Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 18. okt.

07:00
Živ žav

Pipi Mandiju podari ribico in Mandi se zelo naveže nanjo. S seboj jo vzame v kino in v park in se igra z njo. Pipi je vedno bolj ljubosumen. Morda bi moral tudi on dobiti svojo ribico.

Jurij in Pavel se sprehajata po gozdu. Opazi ju štorklja, ki občuduje Jurijev klobuk.

Delfin se zabava s pisanim mehurčkom. Mimo priplava riba mečarica in ga prebode. Delfin je žalosten. Približa se mu zlata ribica. Delfin ji zaupa, kaj se je zgodilo. Ko mimo priplava še ena riba, ji zlata ribica pove, kaj se je pripetilo. Ta riba pove mečarici, kaj je naredila.

Niko se ponudi, da bo popravil kolo na vozičku gospe Koke, medtem ko bo ona kuhala večerjo. Ker Joži po pomoti zmoči papir z receptom za pico, ga gospa Koka ne zna prebrati.

Žaži ne zna igrati kitare, zato Čuk predlaga, da gredo v Puščavo zmešanega sonca po zlato kitaro. Ko njihov avto obtiči v pesku, se peš odpravijo do zlate piramide, kjer morajo kupiti limonado na stojnici kralja Brezficka.

Lev Leon se kar naprej zbuja na nenavadnih krajih. Hana ugotovi, da Leon hodi v spanju.

Lola, Loti, Čarli in Maj skupaj pripravijo piknik in poskrbijo za vse od slastnih jedi do zabavnih iger. Toda še preden se piknik začne, se nadnje zgrnejo črni oblaki in ulije se dež. Piknik bi splaval po vodi, če Čarli ne bi vedel, da imajo ljudje iz puščav tudi piknike pod streho. In tako se dogodivščina spremeni v "najčudovitejšejši" piknik na vsem širnem svetu.

Trobka in Skok odkrijeta skrivnostno cvetlico, ki izloča svetleč rožnat sok. Česarkoli se sok dotakne, postane ohlapno – roke, noge, kamni, drevesa. Prav vse! Trobka in Skok se neizmerno zabavata, ko se igrata z rastlinskim sokom. A ko se sproži skala in ogrozi nojevi jajci, Trobka in Skok ugotovita, da je reševalna akcija z mlahavimi telesi precej zahtevna.

Stara ura v Pepini in Juretovi spalnici že nekaj časa ne dela, zato jo oči pujs navije. Ura odbije polno uro in prikaže se lesena kukavica, ki maha s krili in kuka!

Šolarji, učiteljica in župan dajo v časovno kapsulo predmete, da bodo prihodnje generacije vedele, kako so živeli. Petrček podari svojega medvedka, a že naslednji dan ne more živeti brez njega. S prijatelji ga gredo iskat in odkrijejo, da je nekdo ukradel časovno kapsulo.

Bučko pripelje v šolo svojega pošastnega psa Hrustka, ki naredi zmedo. Razposajeni kuža zakoplje vse, kar najde, zato ga gospa Jokinstok pošlje v kot. Ko pa se zgodi nesreča s kljuko, Hrustko postane junak dneva.

Vidu se na nos usede metuljček, zato se zelo smešno spači. Hudo mu je, ker ni videl svojega obraza, a Živa ima rešitev. Pokazal mu ga bo drugi Vid.

Zmediju kruli v trebuščku, podobne težave pa ima tudi velikan Gregor. Tako se je namreč razveselil Zojine torte, da jo je pojedel s škatlo vred. Pogledati bo treba, kaj se dogaja v njegovem želodcu.

Ernest je počaščen, ko ga župan zaprosi, da bi ob odkritju spomenika zapel medvedjo himno. Nenadoma pa Ernest izgubi glas. Le kdo ga bo nadomestil?

Na šoli bo spet zimski karneval. Ob tej priložnosti učenci ustvarjajo kipe iz snega. Erika in Aleks sta izdelala jetija. Ko ga gresta po pouku gledat, pa sta neprijetno presenečena. Jeti leži na tleh, do njega pa vodijo sledi ogromnih stopal ...

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Čas je za Timijevo kopel. Ko skuša pobegniti, se mu na rep zatakne vzmet. Čreda mora poskočnega backa ujeti, preden uniči vso kmetijo.

Rachida bi morala na deseti obletnici poroke svojih staršev nastopiti pred gosti, vendar je strašno sramežljiva. Pred drugimi ne more iz sebe spraviti niti besede. Na pomoč ji priskoči najboljši prijatelj Winston in skupaj poskušata najti rešitev.

Sveta maša iz mariborske stolnice.
Mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Catherine ima zelo rada ribe. Pridruži se ribičem pri lovu na mečarice in obišče predelovalnico tuna. Pokusi tudi botargo, ki pa nanjo ne naredi velikega vtisa. Pokaže nam, kako pripravimo filete brancina, z znanim sicilijanskim kuharjem pa cvreta sardele. Za posladek nas nauči pripraviti prav posebno ledeno kavo.

Ljubezen se pomnoži, če jo razdeliš in deliš z drugimi.
Razmišlja Slavka Cekuta

Nekdaj so misijonarji odhajali v daljne dežele oznanjat evangelij. Danes prihajajo misijonarji iz teh dežel k nam.

Nekdaj so naši misijonarji množično odhajali v daljne dežele oznanjat evangelij Jezusa Kristusa. Danes prihajajo iz teh dežel misijonarji k nam v Evropo, da bi znova odkrili Boga. Papež v poslanici za misijonsko nedeljo pravi, da je danes misijonarstvo naloga vsakega kristjana.
Po Kristusovi zapovedi ljubezni se v medsebojnih odnosih in pri delovanju v kraju ravnajo tudi katoličani v Kostanjevici na Krki, župniji, ki praznuje 800-letnico obstoja.
Malo znano je, da je med Indijanci deloval tudi duhovnik, poznan sadjar, Franc Pirc.
Življenjsko zgodbo preizkušanega duhovnika Cirila Čuša pa boste lahko prebrali v stripu.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oddaja Slovenski pozdrav je v Avsenikovi domačiji na Gorenjskem. Zaradi nastale situacije je del serije nastal tudi v studiu v Ljubljani. Predstavljamo vam nastopajoče na 24. festivalu Slovenska polka in valček 2020. Gre za mlado generacijo ansamblov, ki obetajo. Enako avtorji.
V polfinalni oddaji pred festivalom SPV 2020, ki je na sporedu 23. oktobra 2020 ob 20.00 na TV SLO 1, bomo videli 9 ansamblov #novegenearcije. Od treh se bomo poslovili, šest pa jih bo nastopilo v finalu. Skladbe ocenjujeta strokovna in medijska komisija, oddajo vodita Blaž Švab in Darja Gajšek.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

Kako bo do konca leta z mestnim turizmom Ljubljane ter z instrijo srečanj, ki je bila zaradi pandemije prizadeta prva in najbolj globoko, hkrati pa ima kar tri in pol krat večji multiplikativni učinek od prostočasnega turizma? V prestolnici, ki s posebnimi paketi vabi goste na tridnevno dopustovanje, izpostavljamo eno najbolj šarmantnih ljubljanskih cest - prenovljeno Trubarjevo, kjer lahko doživite pravi ulični utrip.

Obiskali smo Škofjo Loko, ki svojo ponudbo gradi skupaj s Poljansko in Selško dolino pod blagovno znamko Škofjeloško. V teh koronskih časih so se pospešeno osredotočili tudi na digitalno oglaševanje. V kampanji "Zdaj je čas. Moja Slovenija." so prejeli glavno nagrado za najbolj gostoljuben obraz slovenskega turizma.

Za konec pa še informacija o letos redko izdajanem turističnem tisku - Niko Slavnić je spregovoril o še sveže izdani knjigi The Slovenia Book, ki v slovenskem jeziku, poleg privlačnih intervjujev ljudi iz turističnega sektorja, ponuja tisoč možnosti za raziskovanje skritih kotičkov Slovenije.

Predstavljamo tudi nov promocijski video destinacije Cerkno in zabavno interpretacijo celotne destinacije s strani Klemna Slakonje. Priporočamo ogled!

Romantična komedija o kantavtorici, ki snema prvo avtorsko ploščo kar na ulicah New Yorka.

Keira Knightley zaigra neznano kantavtorico Gretto James, ki jo nekega večera odkrije glasbeni producent in lovec na talente Dan Mulligan (Mark Ruffalo). Dan jo pripelje v svojo založbo, ki od glasbenice zahteva temeljite spremembe, temu pa se Gretta upre. Z Danom zavrneta trende glasbene industrije in posnameta ploščo kar na ulicah New Yorka, nato pa jo prodajata po spletu za en dolar.

Film je napisal in režiral John Carney, ustvarjalec filmske uspešnice Enkrat (Once) iz leta 2010.

Izvirni naslov: BEGIN AGAIN / Ameriški film, 2014 / Režija: John Carney / Scenarij: John Carney / Igrajo: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

TV Slovenija in Rdeči križ Slovenije v oddaji Vikend paket zaključujeta teden dobrodelnosti, v katerem vabita posameznike in podjetja, da lahko že z SMS donacijo prispevajo k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka.
V oddaji Vikend paket se tokrat izjemno veselimo obiska odlične smučarske tekačice Anamarije Lampič in pevca Roka Ferengje. Komentatorsko omizje zaseda komedijsko-glasbeni par, Urška Majdič in Tin Vodopivec. Urška se predstavlja s pesmijo Duša II, Samuel Lucas, tudi ponosni krvodajalec, pa s pesmijo Nekdo. Maja in Lovro sta tokrat obnovila znanje Prve pomoči, Maja pa je ob spodbudi voditelja Jožeta Robežnika tokrat prvič darovala kri. Vabimo vas k spremljanju zabavnih rubrik SMS in Izziv: rapanje ter nekaj iskrivih modrih misli, ki so jih z nami delili naši redni sodelavci Modrostniki.

Krilčku se zdi pošastovito, da se mu maje zob, dokler ne izve, da ga bo kmalu obiskala zobna vila. Ker mu ni prav nič všeč, da mu ga bo vila odnesla, poskusi vse, da bi se mu zobek nehal majati.

Mali Timotej prosi prijatelja kita, naj ga pihne vse do Lune. Toda kit pihne premočno in mali Timotej leti mimo Lune vse do Enkelada. To je Saturnova luna, ki brizga visoke curke ledene vode.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kasper in Nanna se odločita za posvojitev, saj se Kasper ne more sprijazniti s tem, da bi Nanna zanosila s semenom darovalca. Kljub temu v njej še gori želja, da bi rodila svojega otroka. Nanna si želi tudi počitniško hišico z vrtičkom in k nakupu nagovarja tudi Merete, ta pa je prepričana, da mora najprej zgladiti odnos z Joachimom. Njuna zveza je vnovič na preizkušnji, ko Merete nedeljsko popoldne preživi v službi. Joachim ji postavi ultimat: izbere naj njiju z Linusom ali pa bosta morala zaživeti drugače.

Gostja tokratne oddaje Intervju je Dragica Wedam Lukić, doktorica pravnih znanosti, redna profesorica na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in nekdanja predsednica Ustavnega sodišča Republike Slovenije. Glavne teme intervjuja so trenutne razmere v sodni veji slovenske oblasti in težave pravosodja, kakor jih v Poročilu o stanju na področju vladavine prava navaja Evropska komisija, pomisleki o uravnoteženosti ustavnega sodišča in vprašanje, ali je to s presojo ustavnosti omejevanja gibanja na občine dalo vladi proste roke za kratenje ustavnih pravic in svoboščin. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sine Legibus je mogočna družinska in zgodovinska saga o dogodkih na Koroškem, ki so zaznamovali pokrajino in njene slovenske ljudi.

Osnovna vsebinska premisa so misli 105-letne Mice Olip in utrinki njene življenjske zgodbe, misli, ki dobijo glas in nas popeljejo na dvojezično južno Koroško in v leto 1976. Na zahtevo avstrijske zvezne vlade se po vsej Avstriji izvede tako imenovano ugotavljanje manjšin, ki naj bi bilo podlaga za postavitev dvojezičnih krajevnih napisov. Slovenska narodna skupnost na Koroškem se odloči za bojkot preštevanja. V majhni gorski vasici Sele se štirje fantje odločijo za »akcijo« posebne vrste, ugrabitev volilne skrinje.
Dokumentarni film Sine Legibus je bil prikazan na številnih filmskih festivalih in nagrajen na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Dokudoc v Mariboru leta 2018. Scenarij in režija: Milena Olip

23:25
Za lahko noč

Predstavljamo vam nastop plesalke Staše Tušar, ki je s točko Gardengfound zmagala na slovenskem izboru za tekmovanje Evrovizijski mladi plesalci 2015.

Posnetek glasbenega dodatka, s katerim je na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma postregel gostujoči violinist Dan Zhu. Izvrstni glasbenik velja za enega najbolj uveljavljenih kitajskih solistov mlajše generacije na mednarodnem glasbenem prizorišču. Na svoji glasbeni poti, ki ga vodi po vsem svetu, se vse pogosteje vrača v Slovenijo, kjer si je ustvaril novo domovanje.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov