počitnice za vse tudi vsaj malo koronapočitnice, smo raziskali pravila koronaletovanj. To je še posebej pomembno, ker se je v nekaterih državah že začel drugi val epidemije novega koronavirusa, saj je število bolnikov ponovno naraslo. Zavrteli smo globus in preverili, kaj se dogaja. V Infogromu nas je zanimalo, kaj bodo mladi iz OŠ Mokronog počeli med počitnicami, otroška poročevalka Živa je srečala svojo najljubšo pisateljico Deso Muck, Lev pa opozarja, da je mačke treba sterilizirati. Vabimo vas, da do naslednje sezone spremljate posebne oddaje poletnega Infodroma.

Tri žabe poskušajo uloviti okusno debelo muho. Ko jo ena od njih ulovi, si ne upa odpreti ust. Ko jih odpre, ji muha pobegne. Nato muho ulovi druga žaba. Tudi tej muha pobegne. In še tretji žabi se zgodi isto. Kaj se lahko naučijo od nje?

Ovčka Olja je prišla na obisk k Pepi. Pripeljala je svojega namišljenega prijatelja, leva Leona. Olja pravi, da Leon rad rjove in se preoblači, a Pepa ga ne vidi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob deveti obletnici igranja so Biseri v Pivko povabili številne glasbene prijatelje - ansambla Smeh in Narcis, Vesele Dolenjce, Klapo Škvadra, Primorske fante, Mladiko, Poskočne muzikante ter skupini Mauro Staraj in La Banda.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

V tokratni oddaji Na lepše izpostavljamo težko pričakovano podelitev Michelinovih zvezdic. Slovenija je namreč v torek postala 34.Michelinova destinacija. Ikonični kulinarični vodnik z vstopom na slovenski trg dokazuje, da naši kuharski mojstri sodijo v sam vrh svetovne gastronomije. Michelinovi inšpektorji so izpostavili restavracije, ki se zavzemajo za trajnost, ohranjanje okolja, so pristne, iskrene in preproste, imajo sveže sestavine, dobro razmerje med ceno in kakovostjo ter izrazito osebnost kuharskega mojstra, ki skozi krožnik inovativno in čustveno izraža bogate okuse ter tudi svojo lokalno identiteto.

Obiskali smo Poljansko dolino ob Kolpi, ki jo nekateri imenujejo tudi belokranjska Švica, je ena izmed naših - po krivici - spregledanih krajev. Promocija doline se izgubi zaradi lege na meji dveh občin in dveh destinacij - Bele krajine in Kočevske. Hrbtenica tukajšnjega turizma je kanjon reke Kolpe, pešpoti do dih jemajočih razgledov iz prepadnih sten vrhov KozIc, Radenske, Sodevske ali pa Orlove stene. Poljanska dolina ob Kolpi velja za izjemen multi kulturni prostor z bogatim ljudskim izročilom, svojim narečjem, narodno našo in tudi kulinaričnimi posebnostmi.

Ob 440-letnici smo preverili ponudbo v Lipici, kjer se naj bi do prihodnjega leta izvedla investicija prenove Hotela Maestozo. V kraški vasi Kobdilj pa izpostavljamo prenovljeno posestvo Vile Fabiani. Rojstno domačijo velikega arhitekta Maksa Fabianija, ki je danes kulturni spomenik z več kot 600-letno vinogradniško tradicijo in ena bolj zaželjenih poročnih destinacij.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Film je prirejen po romanu, s katerim je D. H. Lawrence rušil seksualne tabuje. Zgodba se dogaja v angleškem rudarskem mestecu po 1. svetovni vojni in govori o sestrah Brangwen ter njunih zvezah z dvema moškima, najboljšima prijateljema. Umetnico Gudrun (Glenda Jackson) ljubi industrialec Gerald (Oliver Reed), ki je do ljubezni zadržan in konservativen. Druga sestra Ursula (Jenny Linden), ki dela kot učiteljica, se poroči s svobodomiselnim inšpektorjem Rupertom (Alan Bates), ki rad raziskuje seksualnost. Nekega dne med rokoborbo z Geraldom na dan pridejo Rupertova erotična čustva do Geralda. Želje junakov nimajo ustaljene tirnice, premikajo se od enega do drugega objekta, spreminjajo obliko in predznak.
Odnosi med Gudrun, Ursulo, Geraldom in Rupertom predstavljajo različne obraze ljubezni, a se zadržujejo zlasti pri skrajnostih. V njihovih zvezah lahko vidimo ekstazo zaljubljenosti in agonijo brezbrižnosti, oblike dominacije in nežnosti, platonično, romantično in čutno ljubezen, homoseksualnost in heteroseksualnost, konservativne in napredne ideje, kaj naj bi seksualnost bila.
Ken Russell, eden od bolj avantgardnih avtorjev v britanski kinematografiji, je za režijske dosežke v tem filmu prejel oskarja. Za sijajno odigrano zahtevno vlogo je zlati kipec dobila tudi Glenda Jackson.

Izvirni naslov: WOMEN IN LOVE / Angleški film, 1969 / Režija: Ken Russell / Scenarij: D. H. Lawrence (roman), Larry Kramer / Igrajo: Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov