Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 28. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 28. okt.

Nocoj v Kulturi tudi ponatis knjige in razstava Marpurgi pisateljice Zlate Vokač Medic ter projekt Živa umirjenost Kaje Avberšek.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Vam nekdanji partner povzroča sive lase zaradi stikov in skrbništva med počitnicami? Kako epidemija vpliva na to? Odvetnica svetuje v naši oddaji. Zdravnica bo pojasnila vse, kar morate vedeti, če dobite vročino. Lorella pa bo najstnicam izdala kar nekaj namigov, kako so lahko modne in samozavestne!

09:05
Počitniški program

Počitniški krompir je na sporedu vsako jutro med jesenskimi počitnicami. Voditelja Nika in Nik navdih za zanimive teme najdeta v kratkih dokumentarnih filmih serije Izzivalci. Kako posneti videospot, kako ustvarjalno uporabiti in reciklirati plastiko, kakšni so odnosi v timih in med brati ter sestrami, kako postati bolj samozavesten in kam se obrniti v primeru medvrstniškega nasilja? Za počitniško sprostitev se bosta voditelja vsak dan pomerila še v različnih izzivih in se lotila tudi plesne koreografije.
Infodromovci vsako jutro pripravljajo kratke sveže novice, v uredništvu Malih sivih celic poskrbijo za zanimive eksperimente, vse skupaj pa začinijo še skeči Osvežilne fronte.
Mladi gledalci lahko ves čas oddaje aktivno sodelujejo tudi na družbenem omrežju Instagram.

V Čarnem zalivu želijo po dolgih letih prirediti koncert Brenkajočih barakud, Stankove glasbene skupine iz mladosti. Žal vihar na morju zadrži druga dva člana skupine, v zaliv pa zanese putko Nejžo, slavno pevko. Ta bi rada Stanka odpeljala na glasbeno turnejo. Pa si Stanko to res želi?

Mandi in Pipi se pripravljata na noč čarovnic. Le kako naj se našemita? Zamisel dobita na zgodovinski razstavi. Našemila se bosta v mumijo. Ko ležeta spat, se zunaj razbesni nevihta in udarjanje strel zbudi mumijo iz muzeja, ki si želi le eno: nazaj v svojo piramido.

Nejko se naveliča običajnih dni v Podlesju. Prijatelje poskuša prepričati, da se skupaj odpravijo na pustolovščino. Z Mavricijem bi rada odrinila dogodivščinam naproti, a ju pri tem ustavi hud naliv. Dogodivščine bodo morale počakati, da neha deževati. A zdaj dežuje že več dni, in še preden se zavejo, Podlesju pretijo strašne poplave. Nejko se znajde za krmilom Čekanove ladje. Kot kapitan mora poskrbeti, da prebivalce Podlesja odpelje na varno. Prestati morajo nevihto, najti novo zatočišče, preživeti brodolom in kratkočasiti navihanega dinozavra. To so prave pustolovščine, ki si jih je želel!

Od vseh velikih hčerinih osvajalcev je Toniju najbolj všeč sin lastnika oglaševalske agencije, kamor bi rad prišel v službo… Polna pričakovanja pa je tudi Blažka… In mladenič se zares da dol… k računalniku z Anžetovo novo igro..

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V oddaji o izplenu protikoronskih ukrepov in aktualnih političnih razdorih.
Pod Objektivom o koliziji med ustavnimi pravicami in omejitvami v času zdravstvene krize varuh človekovih pravic, Peter Svetina.
V studiu o tem, kako nas je doletel drugi val in predvsem zakaj smo bili nanj nepripravljeni.  
Analiziramo povečevanje družbene neenakosti in revščine med in po krizi.  
Ob koncu pa še o tem, zakaj bi morale nevladne organizacije na Metelkovi 6 zapustiti prostore.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tridelna britanska serija Urbana divjina prinaša pogled v neverjetno kraljestvo prosto živečih živali sredi pozidanih in gosto naseljenih velemest.

1. del – Prebivalci
Prostoživeče živali se v mesto priselijo iz različnih razlogov. Nekatere vanje prižene stiska, ki so jo sprožile podnebne spremembe in izguba življenjskega okolja, spet druge ugotovijo, da jim mestno okolje ponuja boljše možnosti za življenje kot narava. Nekatere z ljudmi stkejo prav posebne vezi.

V oddaji Osmi dan bomo predstavili dela poljskega modernista Andrzeja Wroblewskega, enega vodilnih predstavnikov vzhodne in srednjeevropske povojne umetnosti, ki so na ogled v Moderni galeriji, preverili bomo s kakšnim izborom vrhuncev svetovne književnosti bo založba Beletrina obogatila slovensko knjižno krajino, raziskali bomo, kako je Banksy-ju uspelo ostati anonimen in kako nanj gleda domača grafitarska scena, obiskali smo kontejner ljubljanskega Roglaba z grafitom umetnice NezPez, ki opozarja na pomen žensk na področju urbane ulične umetnosti, pogovarjali se bomo tudi z dobitnikom letošnjega Borštnikovega prstana Petrom Boštjančičem.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Király Marija - Muca Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetésben részesült;
- ülésezett a Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorainak Programbizottsága;
- Csentében több mint 1200 méter hosszan újraaszfaltoznak két útszakaszt;
- a Muravidék kétnyelvű területén működő evangélikus és református gyülekezet munkája;
- Gazda(g)ság: a Muravidék becsomagolva vállalkozói ötlet.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Marija - Muca Király prejela bronasti križ reda za zasluge;
- seja Programskega odbora za madžarski narodnostni program RTV Slovenije;
- v Čentibi obnavljajo dva odseka cest v dolžini več kot 1200 metrov;
- delo luteranske in kalvinske cerkve na dvojezičnem območju;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: poslovna ideja »Prekmurje v zabojčku«.

Po uspešnih predtekmovanjih novo sezono Malih sivih celic, ki letos slavi že 26 let, slovesno odpirata OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava in Brezovica pri Ljubljani. V novi rubriki Kaj manjka in prenovljenem labirintu se preizkusijo vijolični Jure, Gašper in Gregor ter rumeni Nataša, Žan in Krištof, ki jih navijači, zaradi razmer v državi, tokrat spremljajo le od daleč. Komu bolj ležijo kvačkanje, plemiška imena in zamujanje ure ter kdo poskrbi za preobrat po Prebranih celicah, pa v 1. oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

12. marca zvečer je bila v Sloveniji razglašena epidemija novega koronavirusa. V naslednjih dneh so se zaprle šole, gostinski lokali, javni promet, »ostani doma« - je postal naš vsakdan. – Svet se je ustavil.
V psihološkem smislu se nam je zgodila akutna stresna situacija, kar je pomenilo, da smo se morali hitro prilagoditi na velike življenjske spremembe na različnih področjih… Preživljanje dni in tednov doma z omejenimi stiki z ljudmi, s spremenjeno dnevno rutino, pomanjkanjem senzornih dražljajev, finančnimi skrbmi, spremenjenimi družinskimi odnosi, s strahom pred izgubo zdravja – vse to je vplivalo tudi na naše psihično počutje…
V oddaji spremljamo zgodbo 38-letnega raziskovalca na Fakulteti za turistične študije, doslej najmlajšega bolnika z novim koronavirusom, ki je bil zaradi te bolezni štirinajst dni v komi in dihal s pomočjo respiratorja; zgodbo nekdanjega veslača in štirikratnega olimpijca, ki je sedaj gostinec na Bledu in je v času karantene pomagal ljudem z brezplačnimi obroki ter mamo samohranilko in učiteljico iz Brkinov, ki je dvignila svoj glas za vse otroke in si javno prizadeva, da bi učenci obiskovali šolo na tak način kot pred epidemijo.

»Ane bukvice, iz tih se ti mladi inu preprosti Slovenci lahko v kratkim času brati navučiti.« Tako je Primož Trubar napisal svojim rojakom na samem začetku pisane besede. O Trubarjevi ključni vlogi pri oblikovanju slovenstva smo se pogovarjali z dr. Matjažem Černivcem iz Svetopisemske družbe in Andrej Perhajem iz Trubarjeve domačije. Zakaj nas Trubar naziva Lubi Slovenci? Trubar je bil prvi, ki je v domačem jeziku zapisal takrat splošno znano in že stoletja uveljavljeno ime: Slovenci. Skozi sodobni zorni kot smo pogledali, kako danes učijo abecedo – v šolskem okolju smo sledili procesu opismenjevanja v prvi triadi.

Lili, Hugo, babi in dedi se odpravijo v trgovino. Tam jih premamijo vse mogoče akcije, tako da vsega nakupljenega ne morejo prinesti domov. Le kaj bo rekla mamica, ki jih je poslala samo po sladkor?

Koyaa se odpravlja na sprehod v mrzel zimski dan. S stojala hoče vzeti šal, a začuden obstoji.Šal se mu sprva izmuzne kot kača, nato pa po sobi uganja vragolije. Bo Koyii uspelo dobiti šal nazaj?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Vasilu je pravkar umrla žena Valentina, s katero je živel dolga leta. Na pogrebu prijateljica pokojnice zatrdi, da jo je mrtva žena poklicala po telefonu. Vasila novica vznemiri, zato se poveže z jasnovidko, da bi stopil v stik z mrtvo ženo, čeprav bi bila samo duh. Vasilov sin Pavel hoče očeta spraviti k pameti, a se ta ne da in vseskozi počne stvari na samosvoj vznemirljiv in smešen način.

BASHTATA / THE FATHER / BOLGARIJA, GRČIJA / 2019
Režija: Kristina Grozeva, Petar Valchanov / Scenarij: Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov, Petar Valchanov / Igrajo: Ivan Barnev, Ivan Savov, Tanya Shahova, Hristofor Nedkov, Margita Gosheva, Maria Bakalova, Ana Bratoeva, Georgi Damianov, Boyan Doychinov, Elena Mosholova, Petra Oplatkova …

Dan v življenju starejše ženske se postavi na glavo, ko se odpravi iskat svojega pogrešanega moža, ki ima težave s spominom.
Režija: Simon Intihar / Igrata: Marijana Brecelj, Dare Valič

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o novi vinilni kompilaciji Prva vrsta, oddaje, ki vsak teden na Prvem programu Radia Slovenija poslušalcem približa izkušnjo žive izvedbe glasbenega dela. V projektnem prostoru Aksiome so mimoidočim omogočili, da skozi okno pokukajo na novo razstavo Saša Sedlačka z naslovom Oblomo: Zaposlen z nedelom. O knjigi Ksenija, Xenia: Londonska plesna leta Ksenije Hribar, 1960–1978, pa smo se pogovarjali z Rokom Vevarjem.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

S kakšnimi urbanističnimi in arhitekturnimi težavami se sooča naš obalni prostor? Ali znamo izkoristiti vse potenciale, ki jih slovensko Primorje prinaša? O tem se bomo pogovarjali z arhitektom dr. Boštjanom Bugaričem.

12. marca zvečer je bila v Sloveniji razglašena epidemija novega koronavirusa. V naslednjih dneh so se zaprle šole, gostinski lokali, javni promet, »ostani doma« - je postal naš vsakdan. – Svet se je ustavil.
V psihološkem smislu se nam je zgodila akutna stresna situacija, kar je pomenilo, da smo se morali hitro prilagoditi na velike življenjske spremembe na različnih področjih… Preživljanje dni in tednov doma z omejenimi stiki z ljudmi, s spremenjeno dnevno rutino, pomanjkanjem senzornih dražljajev, finančnimi skrbmi, spremenjenimi družinskimi odnosi, s strahom pred izgubo zdravja – vse to je vplivalo tudi na naše psihično počutje…
V oddaji spremljamo zgodbo 38-letnega raziskovalca na Fakulteti za turistične študije, doslej najmlajšega bolnika z novim koronavirusom, ki je bil zaradi te bolezni štirinajst dni v komi in dihal s pomočjo respiratorja; zgodbo nekdanjega veslača in štirikratnega olimpijca, ki je sedaj gostinec na Bledu in je v času karantene pomagal ljudem z brezplačnimi obroki ter mamo samohranilko in učiteljico iz Brkinov, ki je dvignila svoj glas za vse otroke in si javno prizadeva, da bi učenci obiskovali šolo na tak način kot pred epidemijo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov