Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 20. nov.

V nocojšnji Kulturi med drugim: z dr. Marijo Klobčar, ki je pred kratkim prejela Murkovo nagrado za izjemne znanstvene in strokovne dosežke na področju etnologije, smo se pogovarjali o njenem knjižnem delu Poslušajte štimo mojo: potujoči pevci na Slovenskem. Poslušali smo najnovejši album tandema Balans, ki sta ga naslovila Sam pravm. Na LIFFE smo si ogledali črno komedijo Babica, skoncentriraj se, bosanskega scenarista in režiserja Pjera Žalice.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bliža se teden italijanske kulinarike v svetu, zato bo po Italiji zadišalo tudi v naši kuhinji. Prihaja poznavalka kuhanja Sara Rutar, skupaj z Mojco Mavec bosta pripravljali njoke. V živo se nam bo iz Rima oglasil tudi kuharski mojster Fabrizio D'alessandro. O vedenju za mizo, tudi o tem, kako se morajo otroci obnašati za mizo, bo svetovala strokovnjakinja za protokol in bonton Bojana Košnik Čuk. Petek je uvod v vikend, pravi Andrej Hofer, ki vas tudi ta petek popelje skozi zadnjo uro oddaje. V goste pa prihaja Manca Špik, ki bo pripravljala krvavice in pečenice.

10:05
Otroški program: Op!

Pika in Lojzek bi rada poletela z balonom. Ker je navaden balon premajhen, da bi Lojzka ponesel v višave, iznajdljivi zajček nariše balon na vroči zrak z veliko, udobno košaro. Ker je vožnja z velikim balonom všeč tudi Piki, Lojzek nariše balon tudi zanjo in skupaj se podata na potep.

Gospod Krompirček pride na otvoritev novega športnega centra in vsi v mestu so zelo vznemirjeni.

Zunaj močno piha. Sara in Raček se odpravita po papirnatega zmaja. V trgovini imajo veliko lepih. Sara izbere najbolj pisanega. V parku ga sestavi in z Račkom ga začneta spuščati. Toda veter je premočan. Na pomoč jima priskoči Gospa s šalom, ki takoj ugotovi, kaj manjka zmaju.

Čačka se hoče igrati s prijatelji. A vsi so že zaposleni z drugimi stvarmi. Capek se sprošča, Hektor opazuje oblake, Rija počiva, Rompi razmišlja in Tilka bere. Čačka ne ve, kaj bi naredila. Kako naj se zabava, če se nihče noče igrati z njo? Videti je, da bo to dolgočasen dan, dokler ji Tilka ne pokaže, kako se lahko sama zabava.

Bratrancema ni všeč Hopovo letalo in zahtevata boljše izume, Petrček pa je užaljen, ker je Kalimero Pavlinci podaril marjetice. Fanta se znajdeta na isti klopi v parku. Ko si potožita, Petrčku uide, da ve za kopico čudovitih izumov. Kako se bo izmotal in ohranil skrivnost DoVinčijevega mlina?

Lucy je res neverjetna, nikomur se ne pusti zmesti, pa naj bo to oboževani Schroeder, Charlie Brown ali njen bratec Linus. Vedno do konca goni svojo! Nekateri bi rekli, da je močna osebnost, drugi pa …

Robbe in Ellis izdajata glasilo, ki stanovalcem doma za starejše občane popestri vsakdan. Nekega dne več stanovalcev potoži, da jim izginjajo dragocenosti. Odločita se, da bosta s Kozmovo pomočjo ugotovila, kaj se dogaja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Kako uspešna je vlada v boju z epidemijo covida 19 in njenimi posledicami? Koliko je možnosti za konstruktivno nezaupnico vladi, ki jo napovedujejo opozicijske stranke? Se bo politika do decembra poenotila o spremembah zakonodaje, ki bi volivcem omogočile odločilni vpliv na izbiro? Ali lahko odzivi premierja ob ameriških volitvah vplivajo na kredibilnost predsedovanja Slovenije Evropski uniji prihodnje leto? O teh in drugih aktualnih temah v Pogovoru s predsednikom vlade in nato v Pogovoru z opozicijo - v četrtek, 19. novembra, ob 20. in 21. uri na prvem programu Televizije Slovenija.

Voditelj: Igor E. Bergant

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Medtem ko prebivalcem v revnih državah močno primanjkuje toaletnih prostorov, tisti v bogatih z vsakim splakovanjem zapravljajo čisto vodo. V enem letu na svetu proizvedemo več kot 720 milijonov ton komunalnega blata in 570 milijonov litrov urina. Odstranjevanje človeških iztrebkov in ravnanje z vodnimi viri je zato postalo velik naravovarstveni izziv.

TOILET A NEW ERA / Francija / 2019 / Režija: Thierry Berrod

Rek o vzgoji pravi: Naj vas ne skrbi, kaj vaš otrok sliši, skrbi naj vas, kaj vidi. Specialni pedagog Marko Juhant poudarja, da vzgajamo z zgledom. Spoznali bomo, kako se pri vzgoji svojih dveh slišečih deklic znajde naglušna mama Nina Jeranko. Sicer pa za vse otroke veljajo enaka vzgojna pravila, le da vzgoja od staršev otrok s posebnimi potrebami terja še dosti več napora in doslednosti. To na svoji koži občutita Katarina in Klemen Lajevec, starša šestih otrok. Jakob, peti po vrsti, ima hud razvojni zaostanek in je netipičen avtist. Kar sta se kot starša doslej naučila, Jakob postavlja na glavo.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a Muravidéki Magyar Ifjúsági Szervezet elnyerte a közérdekű ifjúsági civil szervezet státust;
- négy új promóciós anyagot készített az MMÖNK;
- a helyi alkotók idén megjelent kiadványai;
- a járványok a magyar irodalom nagyjainak életét is befolyásolták.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Pomursko madžarsko mladinsko društvo dobilo status nacionalne mladinske organizacije;
- PMSNS pripravila štiri nova promocijska gradiva;
- letošnje publikacije domačih ustvarjalcev;
- epidemije vplivale tudi na življenje velikanov madžarske književnosti.

Bliža se šolski nogometni turnir in ravnateljica Dreusova hoče, da se ga udeleži tudi Keesov 6. b. Na prvi tekmi gladko premagajo nasprotnike in Keesova mama od navdušenja tako veselo poskakuje, da se ji vdrejo tla pod nogami in si poškoduje kolk. Učenci 6. b so zaskrbljeni. Kdo bo skrbel zanje, ko bo Kees doma negoval mamo?

Osvežilna fronta se po več mesecih spet vrača. Ustvarjalci so se lotili aktualne teme in z več plati in na svoj način pogledali na življenje, ki zaradi virusa pogosto poteka na daljavo. Kaj vse v našem življenju poteka na daljavo, kakšna je ljubezen na daljavo, ali je mogoče praznovati rojstni dan na daljavo? Več v prvi oddaji jesenske sezone, v soboto dopoldne na TV SLO 1.

Zdrava prehrana je pomembna za zdrav razvoj, zato smo Infodrom začeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Raziskali smo tudi, zakaj se tako malo tistih, ki so upravičeni do brezplačnega obroka v šoli, zanj tudi odloči. 20. november je svetovni dan otrok. Letos poteka pod gleslom "Vključite me, sem ključ do rešitve", s katerim pri Unicefu pozivajo, naj se pri načrtovanju skupne prihodnosti upošteva tudi mnenje mladih! Naučili smo se tudi telovadnih vaj, s katerimi se lahko razmigamo med kratkimi odmori pouka na daljavo, ter spoznali nekaj ljubkih koronaljubljenčkov.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Ali sta na preizkušnji naša solidarnost in človečnost? Kakšno podobo v ogledalu nam bo čez čas pokazala epidemija? O tem smo se pogovarjali z dr. Tomažem Erzarjem, profesorjem za zakonsko in družinsko terapijo.

»Oče in sin s posebnimi potrebami« je knjiga, ki jo je Radmila Vidra posvetila možu in sinu. Kot je zapisala, je njihovo življenje polno težkih preizkušenj, ki jih premagujejo skupaj. Njihova zgodba je pričevanje o brezpogojni ljubezni.

Slovenska karitas se v novembru, ki je posebej namenjen preprečevanju zasvojenosti, posveča tudi programu »Z 0.0.«. Prizadevajo si, da bi zmanjšali število mladih, ki so zasvojeni z alkoholom.

Mandi in Pipi bi imela rada glasbeno skupino. Na avdicijo povabita vse prijatelje v mestu in hitro izbereta primerne. Z njima pa bi rad igral še nekdo. Se bo našel prostor tudi za nerodnega glasbenika?

Tudi Jonova druščina ima letne olimpijske igre, ko se pomeri v različnih športih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Kakšne so v času vsesplošne distance, krča mestnega turizma ter praznine, ki je nastala na področju industrije srečanj, priložnosti razvoja prostora, kjer je glavna turistična atrakcija Grad Snežnik? Zdi se, da sedaj svojo priložnost dobivajo odmaknjene destinacije. Karakterne pokrajine z ostrim podnebjem. Ena takšnih je celoten prostor Zelenega krasa, ki vse od - Snežnika, Javornikov, Pivških presihajočih jezer, Rakovega Škocjana, Cerkniškega jezera pa vse do Loške doline, Babnega polja in naprej proti Gorskemu kotarju - tvori največji strnjen gozdni masiv v Evropi. To je prostor izjemne biotske pestrosti, dom treh največjih evropskih zveri in ponekod tudi izjemno redko naseljen. Pridih divjine, mestoma surova intima in konec koncev tudi varnost, ki jo pokrajina izžareva, bodo v turizmu iskane vrednote - še vsaj do ponovnega zagona čezoceanskih trgov ter prihoda ameriških in azijskih gostov.
V oddaji vas čaka tudi reportaža iz destinacije Bohinj, kjer v tem času izpostavljajo pomen lesa. Les je lep tudi v turizmu. Iz Bohinja tako prihaja dober primer sodelovanja pohištvene industrije in turizma. Domači oblikovalci in izdelovalci so ustvarili pohištvo iz slovenskega lesa za opremo turističnih namestitev.
V oddaji pa še tekoča informacija - ta teden se je odvil prvi od šestih spletnih seminarjev Management akademije Slovenske turistične organizacije. Izpostavljena je bila krepitev managementa v turizmu za uravnotežen trajnostni razvoj. Nova normalnost od turističnega sektorja zahteva sveža znanja, zagotavljanje varnosti (tako gostom kot zaposlenim v turizmu), poudarjene higiene in povrnitev zaupanja gostov.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o pregledni razstavi umetnika Ulaya v muzeju Stedeljik v Amsterdamu. Začel se je spletni festival sodobnega plesa Cofestival. Poslušali smo novi album skupine Repetitor in obiskali razstavo v galeriji Kresija Vizije so 15, ki se ukvarja z vprašanji arhitekture in prostora Univerze v Ljubljani.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Cikel ZF-filma. Edinstvena znanstvenofantastična romanca, ki jo morate videti vsaj enkrat v življenju.

Nekega moškega preganja spominska podoba iz otroštva, ko je videl neznanca umreti na letališki ploščadi. Nesreči je bila priča tudi mlada ženska, ki jo je prizor prizadel. Moški zdaj živi v opustošenem svetu po III. svetovni vojni, ki je za seboj pustila humanitarno katastrofo. Podvrže se znanstvenim eksperimentom, ki mu omogočajo potovanje v času. Med potovanjem v preteklost se spet sreča z neznano žensko iz svojih spominov. Z njo se sprehaja po mestu, obišče živalski vrt in se vanjo zaljubi. Postopoma se dokoplje do osupljivega spoznanja o izvoru podob iz otroštva. Na koncu mu razvita rasa ponudi priložnost za potovanje v prihodnost, a se moški odloči, da bo raje ostal z žensko iz svojih sanj.

Ta udarni kratki film francoskega avantgardista Chrisa Markerja že od svojega nastanka buri domišljijo s svojo srhljivo postapokaliptično scenografijo, nenavadno obliko (sestavljen je iz fotografij), pripovednim blodnjakom in pretresljivo ljubezensko zgodbo. V tridesetih minutah razpre osupljivo množico kompleksnih obravnav spominov, časa, ljubezni, vojne, nasilja, oblasti … Markerjev film je navdihnil tudi scenarij hollywoodske uspešnice 12 opic režiserja Terryja Gilliama.

Izvirni naslov: LA JETÉE / Francoski film, 1962 / Režija in scenarij: Chris Marker / Igrajo: Étienne Becker, Jean Négroni, Hélène Chatelain

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov