Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 18. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 18. apr.

07:00
Živ žav

Sošolec Martin povabi Milana in Tomaža k sebi domov na kosilo. Ker njegova družina izvira iz Afrike, bi jima rad ponudil afriške jedi. Milan sprva okleva, saj ni prepričan, da mu bodo jedi teknile, potem pa le privoli in nove jedi mu gredo zelo v slast.

Ava, Riko in Teo raziskujejo obalo in pri tem naletijo na nasedlo kitovko. Poskusijo vse mogoče, da bi jo spravili nazaj v morje, in jo medtem marljivo hladijo. K sreči jim na pomoč priskoči slon, ki kitovko oprha z vodo iz trobca.

Tinka misli, da je Žverca prehlajen. Žverci nekaj časa godi, da ga razvaja, zato se še kar naprej pretvarja, da je bolan. Potem pa to postane dolgočasno. Kaj pa zdaj?

Niko in Betka se odločita ugotoviti, kdo je lahko dlje časa tiho. Bo eden od njiju spregovoril in preprečil nezgodo?

Malčki so spet na igrišču, a nikjer ni videti Piščka. Razidejo se, da bi ga poiskali, in povsod nalepijo plakate z njegovo sliko. Oli in Švigec ob ribniku najdeta njegove stvari in ugotovita, da je Piščka nekaj prestrašilo. Videl je nekaj čudnega, pa si ne upa pogledati, kaj bi to bilo. Na koncu ugotovijo, da ga je prestrašila buča. Gaber jim pove, da brez strahu tudi poguma ni. In Malčki se spet veselo igrajo.

Na Čuku pristane žužek Tonček. Druščina se odloči, da ga bo z avtodomom odpeljala domov v Kapljavi gozd. Ko se jim pokvari vozilo, na pomoč prihiti Vijačni Lojze, nezanesljivi mehanik.

Gozdne živali si ne upajo na predstavo, ker se bojijo leva, ki se je priselil v okrožje. Nihče si levu ne upa reči naj se umakne zato prijatelji izzovejo Lenarta, ki je že tolikokrat trdil, da je bil v prejšnjem življenju lev. Lenart zaradi časti sprejme nalogo. Z levom se tako spoprijatelji, da ga povabi na predstavo. V predstavi se miši prepirajo, katera bo mački za vrat obesila zvonec, da jo bodo slišale, ko prihaja. Nobena si ne upa. Dobra zamisel je res dobra šele, ko jo kdo uresniči.

Racak Damjan se ne zna zabavati, ne da bi zapravljal denarja. Hana pa ga pelje na piknik, kjer opazujeta zvezde.

Pepa in njena družina so na počitnicah z avtodomom. Ko obiščejo Račjo deželo, presenečeni ugotovijo, da se avtodom lahko spremeni v čoln.

Mali Timotej sliši, kako nekdo na nebu vedno znova govori “še enkrat”. Nato s prijateljico kresnico odkrije galaksijo. Ugotovita, da ta zavpije vsakokrat, ko eksplodira ena od njenih zvezd.

Bubi, Bibi in Boni se na gobah igrajo skok v višino. Bibi prosi Bubi, naj na supergobo ne skoči sama, a Bubi prošnjo kar presliši. Ko visoko odskoči, jo čaka presenečenje: drugačen gozd. Na supergobi še enkrat skupaj odskočijo in zagledajo cvetlično polje. Napotijo se proti rožnemu vrtu. Tam se Boni spoprijatelji z veveričkom, ki jim razodene skrivnosti pomladi. Tri sovice se odločijo nabrati vsaka svoj šopek rož, darilo za mami. Mami doma iz treh šopkov naredi enega in jim zapoje pesmico o tem, da je v življenju najlepše vse početi skupaj.

Tabaki najde slastno malico, jajce, a kmalu ugotovi, da je kobrino. Izmisli si ukano in Mavglija pregovori, da kot dokaz svoje zrelosti kobri izmakne jajce. V resnici pa ga hoče zvabiti k Šir kanu.

Novi film Spretnega Roka bodo začeli predvajati na dan, ko mora Valentinček s starši na počitnice, zato Kalimero prosi gospoda Pevca, da Valentinčku omogoči predogled. Eden od filmskih kolutov pa se odkotali v DoVinčijev mlin, kjer ga zmešalnik barv spremeni iz barvnega v črno-belega.

V šoli je dan pošastnih knjig in vsi so našemljeni v svoje najljubše knjižne junake. Pikica pa je žalostna. Ni ji všeč njen punčkasti kostum Pepelke. Ji Bučko lahko pomaga in jo spremeni v najbolj pošastno Pepelko v deželi?

Toni najde prijateljico Tonko, ki je skoraj taka kot on. Zelo se zabavata, Živa pa je ljubosumna. Vse dokler ne ugotovi, da ima Tonka svoje prijatelje, ki jo bodo kmalu odpeljali naprej.

Ko se Nejko ponoči zbudi, po nesreči pohodi morsko zvezdo. O ne! To je bila Mavricijeva igrača. Nejko se na vse pretege trudi, da bi jo popravil. Vsi prijatelji mu poskušajo pomagati in zakrpati Mavricijevo igračo. Težava pa je, da nazadnje sploh ni več podobna morski zvezdi.

Izmučeni Vladek odide na počitnice in skrb za panj prepusti preplašenemu Grintu. Mali stražar je ves na trnih: kako bo kos nalogi, če bodo v panju težave? Res že prvo noč zasliši čuden zvok. Z Marjetko in Apolonom se odpravijo iskat grajskega duha, ki pa ni nihče drug kot Vladek, ki ni zdržal zdoma.

Rački prekrije pepel in zamenjajo ju za par redkih afriških zebrastih račk. Kmet zavoha masten zaslužek in Jonovo polje spremeni v ogrado za eksotični rački.

Na dinozavrovem hrbtu
Dana si želi jezditi hipodraka. Ta dinozaver je bil zelo podoben konju, zato Dana, Sara in njuna babica osedlajo prave konje in si pridobijo nekaj izkušenj. Kljub vsemu je prijetneje jezditi v sedlu kot pa na koščenem hipodrakovem hrbtu.
Polnočni dinozaver
Dana po vsej hiši nastavi pasti. Rada bi ujela nočnega dinozavra. Najprej ujame kar očka, ki jo sprva pošlje spat, nato pa sklene, da ji bo vseeno pomagal. Ne samo zasačiti malega sinornitozavra, ampak tudi premagati strah pred temo.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

»Vse, kar ni podarjeno, je izgubljeno.«
Indijanska modrost
razmišlja Tjaša Sušin

V Katoliški cerkvi bo potekal teden molitve za duhovne poklice, ki se bo končal 25. aprila, na svetovni dan duhovnih poklicev.
Papež Frančišek je 19. marca, na god svetega Jožefa, v poslanici zapisal, da nam ta svetnik kaže tri pomembne lastnosti duhovnih poklicev: sanje, služenje in zvestobo. Dodal je: »Zaradi pandemije je tudi duhovniško in posvečeno življenje zaznamovano s krhkostjo, trpljenjem, negotovostjo in strahom. Da bi bila celibat ali deviška poklicanost znamenje lepote in veselja v ljubezni, je potrebna zrelost. Le Gospod lahko oblikuje odprta srca, zmožna velikih vzgibov in velikodušnega razdajanja, srca, sočutna v tolažbi in trdna pri krepitvi upanja.«
Število duhovnih poklicev pri nas po letu 2009 upada, v tem letu le nekaj mladih odkriva redovni poklic. Kaj je razlog? Ali mladim služenje Bogu in bližnjemu ni več izziv? Z nami bodo diakoni, ki so se odločili, da se bodo dali posvetiti v duhovnike.

V času epidemije se iz stisk in želje po oznanjevanju Boga rojevajo tudi nove zamisli. Med njimi je digitalni projekt Emavs teologa Roka Piska.
Dr. Irena Avsenik Nabergoj pa v tretjem znanstvenem delu o Judih v evropski kulturi išče odgovore na vprašanja trpljenja in smrti, ki so v ospredju vsake religije, in spodbuja k sočutju do trpečih in drugače mislečih.

Približuje se čas prve košnje. V prvih minutah oddaje opozarjamo, kakšno škodo lahko povzročijo pločevinke, odvržene v travo, ki jo kosijo in spravljajo govedorejci. Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij je pred časom organizirala Mesno konferenco. Udeleženci so razpravljali o razmerah in izzivih na tem področju. Preverili smo, kako so slovenske kmetije opremljene s traktorji. Sadjar in sirar z Dolenjskega sta letošnja dobitnika nagrade za najbolj inovativno živilo. Od Inštituta za nutricionistiko sta jo prejela za ekološki sadni jogurt. V Ratečah spoštujejo in ohranjajo tudi kulinarično dediščino, posebnost so rateški krapi.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Eduard Normandine je pripadnik petega rodu pridelovalcev francoskega konjaka, ki gojijo trto na območju Male in Velike Šampanje. Pove, da ga je vseh tehnik pridelave vrhunskega konjaka naučil oče, mati pa mu je že od otroštva pomagala pri razvijanju okusov, kar je zelo pomembno pri iskanju najboljših kombinacij v pridelavi konjaka. Tradicija njegove družine ga ni ovirala, da bi se posvetil kakšnemu drugemu poklicu, vendar pa v ustvarjanju konjaka neizmerno uživa.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!

V oddaji, ki jo vodita Melani Mekicar in Blaž Švab, se bodo v zabavnih glasbenih igrah v poznavanju slovenske glasbe pomerili Nuška Drašček, Rebeka Dremelj, Alya, ,Tinkara Fortuna (Bepop) Gregor Ravnik in Anže Zavrl (Gadi). Ne bo manjkalo humorja in nastopov od doma, ki jih bo povezovala DJ Melani. Ob izvrstni glasbeni zasedbi hišnega benda Diamanti bomo poslušali zgolj glasbo v živo. Peli nam bodo – poleg vseh šestih tekmovalcev – še Mladi vižarji, Žiga Rustja, Nika Zorjan, Marko Pezdirc, Zlati muzikanti, Il divji, Matjaž Mrak, Ansambel Dar ter Jacques Houdek.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo Kmetijo Urška, ki je pred kratkim prejela trajnostni znak za gastronomijo. Kam se razvije projekt Okusi Posavja v luči Evropske gastronomske regije?
Spoznajte produkt Altroke Istra, ki ga izvaja koprski zavod za turizem in nadaljevanje Slovenske planinske transverzale.

Briljantna komedija zmešnjav z Louisom de Funèsom.

Bogati industrialec Bertrand Barnier ima izjemno slab dan. Računovodja Christian Martin, ki mu je bil do sedaj zvest, ga izsiljuje za podvojitev plače in se hoče povrhu še poročiti z njegovo hčerjo Colette. Prizna mu, da se že nekaj let okorišča s ponarejanjem računovodskih knjig. Colette pa svojemu očetu Bertrandu pove, da je noseča. Nato pa se v Bertrandovem domu pojavi mlada neznanka, ki trdi, da ljubi Christiana in se hoče poročiti z njim. Bertrand je ogorčen: kdo je potemtakem ljubimec njegove hčere in oče njegovega vnuka? Hči mu razkrije, da ljubi Oscarja, Bertrandovega nekdanjega voznika, ki ga je Bertrand odpustil. Neznanka pa se je pretvarjala, da je Bertrandova hči, da bi ugodila Christianu. A to še ni konec zmešnjav. V Bertrandovem domu krožijo trije identični črni kovčki, a le v enem je milijon frankov, in ta nenehno prihaja v napačne roke. Le kako se bo zmešnjava razpletla?

Film je leta 1991 z zvezdniško zasedbo (očeta je zaigral Sylvester Stallone) uspešno priredil ameriški režiser John Landis.

Izvirni naslov: OSCAR / Francoski film, 1967 / Režija: Édouard Molinaro / Scenarij: Claude Magnier, Jean Halain / Igrajo: Louis de Funès, Claude Rich, Mario David

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratna nedelja in oddaja Vikend paket sta prav posebni. Gre namreč že za 200. televizijsko druženje priljubljenih voditeljev Bernarde Žarn in Jožeta Robežnika ter vseh drugih televizijskih soustvarjalcev oddaje. Mnogo resnično lepih, srčnih in iskrivih spominov, ki so jih ustvarili tako naši glasbeni kot drugi gostje, se je nabralo v petih letih in več, in te bi radi podoživeli. V studio prihaja gostja, ki je otvorila prvo oddajo Vikend paketa in bila tudi sicer vedno izjemna sogovornica, ga. Rosvita Pesek. Vabilu pa se je odzvala še ena gostja, ki je zelo priljubljena, predvsem pa tista, ki je vedno poskrbela za popolnoma nenačrtovan in nenavaden potek oddaje, pevka Tanja Žagar.

Očka in mamica nimata časa, da bi Njambu pomagala narediti klobuk za šolsko tekmovanje, zato ga naredi čisto sam. Gospa Jokinstok mu pokaže, kaj vse lahko dosežeš, kadar se zares potrudiš.

Frfra in Cufek v kopalnici stikata za zvoki. Le kaj lahko zaigrata na stekleničke, zobno nitko in koš za smeti?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Modra vila

Elena se v Pisi pripravlja na pisanje diplomske naloge. Medtem spozna Pietra Airoto, sina pomembnega akademika, in z njim stke globljo vez. Po diplomi se zaročita, Elena pa se začasno vrne v Neapelj. Doma izve, da je Lila zapustila Stefana in šla z Rinucciem živet drugam. Pietro ji v pismu sporoči, da bodo objavili njen roman. Elena sklene, da bo poiskala Lilo in se pogovorila z njo.

L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.) / Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

Tokrat bo gostja oddaje Intervju politologinja, doktorica Vlasta Jalušič, raziskovalka in znanstvena svetnica na Mirovnem inštitutu, predava pa tudi na Filozofski fakulteti v Ljubljani in na številnih univerzah v tujini. Njena področja so politična teorija, državljanstvo, feminizem, neenakost, rasizem in nasilje. Na mednarodni ravni je ena najboljših poznavalk del ameriške politične teoretičarke in filozofinje Hannah Arendt. Z dr. Vlasto Jalušič se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Andrej Rozman Roza je slovenski pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec. Poznan obraz z velikih in malih ekranov. Človek tisočerih obrazov in preoblek, ki je med drugim zaznamoval skoraj 30 let delovanja KUD France Prešeren.
Glavna nit, ki se razteza skozi film, je Rozin boj za ničto stopnjo davka na dodano vrednost za vse proizvode, ki širijo temelj slovenske države, slovenski jezik (od tu tudi naslov filma). Roza vsak teden vodi »odmaševanja«, v katerih pridiga o tekoči družbeni problematiki, poseben poudarek pa daje jeziku. Ravno Odmaševanja so ga odpeljala tudi v politiko – v letu 2017 je kandidiral za predsednika države, vendar ni zbral dovolj podpisov. Njegova ustvarjalna pot je raznolika; poleg nastopov na šolah bomo videli tudi nastajanje lutkovne predstave Kekec.
Dokumentarni film Jaz sem za nič je režiral Boris Petkovič.

Uživali boste lahko v skladbi Na lepi modri Donavi, ki jo bo izvedel Dunajski operetni orkester pod vodstvom dirigenta Siegfrieda Andraschka. Skladba velja za neuradno avstrijsko himno in za eno najbolj izvajanih klasičnih del vseh časov.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov