Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 22. nov.

07:00
Živ žav

Milan ima rojstnodnevno zabavo. S sošolci in prijatelji se zabavajo in celo zaplešejo, le Vilku je nerodno, ker se ima za slabega plesalca. Toda kot vedno, mu prijatelji pomagajo tudi iz te zagate …

Mandi je navdušen, da bo nastopil v gledališču, a kaj ko med vajami vselej pozabi besedilo. Pipi mu skuša pomagati in se domisli rešitve. Mandi bo svojo vlogo zapel.

Jurij igra superjunaka. Pavel vanj ne verjame, a vseeno podpira svojega prijatelja.

Plamenca pijeta čaj. Njuno elegantno zabavo zmoti pujsek, ki se igra v blatu. Plamenec ga umije in prinese k mizi. Pujsek ju sprva razveseljuje. Ko pa mu prineseta torto, se vrže vanjo. Jezna ga postavita nazaj v blato in se elegantno zabavata naprej.

Niko si želi, da bi znal leteti tako kot Nupi in poskuša vzleteti na različne načine. Ker nič ne uspe, se naveliča, prijatelji pa ga razvedrijo na domiseln način.

Mišo Almi podari školjko, iz katere pa se ne sliši valov, zato se druščina z jadrnico odpelje na otok v Rožno votlino iskat večjo školjko. Vhod v votlino pa zapira mreža Velike pajkovske rakovice.

Lev Leon se boji žuželk, a Hana najde rešitev za njegovo težavo.

Lola bi rada razveselila mamico in bila na svoji prvi pravi fotografiji čista in čedna. Na vse pretege se trudi, da se ne bi popacala, toda kaj, ko so na dvorišču luže, v vrtcu mamljiv bazenček za igro, da malice in slikanja s prstnimi barvami sploh ne omenjamo! A kot vedno, se Čarli domisli rešitve tudi za to!

Ko se poskuša prebiti do slastnih jagod, Skok polomi vejo, iz katere začne kapljati lepljiv sok. Živali se lepijo same nase, druga na drugo, na tla, na liane in druge stvari, ki jih obdajajo. Kako bodo ustavili lepljivi sok?

Pepa in Jure gresta na obisk k zajklji Zinki. Zinkina hiša je precej drugačna od Pepine. Namesto stopnic in hodnikov ima predore. Zinka Pepo in Jureta nauči, kako se obnašajo zajčki.

Kalimero in prijatelji se igrajo v DoVinčijevi delavnici in prevrnejo knjižno polico. Na srečo imajo DoVinčijev pospravljalnik. A Petrček stroj preveč navije, tako da oddivja naravnost v skrivni predor, ki vodi k Kalimerovemu domu. Tam naredi pravo zmešnjavo!

Gospa Jokinstok je bolna. Pouk vodi gospod Mozeg, ki spozna, kako zapleteno je učiti več različnih predmetov hkrati. Kmalu nastane vsesplošna zmešnjava. Ali bo vseeno našel način, da bo pošastim pomagal pri učenju?

Živa, Vid in Toni najdejo kup palic. Živa in Toni začneta takoj skakati z njimi, Vidu pa se vsaka zlomi. Še dobro, saj mora kmalu oditi na pomoč.

Na vrtu župana Kaja nič ne raste, kot bi moralo, na Lizijinem vrtu pa so rastline velike in bujne. Le kaj je njena skrivnost? Zmedi se poda pod zemljo in spozna njene pridne pomočnike.

Celstinca želi Marjanki za rojstni dan narisati pravljico, a ji zmanjka barv. Ernest je lačen, a brez prebite pare. Potem pa srečata deklico, od katere se veliko naučita.

Erika, Taja, Heli in Evreka na geolovu iščejo zaklade. Prvega najdejo, naslednjega pa ni tam, kjer bi moral biti. Izginil je skupaj z zemljo, v kateri je bil zakopan. Ko hišnik Maks pove, da je zemljo prepeljal drugam, Erika takoj ukrepa.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Na smetišču ovce najdejo dude, ki jih zamenjajo za bolnega emuja. Odločijo se, da bodo »emuja« negovale, dokler ne ozdravi, preden ga bodo spet spustile nazaj v divjino.

Dreusova pošlje učitelja Keesa na dopust, da bi v miru uredil hišo po navodilih patronažne službe. Delo mu ne gre najbolje od rok in skrbi ga za učence, ki trpijo pod železno pestjo ravnateljice Dreusove, povrhu vsega pa še pozabi na zmenek z Marie-Louise.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Kuharica Catherine Fulvio je doma na Irskem, kjer pojedo veliko krompirja, zato ga bo za spremembo pripravila drugače, po italijansko: iz njega bo skuhala njoke s špinačo in paradižnikovo omako. Največja poznavalka testenin na svetu ji bo pokazala, kako jih pripravlja doma. Catherine bo obiskala slovito rimsko mesnico, v kateri strežejo premožnejšim strankam, zlasti takim, ki se jim rado mudi. V četrti Testaccio pa bo videla, kako že od nekdaj pripravljajo specialitete iz drobovine. Lastnik gostilne Checchino ji bo pokazal, kako skuha testenine z jagenjčkovimi črevi.

Religije prinašajo v našo družbo tudi spoštovanje do življenja in zavzemanje za pravično družbeno ureditev.

Vera je marsikomu vodilo na življenjski poti. Religije prinašajo v našo družbo spoštovanje do življenja in zavzemanje za pravično družbeno ureditev. Vse religije učijo, da je življenje sveto in nedotakljivo. Pred dvema letoma so predstavniki krščanskih cerkva, judovske in islamske skupnosti v Vatikanu podpisali izjavo o nasprotovanju evtanaziji in samomoru z zdravniško pomočjo. Septembra pa je Kongregacija za nauk vere izdala dokument z naslovom Usmiljeni Samarijan. Dokument o skrbi za ljudi v kritičnih življenjskih obdobjih in pred smrtjo je pred kratkim izšel tudi v slovenščini.
V Župniji Odranci so na poseben način praznovali 110. obletnico rojstva župnika Alojzija Kozarja.
K dejavni pomoči najranljivejšim nas z geslom »Slišim te« spodbuja teden Karitas, ki bo trajal od 22. do 29. novembra; pripravljajo tudi tradicionalni koncert Klic dobrote.
Sveta Cecilija, zavetnica cerkvene glasbe, glasbenikov in izdelovalcev instrumentov, goduje 22. novembra. Glasba ima tudi v Svetem pismu poseben pomen

Poljedelci so letos izredno zadovoljni s kakovostjo in pridelanimi količinami žit ter letino koruze. Preverjamo, kako so opravili jesensko setev. Prijateljevi iz Velikih Lašč, na živinorejski kmetiji obdelujejo 15 ha kmetijskih površin. V ponos jim je tudi 20 ha zelo dobro negovanega gozda. Tretji petek v novembru je dan slovenske hrane. Ob tej priložnosti nas Marjana Firbas spominja, kako preprosto in dobro kuhajo na podeželju. Gozdarji lastnike gozdov opozarjajo na javorov rak, ki smo ga prinesli iz Severne Amerike.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Hudomušna parodija pravljic o mitičnih kraljestvih … postavljena v osupljive norveške gozdove.

Espen Ash Lad je eden od treh sinov revnega kmetovalca nekje v norveškem gozdu. Medtem ko sta njegova brata zgledna gozdarja, se Espenu, ki rad sanjari in tava po naravi, nenehno dogajajo nesreče. Nekega dne je zaradi njegove malomarnosti vse družinsko imetje pogorelo do tal. Malo pred tem pa je Espen v gozdu spoznal bojevito dekle, ki bi bila lahko princesa, ki so jo na dvoru razglasili za pogrešano. Espen se je z bratoma odpravil na nevarno pot iskat princeso, a to je medtem ugrabil gozdni trol, po imenu Gorski kralj. Bratje želijo osvojiti nagrado, razpisano za princeso, in s tem rešiti družinsko kmetijo pred propadom.

Izvirni naslov: ASKELADDEN - I DOVREGUBBENS HALL / Norveški film, 2017 / Režija: Mikkel Brænne Sandemose / Scenarij: Aleksander Kirkwood Brown, Espen Enger / Igrajo: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V tokratni Vikend paket prihaja kantavtor in poustvarjalec istrske glasbene dediščine Rudi Bučar. Predstavil bo pesem Kambjale so čase. Na glasbeni oder bodo stopili tudi navdušujoči mladeniči skupine Joker out s pesmijo Umazane misli. Jože je tokrat v odlični ženski družbi Katje Ajster - Kataye in Lucije Ćirović. Prav ponosni pa smo na druženje s štirikratnim svetovnim prvakom v motokrosu Timom Gajserjem. Zabavali se bomo tudi v stalnih rubrikah Modrostniki, Izziv: rapanje, Maja in Lovro pa sta si ponovno zadala nove izzive.

Njambo se ne veseli novega bratca ali sestrice. Mamico si želi le zase, zato se gospa Jokinstok spomni, kako bi mu lahko pomagali. Ga bodo prijatelji prepričali, da je bolje biti veliki brat kot le mali Njambo-Mambo?

Mali Timotej se igra skrivalnice s prijateljico žirafo. Najboljša skrivališča so na Merkurju, majhnem planetu, ki je prekrit s kraterji. Merkur jima pove, kako je davno nazaj dobil kraterje.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Marta z otroki prispe v poletno rezidenco svojega strica, švedskega kralja. Nevtralna Švedska se močno podreja Nemčiji in kralj se zaradi Martinega prihoda znajde v škripcih. Olaf je močno razočaran, saj njegov oče meni, da ne bi smel tvegati življenja v bojih, temveč kot prestolonaslednik zgolj spremljati kralja. Ker Nemci hitro napredujejo, norveški kralj in vlada pobegneta v Veliko Britanijo. Marta se jim ne more pridružiti. Ko jo hoče švedski kralj prisiliti, da bi se vrnila na Norveško in tam zavladala s svojim sinom, se ob pomoči Američanov skrivaj vkrca na ladjo za Ameriko.

Podpis tokratnega gosta nosijo prenekateri oglaševalski projekti pa tudi mediji. Bil je kreativni direktor prve prave oglaševalske agencije v Sloveniji. Pred dobrim mesecem sem dobila v roke njegovo novo knjigo; z naslovnice gleda ženska bradavička, delo pa nosi izzivalni naslov Predigra.
S čim se igra, kaj želi povedati?
Zapisal je veliko. O svojem življenju, o tem, kako je hodil od vrat do vrat po pol decilitra olja za fižolovo solato in razvažal mleko, pa o tem, kako se je čas prelomil in kako pomembno je ohranjati spomine. Morda so prav spomini predigra za prihodnost.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Trst je bil nekoč pomembno stičišče Italije in Avstro-Ogrske. Odkrivajo ga zgodbe štirih žensk v boju za priznanje svoje identitete.

V začetku 20. stoletja je bil Trst bogato pristaniško mesto in pomembno trgovsko središče Habsburške monarhije. Tam je bilo pravo bogastvo kultur, italijanske, slovenske in tudi nemške. Tukaj so si ženske, tako kot drugod po Evropi, močno prizadevale za volilno in druge pravice, šlo jim je za vprašanje identitete. V celovečernem dokumentarnem filmu so zbrane zgodbe štirih žensk. Pavla Hočevar je bila slovenska učiteljica na šoli Sv. Cirila in Metoda v Trstu, Marica Nadlišek Bartol je bila pisateljica in prva urednica prvega časnika za ženske Slovenka, Elody Oblath, pisateljica madžarskega in judovskega rodu, ki se je imela za Italijanko in Giuseppine Martinuzzi iz istrskega Labina, je bila socialistka furlanskih korenin, ki je poučevala v tržaških osnovnih šolah v revnih mestnih četrtih.
Pavla, Marica, Elody in Giuseppina so tik pred začetkom vojne živele zelo različno. Pavla si je želela, da bi oblikovali skupno slovansko državo. Tudi Marica si je želela tako prihodnost, vendar je bila zaskrbljena za svoje štiri otroke. Elody je s Scipiom Slataperjem in Gianijem Stuparichem odšla v Firence. Mladeniča sta se pridružila italijanski vojski in odšla na fronto. Giuseppina, ki ni imela vpliva na burno dogajanje, je upala v uspeh ruske revolucije. Tudi Avstrijke so razmišljale drugače in so še vedno podpirale večjezično monarhijo.
Štiri usode, ki jih je premetaval zgodovinski veter, jim prekrižal življenjske načrte in jim vsilil težke odločitve. Štiri različne ženske, ki so odsevale razmišljanje druga druge ter poustvarjale misli in čustva časa, ko se je ravnovesje podiralo in se je svet spreminjal.

S Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopajo priznani poustvarjalci – mezzosopranistka Elena Dobravec (Habanera iz opere Carmen), Ljuben Dimkaroski na neandertalski piščali (Air Johanna Sebastiana Bacha), pianist Urban Stanič (odlomek Lisztovega klavirskega koncerta št. 1 v Es-duru) in mezzosopranistka Irena Yebuah Tiran (arija Non so piu cosa son iz Mozartove opere Figarova svatba). Dirigent Simon Dvoršak. Režiser Igor Zupe, urednik oddaje Daniel Celarec.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov