Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 8. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 8. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Milan in Tomaž se na plaži potiho norčujeta iz dečka njunih let, ki ga vidita plavati z obročem. In kako šele osupneta, ko ga iz vode na rokah odnese očka! Izkaže se, da je deček na vozičku. Ko pa ju pride ta povabit, da bi skupaj igrali košarko, sta navdušena nad tem, kaj vse zna in zmore.

Capko je prepričan, da je videl vesoljsko ladjo. Rozi trdi, da je sanjal, potem pa oba zagledata barvaste svetlobne pramene. Sta res odkrila neznani leteči predmet ali pa Vid spet nekaj naklepa?

Zajček Rjavček in Poljska miška si spleteta gnezdo, a v njem se ne počutita dobro, zato ga hočeta podariti prijateljem. Se bo našel kdo, ki mu bo v gnezdu prijetno in udobno?

Muk in Lucijan sta v Andih. Avtobus jima odpelje kolesi. Še dobro, da spoznata Api, ki ju po bližnjici popelje do naslednje postaje in jima razkaže drugačen Peru.

Babica naroči Tess, naj poišče sestavine za poseben napoj, ki ga namerava zvariti. Tess pri tem ugotovi, s čim se preživlja njena družina, zvarek pa preizkusi na Larsu, ki nato omotičen izpove svoja čustva do Anne.

Tokrat bodo podoknice peli Mladi Gamsi iz Moravč in Novi spomini iz Mokronoga. Nastop bo ocenila Vražja trojka, ki jo sestavljajo Kaja Grozina, Tjaša Hrovat Steklasa in Moravška Mara. Peli bodo še ansambli Petra Finka, Topliška pomlad, Monika Avsenik, Alex Volasko, Gregor Avsenik in The Mood Swingers ter Rebeka Dremelj.

Akademski slikar Herman Gvardjančič občuti svet okoli sebe tragično. Boli ga občutenje sprememb, ki se dogajajo nenehno in uničujejo svet njegovega otroštva. Že kot otrok je vedel, da bo svoje življenje zapisal umetnosti. V ateljeju je tako združil glasbo s slikarstvom. S slikami pa pogosto izraža svojo bolečino nad drvečim propadanjem narave. Sorško polje je tako tisti prostor, kjer je doživel svoja prva lepa soočanja z naravo in hkrati prostor, kjer je občutil njen propad v najmočnejši podobi.

Dve najlepši dami z vrtičkov družno padeta v nezavest : le zakaj? Pobegli morilec seje strah po celi deželi, tudi na vrtičkih. Hrabrost vrtičkarjev je na hudi preizkušnji ob pojavu možakarja s korenjem in nožem. Profesor Zver je prepričan, da bi neodvisni samci morali uživati svojo samoto. Po trudapolnih rekreativnih izkušnjah mu mora Tone dati prav, saj telovadba ni dober afrodiziak.

Lovec na pleše na vrtičkih nima posebne sreče. Izkaže se, da so gologlavci zadovoljni kakršni so, še več: njihove dame jih ne bi za noben denar zamenjale za bujno lasate primerke. Franceljnu se izpolnijo sanje: pade v vinsko klet. Na žalost ga vrtičkarji »rešijo« prehitro.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Max opazi, da so mu začeli odpadati lasje. Iggy je z mladim in težavnim Avijem dosegel velik uspeh. Toda njegova mama se seli nazaj v Misuri in Avi naj bi šel z njo. Pomočnik dr. Reynoldsa pripravi interno analizo za vzrok smrti policistke, ki je umrla med operacijo. Dr. Kapoor je slabe volje zaradi slabe ocene na spletu, zato želi bolnici omogočiti čim večje udobje. Max se obnaša grobo in precej drugače kot sicer.

Letos je minilo že petdeset let odkar se Slovenci iz Videmske pokrajine in gostitelji iz Posočja srečujejo na ponovoletnem srečanju.
Rojaki na avtrijskem Koroškem negujejo slovensko besedo tudi s pesmijo - skoraj 40 let vleče to nit oktet Suha.
Prijetno druženje ob ročnodelskih sposobnosti, prepevanjem slovenskih in hrvaških pesmi, se je preprosto moralo nadaljevati še v ljudskih, pa tudi standardnih plesih - predstavljamo pevski zbor društva Nagelj.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban az Újvidéki Televíziónak a muravidéki magyar közösségről szóló egykori tudósításait láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom si lahko ogledate izbor nekdanjih prispevkov novosadske televizije o tukajšnji madžarski skupnosti.

15:40
Otroški program: Op!

V četrti oddaji se za uvrstitev v osmino finala pomerijo Žiga in dva Nejca iz OŠ Leskovec pri Krškem (vijolični) ter Jakob, Maša in Gašper iz OŠ Tabor Logatec (rumeni). Medtem, ko fantom nekoliko zadrege povzroča dekolte, pa z jutranjimi pričeskami nimajo težav. Obe ekipi hitri prsti brez težav vodijo skozi grško mitologijo in glasbila s tipkami, prav tako dobro pa se odrežeta tudi pri poznavanju vrtnih obiskovalcev in družabnega življenja hišnih ljubljenčkov. Za koga bodo odločilne koordinate glavnih mest, pa v 4. oddaji Malih sivih celic.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Začela se je tekma za županski stolček ... Bo Tom premagal Direktorja?

Babica naroči Tess, naj poišče sestavine za poseben napoj, ki ga namerava zvariti. Tess pri tem ugotovi, s čim se preživlja njena družina, zvarek pa preizkusi na Larsu, ki nato omotičen izpove svoja čustva do Anne.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gal je pri 13 letih doživel infarkt hrbtenjače.
»S prijatelji smo na pikniku igrali nogomet ... prišel sem domov in utrujen zaspal... naslednje jutro sem se zbudil od pasu navzdol hrom.
Vendar ni izgubil volje do življenja – dokončal je osnovno šolo, gimnazijo in kot prvi invalid na vozičku postal redni študent na fakulteti za šport.
Šport pa ni njegova edina strast, ukvarja se tudi s fotografijo, ki je njegova velika ljubezen.
Kot edini predstavnik Slovenije »nas« je v letu 2014 zastopal v slalomu in veleslalomu na paraolimpijskih igrah v Sočiju – Rusija.
Gal vsak dan dokazuje, da se da življenje, ne le živeti, ampak Živeti.

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je skratka napisala. Kersnikove Kmetske slike so v suhoparnem pravnem jeziku zemljiške knjige naše pretresljive sgodbe, ki jih piše življenje.
Na prelomnici med romantiko in realizmom, med ganljivo lepoto narave in trdo realnostjo kmečkega življenja, vzniknejo Kersnikove Kmetske slike. V tej zbirki črtic je v idiličnem okolju gradu Brdo pri Lukovici skozi tančico romantike realistično naslikal življenje kmečkega prebivalstva. Toda ob ponovnem prebiranju stoletje kasneje v oddaji iz serije 50 knjig ugotovimo, da življenje še vedno slika podobne slike, ki jih vestno beleži zemljiška knjiga. V oddaji smo skušali priti do samih začetkov zgodbe, mag. Žarko Bizjak iz zgodovinskega arhiva v Ljubljani nam je zato v regionalnih arhivih, ki se merijo v kilometrih, pokazal zapuščino spisov po notarju Janku Kersniku, medtem ko nam je literarno ozadje razsvetlil dr. Igor Grdina.

Lola mora zadržati zase skrivnost, kakšno rojstnodnevno presenečenje čaka Čarlija. To pa je strašansko, strašansko težko. Čarli noče, da bi mu Lola kaj izdala, zato jo poskuša zamotiti z ugibanjem. Izmišlja si karseda prismuknjene možnosti in izve, da je presenečenje zelo zelo staro, zelo zelo veliko in zelo zelo srhljivo. Le kaj bi to bilo? No, Čarli je res presenečen!

Polž bi se rad sprehajal z drugima dvema polžema. Toda ta dva ga ne marata, ker nima hišice. Potem najde hišico. Ko pride noč, gredo polži spat v hišice. Toda našemu polžu je v hišici tesno. Kaj bo naredil?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Vroče poletje na Poljskem. Maciej Kornet (47) in njegova ljubljena hči in varovanka Wiktoria (17) se odpravita na gostovanje teniških turnirjev po vsej Poljski. Oče in hči sta neločljiva. Skupaj trenirata že 12 let. Wiktoria natančno posnema očetovo dnevno rutino; začne z dietnim zajtrkom, nato sledijo naporni treningi in stoprocentna osredotočenost na tenis. Toda Wiktoria ni več punčka, postaja odraslo dekle s svojimi zahtevami, željami in predvsem potrebo po svobodi. Rada bi za nekaj časa odložila tenis, vendar noče prizadeti očeta … Toda naključje hoče, da se jima na turneji pridruži Igor, prav tako sedemnajstletnik, in Maciej prevzame skrb tudi za njegove treninge. Wiktorio nenadoma tenis vse manj zanima, molčeči in vase zazrti Igor pa jo vse bolj privlači … Maciej začne po malem spoznavati, da se njegove sanje o hčerki kot prvi teniški igralki Poljske in njeni življenjski načrti počasi, a vztrajno, razmikajo …

CÓRKA TRENERA / A COACH DAUGHTER / POLJSKA / 2018
Režija: Lukasz Grzegorzek / Scenarij: Krzysztof Uminski, Lukasz Grzegorzek |/ Igrajo: Jacek Braciak, Karolina Bruchnicka, Bartlomiej Kowalski, Agata Buzek, Piotr Zurawski …

Poti dveh mladih se križajo na zapuščenem bazenu, od koder se po vroči asfaltni cesti odpravita nikamor, v iskanju zvezdnatega neba.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kathryn, ki je v vedno hujših skrbeh za sina, poskuša prepričati Maxa, da bi Cadnu v svoji organizaciji vendarle priskrbel kakšno službo, toda Max vse njene predloge zavrne. Kathryn se zato odloči, da bo za pomoč prosila Scotta. Ker ima za sabo hude preizkušnje, bo morda Cadnu lahko dopovedal, da se je možno postaviti na noge. Toda Scotta ni več v prehodnem domu; zgrožena Kathryn ugotovi, da je spet končal na ulici. Caden, ki v svojem življenju ne vidi nobenega smisla več, medtem s prijateljico Orlo sklene samomorilski pakt …

Gal je pri 13 letih doživel infarkt hrbtenjače.
»S prijatelji smo na pikniku igrali nogomet ... prišel sem domov in utrujen zaspal... naslednje jutro sem se zbudil od pasu navzdol hrom.
Vendar ni izgubil volje do življenja – dokončal je osnovno šolo, gimnazijo in kot prvi invalid na vozičku postal redni študent na fakulteti za šport.
Šport pa ni njegova edina strast, ukvarja se tudi s fotografijo, ki je njegova velika ljubezen.
Kot edini predstavnik Slovenije »nas« je v letu 2014 zastopal v slalomu in veleslalomu na paraolimpijskih igrah v Sočiju – Rusija.
Gal vsak dan dokazuje, da se da življenje, ne le živeti, ampak Živeti.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov