Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 5. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 5. mar.

Nocoj v Kulturi; prvenec angleškega pisatelja Maxa Porterja z naslovom Bridkost je stvar s peresi, pevec in kitarist Jure Lesar bo v neposrednem spletnem prenosu iz Kina Šiška predstavil svoj drugi samostojni album. Predstavili pa vam bomo tudi program prvega slovenskega feminističnega filmskega festivala Fefi.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Če jemo čokolado, se na koži pojavijo mozolji. Če uživamo sadje in zelenjavo, bomo imeli lepšo kožo. Če posežemo po prehranskih dopolnilih, lahko upočasnimo vidne znake staranja. Ali so te trditve resnične? Koliko lahko prehrana vpliva na stanje kože? Je dovolj, da uživamo uravnoteženo prehrano ali je smiselno jemati prehranska dopolnila? Kaj o kolagenu, koencimu Q10, antioksidantih, metil sulfenil metanu in drugih prehranskih dopolnilih kažejo raziskave?

Pia uživa v obisku nepričakovane sreče, Katja pa malo manj v nepričakovanem dogodku pri konjih, Gaber pa tudi v bolnici ne izgublja časa z novimi načrti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu: krvavo oklepanje oblasti v Mjanmaru. Kako se skuša vojaška hunta znova utrditi na oblasti in kaj so zahteve protestnikov?

V Točki preloma o vplivu pandemije na spreminjanje poslovnih modelov. Kakšno bo naše delo v prihodnosti? Kdo so digitalni nomadi? Kje živijo in kaj delajo?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

2. del: Globok poljub
Eda ogled filma spodbudi, da začne iskati starše. Toda vsakdo, kogar vpraša, mu pove drugačno različico o tem, vsi pa se strinjajo, da se je oče pisal Smith. Eda obišče duh 256-letnega Indijanca z imenom Tisti, ki čaka in mu pomaga iskati starše. Joel je zgrožen, ko vidi, da pol meščanov vidi duha. Skozi vas potuje dekle in Chrisa vpraša za pot. Njena lepota ga tako prevzame, da ostane brez glasu. Vrnil naj bi se mu, če bo spal z najlepšo žensko v vasi.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1991
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Praksa je pokazala pomanjkljivosti, odstopanja in celo zlorabe, je odgovor na naše vprašanje, zakaj nas letos po le dveh letih od uveljavitve zakona o osebni asistenci čakajo spremembe. Invalide med drugim najbolj skrbi ponovno ocenjevanje upravičenosti do osebne asistence. Skrb vzbujajoče so tudi čudežne kapljice, ki naj bi v 28 dneh povrnile sluh, in prodaja slušnega pripomočka, ki si še zdaleč ne zasluži tega imena.

Az adás tartalma:

- a koronavírus-járvány szociális következményei;
- intézmények összevonása Lendván?;
- magyar történelmi évfordulók 2021-ben.

Vsebina oddaje:

- socialne posledice epidemije koronavirusa,
- združevanje zavodov v Lendavi,
- madžarske zgodovinske obletnice v letu 2021.

Dinozavrska ženitev
Dana na vrtu odkrije nenavadno gnezdo in pred njim sinornitozavra. Samček je zgradil dom, da bi privabil samico. Ko ga še okrasi in zapoje ljubezensko pesem, končno osvoji družico.

Izgubljenček
Gospa Currie izgubi psička svojega vnuka. Obupana ga išče po soseski in Dana ji takoj priskoči na pomoč. Ta dan se druži s skupino troodonov, ki so zelo dobri lovci. Gotovo bi znali izslediti izgubljenega psička.

Holly Hobbie pomaga v babičini kavarni, ki je priljubljeno shajališče meščanov. Po naključju izve, da bodo kavarno zaprli. Ko ji babica pove, da so v lokalu nekoč prirejali večere "Pokaži, kaj znaš", Holly dobi odlično zamisel. S prijateljico Amy se urno lotita dela.

Za osnovnošolce je ta teden pomembna novica, da bodo učenci od 6. do 9. razreda masko nosili tudi pri pouku. Z učenci OŠ Stična smo govorili o Josipu Jurčiču. Leto 2021 je namreč posvečeno avtorju prvega slovenskega romana. Z malenkostmi, pomežikom in lepimi besedami, na družbenih omrežjih ali v živo - devetošolci iz Osnovne šole Veliki Gaber so nam pred gregorjevim in dnevom žena povedali, kako komu pokažemo naklonjenost. Enajstletni Francisco iz Kolumbije je opisal svoja okoljska prizadevanja, motokrosist Jaka pa svoje treninge in tekme v Italiji. Lucija se je prvič po odprtju šol srečala z učiteljico petja in ji predstavila svojo novo skladbo Firefly.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Čas od začetka novega leta do pustne nedelje je v Cerknem že od nekdaj poseben.
Laufarija je zelo star pustni običaj. Ime laufar ima korenine v nemški besedi laufen, nekateri laufarji namreč v tem času nenehno tekajo naokrog. Sloviti laufarji pa so našli svojo upodobitev tudi v klekljani umetnini – v znameniti idrijski čipki.
Vlado Poredoš je obraz in duša ene najbolj samosvojih slovenskih glasbenih zasedb – skupine Orleki. V tridesetih letih so s koncerti obredli ves svet in čeprav pojejo izključno v slovenskem jeziku, so jih vedno in povsod odprto sprejeli.
Odgovore na družbeno aktualna vprašanja pa išče tudi vizualna umetnica Maruša Štibelj. Za svoje slikarsko delo je bila nagrajena z nagrado na slovitem pariškem Salonu lepih umetnosti v muzeju Louvre.
Zlate ribice so po vsem svetu razširjene okrasne ribe. Vsi jih zlahka prepoznamo, le malokdo pa ve, da so zlate ribice zunaj svoje domovine v Aziji invazivne.
Oddajo zaključujemo s še enim znanim slovenskim običajem. 12. marca je gregorjevo – star praznik predkrščanskih korenin. Predstavlja prihod pomladi, saj svetli del dneva postane daljši od temnega. V Sloveniji ta dan velja tudi za praznik zaljubljencev – pravijo: ko se ptički ženijo. V Tržiču pa ohranjajo staro šego čevljarskih vajencev, ki so nekoč tako simbolično oznanili daljši dan in prenehanje dela pri umetni svetlobi.

Pandemično leto je povzročilo mnogotere zdravstvene stiske, med njimi duševne, a te so prepogosto zamolčane. Ljudje si skušajo v stiski v zadnjih desetletjih pomagati tudi z vadbo čuječnosti ali čuječe pozornosti, ki je že dalj časa uveljavljena tudi v slovenskem prostoru.
Venezuela, nekdaj najbogatejša država v Južni Ameriki, je že od leta 2014 v primežu politične in humanitarne krize. Med ljudi v Venezueli je pred dvema letoma iz misijona v Peruju prišla misijonarka, uršulinka, s. Andreja Godnič, ki je bila tudi sama presenečena zaradi razmer in hudih stisk.

Ben s sosednje kmetije in njegova psička Leksi zaslovita na spletu. Kmet se odloči, da bo tudi on objavljal posnetke na spletu, a dokler Jon ne posreduje, ti ne dobijo nobenega všečka.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tako lepa in raznolika kot je Slovenija, tako 'lepi' in raznoliki smo ljudje, ki tukaj živimo. To je bilo osrednje sporočilo Noči Modrijanov 2018, s podnaslovom Tu smo doma.
V celjski dvorani Zlatorog jo je ustvarilo več kot sedemsto glasbenikov in plesalcev, k imenitnemu vzdušju pa je z vnetim sodelovanjem prispevalo okrog 12 tisoč obiskovalcev.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Triglavski narodni park in Kozjanski regijski park letos praznujeta štiri desetletja. Kako se bo v iskanju distance in večje varnosti, uravnavalo turizem v teh krhkih ekosistemih?
Kako pomembna je v času pandemije postala digitalizacija kulturne dediščine?
Na primeru smučišča Krvavec pa smo preverili, kakšna bo prihodnost gorskih centrov, ki veljajo poleg gostinstva za ene večjih žrtev korona pandemije.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

V oddaji Kultura bomo med drugim pogledali na mednarodni filmski festival Berlinale, predstavili prevod Peterburškega letopisa in Belih noči Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega in obiskali razstavo Prihodnost bivanja na Dunaju, ki prinaša izbor sodobnega slovenskega oblikovanja in bo eden večjih promocijskih dogodkov v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ognjevita Sophia Loren na vrhuncu igralske moči v vlogi prostitutke, ki terja pravico v moškem svetu.

Mladi Domenico (Marcello Mastroianni) se med drugo svetovno vojno v Neaplju zagleda v lepotico Filumeno Marturano (Sophia Loren). Ob ponovnem snidenju čez nekaj let začneta strastno afero, ki traja dve desetletji. Njuna zveza je nenavadna. Uspešni Domenico vzdržuje Filumeno in njene otroke, a obema je jasno, da poroka ni mogoča, zato njuno partnerstvo nima uradnega pečata. Filumena ne dvomi, da jo ima Domenico rad in da se bo k njej vedno vračal. Nato ji pride na uho, da se namerava poročiti z drugo in izgubi tla pod nogami. Nenadoma jo prešine, da je zapravila leta življenja v naivni iluziji o enakopravnosti z Domenicom in da je bila v tej zvezi vselej prikrajšana. Zato terja pravico: Domenica (tudi očeta vsaj enega od njenih otrok) bo na tak ali drugačen način prisilila, da se bo poročil z njo in popravil življenjsko krivico. V zameno mu obljubi, da mu bo razkrila, kdo je njegov biološki otrok.

Nepozabna, komična, tragična, vročekrvna gledališka igra Filumena Marturano, podlaga za to filmsko adaptacijo, je eden od biserov italijanske dramatike in tudi feministične literature. Napisal jo je mojster neapeljske komedije, privrženec commedie dell'arte, igralec, scenarist in režiser Eduardo de Filippo.

Izvirni naslov: MATRIMONIO ALL'ITALIANA / Italijanski film, 1962 / Režija: Vittorio De Sica / Scenarij: Eduardo de Filippo / Igrajo: Sophia Loren, Marcello Mastroianni, Aldo Puglisi

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov