Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 3. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 3. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
V petkovi oddaji Poletno jutro se bomo najprej spraševali, kako v času koronavirusa delajo inšpekcije, še posebej zdravstvena, in na katere kršitve je pozorna. Predstavili bomo projekt ''STOP! nasilju, ženske in dekleta'' ter svetovali, kako poleti shranjujemo sadje in zelenjavo. Sadje in vrtnine bodo v ospredju tudi v drugi uri našega druženja. Naučili se bomo vlagati sadje brez sladkorja in konzervansov ter mojstrovin – dekoracij iz sadja in zelenjave. Z diabetologinjo se bomo pogovarjali o sladkorni bolezni, z našo terensko ekipo pa raziskovali Puconce.

09:00
Otroški program: Op!

V Milanovem razredu imajo pokuševalni dan. Učiteljica pripravi različno sadje in vsak mora pokusiti nekaj, česar še ne pozna. Na koncu pa iz vsega skupaj pripravijo sadno solato, v kateri je za vsakega nekaj.

V vrtu vlada strašansko vznemirjenje, kajti danes je na vrsti dirka. Capko bi rad vozil motor, ampak Rozi ni prepričana, da je pripravljen. Zato si Capko sposodi Vidovo staro desko.

Nekega pomladnega jutra se Zajček Rjavček zbudi in zavoha zrak, poln čudovitih vonjev. S Poljsko miško se odpravita na travnik in v gozd, da bi našla, kar tako čudovito diši.

Muki in Lucijan na Japonskem kupujeta rojstnodnevno darilo za Popija in Miko. Morala ga bosta poslati po pošti, v tuji deželi pa ni vedno lahko odposlati paketa. Sploh če ti ga odnesejo.

Larsa nepričakovano obišče stari prijatelj in v kraju povzroči nemir. Ko na bencinski črpalki z nenavadnim obnašanjem podžge nestrpneže, Lars spozna, kdo je v resnici, Tess pa končno pokaže, kaj zmore.

Kako razumeti, da smo zboleli za rakom? In zakaj smo zboleli prav mi? Ali to pomeni smrt? Težko je razumeti, da bolezen izvira iz naših celic oz. da je rakava celica sprevržena različica našega normalnega jaza, kot je pomenljivo zapisal Nobelov nagrajenec Harold E. Varmus leta 1989. Ob diagnozi se prebudijo hude stiske in strah pred smrtjo. Morda tudi želja, da bi poiskali dodatno zdravljenje, dodatne metode. Seveda je vsak posameznik zgodba zase, in v filmu so z nami svoje zgodbe delili Mojca Senčar, ki se ji je bolezen ponovila, Jaka Jakopič, nekdanji poklicni nogometaš, ki je zbolel v mladih letih in odigral novo tekmo v življenju na drugačnem igrišču, ter Jože Stopar, ki bolezen premaguje z novo metodo – elektrokemoterapijo, ki je plod dela slovenskih raziskovalcev. Vsi trije nas v filmu veliko naučijo o ljubezni do življenja, bolezni navkljub. Vzporedno z osebnimi zgodbami v filmu raka predstavijo tudi številni strokovnjaki multidisciplinarnega tima in razložijo pomen kirurškega zdravljenja, radioterapije, sistemskega zdravljenja ter pomen ambulante za onkološko genetsko svetovanje.

MEPI je mednaroden program, namenjen ne tekmovalnemu preizkušanju na številnih področjih. Vanj se lahko vključujejo mladi med 14. in 25. letom. Njegovo bistvo tiči precej globje od samih rezultatov pri določenih izzivih. Vzpodbujal naj bi predvsem osebno rast, samozavest, spoštovanje sebe in okolice. Čeprav je program, ki ga izvajajo že v 130 državah, zasnovan tudi tekmovalno, pa je edina tekma, ki jo posameznik bije, tekma s samim seboj. V ospredje pa ob tem pogosto privrejo prave prvine prijateljstva in tovarištva. V program MEPI je že nekaj let vključena tudi Gimnazija Kranj. Naša ekipa se jim je pridružila na eni izmed glavnih preizkušenj – na več dnevni odpravi.
scenaristka in urednica: Nuša Ekar, režiser: Božo Grlj, snemalec: Stojan Femec, montažer: Milan Miloševič

Kolesarska pot vzdolž nekdanje železne zavese, ki je skoraj pol stoletja razdvajala Evropo na vzhod in zahod, vodi več kot 10 tisoč km po mejah med nekdanjim socialističnim in kapitalističnim blokom. Včasih se ljudje tej meji brez posebnih dovoljenje niti približati niso smeli, zdaj pa marsikje kolesarska pot vijuga sem in tja čez državne meje, ne da bi kolesarji vedeli, v kateri državi sploh so - nekaj, česar si včasih ljudje niti v najbolj drznih sanjah niso mogli predstavljati.
Kolesarska pot Železna zavesa je del mreže evropskih kolesarskih poti, ki povezujejo evropsko celino. Je najdaljša med njimi, ko bo dokončana, bo dolga več kot 10 tisoč kilometrov - od Barentsovega do Črnega morja. Del poteka tudi v Sloveniji.
Na južnem Madžarskem pot še ni v celoti dokončana in označena, a že privablja poleg domačinov, ki jo uporabljajo za vsakodnevne opravke, številne turiste, ki bi sicer teh krajev ne obiskali.

Ženska logika je moškim »španska vas«. Kaj nujno potrebuje otrok za zdravo rast - razen mame? Živa dobi prve inštrukcije iz ribičije: ni ribiča brez gliste. Pri Pupi se vrstijo nenavadni kandidati. Ali obstajajo novodobni zeljni škodljivci? Pupa najde pravega in se odloči.

Kako bi Rajc in Antea prišla do Helginega dovoljenja za žuriranje? Med vrtičkarske poštenjake se skuša »infiltrirati« zelena mafija. Popolnoma spremenjena Pupa vzbuja pri moških prav nenavadne reakcije. Profesor Zver z zadovoljstvom sreča svojega nekdanjega dijaka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Goodwin pripravlja bolnišnico na enega najhujših metežev v New Yorku. Ko zaradi prometne nesreče rešilci ne morejo peljati bolnikov, se zdravniki napotijo k bolnikom v bližini. Max in dr. Sharpova obiščeta gospo, ki je doživela srčni napad. Lauren je na kliniki za odvajanje, kjer jo prosijo za pomoč pri bolnici, ki je vzela preveč mamil. Dr. Frome spremlja metež prek aplikacije na telefonu in z vsemi deli svoje navdušenje nad vremenom.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- rendezvény a szlovén államiság napja alkalmából;
- elkezdődött a muravidéki magyarság új központi épületének felújítása;
- ülésezett a Šalovci Községi MÖNK Tanácsa;
- valódi szlovén vaníliából készült fagylalt;
- Marjan Vidovič: Meč, nabrušen za ljubezen – könyvbemutató;
- a Nafta 1903 fociklub a muraszombati Murával szemben alulmaradt a szlovén kupadöntőben.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- slovesnost ob dnevu državnosti;
- začela so se obnovitvena dela na novem osrednjem poslopju prekmurskih Madžarov;
- zasedal je Svet MSNS Občine Šalovci;
- sladoled iz prave slovenske vanilije;
- Marjan Vidovič: Meč, nabrušen za ljubezen – predstavitev knjige;
- NK Nafta 1903 je v finalu Pokala Slovenije izgubil od NŠ Mura.

15:35
Otroški program: Op!

Keesova učenka Jackie je ponosna na starejšega brata Ryana, ki ustvarja čudovite grafite. Ko nekega dne z njimi okrasi šolska vrata, ga zaloti ravnateljica Dreusova in pokliče policijo. Zgrožena nad vandalizmom se odloči, da je treba učence poučiti, kaj je prava umetnost.

V televizijski oddaji Govoreči Tom in Angelca tekmujeta proti Govorečemu Benu in njegovemu dekletu Ksenon, kateri od parov je boljši.

Larsa nepričakovano obišče stari prijatelj in v kraju povzroči nemir. Ko na bencinski črpalki z nenavadnim obnašanjem podžge nestrpneže, Lars spozna, kdo je v resnici, Tess pa končno pokaže, kaj zmore.

Moritz je posnel pričevanje mladoletnika, ki je v Evropo pribežal brez spremstva. Zgodba ga močno prizadene. Pri svoji mami, ki dela z begunci, hoče za Aminato urediti azilni status. Rüyet pred očetom brani svojega brata Borana in dobi zaušnico. Zbeži zdoma in se namerava zateči v hišico ob reki, tam pa je že razredni pretepač Janik, ki podtakne požar. Tudi Aminata mora narediti odločilni korak. V domu prizna, da je doma iz Senegala.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zvok življenja je dokumentarni film o mladem glasbeniku in terapevtu, ki v domu starostnikov izvaja projekt vpliva glasbe na ljudi z demenco. Film nagrajen na Prix Circom prikazuje, kako glasba starostnike z demenco obudi nazaj v sedanjost.

V poletnem Infodromu smo se tokrat posvetili prostemu času, ki ga je med počitnicami na pretek. Najprej nas je zanimalo, ali je med počitnicami morda treba kaj postoriti tudi za šolo. Če nimate idej, kaj početi, pa vam bodo različni Infodromovci predlagali kar nekaj dejavnosti za prosti čas: lahko se naučite obdelovati vrtiček, klekljati, plesti, kuhati in celo pripravljati sladoled.

Pepa in Jure gresta na obisk k sestrični Katki. Prvič bosta videla Katkinega novega bratca Aleksandra. Dojenček pa ne počne kaj dosti in je še premajhen za igranje.

Mišo se je prehladil! Robi se trudi pomagati prijatelju, vendar v hiši nima vsega, kar potrebuje. Jima bo kdo priskočil na pomoč? In ali bo Mišo nehal kihati?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V soboto, 5. novembra 2011 je bil v dvorani Športnega centra Ribnica jubilejni koncert ob 40-letnici ustvarjanja ansambla. Franc Mihelič je v svoji karieri napisal več kot 300 skladb, prejel številna priznanja in poleg Slavka Avsenika ter Lojzeta Slaka velja za enega od treh velikanov slovenske narodno-zabavne glasbe.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najstnico Tonio najdejo mrtvo. Da bi odkrili storilca, starši ob pomoči Maxove medijske skupine priredijo tiskovno konferenco. Maggie zastavi neprijetno vprašanje. Max uporabi svoj vpliv, da Cadna premestijo v vrhunski vojaški rehabilitacijski center, kjer se začne na novo učiti govoriti in hoditi. Kathryn je pretresena nad tem, kako brezvoljen in obupan je njen sin. Max medtem odpotuje v Mehiko, domovino svoje druge žene, kjer se sestane s predstavniki glavnih političnih strank, ki se bojijo njegovega posega v mehiške medije …

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov