Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 6. feb.

V nocojšnji Kulturi vam bomo predstavili nov strip o Prešernu, ki sta ga ustvarila zgodovinarka Magda Zore in akademski slikar Jože Trobec, svež album Zob za zob post punk tria Nina Bulatovix in pa slovenski paviljon s katerim se bo Slovenija predstavljala na Expu leta 2022 v Dubaju. V Mestni galeriji Nova gorica smo si ogledali razstavo akademskega slikarja Mihe Štruklja, napovedali pa bomo tudi plesno predstavo Milana Tomašika, ki se bo jutri odvila na spletu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

»Na pomoč!« Gasilka Katarina vadi reševalno akcijo skupaj z očkom. Najprej je potrebno dobro pripraviti opremo in se pravilno obleči. Kako zabavno je preizkušati očkovo uniformo, so čevlji morda malo preveliki? Čisto malo! Čelado pa bo potrebno še pošteno zloščiti. 112! Prosim? Požar? Ojoj! Gasilka Katarina, zdaj gre čisto zares!

Lojzek in Pika srečata zunajzemeljskega robota Robija, ki se je pokvaril. Rad bi odletel domov na svoj planet, pa ne more doklicati domačih. Lojzek in Pika mu priskočita na pomoč in narišeta leteči krožnik.

Lili in Gal na poti v Čarni zaliv opazujeta kite – mladiček je še posebej zanimiv. Ko Brin in Lili na plaži najdeta malega kita, sprva mislita, da se je prišel igrat z njima. Toda kitek je v resnici v hudih težavah!

Ava bi rada postala pevka, toda poje tako nemogoče, da s tem prikliče nevihto. Zaradi tega stakne prehlad, a izkaže se, da je njeno kihanje mnogo bolj ubrano kot petje.

Šolarji, učiteljica in župan dajo v časovno kapsulo predmete, da bodo prihodnje generacije vedele, kako so živeli. Petrček podari svojega medvedka, a že naslednji dan ne more živeti brez njega. S prijatelji ga gredo iskat in odkrijejo, da je nekdo ukradel časovno kapsulo.

Na obisk k Šapicam pride veliki Šimpaldo. Kužki bi mu radi pokazali svoje trike, Gitico pa skrbi, da njen ne bo nič posebnega. Naučiti se bo morala, da moraš za dober trik veliko vaditi in kdaj tudi pasti.

Miši se pripravljajo na svoj letni ples, na katerega je prvikrat povabljena tudi Celestinca. Ernest je navdušen, drugi medvedi pa ne, ker jim mišja slavja niso prav nič všeč ...

Pazi, rima, Lars že kima! Kje je Anka? To je uganka. Zofi pravi ključ, vija vaja, kdo je fuč?
Zofka bo to soboto stresala rime, Anka in Lars jih bosta lovila ter jih vse v žakelj skrila. Morda bo v žaklju nastala pesmica, počakajmo, da se bo na Zofko usedel pesnik Milan Dekleva in nam pomagal s svojimi pesniškim navdihom.

Noor obožuje šport in zato ne mara kril, saj v njih ne more na primer rolkati. Zdi se ji neumno, da so nekatere stvari samo za fante in druge samo za punce. Kaj pa o tem menita Črtica in Lovro? Ali res obstajajo piškoti, ki jih lahko jedo samo fantje? To pa je že kar malce sumljivo, se vam ne zdi? Raziščimo skupaj!

Elias je naveličan tega, da ga Buck ves čas kliče v spodnje nadstropje, zato ga opremi z voki-tokijem. Toda navodila na daljavo se ne obnesejo najbolje. Buck madež od čokoladnega mleka, ki ga je polil po preprogi, očisti z varekino in preprogo razbarva. Mona je navdušena nad Dylanom, ko ji pokaže grafit, ki ga je dal naslikati na podlagi ukradene slike.

Elias Bucka razveseli z novico, da je našel način, kako priti v igro in rešiti Malmek. Toda Eliasa med vnašanjem zmote Hanne pokliče na družinski posvet. Mamo zanima, kaj pravi na to, da bi si privoščila kakšen zmenek. Ta čas, ko Eliasa ni, neučakani Buck sam poskuša vnesti kodo in vstopiti v igro.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Kenguru bi lahko zmagal na tekmovanju v smučarskih skokih, a žal mu ne gre vse po načrtih.

V zadnji oddaji prvega kroga se pomerijo Lea, Sara in Timo iz OŠ Gornji Petrovci (rumeni) ter Om, Matija in Tilen iz OŠ Stična – POŠ Zagradec (vijolični). Množice celih števil in zaporedje rimskih jim delajo preglavice, brez težav pa se znajdejo v srednjem veku in pri preštevanju zvezd v zastavi EU. Komu je bliže nosečnost in komu osmoza ter za koga je odločilno zadnje vprašanje, pa v 16. oddaji Malih sivih celic.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Plamenci hočejo v smuku osvojiti prvo mesto in nič jih ne bo ustavilo.

V minulem tednu ste tudi nekateri izmed vas na protestih pozivali vlado, naj spet omogoči pouk v šolah. V Infogromu smo slišali, da se nekateri s protesti strinjate, drugi ne, vsi pa si želite nazaj v šolske klopi. Informativni dnevi so se letos preselili na splet, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, kako se lahko nanje pripravite. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, zakaj so v Rusiji nasilni protesti in kdo je Aleksej Navalni. Predstavili smo tudi Junaka 3. nadstropja: Nejc Miser je prebolel levkemijo. Konec oddaje pa je kulturno in umetniško obarvala mlada likovnica Naya.

Denny in Hunter nista navdušeni nad tem, da bo en teden pri njih Chanel, Stanleyjeva razvajena hčerka iz prvega zakona. Hunter ne ve, kaj naj s športnimi copati, ki jih je ukradla Samira, poleg tega pa vidi, kako Christa v šoli ukrade čokoladne tablice, kasneje pa na stranišču bruha. Ne ve več, kaj naj si misli.

Zaradi zapiranja šol je staršem ponekod prekipelo in so odšli na ulice. Da se bodo odklopili od spletnega izobraževanja in odšli na cesto, so zagrozili še nekateri dijaki in šolarji. Proti zapiranju šol protestirajo tudi pedagoški krogi. Dodatno zmedo v že tako velikem kaosu pa povzročajo še nezanesljivi izvidi hitrih testov. Kako vse to poteka v Avstriji, kjer šole odpirajo naslednji teden, in kako v Italiji, kjer se je pouk že začel?

Nekaj dni po smrti igralke Mire Furlan, ki je umrla v Los Angelesu, so ji someščani izkazovali spoštovanje s polaganjem cvetja in sveč pred nekdanjim domovanjem v Zagrebu. Od kod naenkrat ta ljubezen in krokodilje solze okolja, ki je vrhunsko in večkrat nagrajeno igralko hrvaškega rodu pred 30 leti zavrglo zaradi ljubezni do Srba? Kako se ustanove in države soočajo s temnimi madeži svoje preteklosti? Kdo se je komu opravičil in zakaj? Ali bodo izbrisani dočakali opravičilo predsednika republike in vlade? O soočanju s temnimi platmi preteklosti je v studiu spregovorila dr. Jovana Mihajlović Trbovc z Inštituta za kulturne in spominske študije ZRC SAZU v Ljubljani.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

1. februar pomeni v Španiji konec lovske sezone, za lovske pse – galge, pa se začne kruto obdobje. Več kot 100.000 jih je namreč odveč in lovci se jih znebijo na krute načine. Odslužene hrte je možno posvojiti preko organizacij za posvojitve in pomoč hrtom. Mi smo se pogovarjali s člani društva S hrti za hrte Slovenija. Družili smo se z »malimi zverinicami« zavoda za dobrobit živali in ljudi. Svetujemo kako vzdrževati akvarij. Spoznavamo veverice v naših mestnih parkih. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Bolnišnice so zasedene z bolniki, pri katerih okužba z novim koronavirusom poteka v hujši obliki. Tistim, ki zaradi covida-19 okrevajo doma, pa lahko pomaga zdravljenje na daljavo z uporabo informacijsko - komunikacijske tehnologije in digitalnih aparatov. Z dr. Tadejo Kotar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja se bomo pogovarjali o telemedicini.

Pred štiridesetimi leti je Robert Butler proces sistematičnega stereotipiziranja in diskriminacije starejših ljudi opredelil kot starizem. Kako staranje in starost sprejema družba, kako ju sprejemamo posamezniki? Ali je stereotipe in predsodke o starejših mogoče premostiti? Starizem v oddaji Na kratko pojasnjujejo antropolog, sociologinja in andragoginja. Predsodke in stereotipe o starosti pa zelo uspešno zavračajo kar ljudje v poznih letih sami.

Ste že slišali za knjigi Žiga špaget je za punce magnet ter Rogi in Edi na paraolimpijskih igrah? Obe sta, vsaka po svoje, literarni mojstrovini. Več v oddaji Prisluhnimo tišini, 6. 2. 2021, ob 14.30 na prvem programu Televizije Slovenija, kjer bomo pod drobnogled vzeli tudi literaturo izpod peresa invalidov. Predstavljamo tudi v tujini čedalje bolj prepoznavnega pisatelja Igorja Plohla in Janka Plesca, prvo gluhoslepo osebo v Sloveniji z izdano samostojno pesniško zbirko – njen naslov je Veseli vandrovček – in Staneta Padežnika, ki je lani izdal literarno delo z naslovom Brez slepomišenja in opozoril na ovire oseb z okvaro vida. Otroci iz vrtca Galjevica so se na zabaven in poučen način spoznali z znakovnim jezikom. Nejko Perko, član Zveze Sožitje, ne skriva navdušenja nad lahkim branjem, saj je to dobro za vse ljudi, ki imajo kdaj težave s tem, da kaj težko razumejo.

Znameniti izbruh Vezuva leta 79 je sprva zasejal smrt in Pompejem prinesel uničenje. Manj znano pa je, kako so se mesto, njegovi prebivalci in rimski oblastniki odzvali na tragedijo. Dokumentarna oddaja je pripoved o obnovi pokrajine, tudi zavoljo rodovitne prsti, ki jo je za sabo pustilo pustošenje pobesnelega ognjenika, in priča o razvoju kriznega upravljanja ob naravnih nesrečah, kar ostaja primer dobrega ravnanja še danes. Razkrije pa tudi, kako so se tatovi skozi zgodovino okoriščali z ropanjem arheoloških najdišč, kar se dogaja še zdaj.

ETERNAL POMPEII / Nemčija / 2019 / Režija: Sabine Bier

Z vodo in rodovitno prstjo skop Kras je vedno imel na pretek kamenja, ki so ga ljudje že v prazgodovini uporabljali za gradnjo bivališč. Kamen je obstal in še danes tvori nezamenljivo kraško kulturno krajino.
Zdenko Kalin je bil priznan in priljubljen profesor za kiparstvo na ljubljanski Likovni akademiji. Njegov znameniti Deček s piščalko oziroma Pastirček je prepoznavni simbol RTV Slovenija.
Oblikovalec Dušan Grobovšek že trideset let ustvarja na področju vizualnih komunikacij in produktnega oblikovanja. V zadnjem času se ukvarja s kompleksnimi oblikovalskimi nalogami v okviru svojega studia Idejološka ordinacija.
Štimance so glinene posode, vzidane v stene večinoma srednjeveških cerkva. V stari samostanski cerkvi v Pleterjah je izkušnja petja in poslušanja glasbe res izjemna.
Gorski tekač Luka Kovačič si v naravi postavlja in premaguje ekstremne izzive, pri tem pa občuduje njen svet, njeno divjino, najbolj pa visoke gore.

Deževniki so najbolj koristne živali na vrtu, pravi Martin Veselko. Z njihovo pomočjo organski odpadki postanejo hranljiv kompost. V oddaji predstavi, kako sestavimo kompostni zabojnik.
Strokovna spoznanja v oddaji predstavlja tudi Darko Kosem iz Radeža. Pripravil je milo. Iz osnovnih in prebitnih olj, pa dodatka posušenih sivkinih cvetov in eteričnega olja.
V dneh, ko narava še počiva, je Sebastjan Lipar z mislimi že pri nasadih visokih rastlin. Iz drenovih in vrbovih vej je sestavil oporo v loncu za okrasne rastline ali plodovke.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Valovita dolenjska pokrajina ima po svojih gričih posute zaklade. In eden teh je tale več kot stoletje stara hiša, ki sta jo lastnika prenovila in odela v nove barve življenja. Jesen je letni čas, ki je nekako povezan z vlago: pogosto deževje, meglena jutra, jutranja rosa…in to je tudi čas, ko se vlaga pokaže v marsikaterem domu, čeprav si tega niso želeli. Obiskali smo hišo, kjer so se težave pojavile kmalu po vselitvi, a so našli rešitev za te tegobe. Meje so samo v glavah, pravi družina, ki živi razpeta med Dunajem, Ljubljano in Trstom. Teh spon so se rešili že pred leti, ko so se iz Ljubljane preselili na Dunaj. V Trstu so našli staromeščansko stanovanje, ga nekoliko slekli in na novo oblekli in nastalo je novo udobno ter uglajeno domovanje.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Mar ni človek najemnik na zemlji in mar njegovi dnevi niso dninarjevi dnevi?
(Job 7,1)

Razmišlja Aleksander Erniša

Marja ves čas dela. Utrujena je in se velikokrat zmoti, zato ji Apolon in Marjetka predlagata, naj si privošči počitek. To pa za Marjo ni tako preprosto. Ves čas razmišlja, kaj vse bi lahko storila za druge, vendar jo Apolon prelisiči. Prosi jo, naj si zamisli počitnice za Marjetko in jih tudi preizkusi.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Igralko Mio Skrbinac, ki je na naši televiziji razkrila, da jo je med študijem spolno nadlegoval profesor na akademiji, podpirajo številni igralski kolegi in drugi ustvarjalci, z vseh koncev se vrstijo obsodbe takih dejanj. Je igralka sprožila val izpovedi o spolnem nadlegovanju, podoben gibanju #metoo v Ameriki oziroma #nisisama na Balkanu? Kako doseči nujne sistemske spremembe za preprečevanje spolnega nadlegovanja in vzpostaviti ničelno toleranco do takih dejanj v družbi? V Sobotnem Dnevnikovem izboru.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Na stol kviza Joker bo sedel Urh Podpečan iz Mislinje. Študent ekonomije, ki je dobil ime po celjskem grofu Ulriku, si želi delati v turizmu. V prostem času igra mali nogomet in košarko. Je tudi član Pihalnega orkestra Mislinja, kjer igra bariton. A najraje od vsega kuha. Njegove specialitete redno preizkuša tudi njegova super pomoč, prijatelj iz otroštva in sostanovalec v Ljubljani, Primož Pavlič.

Ni čudno, da ni prave zime, glede na to, kako vroče je na našem političnem parketu. Poskuša se omejiti vpis na univerze, še vedno nimamo dovolj cepiva, stroka pa po novem ne sme več dajati izjav za medije. Pogledali bomo, kako vse to vpliva na naše otroke in kaj svojim kolegom v novem pismu sporoča Borut. Naš reporter Admir je po novem strokovnjak za besede – v novi rubriki Beseda tedna. Na Pup TV prihaja popolnoma uravnotežena stranka s hudičevo dobrim programom, eden in edini Lado Bizovičar pa ne bo sedel samo na stolu za mizo, ampak se bo sukal tudi na Mali terasi.

Emma je zaradi zadnjih dogodkov zelo potrta. Jason si želi, da bi ugotovila resnico in dokazala, da je bil njegov oče nedolžen, vendar ji nihče noče prisluhniti. Matthewa skrbi, kakšne dokaze ima, toda Heather mu zagotovi, da ga nič ne povezuje z Lindino smrtjo. Greenwoodova najde Rachelino mamo, ki je v domu za ostarele in ko jo Emma obišče, ugotovi, kje je njena hči. Emma je prepričana, da ji nekdo sledi. Dogovori se za srečanje z Lauro Wild, ta pa o tem takoj obvesti Heather. Emma zahteva od Matthewa, da ji vse pojasni, in zato ji preti huda nevarnost.

FEARLESS / Velika Britanija / 2017
scenarij: Patrick Harbinson
režija: Pete Travis
v glavnih vlogah: Helen MCrory, Jonathan Forbes, Sam Swainsbury, Rebecca Callard, Wunmi Mosaku, Robin Weigert, John Bishop, Jamie Bamber, Emma Hamilton, Michael Gambon

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Psihološki triler, navdihnjen s posnetkom resničnega klica v sili, občinstvo popelje na napeto potovanje, čeprav se ne premakne iz klavstrofobičnega klicnega centra.

Na policijski postaji nekje na Danskem policist Asger Holm naveličano sprejema klice v sili. V klicni center so ga začasno premestili iz kazenskih razlogov, delo ga ne zanima zares. Nato na številko za nujne primere pokliče Iben, mama dveh otrok, ki mu v šifrah namigne, da jo je ugrabil nekdanji mož in da jo v kombiju pelje neznano kam. Ko se zveza nenadoma prekine, mora Asger poiskati ugrabljenko in njenega ugrabitelja; v napeti bitki s časom mora uporabiti vse svoje detektivske sposobnosti, a si lahko pri tem pomaga zgolj s telefonom. Kmalu ugotovi, da je primer, na katerega je naletel, veliko hujši, kot je sprva mislil.


Originalni naslov: DEN SKYLDIGE
Leto produkcije: 2018
Država: Danska
Žanr: triler
Režija: Gustav Möller
Scenarij: Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen
Igrajo: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jakob Ulrik Lohmann

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Igralko Mio Skrbinac, ki je na naši televiziji razkrila, da jo je med študijem spolno nadlegoval profesor na akademiji, podpirajo številni igralski kolegi in drugi ustvarjalci, z vseh koncev se vrstijo obsodbe takih dejanj. Je igralka sprožila val izpovedi o spolnem nadlegovanju, podoben gibanju #metoo v Ameriki oziroma #nisisama na Balkanu? Kako doseči nujne sistemske spremembe za preprečevanje spolnega nadlegovanja in vzpostaviti ničelno toleranco do takih dejanj v družbi? V Sobotnem Dnevnikovem izboru.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov