Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. jan. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 31. jan.

07:00
Živ žav

Milan si sposodi Tomažev tovornjak in ga po nesreči polomi. Ker si tega ne upa priznati, se zaplete v težave, saj mora lagati, za nameček pa se zaradi tega spreta še Vilko in Tomaž. Milan se nauči, da vsaka laž rodi novo.

Ava, Riko in Teo najdejo fotoaparat in si zaželijo skupne fotografije. Toda kako naj bodo vsi na sliki? Na pomoč jim priskoči polž in prav počasi se jim s skupnimi močmi in veliko mero iznajdljivosti res posreči čudovita fotografija.

Mandi in Pipi se s prijateljem odpravita na izlet v naravo. Prijatelj ima s sabo kup električnih napravic, a z njimi le prežene plahe živali. V gozdu je najbolje biti tiho in imeti oči na pecljih.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Jurij bi se rad igral s Pavlom. Tudi slonček bi se rad igral s Pavlom … Za koga od njiju se bo odločil Pavel?

Na trati se pasejo ovce in poskočno jagnje. To počne marsikaj, zaradi česar je odrasle ovce pošteno strah. Skače v vodo, zaleti se v medveda in skače po njem! Odrasle ovce so na trnih! Nato jagnje spleza na pečino.

Niko in Joži se lotita izdelave orjaške snežene kepe, a jima ta pobegne in se kotali čez mesto, kjer postaja čedalje večja in po poti pobira predmete.

Druščina odkrije velikansko pikasto jajce. Čuk trdi, da je to jajce Čmrljevke, zato se z vlakom odpravijo v zasnežene gore. Vlak pa ugrabi Zlobni-robot-z-računalnikom-v-glavi.

Mišek Maks zmeraj prepozno pride do stranišča. Hana pa uredi stranišče tako, da ga lahko uporablja tudi Maks.

Ni pravično, če si zmeraj najmanjši: ne smeš ostati pozno pokonci, ne moreš sam vzeti jagodnika iz hladilnika in v lunaparku ne smeš na najrazburljivejši vlakec. Lola se na vso moč trudi, da bi zrasla, in si zamišlja, da je visoka kot sončnica, najvišja gora sveta in nebotičnik. Čarli bi ji rad dopovedal, da je dobro tudi, če si majhen. Toda Lola noče o tem nič slišati. Vse dokler ne sliši predirljivih krikov z divjega vlakca …

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Trobka in Skok bi rada spala, Hrustek pa bi se igral z orehom. Trobka ga odpihne daleč stran in oreh se zakotali čez previs. Pretirano navdušen Hrustek se poda za njim. Kako bosta Trobka in Skok Hrustka spravila nazaj domov, če je njegov edini cilj, da dobi svoj oreh nazaj?

Zelo mrzel zimski dan je. Pepa in Jure sta oblekla kapi, šala, rokavice in plašča. Rada bi skakala po blatnih lužah, a luže so zmrznile in Pepi in Juretu drsi.

Mali Timotej in njegova prijateljica kresnica občudujeta utrinke. Sprašujeta se, ali morda kresnice ustvarjajo dež svetlobe. To si bosta morala ogledati od bliže. Toda ko mali Timotej ujame utrinek, se ta spremeni v prah.

Med igro Mavgli in volkulja Lali najdeta bleščečo ogrlico, ki jo je reka prinesla iz človeške vasi. Strinjata se, da si jo bosta delila, a ko jo ima Lali, jo ukradejo opice. Lali in Mavgli jo gresta iskat.

Kalimero in prijatelji se pripravljajo na piknik na deželi. Vse so že zložili v prtljažnik gospoda Petelinška. Prav takrat pa Podganci oropajo banko in ukradejo Petelinškov avto, da z njim pobegnejo. Otroci se odpravijo na lov za ukradenim avtom.

Bučku se zdi njegov konec tedna zelo nezanimiv, zato si za svoje sošolce izmisli, kaj se je dogajalo. Ga bo gospa Jokinstok prepričala, da jim bo povedal, kako je bilo v resnici?

Vid, Živa in Toni poskakujejo po gobah in se zagozdijo med rogovilami. Reši jih super rešiteljica Linda, ki pa kmalu tudi sama potrebuje pomoč.

Danes bo v Podlesju cirkuška predstava. Nejko si prizadeva odkriti svoj talent. Le kakšen je? Mavricij mu želi pomagati, pa ga odslovi in rak užaljeno odide. Nejkovi prijatelji mu poskušajo pomagati … Z nenavadnimi predlogi! Nejko končno najde Mavricija. Ta se igra z mravljami. Nečesa odličnega se je spomnil! S pomočjo Mavricijevih prijateljic bo pripravil čarovniško točko.

Vesoljčka preneseta mačkona in Jona na svoj leteči krožnik, kjer jima po nesreči zamenjata možgane. Nazaj na Zemljo ju odvržeta v napačnih telesih!

Megazob
Sara in Dana obiščeta akvarij. Njuno pozornost pritegnejo morski psi in Dana takoj pove, da je bilo največjemu morskemu psu vseh časov ime »veliki zob«. Le kako bi ga lahko srečali?

Med dvema ognjema
Dana in Sara se igrata med dvema ognjema. Sarina ekipa ima sprva prednost, saj so vsi igralci veliki, nato pa Dana pomisli na mikroraptorje. Ti mali dinozavri so bili uspešni, ker so bili zelo urni in so sodelovali.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Studijska vizualizacija virtuozne izvedbe Urbana Staniča, 18 letnega pianista, ki je lani na tekmovanju Evroivizijski mladi glasbeniki v Koelnu zastopal našo TV in s tem Slovenijo in dosegel odlično 2. mesto. Urednica Danica Dolinar, režiser Nikolaj Vodošek.

Kamorkoli greš, pojdi z vsem svojim srcem.
(Konfucij)

Razmišlja Katja Kotnik

Mediji, posebej verski, imajo veliko vlogo pri posredovanju resnice, spodbujanju naše osebne rasti in oblikovanju družbene zavesti.

Mediji so pogosto predmet razgretih razprav. Imajo veliko vlogo pri posredovanju resnice, spodbujanju naše osebne rasti in oblikovanju družbene zavesti. So glasniki družbene in tudi verske svobode. Posebno vlogo pri tem, tudi zdaj, v času pandemije, imajo verski mediji. Medijskim delavcem v teh je zgled prvi blaženi novinar, Španec Manuel Lozano Garrido, ki je deloval v prejšnjem stoletju in je umrl leta 1971.
Pred devetdesetimi leti smo lahko na valovih Radia Vatikan prvič slišali oddajo v slovenskem jeziku. Prejšnji teden ste se prek spletne aplikacije lahko pridružili svetopisemskemu maratonu z vodilom »Med vami bom hodil«.

Šli smo v Istro, na Kras, Notranjsko, idrijsko- cerkljanski konec, v zamejstvo. Začeli pa z aktualno temo, v kateri bomo opozorili na težave, s katerimi se sooča laboratorij Inšituta za oljkarstvo, ki bo moral, kot kaže, celo zapreti svoja vrata.Kolegica Barbara Renčof je obiskala idrijsko - cerkljansko območje, kjer je zaradi težkih pridelovalnih razmer vse manj kmetij. Sabina Francek Ivović je šla do manjših mlinarjev, ki zaradi koronakrize nimajo veliko prometa in se morajo znajti kot vedo in znajo. V Ilirski Bistrici in Postojni bodo z evropskim denarjem obnovili ribnike in poskrbeli za biotsko raznovrstnost ob njih. Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica je izdal zanimivo knjižico o ekoloških kmetijah v Istri. V zamejski vasi Lipa pri Špetru je mlada govedorejka in sirarka obnovila družinsko kmetijo in našla svojo tržno nišo.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Zavržena hrana, še posebno kruh, sta spodbudila idejo mladega študenta trajnostnega podjetništva na Primorski fakulteti. Tako je iz ostankov zavrženega kruha nastala podjetniška ideja »Brodka«

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Oplotnici smo posneli 4. Festival pod Pohorjem. Gre za mlad narodno-zabavni dogodek. Vabljeni k ogledu.

Obiskali smo odmaknjeno dolino v Karavankah, na meji
med Avstrijo in Slovenijo. Zdravko Haderlap živi na avstrijski strani, 10 kilometrov jugovzhodneje pa stoji kmetija Vide Matk na slovenski strani. Ljudje na tem območju govorijo slovensko in nemško in so bili skozi zgodovino vedno tesno povezani.

Zabavna romantična komedija o novih začetkih.

Sandra, ki se bliža zrelim letom in se s soprogom giblje v visokih londonskih krogih, po štirih desetletjih zakona odkrije, da jo mož že dolgo vara z najboljšo prijateljico. Nemudoma ga zapusti in se v iskanju čustvene podpore zateče k odtujeni, boemski starejši sestri Bif. Medtem ko živi s sestro, ki ji ni mar za luksuz, se stežka odvaja od udobja preteklega življenja. Upira se tudi sestrinim poskusom, ki naj bi ji spremenili življenje, recimo zmenkom. Toda življenje se ji prav res spremeni na amaterskem plesnem tečaju, na katerem Sandra pozabi na pravila in si dovoli uživati. Postopoma se postavi na svoje noge in se zaljubi v svojega plesnega partnerja Charlieja, lastnika ladje, s katero namerava prepotovati svet. Nekega dne napoči trenutek, ko se mora Sandra odločiti med udobjem in svobodo.

Izvirni naslov: FINDING YOUR FEET / Britanski film, 2017 / Režija: Richard Loncraine / Scenarij: Meg Leonard, Nick Moorcroft / Igrajo: Imelda Staunton, Celia Imrie, Timothy Spall

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Oddaja Vikend paket se po zimskem predahu vrača s sveže nadihanima in veselja polnima voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. Jože gosti pregovorno in resnično gostobesedno primorsko pevko Leo Sirk ter komika Gorana Hrvaćanina. Bernarda bo na drugi strani studia govorila z vselej prijetno pevko, go. Darjo Švajger in navihanim Ladom Bizovičarjem. Po video povezavi se nam javlja tudi Janez Hočevar Rifle, ki s kolegoma Ladom in Goranom deli naslov in like spletne komedije Optimisti. V studio nas z novimi triki pozdravi Magic Aleksander, priča bomo rubrikam, ki so navdušile že prejšnjo sezono. Tokrat vsebinsko bogatejše predstavljamo Izziv: rapanje in Modrostnike, ki jih predstavljajo medijsko znani in poznani Slovenci. Lea premierno predstavlja novo balado Shame, Stella pesem z naslovom Ta neki, neki.

Ko zelo pomembna pošast obišče šolo, ji mora Bučko izročiti šopek rož. Bučko je prepričan, da je za nalogo preveč neroden, zato se skrije. Bo zamudil svoj nastop ali pa bo s pomočjo nepričakovanega tovariša vendarle zbral pogum?

Mali Timotej in njegova prijateljica žaba kuhata. Odkrijeta bakterije, ki so podobne majhnim algam. Bakterije jima povedo recept, ki je povzročil, da lahko dihamo zrak na Zemlji.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po krutem umoru v galeriji inšpektor Vrenko vedno močneje sumi, da se motiv za umore skriva v zapuščini slikarja Korenike.
Čeprav se izkaže, da si je Silvan z svojim nebrzdanim življenjskim slogom nakopal veliko sovražnikov, pa je inšpektor Vrenko vse bolj prepričan, da se motiv za umore nahaja v Korenikini zapuščini. V pogovoru s poznavalcem slikarstva Liebmannom Vrenko pride do odkritja, ki dvigne vrednost zapuščine na povsem nov nivo. Sedaj mora Vrenko najti le še odgovor na eno vprašanje – čigavo oko je opazilo dragocenost v zapuščini in jo zaželelo zadržati le zase.

Branko Meh po mnenju obrtnikov in malih podjetnikov uspešno vodi Obrtno-podjetniško zbornico že drugi mandat. V tem času se je povečalo tudi število članov zbornice. V preteklem letu koronavirusne krize se je pogosto pojavljal v javnosti, s predlogi in kritikami na račun omejitvenih ukrepov, čeprav prizna, da je državna pomoč dobra in da se je vlada na začetku prvega vala hitro odzvala, kar je pomagalo rešiti številna podjetja. Pri vprašanju, kaj se bo zgodilo po koncu krize in s tem državne pomoči, je optimističen. V nasprotju z nekaterimi napovedmi, da nas čaka val stečajev, meni, da se to ne bo zgodilo, saj tudi v bodoče pričakuje pomoč države.
Branko Meh je sicer po poklicu mizar; obrt je prevzel od svojega očeta, zdaj posle vodita njegova sinova. Njegovo podjetje se je doslej dobro spopadalo s krizo, pravi. V pogovoru oceni tudi položaj malega gospodarstva v Sloveniji, pomanjkanje poklicev, med aktualnimi problemi pa je pomembna njegova argumentacija, zakaj obrtniki in mali podjetniki podpirajo takojšnjo upokojitev ob izpolnitvi pogojev, kar je prinesel eden od protikoronskih zakonov.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Benedetta Barzini je ikona modnega sveta 60. let prejšnjega stoletja – manekenka in fotomodel, ki je navdihovala Andyja Warhola, Salvadorja Dalija, fotografa Irvinga Penna in Richarda Avedona. V 70. se je odločno borila za emancipacijo in pravice žensk. Še vedno predava o zgodovini in antropologiji mode in oblačil. A pri 75 se je naveličala površnosti sveta, ki ceni le videz. Na poti njegovega simbolnega zapuščanja, determinirana Benedetta namreč želi izginiti, jo za kamero spremlja njen prav tako vztrajni sin z vedno pripravljenim vprašanjem.

THE DISAPPEARANCE OF MY MOTHER / Italija / 2019 / Režija: Beniamino Barrese

Studijski posnetek simfoničnega cikla, sestavljenega iz znanih melodij pesmi Prelepa si bela Ljubljana, Na ljubljanskem gradu, Na vrhu nebotičnika, Ljubljanske ulice in V Ljubljano, ki jih je priredil Mojmir Sepe. Izvajajo jih Simfonični orkester in člani Big Banda RTV Slovenija pod taktirko Patrika Grebla.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov