Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 15. jul. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 15. jul.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
V sredinem poletnem jutru vas bomo naučili pripraviti zeleni tiramisu, farmacevt pa bo svetoval o blagodejnih učinkih v zadnjem času zelo priljubljenega zelenega čaja – matche. Psihoterapevtka jungovske analitične smeri bo razlagala najpogostejše simbole, ki se pojavljajo v naših sanjah. Svetovali bomo o homeopatski poletni lekarni, Lorella Flego pa se bo z zanimivimi temami in informacijami o zadnjih modnih trendih oglašala v živo s portoroške plaže.

09:00
Otroški program: Op!

Milan ima rojstnodnevno zabavo. S sošolci in prijatelji se zabavajo in celo zaplešejo, le Vilku je nerodno, ker se ima za slabega plesalca. Toda kot vedno, mu prijatelji pomagajo tudi iz te zagate …

Nežka razglasi, da je Hrastar poštno drevo. Prijatelji začnejo pošiljati in prejemati pisma, Mare in Čarna pa tekmujeta, kdo jih bo hitreje dostavil. Pa bo tudi Hrastarju kdo pisal?

Zajček Rjavček je razočaran, ko mu mravlje odnesejo slastne jagode. Ko jim sledi, spozna, da so zelo pametne, zato jih začne posnemati.

Muk in Lucijan sta na čajnih plantažah v Indiji. Popiju in Miki bi rada poslala fotografije, toda nekaj je narobe z računalnikom. Bosta sredi čajnih grmov našla koga, ki jima ga bo znal popraviti?

Anna med igro ugotovi, kako lahko po svoji volji izgine. Tako ponagaja ravnateljici Torill, ker je ta spet povozila Larsa. Ravnateljica je še zlobnejša zaradi novih težav. K njej sta prišla člana združenja proti vsemu tujemu in ji postavila neprijetno vprašanje. Zakaj se njena otroka v gozdu družita z Larsom?

Podoknico bodo peli Novi spomini iz Mokronoga ter Mišo in Dominik Kontrec iz Bakovcev. Nastopili bodo še Jan Plestenjak, Kvatropirci in Coto, Petovia kvintet, ansambel Opoj ter obetavni Miha Pavlin. Franc Pestotnik bo fantom namenil nekaj krepkih, Vražja dekleta (Mara, Tamara in Tjaša) pa bodo v nadaljevanje tekmovanja poslala najboljšega.

Prva oddaja iz serije o zelenjavnih vrtovih spregovori o tem, kdaj, kje in kako so nastali prvi zelenjavni vrtovi v Evropi. Ker pri nas ni niti sledu o zgodovini takšnih vrtov, smo se odpravili v Francijo, kjer so ohranili številne zgodovinske vrtove, bodisi iz srednjega veka ali iz poznejših obdobij. Da bi pokazali, kakšni so bili veliki zelenjavni vrtovi ob dvorcih v 17. stoletju, smo obiskali morda najbolj znan zelenjavni vrt na svetu – Villandry. Razporeditev in vsebina tamkajšnjih gredic je osupljivo lepa in namenjena občudovanju več sto tisoč obiskovalcev, kolikor se jih vsako leto zvrsti ob tem dvorcu. Drugi, veliko obsežnejši, za oko manj privlačen, zato pa zgodovinsko še pomembnejši, je Kraljevi kuhinjski vrt ali Potager du Roi, ki so ga oblikovali ob dvorcu Versailles ob koncu 17. stoletja za slovitega Ludvika XIV.

Scenarist in urednik Stane Sušnik, režiserka Petra Hauc.

Martin je sklenil, da bo nehal kaditi. Njegova odločitev ima nepredvidene posledice in povzroči precej zapletov. Prijateljska pomoč ima kljub dobronamernosti zelo različne učinke in Martin je vedno bolj zoprn. Življenje hotela pa teče dalje in Nataša mora na sestanek k županji. Tudi tu se ne uredi vse kakor je treba. Da o truplu, ki ima v žepu račun iz našega hotela, sploh ne govorimo....
V vlogi besnega gosta Brane Vižintin.

Štefan ima rojstni dan, triintrideseti. Fantje so v zadregi z darilom, reši jih Frenk, ki je pod "ugodno poceni" nabavil pravi francoski konjak. Drugo darilo pošlje Štefanu usoda sama v obliki gostje, ki tudi praznuje rojstni dan. Nesrečna, osamljena, kot naročena za podjetnega šarmerja. Osvajanje pa se konča precej nepričakovano.
Medtem fantje ugotovijo, da zna biti konjak ponarejen in celo strupen. Polde in Martin skušata uničiti nevarno darilo, Frenk pa kupuje novo steklenico konjaka - kar se tudi izkaže za zapleten (in drag) posel.
V epizodni vlogi Marjana Brecelj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Indonezijska reka Citarum velja za enega najbolj onesnaženih vodotokov na svetu. Okoljsko in družbeno katastrofo povzroča predvsem modna industrija – v reko se namreč neposredno izlivajo odplake kar 500 tekstilnih tovarn. V dokumentarni oddaji preiskovalni novinar ob pomoči znanstvenikov razišče vzroke in posledice takšnega početja. V vzorcih vode, riža in las tamkajšnjih prebivalcev odkrije številne strupe, ki resno ogrožajo življenja 14 milijonov ljudi, ki ob reki živijo, jo uporabljajo v gospodinjstvu, pri pripravi hrane, osebni higieni in celo za pitje. Kako so se na to dokazno gradivo odzvale državne oblasti in kako modna podjetja?

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkat a 130 éves Alsó-Lendvai Hiradónak szenteljük.

Drage gledalke in gledalci, današnjo oddajo Pod drobnogledom posvečamo 130-letnici Dolnjelendavskih novic.

15:40
Otroški program: Op!

V peti oddaji se v tekmo za zmago podata Osnovni šoli Ob Dravinji in Kajetana Koviča Poljčane. Rumene barve zastopajo: Maša, Zala in kapetan Vid. Vijoličaste pa: Urh, Dominik in kapetan Žiga. Ekipi odgovarjata na vprašanja iz umetnosti, fizike, družbe in jezikoslovja, skozi filmski svet pa ju popelje sam James Bond. In kako se odrežeta pri prepoznavanju žit z zavezanimi očmi in poznavanju računalniških tipkovnic?
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Govoreči Tom postane nova carska varuška Govorečemu Žigiju. Izkaže se, da je naloga težja, kot si je predstavljal.

Anna med igro ugotovi, kako lahko po svoji volji izgine. Tako ponagaja ravnateljici Torill, ker je ta spet povozila Larsa. Ravnateljica je še zlobnejša zaradi novih težav. K njej sta prišla člana združenja proti vsemu tujemu in ji postavila neprijetno vprašanje. Zakaj se njena otroka v gozdu družita z Larsom?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

26 minutna dokumentarna zgodba nas popelje po življenjski poti pesnika in slikarja Benjamina Žnidaršiča, ki je po padcu s češnje »pristal« v invalidskem vozičku.
»Volja do življenja je izginila. Ves čas sem razmišljal, kako bom shodil.
In to je pri invalidih največji problem«
Po šestih letih je to vendarle spoznal in po njegovih besedah, "shodil" v glavi.
»Življenje je magična beseda, ki zaznamuje vse, kar doživimo med rojstvom in smrtjo. Jaz sem imel to srečo, da sem se rodil dvakrat, torej imam dve življenji.«
Ko je življenje začel sprejemati kot priložnost, da izoblikuje svoj značaj je v podzavesti spremenil prepričanje, da je to kazen.
Letošnje leto je prelomnica v njegovem življenju – 27 let »zdravega« življenja in 28 let življenja na invalidskem vozičku.
Benjamin pove in pokaže, da odkar je na invalidskem vozičku, je ustvaril veliko več in bil veliko bolj prepoznaven.
S svojo energijo in neverjetno voljo do življenja riše pot mnogim invalidom ter jim daje navdih in upanje za njihovo nadaljnjo pot.

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je skratka napisala. Smo Slovenci res kekci, v dobrem pomenu besede?
Pri dopolnjenih sto letih od prvega izida je Kekec, poleg Martina Krpana in kasnejšega Mačka Murija, ki pa je kljub vsemu žival, gotovo najbolj priljubljen junak slovenske mladinske literature. Toda kako to, da Kekec, naš narodni junak, ni nič kaj priden, pa ga vseeno radi beremo? Kekca poznamo tudi, morda celo predvsem, iz priljubljenih filmov in celo s paštete, v knjigah o Kekcu pa nastopajo tudi zdravilne rastline, ki so pogosto poimenovane samo narečno, pripisuje pa se jim kar čudodelne moči, o katerih smo se pogovarjali s profesorjem botanike dr. Francijem Batičem. Vendar pa se je izraz Kekec v popularnem jeziku uveljavil kot izraz za nesposobneža, kekca skratka. Ob tem se pisatelj Miha Mazzini sprašuje: "Povejte mi še za kak drug narod, ki se norčuje iz svobodnega in samostojnega človeka, idealizira pa pasivne bednike, ki uživajo v lastnem nepotrebnem trpljenju?" Kekec pa ima še eno lepo lastnost: vsemu lepemu na svetu se čudi. Morda pa se moramo skozi Kekca spet naučiti gledati - in čuditi?

Dedek in babica živita v hiški ob morju, kjer lahko Čarli in Lola jezdita ponije, se sladkata s slastnimi jedmi, zganjata hrup in se šemita po mili volji ter se igrata z mucem Gustijem. Toda Lolo vseeno stiska pri srčku, ko se odpravlja na počitnice k njima. Boji se, da jo bo njen namišljeni prijatelj Simon Lorenci medtem preveč pogrešal. Ko Čarli tudi to uredi, pa se izkaže, da je Lolo v resnici strah, da bo pogrešala mamico in očka. Kaj pa zdaj?

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Claire Millaud, petdesetletna ločena profesorica, na Facebooku ustvari profil štiriindvajsetletnice, ki se imenuje Clara. Poišče tudi fotografijo mlade ženske in jo uporabi kot svojo. Claire tako ustvari popolnoma izmišljen lik, toda zakaj?
Izkaže se, da Claire ni v najboljšem obdobju, saj profil uporabi, da bi vohunila za svojim ljubimcem Ludom, ki mu ne zaupa niti ne verjame vanj. Toda zgodi se, da se Alex, Ludov prijatelj, takoj zagleda v Clarin profil. Tudi Claire ne ostane ravnodušna, saj jo vznemiri nov pristop, nova realnost, v kateri se izmenjujeta resničnost in privid. Kmalu se tudi sama noro zaljubi vanj. Čeprav se vse dogaja na spletu, so čustva med njima močna, tudi zelo resnična. Iz njih se porodi potreba po snidenju. Predvsem Alex je nestrpen, Claire pa okleva in se boji, kaj bo prineslo snidenje.

CELLE QUE VOUS CROYEZ / WHO YOU THINK I AM / FRA, BELG / 2019
Režija: Safy Nebbou / Scenarij: Camille Laurens, Safy Nebbou, Julie Peyr / Igrajo: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix, Charles Berling, Jules Houplain, Jules Gauzelin, Francis Leplay, Pierre Giraud, Sonia Mohammed Cherif, François Genty, Claude Perron.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so v svoji prvi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice, ki jih je poznavalka Darinka Kladnik spletla v zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Režiser Jaka Šuligoj je besedila vizualno nadgradil z privlačnimi posnetki današnjega časa in dokumentarnim gradivom iz arhivov.
Namen miniatur je poleg obogatitve programa tudi izobraževanje o družbeni in kulturni preteklosti prostora, v katerem živimo.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Premier pokoplje umorjenega sina in začne štiridesetdnevno žalovanje. Tudi Angela Howard za nekaj časa prekine svojo kampanjo, vendar se skupaj z Maxom trudi, da bi umor obrnila v svoje dobro. V razdeljeni državi se vrstijo protesti in nemiri. Kathryn si mora priznati, da je Caden delal napake, zaradi katerih mu grozi zapor, toda Caden hoče vseeno spregovoriti. Maggie in Nick obiščeta mamo umorjene Tonie, da bi z njo govorila o nepravilnostih pri preiskavi, ta pa ju ogorčena vrže iz hiše …

26 minutna dokumentarna zgodba nas popelje po življenjski poti pesnika in slikarja Benjamina Žnidaršiča, ki je po padcu s češnje »pristal« v invalidskem vozičku.
»Volja do življenja je izginila. Ves čas sem razmišljal, kako bom shodil.
In to je pri invalidih največji problem«
Po šestih letih je to vendarle spoznal in po njegovih besedah, "shodil" v glavi.
»Življenje je magična beseda, ki zaznamuje vse, kar doživimo med rojstvom in smrtjo. Jaz sem imel to srečo, da sem se rodil dvakrat, torej imam dve življenji.«
Ko je življenje začel sprejemati kot priložnost, da izoblikuje svoj značaj je v podzavesti spremenil prepričanje, da je to kazen.
Letošnje leto je prelomnica v njegovem življenju – 27 let »zdravega« življenja in 28 let življenja na invalidskem vozičku.
Benjamin pove in pokaže, da odkar je na invalidskem vozičku, je ustvaril veliko več in bil veliko bolj prepoznaven.
S svojo energijo in neverjetno voljo do življenja riše pot mnogim invalidom ter jim daje navdih in upanje za njihovo nadaljnjo pot.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov