Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 22. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 22. apr.

Ogledali smo si film Sin režiserke in scenaristke Ines Tanović in prebrali novi roman pisatelja Andreja E. Skubica Krasni dnevi. Spremljali bomo zaključek Slovenskih glasbenih dnevov in si v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj ogledali razstavo slikarja Zorana Dideka.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V četrtkovi oddaji Dobro jutro bo najprej Mateja Ulaga poskrbela za zdrav zajtrk. Obeležili bomo Dan Zemlje in svetovali o atopijskem dermatitisu. V Domači lekarni bomo predstavili naravne pripravke za bolj zdrava jetra, v rubriki Te male živali spoznali kitajskega golega psa in tabornikom čestitali ob 70. obletnici delovanja Zveze. Zanimive prispevke pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi. Spoznali pa bomo tudi drugo finalistko akcije Moj vrt je lahko balkon.

Ljubljana ima mestni park, ki ji ga lahko zavida marsikatero veliko mesto. To ni le vsem znani park Tivoli, ki vsakič znova očara s svojo vrtno umetnostjo in krajinskimi parkovnimi ureditvami. V zaledju Tivolija sta še gozdnati Rožnik in Šišenski hrib, oba z mnogimi očem skritimi naravnimi dragocenostmi. Gozd, ki v tem krajinskem parku prevladuje, je neprecenljivo zeleno osrčje mesta. Omogoča sprostitev, rekreacijo in je hkrati tudi prostor za spoznavanje in zbližanje z naravo. Tivoli z raznolikimi parkovnimi območji, kot sta športni in zgodovinski del parka ter območji ob ribniku in Koseškem bajerju, nas neopazno in na kar najbolj naraven način zvabi v svoje gozdno zaledje. Njegovo zahodno stran obrobljajo še ohranjeni mokrotni in polsuhi travniki s svojo pomladansko cvetano, ki privablja raznolik žuželčji rod. Sprehod po krajinskem parku sredi mesta je doživetje v vsakem letnem času, spomladi in poleti pa se odkrije v največji pestrosti.

Anteina spletka, kako v zakon spraviti mamo in Rajca, je rezultat velikega uma majhnega otroka. Zdravko in Živa uživata na dolgih zdravstvenih počitnicah in vsi ju pogrešajo. Ali bosta tudi Diana in Miha skočila v zakonski stan?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Zdi se, da so šolske oblasti potek šolskega leta popolnoma prepustile koronavirusu. Zagotovila, da bodo šolarji počitnice dočakali v šolskih klopeh, ni. Testiranje dijakov je preloženo, matura je pred vrati, v zvezi s tem, kako bo potekala, pa je še veliko neznank. Dijaki in profesorji pristojnim pišejo ogorčena pisma, prosijo za odgovore na nerešena vprašanja. Mi jih bomo poskusili najti v oddaji Moje mnenje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

6. del: Sam
Joel se predaja golfu, medtem ko Eda skrbi režiserska blokada. Zato za nasvet vpraša šamana. Mesto znova obišče cirkus Enrica Bellatija. Letalec Bellati pride v ambulanto, ker si je pri pristanku zvil gleženj. Znova hoče vzpostaviti vez z Marilyn, ki pa omahuje. Maurice ni preveč vesel, ko mu sin Duk Won pošlje kimči in sporoči, da bi rad en teden preživel z njim. Nato zaupa Chrisu, da ga bo vključil v oporoko. Maggie Mika spodbuja pri premagovanju alergij. Mike je preobremenjen z onesnaževanjem Zemlje.


NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Spominska plaketa Avgusta Pavla. Porabska Slovenka priznanje – zaradi pandemije – prejela na domu.- Vas Sakalovci. V zadnjih letih se skokovito razvija s podporo iz različnih projektov.- Celjski grad. Knežji sedež je bil nekoč največja utrdba na Slovenskem.

Napjainkban egyre többször hallhatunk nagy természeti katasztrófákról, amelyek teljesen megváltoztatják nemcsak az emberek életét, hanem a föld felszínét is. Hatalmas gazdasági kárt okoznak, és gyakran emberéletet is követelnek. A legsúlyosabb következményekkel járó természeti katasztrófák közé tartozik a földrengés.

Dandanes lahko vedno pogosteje slišimo o velikih naravnih katastrofah, ki v celoti spremenijo ne le življenja ljudi, temveč tudi površino planeta. Povzročajo ogromno gospodarsko škodo in pogosto zahtevajo človeška življenja. Med naravne katastrofe največjih razsežnosti spada potres.

15:45
Otroški program: Op!

Kdo tako zabavno krili z rokami in odganja nepridiprave s polja? Pod slamnatim klobukom se skriva Nejko Smejko, postal je pravo ptičje strašilo! Z obiskom ga bo razveselila kmetica in vrtnarka Ksenija Verbič in mu povedala vse o življenju na kmetiji. Navihana Zana pa bo predstavila zanimiv hotel za žuželke.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Živali lahko zavohajo hrano, nevarnost, drugo žival, pa tudi naša čustva, razstrelivo in bolezni, kot sta rak in covid-19. Voh je v živalskem svetu največkrat najpomembnejši čut. Kaj pa pri človeku? Zakaj lahko izgubimo voh, če se okužimo z novim koronavirusom?
Zakaj in kako se je voh sploh razvil? Voh naj bi tudi človeku pomagal najti najprimernejšega partnerja za nadaljevanje vrste. A naravni telesni vonj poskušamo dandanes prikriti z mili, dezodoranti in parfumi. Kako pomemben je voh za sodobnega človeka?

Pametne tovarne, pametne hiše, samovozeči avtomobili, roboti v vsakdanjem življenju, življenje na drugih planetih ... O vsem tem smo še do nedavnega zgolj brali v znanstvenofantastični literaturi, danes pa postaja sestavni del našega vsakdanjega življenja. In kaj vse nas še čaka? S katerimi tehnologijami bo naša prihodnost še zaznamovana? Več v oddaji Na kratko.

Konrad je Velika noga in prihaja iz velikega mesta. Ko pride v Goščavo sreča majhno trmasto sladkosnedo poletušo vrečarico Kasijo in njenega prijatelja polža Friderika. Njihovo prvo srečanje ni prav prijateljsko. Neprijeten dogodek v strašljivi Blatni močvari pa jih prepriča, da se drug drugemu ne zdijo več tako napačni. Ko si urejajo svoja nova bivališča, spoznajo, da so sosedje. Začne se njihovo nenavadno prijateljstvo.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Tarči o privilegiranih pri cepljenju. V večkrat spremenjeno strategijo so odločevalci vključili številne interesne skupine, tudi finančnike, univerzitetne profesorje, ki poučujejo na daljavo, športnike in seveda politike, njihove sodelavce, diplomate in maturante. Omenjeni so prehiteli tudi starejše, veliko bolj ogrožene državljane in celo kronične bolnike. Kdo vse se je cepil prednostno in ali z enakimi cepivi kot drugi državljani?
V Globusu: Od Nobelovega nagrajenca do vojnega zločinca? Kako je etiopski premier državo dokončno rešil ene vojne in jo pahnil v drugo? Zakaj so spopadi, ki divjajo v pokrajini Tigraj, nevarni za celotno regijo in kako se bo na zločine nad civilisti odzvala mednarodna skupnost?
V Točki preloma: Kaj se dogaja na svetovnem trgu cepiv? Zakaj Evropska unija po precepljenosti prebivalstva proti covidu 19 tako močno zaostaja za ZDA, Združenim kraljestvom in Izraelom? Zakaj cepiv ne proizvajamo tudi v Sloveniji? Katere so najbolj zaželene delnice farmacevtskih družb?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o novem umetniškem projektu Petre Varl Prostor v dveh dejanjih, kjer v ospredje postavlja gledalčevo izkušnjo. Trnovski reper Skova je v spletnem prenosu Kina Šiške predstavil svoj prvenec Theatrum, ob jutrišnjem svetovnem dnevu knjige več o projektu Sejem s kavča, pogovarjali pa smo se tudi z novim direktorjem Moderne galerije Alešem Vaupotičem.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan predstavljamo fotografa Cirila Jazbeca. Poleg Joca Žnidaršiča, Matjaža Krivica in Matica Zormana je sedaj tudi Jazbec prejel prestižno nagrado World press photo. Gre za izjemen uspeh, saj je bil nagrajen za fotografsko zgodbo v kategoriji Okolje. Žirijo je prepričal s fotografijami, ki so nastale v Ladaku, na severu Indije.
Z vpletenimi v prenovo Plečnikovega stadiona se bomo pogovarjali o tem projektu, ki še vedno ni uresničen. Predstavili bomo tudi mnenja nekaterih drugih arhitektov.
»Dolgo časa nisem mogel napisati ničesar o punk poeziji. Preveč je bolelo tisto, česar nismo izrekli, izkričali do konca.« S temi besedami je pesnik in pisatelj Esad Babačić pospremil izid antologije slovenske punkovske poezije z naslovom Zamenite mi glavo.
Historično mestno jedro Kopra, ki je v celoti zavarovano kot kulturni spomenik, ima več propadajočih zgodovinskih stavb. Raziskali bomo žalostno usodo praznih koprskih palač, ki nazorno kaže na nujnost vključevanja kulturne dediščine med prednostne naložbe in učinkovitejšega črpanja evropskih sredstev.
V oddaji bomo razmišljali še, kakšne spremembe prinaša tehnologija veriženja blokov na trg umetnosti. Ali gre za novo priložnost za umetnike ali za še en prenapihnjen balon?

Maja leta 1940 je Charles de Gaulle (22. 11. 1890 – 9. 11. 1970) poveljeval francoskemu tankovskemu bataljonu, ki naj bi zaustavil napredovanje Nemcev, a se je bil prisiljen umakniti. Z nemško ofenzivo na Francijo se je vojaški in politični položaj države še poslabšal. De Gaulle se je pridružil vladi v Parizu in bil 6. maja povišan v generala. Tri dni zatem se je v Londonu srečal s Churchillom. Medtem so njegova žena Yvonne ter otroci Philippe, Elisabeth in Anne ostali na severovzhodu Francije. 14. junija 1940 so nemške enote brez boja zasedle Pariz, nato pa vso Francijo. De Gaulle se je umaknil v London, kjer je bil ves čas dejaven, BBC pa mu je omogočil sloviti spodbudni radijski nagovor rojakom, s katerim je postavil temelje svobodne Francije. De Gaulle daljši čas ni imel stikov z družino, nato pa je izvedel, da so zbežali do Bresta, kjer naj bi se vkrcali na eno od treh ladij, od katerih sta po izplutju dve potonili.

DE GAULLE / Francija / 2020
režija: Gabriel Le Bomin
scenarij: Gabriel Le Bomin, Valérie Ranson-Enguiale
v glavnih vlogah: Lambert Wilson, Isabelle Carré, Olivier Gourmet, Catherine Mouchet, Pierre Hancisse, Sophie Quinton, Gilles Cohen

Živali lahko zavohajo hrano, nevarnost, drugo žival, pa tudi naša čustva, razstrelivo in bolezni, kot sta rak in covid-19. Voh je v živalskem svetu največkrat najpomembnejši čut. Kaj pa pri človeku? Zakaj lahko izgubimo voh, če se okužimo z novim koronavirusom?
Zakaj in kako se je voh sploh razvil? Voh naj bi tudi človeku pomagal najti najprimernejšega partnerja za nadaljevanje vrste. A naravni telesni vonj poskušamo dandanes prikriti z mili, dezodoranti in parfumi. Kako pomemben je voh za sodobnega človeka?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov