Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 14. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 14. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Jutri za vaše zdravje poskrbi prof. Štrukelj, ki za vas pripravi tri odlične recepte proti težavam s prebavo, te nas zelo pogosto doletijo prav na dopustu. Za vse, ki vas skrbijo aktualne razmere na Hrvaškem, že zjutraj pokličemo v Zagreb, da izvemo najpomembnejše. Pri nas pa boste slišali tudi astrološko napoved za poletje 2020 – za čisto vsa znamenja horoskopa. Bodite z nami!

09:00
Otroški program: Op!

Milan si zelo želi robota, kakršnega ima sošolec Martin, zato zanj zamenja svojo novo uro. Pozneje oba ugotovita, da svojih dragocenosti ni prav menjati kar tako. Milan pa se domisli, da bi si lahko stvari med seboj posojali.

Medvedov pridelek je poškodovala slana, a iznajdljivi prijatelji odkrijejo druge načine, kako ga porabiti. Na Medvedovi zabavi Capko ugotovi, da je votel korenček krasna piščalka!

Težki sivi oblaki prisilijo Zajčka Rjavčka in Poljsko miško, da poiščeta zavetje. Bo dež prijateljema pokvaril zabavo, ali pa bosta ugotovila, da je deževen dan lahko prav tako vznemirljiv?

Muk in Lucijan sta v Vietnamu. Igrata se s papirnimi čolnički in odpirata zapornice na riževih poljih. Vse dokler ju ne ustavi deklica Lin He. Bazenčki morajo biti vedno polni vode, saj v njih živijo ribe.

Ravnateljičina otroka Herman in Caroline že dlje zasledujeta Larsa in prijatelje. Tess skrbi, da bosta mami povedala za njihov avtobus, toda brata in sestre ne žene radovednost ali sovraštvo, ampak to, da imata tudi onadva skrivnost.

V četrtfinalu Slovenske podoknice bodo peli Skupina Zven iz Oplotnice ter Il divji iz Lenarta. V oddaji so tudi ansambel Roka Žlindre, skupina Victory, ansambel Toneta Rusa ter Viharnik. Komisijo Vražjih dam sestavljajo Tamara Duh iz Prekmurja, Tjaša Hrovat Steklasa iz Domžal ter Moravška Mara. Ob koncu oddaje fante pogosti še Franc Pestotnik Podokničar, ki ta običaj po Sloveniji goji že 30 let.

Leta 1950 se je mariborskemu profesorju in velikemu planincu ter markacistu Ivanu Šumljaku utrnila zamisel o prvi vezni poti, ki bi povezala visokogorski svet s sredogorskim in nižinskim. Tri leta pozneje je njegova ideja zaživela tudi s strani slovenske Planinska zveze in nastala je Slovenska planinska pot – prva takšna transverzala v Sloveniji in Evropi. Leta 1956 so jo razširili in dobila je današnjo podobo. Slovenska planinska pot se prične na SV Slovenije – v Mariboru in konča na JZ države, v obmorskem Ankaranu. Celotna pot je dolga 599 kilometrov in ima 75 kontrolnih točk. Pot predstavlja različne izzive mnogim posameznikom, mi pa smo sledili enemu naših najboljših gorskih tekačev - Klemenu Trilerju, ki jo je pretekel v samo 7 dneh 11 urah in 25 minutah.

Ne zgodi se vsak dan, da bi se v hotelu Rubin pojavil tako imeniten gost, kot je najznamenitejša TV-zvezda Natalija Vraber Kus. Naši fantje so očarani nad obiskom, pa čeprav je diva prišla že nekoliko v "rožcah" in čeprav je njen kavalir rosno mlad. Ko jo zjutraj z vsem pompom pričakajo, pa jih zvezda spet preseneti. Nekatere bolj, nekatere manj prijetno.
V vlogi TV-zvezde nastopa Milena Zupančič, njen kavalir pa je bil Marko Plantan.

Hotel Rubin razburka škandal: dva kriminalista preiskujeta izvor internetnih pornografskih posnetkov - domnevno naj bi šlo za intimne posnetke TV zvezde Natalije Vraber Kus in mladeniča tiste burne, vroče noči v hotelu Rubin. Nataša in ostali se nejeverno sprašujejo: ali je možno, da bi bilo to posneto v njihovem ljubljenem hotelu Rubin in kdo neki je bil tako podjeten, da je to posnel? Pa tudi policijska zaslišanja razkrijejo zanimive nepravilnosti v delovanju hotela...
V vlogi kriminalistov nastopata Primož Petkovšek in Davor Janjić.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna oddaja spremlja odpravo čistilcev najvišje gore na svetu. Vsako sezono se na Everest odpravijo tri take skupine; v zadnjih 20 letih so s pobočij odnesli kakih 30 ton smeti. Alpinistične poti in tabori so nasmeteni. Rastoče število alpinistov in predvsem gornikov – turistov za seboj pušča znatne količine plastičnih in drugih odpadkov. Vzrok za vse več izdanih dovolilnic za vzpon je seveda denar, ki se steka v državno blagajno Nepala in ki ga služijo vodniki – šerpe …

Kdo je svoboden človek?

Kaj je svoboda? Kdo je svoboden človek? Kako o svobodi razmišljajo Andrej Praček, filozof in predavatelj Nove Akropole, mag. Zmago Godina, pastor Krščanske adventistične cerkve in Aleksandra Zibelnik Badii, predstavnica Skupnosti Baha'i Slovenije?
V drugem delu oddaje pa vam predstavljamo odmevne akcije Slovenske Karitas: Za srce Afrike, Z delom do dostojnega življenja, Pokloni zvezek in Otroci nas potrebujejo.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Visegrádra és Győrbe kalauzoljuk el Önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Visegrádu in Győru.

15:45
Otroški program: Op!

V Čarnem zalivu dežuje, zato so se vsi zbrali Pri Nani. Ker streha pušča, se Brin odloči, da jo bo popravil. Toda plezanje po mokri strehi je nevarno opravilo!

Šir kan Mavglija preganja po džungli in Mavgli se ujame v živi pesek. Kljub prošnjam, naj mu pomaga, se Šir kan odloči, da ga bo pustil umreti. Kasneje pa se Šir kan znajde v podobni nevarnosti.

Gašper je dobil enko pri angleščini. Prvi odziv je ukinitev vseh angleških besed – nič več kul, ful … Niti beseda taksi ni več dovoljena. Pia ponudi rešitev – kaj če bi pogledali v zvezde? S kartami za tarot pravilno napove vse terene: Jaša in Jaka sta pri gasilcih, ki rešujejo ponesrečence iz avtomobila, Nejc in Kaja pri dimnikarju, Lara in Peter pa v solinah. No, pa povej, kdaj bo Gašper popravil enko! In kaj bodo rekli njegovi starši! Poglejmo …

Govoreči Tom po pomoti pomembno poslovno e-pošto pošlje Direktorju. Z Benom se odpravita v svetovni splet, da bi jo ujela, preden jo Direktor prebere.

Ravnateljičina otroka Herman in Caroline že dlje zasledujeta Larsa in prijatelje. Tess skrbi, da bosta mami povedala za njihov avtobus, toda brata in sestre ne žene radovednost ali sovraštvo, ampak to, da imata tudi onadva skrivnost.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Do smrti, umrl je v Žalcu, star 72 let, je Simon Kukec prehodil zanimivo pot. S Primorske je prišel v Žalec, ki je postal njegov dom, zeleno zlato pa svojevrstna obsedenost, iz katere so premoženje in navdih črpale še naslednje generacije. V drugi polovici 19. stoletja je bil lastnik manjše pivovarne v Žalcu in večje v Laškem. Letno so v obeh zvarili kakšnih 60 000 hektolitrov piva in z njim prodrli na svetovne trge. Žalska fontana je poklon spominu na narodno zavednega pivovarja, pa tudi v Laškem mu priznavajo velike zasluge za to, da je mesto ob Savinji danes znano predvsem po predelavi zelenega zlata.

Poljska miška Zajčku Rjavčku navdušeno pokaže svojo najljubšo stvar, ljubko cvetlico. Ta si jo sposodi, potem pa jo izgubi. Bo zbral pogum in priznal Poljski miški, kaj se je zgodilo?

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Lenoba je velika tegoba. Včasih se k nam priplazi prav potiho in nikakor noče stran. Takrat smo na las podobni mački in miški, ko ju Rdeča kokoška prosi za pomoč. »Jaz že ne! In jaz tudi ne!« ji odgovarjata, ko ju vpraša, ali bi ji pomagali! Morda se bodo stvari spremenile, ko se bo v njihov topli dom priklatila zvita lisica. Maša, hitro, prosim, preberi zgodbo Čebelice o Rdeči kokoški!

Irska ljudska pravljica: RDEČA KOKOŠKA; ilustracija Maša Kozjek; bobru Boru pripoveduje Maša Derganc

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ministrstvo za kulturo je pripravilo spremembe ključnih zakonov, ki urejajo medijsko krajino v Sloveniji. O spremembah Zakona o RTV Slovenija in njegovih posledicah za javni zavod in družbo, pa tudi o spremembah Zakona o medijih in Zakona o slovenski tiskovni agenciji, primerjavah in odzivih iz tujine, v posebni oddaji RTV danes in jutri.

Voditeljica: Ksenija Horvat

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pričevanje o številni Koširjevi družini iz Dolgih Njiv nam opišeta brata: Jakob je bil rojen leta 1927, Matevž pa štiri leta pozneje.

Njun oče je bil kolar, v ruskem ujetništvu med prvo svetovno vojno je spoznal tudi grozote boljševistične revolucije. V družini je bilo 13 otrok, trije pa so umrli. Živeli so skromno in hodili služit k tujim ljudem. Po okupaciji so živeli tik za mejo v nemški okupacijski coni. Poznali so revolucionarno nasilje v okolici Šentjošta in trije bratje so se pridružili vaški straži. Oba brata imate odličen spomin, ko opisujeta neverjetne medvojne dogodke, starejši Jakob se je pridružil domobrancem in se udeležil vojaških vaj na Brdu pri Kranju, ki so jih domobranski poveljniki organizirali na svojo roko. Pozneje so Nemci skupino odkrili in razpustili. Po umiku v Avstrijo so ga vrnili s preostalimi. Najprej je preživel strahote na škofjeloškem gradu, pozneje pa še šentviško koncentracijsko taborišče, kjer so večino ujetnikov pobili. Rešilo se je le nekaj mlajših taboriščnikov. Izjemno zanimivo pričevanje vključuje tudi sprehod po Koširjevi kašči, zanimivem krajevnem muzeju, ki domuje v najstarejši stavbi v tem delu Slovenije. Vojne strahote so ostale v spominu; oba pričevalca pa sta si ustvarila lepi družini. Matevž, ki je prevzel bogato stričevo kmetijo, ima pet otrok, Jakob, ki je bil mizar, pa kar deset. Vsi imajo že svoje družine, v katerih je zdaj mnogo otrok in vnukov.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov