Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 3. mar.

V sklopu Cankarjevih torkov nocoj spletni koncert v živo iz kluba Porgy & Bess na Dunaju, na katerem bo nastopil Jure Pukl Quintet. V Škucu smo si ogledali razstavo Kristine Hočevar Rujenje, več pa tudi o dokumentarcu o Billie Eilish in Van Goghovi sliki pariškega Montmartra, ki je prvič na ogled javnosti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Kdo je blestel na podelitvi Zlatih globusov in kako lahko s pravo obleko in čevlji zablestite vi? Svetuje in odgovarja Lorella Flego. V TV ambulanti lahko pri stomatologu preverite, zakaj vaši zobje morda niso tako beli, kot bi si želeli, pedagoginja pa staršem svetuje, zakaj in kdaj otroku kupiti domačo žival. Ne zamudite!

Novi koronavirus je na plano privabil številne goljufe, ki so poskušali na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po plenilskih cenah ponujale zaščitno opremo, pa tudi izdelkov, ki naj bi preprečili ali pozdravili covid 19. Policija je obravnava več kot 400 spletnih goljufij, s katerimi so se storilci okoristili s skoraj petimi milijoni evrov. O zavajanju potrošnikov v času epidemije s predsednico Zveze potrošnikov Slovenije Bredo Kutin.

Dogajanja zadnjih dni so pripeljala do tega, da vsi vpleteni v dogajanje tako v zasebnem kot službenem življenju vedno bolj jasno kažejo svojo pravo naravo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

O imenovanjih tožilcev, redefiniciji posilstva in še o čem v intervjuju s pravosodno ministrico mag. Lilijano Kozlovič.
V oddaji še o novi stranki nekdanjega mandatarja KUL-a.
V prispevku o težavah gostincev, ob koncu pa še o lažnih spletnih profilih politikov in pojavu astroturfinga.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

7. del: Severni sij: Pravljica za odrasle
V mirnem Cicelyju na Aljaski se včasih zgodi, da kdo kaj pogreši. Domačini so prepričani, da je za vse kraje kriv kosmati gozdni divjak Adam z velikimi stopali. Joel obišče gozdnega čuvaja Burnsa, ki živi v zelo oddaljeni opazovalnici. Na poti domov se mu pokvari avto, zato ostane prepuščen na milost in nemilost vsemu, kar se ponoči sprehaja po gozdovih. Chris postavlja instalacijo, ki jo poimenuje Severni sij. Prav takrat se v Cicely z motorjem pripelje Bernard. S Chrisom se hitro ujameta in ugotovita, da sta polbrata.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1990
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji predstavljamo Prirodoslovni muzej, ki letos praznuje dvesto let. Velja za enega najbolj obiskanih muzejev pri nas, a se že zadnjih trideset let spopada s prostorsko stisko in delom v neustreznih razmerah. Pred natanko štiridesetimi leti je pri zagrebški založbi Jugoton izšla zbirka Paket Aranžman, ki je s svojo svežo energijo napovedala novi val ter zatresla vsa dotedanja pravila glasbene produkcije. Skupine VIS Idoli, Šarlo Akrobata in Električni orgazam so z njo jugoslovansko rockovsko kulturo popeljale v svet. Podnaslove bere več ljudi kot knjige in časopise, zato pomembno vplivajo na znanje slovenščine. Vprašali se bomo o pomembnosti prevajalskega dela in težavah, s katerimi se srečujejo prevajalci, ki morajo velikokrat sprejeti podplačano delo. Napis Smisel, najnovejše delo umetnice Lele B. Njatin, prebivalci Kočevja že nekaj let videvajo na stavbah, trenutno na pročelju tamkajšnje športne dvorane. Njatinova že vrsto let ustvarja tako v Kočevju kot v Ljubljani. Ker je publicistka, pisateljica in vizualna umetnica obenem, lahko za njena dela rečemo, da se gibljejo v polju med likovnim in literarnim, za medij izražanja pa največkrat izbere performativno umetnost. Eden najbolj prepoznavnih kantavtorjev nekdanjega jugoslovanskega prostora Đorđe Balašević je slovel kot glasbenik, hkrati je bil pisatelj, igralec in režiser – in pesnik vojvodinske ravnice ter mojster balade in melanholije. Poslovil se je v 68. letu starosti.

Čas epidemije covid-19 je čas za prevpraševanje vsega, kar se nam je prej zdelo samoumevno. Tudi umetnosti. Pet slovenskih avtoric in avtorjev, Alenka Zupančič, Alojz Ihan, Mojca Kumerdej, Mojca Širok in Jasmin B. Frelih govori o tem, kaj jim pomeni umetnost v krizi.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- felvonóval a Vinariumhoz?;
- kiállítás Abraham Klaudia festményeiből;
- Dr. Paksa Katalin népzenekutatóra emlékezünk;
- a Nafta 1903 Labdarúgóklub csapata több mint 5 hónap után újra tétmérkőzést játszhat;
- Gazda(g)ság: a magán-, illetve kisvállalkozások járvány miatti nehézségei.

Vsebina oddaje:

- z žičnico do Vinariuma?;
- razstava slik Klaudie Abraham;
- spominjamo se raziskovalke ljudske glasbe dr. Katalin Paksa;
- moštvo NK Nafta 1903 lahko po več kot petih mesecih ponovno odigra odločilno tekmo;
- rubrika Gospodarstvo – bogastvo: težave samostojnih podjetnikov oz. malih podjetji zaradi epidemije.

V 19. oddaji se pomerijo Ula, Lara in Alja iz OŠ Križevci (rumene) ter Nina, Žiga in Nik iz OŠ Leskovec pri Krškem (vijolični). Kaj manjka izstrelijo kot iz topa, teža žog ni prav nič težka in skozi labirint švignejo kot bi mignil. Nekaj preglavic jim povzročajo sumljive nalepke na prenosnikih, štetje knjig in gostota magme. Kdo prej prepozna Slovaško in komu je bliže južna polobla, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vegani v družbi še vedno veljajo za nekaj eksotičnega, za tiste, ki hočejo z življenjskim slogom izstopati, in so nemalokrat zasmehovani z izrazi, kot je travojedci. Svoje pomisleke o vplivu veganskega prehranjevanja na zdravje ima tudi uradna medicina, v oddaji jih bo predstavil doktor medicine. Lahko z vegansko hrano zadostimo vsem potrebam za zdravo življenje? Imajo pomisleki znanstveno osnovo ali gre za predsodke, ki izvirajo iz nepoznavanja načina življenja veganov? Sogovorniki v oddaji, ki bodisi iz etičnih, okoljskih ali zdravstvenih razlogov ne jedo mesa, so prepričani – in to podkrepijo tudi s sodobnimi prehranskimi smernicami – da je veganstvo, pravilno načrtovano in uravnoteženo, primerno za vsa obdobja človekovega življenja, predvsem pa je okolju prijazno. Samo neuravnotežen in slabo načrtovan veganski način prehranjevanja lahko pusti posledice na zdravju, kar pa, kot poudarijo, prav tako lahko povzroči tudi neuravnotežena mešana prehrana.

Scenaristka in urednica serije Neva Novljan, režiser Vojko Boštjančič.

Bistvo svojega in vsakega pesnjenja je Strniša poimenoval vesoljska zavest. V predgovoru k zbirki Vesolje jo je opredelil takole: "To je zavedanje, da je takó Zemlja kot vsaka najmanjša stvar na nji od nekdaj samo del vsega vesolja ..." Z Draganom Živadinovim, umetnikom, ki je dejansko poletel v vesolje, se bomo pogovarjali o tem, kako drugače razumemo vesolje, potem ko nam ga je Strniša upesnil, o specifiki Strniševih pesniških oblik pa se bomo pogovarjali s pesnikom in verzologom dr. Borisom A. Novakom.

Zmedi, Zoja in Feliks se podajo v gozd z raziskovalko Tinko, ki pa ta dan prav ničesar ne najde. Kako tudi, ko pa ji je opešal vid? Zim, Zam in Zum imajo rešitev: naredili ji bodo očala.

Noj se vozi s sedežnico in občuduje razgled. Nenadoma pa se sedežnica ustavi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama in sodobni western. Ollie se je štiri leta trudila in se naprezala, da je Američane, prebivalce Little Woodsa, naftnega mesta iz Severne Dakote, zalagala s kanadskimi zdravili. To je počela nezakonito, tihotapila je zdravila iz Kanade v ZDA in pri tem seveda precej zaslužila. Dokler je niso odkrili … Oblasti so jo trdo prijele in ji dodelile pogojno kazen, ki jo je skoraj že odslužila. Po prestani kazni si bo Ollie vsekakor poiskala službo in zaživela normalno življenje ameriških davkoplačevalcev. Toda tu je še njena neprava sestra Deb. Ollie je bila namreč posvojena v Debino družino. Deb ima sina Johnyja in obe dekleti ga imata neizmerno radi. Vendar ima Deb tudi zapito zgubo Iana, ki ji je zaplodil še drugega otroka. Deb, ki je sama v finančni stiski in se bori, da ne bi izgubila družinske hiše, ne more skrbeti za še enega otroka; splava si tudi ne more privoščiti, ker je v Severni Dakoti preprosto predrag, medtem ko je v Kanadi dosti cenejši. Ollie je sedaj v precepu: ali zatisniti oči pred sestrinimi težavami in nadaljevati svojo pot do popolne svobode ali pomagati Deb na hitro zaslužiti, da bo lahko opravila splav v Kanadi. Ollie se odloči za drugo, nevarnejšo pot, po kateri je enkrat že stopala. Spet začne prodajati prepovedana zdravila in z Deb naredita tihotapski načrt za pot v Kanado … Ali jima bo načrt uspel in bosta zmagali v svojih prizadevanjih ali bo šlo vse spet navzdol …?

LITTLE WOODS / ZDA / 2018
Režija: Nia DaCosta / Scenarij: Nia DaCosta / Igrajo: Tessa Thompson, Lily James, Luke Kirby, James Badge Dale, Lance Reddick …

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Nocoj v Kulturi: razstava fotografij Boruta Kranjca v galeriji Vžigalica v Ljubljani, o muzejih pred in po koroni smo se pogovarjali z Aleksandro Berberih Slana-predsednico skupnosti muzejev Slovenije, predstavili vam bomo tudi potujoči kino zavoda Otok- Kino Istra, ki prinaša filme v mesta in kraje, ki nimajo delujočega kinematografa ali rednega kino sporeda.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Čeprav je gledališki dogodek na spletu zgolj približek odrske izkušnje, je gledališka umetnost med epidemijo novega koronavirusa zaživela v novih okoljih. Kakšna je epidemična forma uprizoritvenih umetnosti? Kako se z izzivom prenosa predstav na splet soočajo gledališča? Kaj prinaša pobuda »izZOOMstrenega gledališča« in kaj projekt »Oder360«?
Gostje: Iztok Kovač, direktor Zavoda EN-KNAP in umetniški vodja Centra kulture Španski borci, Kim Komljanec, predstavnica Enote dramskih pisateljev Združenja dramskih umetnikov Slovenije, Igor Samobor, ravnatelj ljubljanske Drame in Matjaž Berger, ravnatelj Anton Podbevšek Teatra.
Voditeljica: Nina Jerman

Vegani v družbi še vedno veljajo za nekaj eksotičnega, za tiste, ki hočejo z življenjskim slogom izstopati, in so nemalokrat zasmehovani z izrazi, kot je travojedci. Svoje pomisleke o vplivu veganskega prehranjevanja na zdravje ima tudi uradna medicina, v oddaji jih bo predstavil doktor medicine. Lahko z vegansko hrano zadostimo vsem potrebam za zdravo življenje? Imajo pomisleki znanstveno osnovo ali gre za predsodke, ki izvirajo iz nepoznavanja načina življenja veganov? Sogovorniki v oddaji, ki bodisi iz etičnih, okoljskih ali zdravstvenih razlogov ne jedo mesa, so prepričani – in to podkrepijo tudi s sodobnimi prehranskimi smernicami – da je veganstvo, pravilno načrtovano in uravnoteženo, primerno za vsa obdobja človekovega življenja, predvsem pa je okolju prijazno. Samo neuravnotežen in slabo načrtovan veganski način prehranjevanja lahko pusti posledice na zdravju, kar pa, kot poudarijo, prav tako lahko povzroči tudi neuravnotežena mešana prehrana.

Scenaristka in urednica serije Neva Novljan, režiser Vojko Boštjančič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov