Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 23. avg.

07:00
Živ žav

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Milan se v šoli slabo počuti in se po nesreči polula v hlačke. Učiteljica ga odpelje v šolsko ambulanto, kjer se preobleče. Toda Milan si ne more izbiti iz glave, da se mu bodo sošolci posmehovali, zato je do njih po nepotrebnem nesramen – s tem pa si resnično nakoplje njihovo jezo.

Pika se tako zelo boji vode, da si ne upa plavati, Lojzek pa bi rad prijateljici pomagal premagati strah. Zato nariše delfina, ki Piki pomaga vzljubiti morje. Skupaj z njim Pika resnično uživa v vodnih radostih.

Ava, Riko in Teo odpotujejo na Mars, ker jih zanima, ali je ta rdeč zaradi množice rdečih jagod, ki zorijo na njem. Tam se spoprijateljijo z marsovčkom, ki jih popelje po planetu.

Tinka in Žverca nakupujeta a v trgovini z lačnim psom to ni ravno enostavno. Tinka Žverci poskuša objasniti, kako se je treba vesti v trgovini, a on je ne posluša. Potem pa Tinka postane žalostna, saj tako ne bosta kupila vsega kar potrebuje mama. Takrat pa se Žverca odloči, da bo postal super-pomočnik.

Mandi si nevede nadene obleko superjunaka in poleti. Kmalu zasliši klice na pomoč in se zave, da bosta morala s Pipijem krepko poprijeti za delo. Zvečer sta oba vesela, da obleko prevzame njen pravi lastnik.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Krava gre spat in sladko sanja. Ko se zjutraj zbudi, vzorca na njeni dlaki ni več. Odpravi se ga iskat. Na trati najde reči, podobne njenemu vzorcu. Ga bo našla?

Krokodil Čarli se med igranjem nogometa udari v glavo. Niko ga mora spraviti k zdravnici, pomagata pa mu Betka in Joži.

V Čarnem zalivu se pripravlja k nevihti, ko Stanko opazi, da je Pingi obtičal na skali sredi morja. Kljub razburkanemu morju se odpravi ponj z barko, Lili pa poskrbi, da bosta našla pot domov.

Babi ima rojstni dan. Rija se odloči, da ji bo pripravila rojstnodnevno zabavo presenečenja. Lep namizni prt, šopek rož in sladkarije. Krokodil bi rad pomagal, pa mu vse spodleti. Po dobri zabavi vedno ostane strašen nered. Babi ju prosi, da vse pospravita.

Žaži je razočaran, ker njegov novi čriček ne poje, kot so mu obljubili. Mucika predlaga, da se z balonom na vroči zrak odpravijo v tople kraje, da bi poiskal kraj, kjer bo čriček zapel.

Damjan je racak, ki ga nekdo ustrahuje. Hana mu pomaga, da se izpove prijatelju.

Lola je prepričana, da bo vlogo sončka v igrici o letnih časih dobila prav ona in nihče drug. Saj je vendar rumena njena najljubša barva! O, kako je razočarana, ko izve, da je dobila le vlogo lista. In to ne zelenega, temveč navadnega dolgočasnega jesenskega lista. Njen veliki brat Čarli je tudi tokrat ne pusti na cedilu in ji pomaga spoznati, da je jesensko listje vse prej kot dolgočasno. Lola postane najlepši list v vsem širnem gozdu.

Trobka in Skok odkrijeta rastline, ki jim poči strok, kadar se jih dotakneš. Skok se navduši, ko ugotovi, da lahko sproži reakcijo in raztrese semena. Postane obseden s tem, da bo sestavil zapleten načrt, ki bo vključil celo džunglo.

Danes ima Jure rojstni dan. Za darilo dobi novega brontozavra. V muzeju si ogleda različne dinozavre. Praznovanje se konča z veliko torto in zabavo za rojstni dan.

Bela kobra Thu nenadoma izgine. Thu varuje zaklade Hladnih brlogov, zato so naši junaki zelo zaskrbljeni. Če bodo zaklad našli ljudje, bo v džungli veliko nezaželenih obiskovalcev.

Kalimero in prijatelji pripravljajo Pavlinco na tekmo s senenimi kopicami. V mlinu najdejo superge, s katerimi je zelo poskočna, in bi gotovo zmagala. Kalimero ji hoče preprečiti, da bi nastopila z njimi, ker to ni pošteno. Ga bo poslušala ali bo raje stekla cilju naproti?

Živa, Vid in Toni srečajo dinozavra, ki ima zelo rad svojo stvar. Prenaša jo in razkazuje. Tudi prijatelji si zaželijo svojo stvar, toda na koncu ugotovijo, da jo bo še najbolje podariti.

Župan Kaj praznuje rojstni dan, a mravlje mu odnesejo torto. Prijatelji se pomanjšajo in pobliže spoznajo pridne delavke, matico in vse mravljišče.

Ker Maks bere strip, zajtrka ne poje pravočasno, zato zamudi družinski izlet v park. Vila Mila mu razloži, da bo imel dovolj časa za vse, kar bi rad počel, če se bo le potrudil in organiziral. Maks se spomni, da si lahko pomaga z urnikom, kot v šoli.

Avguštin trdi, da je videl razvpito pošast, ki se skriva nekje pri jezeru. Celestinca prosi Ernesta, da jih takoj odpelje tja.

Erika, Kevin, Taja in Aleks vadijo za plesno tekmovanje. Nenadoma začne Aleksa in Tajo tresti. Če Erika uganke ne bo hitro razvozlala, ne bodo imeli na plesnem tekmovanju nobene možnosti za zmago. Ji bo uspelo?

Govoreča Angelca razvije pevski drugi jaz, da je na tekmovanju bolj samozavestna. A meje med Angelco in Hudo Gelči se začnejo brisati.

Hasnina babica se preseli v dom za starejše, kjer je silno nesrečna. Ko ji Hasna omeni, da babice in dedki lahko pridejo med odmori v šolo brat učencem, priložnost pograbi z obema rokama. Otroci so navdušeni, učitelja Keesa pa skrbi, kdaj bodo pripravili program za semenj. Njegove skrbi prežene babica, ki je prava zakladnica idej.

Jeziki izumirajo vsak dan; če bi se to zgodilo tudi slovenskemu znakovnemu jeziku, bi skoraj 1500 gluhih ostalo brez jezika, v katerem bi se lahko sporazumevali. Da se to ne bi zgodilo, je Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije v Državni zbor RS vložila pobudo za vpis slovenskega znakovnega jezika v ustavo. O tem, kako bi to popravilo krivice in neenakosti gluhih Slovencev, v osebnih zgodbah treh karizmatičnih posameznikov razgrinja dokumentarni film Jezik enakopravnosti scenaristke Tine Grošelj in režiserja Marka Kumra Murča, ki smo si ga premierno ogledali v Kinu Bežigrad. V oddaji tudi o izidu knjige David: misija mogoče in pobudi Gledališki tolmač, da se gluhim s tolmači približa gledališko doživetje. Do konca leta bodo na ogled štiri predstave, začelo pa se je z legendarnimi Addamsovimi.

Če pozabimo na preteklost, ji s tem dovolimo, da se ponovi.
Razmišlja Ana Kolman.

Koroški Slovenec, Jože Marketz je novi avstrijski škof.

Vodenje krško-celovške škofije prevzema koroški Slovenec Jože Marketz. Teologijo je študiral v Salzburgu in v Ljubljani, deloval kot diakon v Ekvadorju, nazadnje je bil direktor koroške Karitas. Na svečnico, drugega februarja, ga je v celovški stolnici posvetil salzburški metropolit Franz Lackner.
Ob slovenskem kulturnem prazniku bodo umetniki, ki s svojo mislijo in deli bogatijo naš prostor, spregovorili o izzivih v kulturi pri nas.
Pred 20 leti so v Kočevski Reki posvetili cerkev, ki je bila zgrajena z državnimi sredstvi kot spomenik in povračilo za številne na Kočevskem porušene cerkve. V nekdaj zaprtem območju sredi čudovite narave in gozdov pa ob spodbudnem župniku Jožetu Milčinoviču vztrajajo redki posamezniki.

V vinogradniškem centru na Goričkem so člani Društva vinogradnikov Goričko tudi letos ocenili »prekmurske špricerje«. V okviru Evropskega partnerstva za inovacije, Univerza v Mariboru s 14 pridruženimi partnerji izvaja projekt »Visoko storilna, trajnostna pridelava jabolk«. Vzpostaviti želijo trdnejše sodelovanje v trikotniku raziskovalec-svetovalec-pridelovalec ter okrepiti prenos novih tehnologij v prakso. Obiskali smo tudi naj lastnika gozda na Gaju nad Mariborom. Na kmetiji se ukvarjajo tudi s turizmom na kmetiji, znani so po tem, da gostom ponujajo samo doma pridelano hrano.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Zaljubljeni Prifarci bomo slišali nekaj najlepših ljubezenskih pesmi in skladb Prifarskih muzikantov. Navdih za koncertni program so Prifarci našli v bogatem naboru ljubezenskih pesmi, v slovenski ljudski pesmi, starih slovenskih popevkah, zimzelenih melodijah in številnih tujih uspešnicah. Prifarski muzikanti so v goste povabili svoje glasbene prijatelje: Dado Kladenik, Ireno Vrčkovnik, Nuško Drašček, Tjašo Cigut, violinistko Anjo Bukovec, citrarko Jasmino Levičar, dudarko Romano Brunner in druge ter plesalca Ano Južnič in Gala Poharja. Koncert je povezoval Boštjan Romih. Scenaristka prireditve je Rosvita Pesek.

Prisrčna komedija o megalomanski spletki majhne kanadske skupnosti.

Ribiško naselje Tickle Head, ki se nahaja na samotnem območju vzhodne Kanade, postopoma propada. Večina prebivalcev je starejših in brezposelnih, vključno z Murrayjem, ki ga za nameček (za službo v bolje razvitem mestu) zapušča žena. Od Tickle Heada se na skrivaj poslavlja celo župan. Slednji na sestanku mestnega sveta obelodani, da v mestecu obstaja verjetnost za gradnjo tovarne. Pogoj za njeno postavitev pa je, da v mestu prebiva redno zaposleni zdravnik, ki ga trenutno ni. In ker bi tovarna istočasno rešila več Murrayjevih problemov od brezposelnosti do zakona, svoje sorojake navduši za divjo zvijačo. Zdravnika, ki je zaradi težav na meji v njihovem mestecu primoran preživeti en mesec, se odločijo za vedno obdržati. A da jim to uspe, ga morajo »zapeljati«, kakor vejo in znajo. Meščani poskušajo Tickle Head zdravniku predstaviti kot raj na zemlji. Spletka postaja vsak dan bolj zapletena in vse bolj ekscentrična.

Izvirni naslov: THE GRAND SEDUCTION / Kanadski film, 2013 / Režija: Don McKellar / Scenarij: Ken Scott, Michael Dowse / Igrajo: Taylor Kitsch, Brendan Gleeson, Liane Balaban

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Mario bo tokrat gostil Gašperja Kisovca iz Ljubljane. Po poklicu je pravnik tik pred pravosodnim izpitom. Gospodarsko in civilno pravo sta področji, ki ga najbolj zanimata. Prosti čas rad preživlja aktivno, igra nogomet, badminton, smuča, z dekletom pa se rad zavrti v latinskoameriških in standardnih plesih. Na poti proti vrhu mu bo v pomoč prijatelj in sošolec Zoran Škrbin.
En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati?

Kuharica Catherine Fulvio je doma na Irskem, kjer pojedo veliko krompirja, zato ga bo za spremembo pripravila drugače, po italijansko: iz njega bo skuhala njoke s špinačo in paradižnikovo omako. Največja poznavalka testenin na svetu ji bo pokazala, kako jih pripravlja doma. Catherine bo obiskala slovito rimsko mesnico, v kateri strežejo premožnejšim strankam, zlasti takim, ki se jim rado mudi. V četrti Testaccio pa bo videla, kako že od nekdaj pripravljajo specialitete iz drobovine. Lastnik gostilne Checchino ji bo pokazal, kako skuha testenine z jagenjčkovimi črevi.

Muk in Lucijan sta v Sahari. S prijateljema Ajšo in Zerdom gresta v berberski tabor na menjalni dan. Le kaj bosta zamenjala? Muk v puščavi najde kamen s sliko polža. Je morda kaj posebnega?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

David je pod pritiskom, saj mora po navodilu svojih šefov vohuniti za ministrico, in razdvojen, saj sta postala ljubimca. Ministrica se trudi, da bi spodnji dom parlamenta sprejel njen predlog zakona o strožjem nadzoru, saj bi po njenem mnenju tako hitreje odkrili morebitne teroriste. Zaradi napadov se še vedno ne pojavlja v javnosti, toda svetovalec jo prepriča, da mora imeti govor na kolidžu, saj bo le tako lahko ljudem pojasnila, kaj hoče. Sredi govora pa pride do terorističnega napada v dvorani, ko nekdo sproži bombo, kljub temu, da so prej vse temeljito pregledali. Ministrica je hudo ranjena, Davida pa zaslišijo o dogodkih.

Igrano dokumentarna drama. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Piše se leto 1941. Diana Budisavljević, žena uglednega zagrebškega zdravnika, izve, da ustaška vojska pravoslavne ženske in otroke zapira v taborišča, kjer umirajo od lakote in bolezni. Z nekaj prijatelji v svojem stanovanju organizira tvegano kampanjo, s katero reši gotove smrti več kot deset tisoč otrok. Gre za eno največjih humanitarnih zgodb druge svetovne vojne, a Dianino ime je zaradi njenega avstrijskega porekla za dolga leta izbrisano iz zgodovine. Zanjo niso nikoli slišali niti otroci, ki jim je rešila življenje.

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ / HR, SRB, SLO / 2019
Režija: Dana Budisavljević / Scenarij: Dana Budisavljević, Jelena Paljan / Igrajo: Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Areta Ćurković, Vilim Matula, Jerko Marčić, Krunoslav Šarić, Biserka Ipša, Tihomir Stanić, Ivica Pucar, Livio Badurina, Adrian Pezdirc, Boris Ostan, Barbara Prpić, Urša Raukar, Katija Zubčić, priče: Živko Zelenbrz, Nada Vlaisavljević, Milorad Jandrić, Zorka Janjanin

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dr. Janja Hojnik spada med najbolj vplivne slovenske pravnike. Je specialistka za pravo EU in širša javnost jo pozna kot pronicljivo komentatorko, od arbitražnega sporazuma s Hrvaško, do Evropskega sodišča za človekove pravice.
Kot izjemna študentka se je nekoč, z diplomama iz prava in ekonomije, odločila za akademsko pot, čeprav so ji tudi v tujini ponujali vabljive položaje. Uspela je in danes objavlja članke v prestižnih tujih publikacijah.
V Intervjuju govori o svoji poklicni poti enako odkrito kot o nekaterih problemih Slovenije na pravnem področju, tako doma kot v odnosu do Bruslja. Zapletene pravniške probleme zna, kot vedno, razložiti preprosto in razumljivo, kar je odlika velikih strokovnjakov. Najbrž je tudi to ena od lastnosti, zaradi katerih je tako priljubljena med študenti.

S sopranistko in s Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko Liorja Shambadala smo posneli TV-upodobitev arije iz opere Tristan in Izolda R. Wagnerja. Urednica je Danica Dolinar, režiserka Špela Kuclar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov