Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 2. maj.

07:00
Živ žav

Ava, Riko in Teo se igrajo na samotnem otoku. Iz peska pokuka nenavaden in namrgoden želvak ter se predstavi kot čarodej. Ava mu ne verjame, zato jo začara v rakovico. Toda pripetija se kljub vsemu srečno konča.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Tinka si ob zvezdnem utrinku zaželi, da bi bil naslednji dan sončen, da bi lahko šli na piknik. Žverca pa si želi, da bi deževalo, da bi lahko cel dan spal. Katera želja se bo uresničila?

Niko hiti s pospravljanjem svoje hiše, a vse samo poslabša, saj mu gre vse narobe od rok.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Mišo za en dan postane poštar. Pismo mora dostaviti Tinetu z drevesa, ki živi v Zavozlanem gozdu. Prijatelji se tja odpeljejo z balonom na vroči zrak. Na poti srečajo prijaznega korenčka Hrska.

Ezop napiše igro o hitrostnem tekmovanju med želvo in zajcem, v kateri zmaga želva s svojo modrostjo in vztrajnostjo. Zajčku Lenartu se zdi tak razplet nerealističen, zato med predstavo nagaja Ezopu, ki igra želvo in na koncu prevzame vlogo zajca, da bi ta le prišel prvi čez ciljno črto. Predstava se razvije v zanimivo dramatično dogajanje, v kateri so presenečeni tako igralci, kot gledalci.

Negotova njorka Primož se tudi takrat, kadar gre v šolo, ne more ločiti od svoje odejice.

Oči Pujs z zadnjimi močmi teče na dobrodelnem teku, kjer zbirajo denar za popravilo šolske strehe. Nenadoma pa ga začne preganjati osa.

Kapitan mali Timotej in njegov prijatelj kit se ne bojita viharjev! Pogumno iščeta zaklad. Zemljevid ju odpelje naravnost na Neptun. Toda ta planet ju posvari, da so na njem vetrovi, močnejši od vsega, kar poznata.

Bubi in Boni nabirata robidnice in povabita še Bibija, naj se jima pridruži. Bibi zavrne njuno povabilo, zato se odločita, da bosta raziskali, zakaj noče z njima. Sledita mu do skrivnega kotička in ga zalotita, da se pogovarja s kokonom gosenice. Bibi jima pojasni, da je bila gosenica najprej jajčece, zdaj pa se je zabubila v kokon. Nenadoma se kokon začne tresti in prikaže se metulj. Sovicam razloži potek preobrazbe. Ko jih pokliče očka, jih metuljček pospremi do doma, v domačem gnezdu pa skupaj z mamico zapojejo pesmico o preobrazbi.

Šir kan Mavglija preganja po džungli in Mavgli se ujame v živi pesek. Kljub prošnjam, naj mu pomaga, se Šir kan odloči, da ga bo pustil umreti. Kasneje pa se Šir kan znajde v podobni nevarnosti.

Hop ima pomembno nalogo: njegov očka, policist Artur, mu naloži, naj županu odnese njegov govor za slavnostno otvoritev. Hop na poti sreča bratranca, Skoka in Skokca, ki se norčujeta iz njega in mu ukradeta govor. Kalimero, ki je priča dogodku, se odloči, da bo Hopu pomagal.

Učitelji izkopljejo časovno kapsulo in prosijo šolarje, da vanjo dodajo svoje spomine. Ubogi Bučko se ne domisli nič posebnega, kar bi lahko dal v kapsulo. Mu lahko pomagajo prijatelji?

Živa, Vid in Toni srečajo mladička Reksa, ki se igra, da je vladar sveta, in na svoji plaži prepove igro. Toda vladati je zelo samotno in veliko lepše je stopiti s prestola in se igrati.

Nejko z Mavricijem stavi, da bo ves dan govoril samo ja. Tako privoli v veliko stvari, v katere drugače ne bi. To je precej nenavaden dan, ki se konča s tem, da Nejko nepričakovano postane predsednik kluba tistih, ki hodijo zadenjsko.

Vrt je zadela nesreča. Prav vsi so bolni in za čebelice lahko poskrbita samo Apolon in Olga. Osa sovraži sitne malčke, a se vda. Ko se eden od njih naveže nanjo, pa se ji omeči srce in trdosrčna Olga prizna, da ga je vzljubila.

Timi se odpelje na kmetovem novem štirikolesniku. Jon, pes Bitzer in čreda se zapodijo za njim z vsemi sredstvi. Kmalu se lovu pridruži polovica živali s kmetije.

Hitri in divji
Dana in Sara sta na stezi za gokart s stricem. Sara in stric zagrizeno tekmujeta, Dana pa raje opazuje, kaj se godi ob progi. Stigimoloh si mora rešiti kožo. Ko ga napade plenilec, izkoristi svojo hitrost in okretnost, Dani pa v tekmi s sestro in stricem pomaga šele njegov drzni napad.
Odraščajoči dinozaver
Dana se dolgočasi. Na vrtu opazuje mladiča brahiozavra, ki pa samo jé in jé. Očka jo prepriča, da je to naravno, saj mora zrasti, da se bo lahko branil pred plenilci. Toda tudi ko mimo prilomasti večji brahiozaver, ni prav nič bolj razburljivo. Tudi on samo jé, da bo postal orjaški in nepremagljiv.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

»Odgovorni smo za tisto, kar naredimo, pa tudi za tisto, česar ne.«
Voltaire
razmišlja Dubravka Turinski

Salezijanec Jože Andolšek že tri desetletja pomaga zapuščenim otrokom v Etiopiji.

Papež Frančišek je s pismom Z očetovim srcem decembra zaradi stisk pandemije razglasil leto svetega Jožefa. Ob prazniku svetega Jožefa delavca, ki goduje prvega maja, bo oddaja posvečena slovenskemu misijonu v Etiopiji. Stiske v eni najrevnejših držav na severovzhodu Afrike so velike in nasilje narašča. Med 109 milijoni prebivalcev so najbolj prizadeti otroci in mladi.
»Če pomagam le enemu otroku, sem izpolnil smisel svojega življenja!« pravi »oče etiopskih sirot«, salezijanski duhovnik iz avstrijske Koroške Jože Andolšek. Njihovo življenje nam bo približal z dvema kratkima filmoma, Brezčasje senc in Slovenski misijon.
Poleg Jožeta Andolška pa bo gostja v studiu laiška misijonarka v Etiopiji Polona Dominik, ki prek Misijonskega središča Slovenije skrbi za projekt botrstva.

V projektu Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije že tri leta testirajo biorazgradljivo vrvico. Uspešnost opraševanja pomembno vpliva na pridelavo hrane in biotsko pestrost. Ob medonosni čebeli, so zelo učinkoviti tudi divji opraševalci, predvsem čmrlji in čebele samotarke. Propolis, dragocen naravni antibiotik, sodi med primarne čebelje pridelke. Predstavljamo še avstrijskega kmeta, ki išče sodobne rešitve pri trajnostni pridelavi kakovostne hrane.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Sanni Kaitamaki je zaljubljena v finsko volno in svoje ovce. Živi v bližini mesta Vassa na zahodni obali Finske, kar je dobra lokacija za prodajo volne. Sanni ima 34 let in včasih se je ukvarjala z rejo prašičev. Ko so v bližnjem mestu v podjetju za predelavo volne napovedali, da bodo opustili posel se je Sanni odločila da stroje odkupi in se začne ukvarjati s predelavo volne, kar je njeni kmetiji prineslo dodano vrednost in možnosti razvoja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
Melani Mekicar in Blaž Švab v svojo družbo spet vabita dve ekipi. Raglje so Vida Sadek, Rok Lunaček in Robert Goličnik. Barbara Žerjav, Domen Kumer in Gašper Jazbec pa so ekipa Klepetulje. V živo ob hišnem bendu Diamanti bodo poleg vseh šestih članov obeh ekip nastopili tudi Alenka Godec, Ansambel Šepet, Barbara Leber Turinek, Pop design, Matevž Šalehar Hamo, Rudi Bučar, Ansambel Banovšek, Akordi, Aleš Bartol (Mambo Kings). Od doma pa se bodo DJ Melani oglasili Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Nipke in Recycleman.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji Na lepše predstavljamo novo ponudbo Brežič in območja Bizeljskega. Na na primeru Pliskovice preverili, katera tržišča bodo Kraševci nagovarjali v letošnjem letu in s katerimi produkti bodo ustvarjali višjo dodano vrednost. Za konec pa še zgodba o potovalnih navadah t.i. generacije Z, mladih rojenih po letu 1995, ki naj bi po oceni Svetovne turistične organizacije predstavljali kar 23 odstotkov vseh svetovnih popotnikov.

Vestern s Kirkom Douglasom.

Kavboj Dempsey Rae in njegov mlajši protežiranec Jeff Jimson se zaposlita na ranču, ki ga je pravkar prevzela nova, privlačna lastnica Reed Bowman. Karizmatična gospodarica ranč upravlja s trdo roko, na škodo manjših sosednjih rančerjev, saj se z gromozansko čredo brezobzirno zažira v naravne vire, ki pripadajo vsem. Čeprav Dempseyju ni všeč njen način vodenja, ostane tiho, vendar se ji nekega dne upre. Konflikt med Reed in manjšimi rančerji se zaostri, ko rančer Bill Cassidy zgradi žično ograjo, ki naj bi zaustavila njen osvajalski pohod. Dempsey nazadnje prestopi na Cassidyjevo stran in oškodovanim rančerjem pomaga braniti ograjo.

Izvirni naslov: MAN WITHOUT A STAR / Ameriški film, 1955 / Režija: King Vidor / Scenarij: Borden Chase / Igrajo: Kirk Douglas, Jeanne Crain, Claire Trevor

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Na prvo majsko nedeljo se družimo s fantastično gledališko in filmsko igralko Ivo Krajnc Bagola ter energičnim pevcem zabavne glasbe Vilijem Resnikom. Družabno in družbeno komentiranje Jože tokrat zaupa komiku Mihi Brajniku, preko videopovezave pa se javlja modna oblikovalka Jerneja P. Zhembrovskyy. Moja generacija je naslov pesmi, ki jo predstavlja Vili v spremljavi Erosev. Mladi MRFY premierno na televiziji aktualnemu mesecu pisano na kožo predstavljajo pesem Zaljubila. Iz Magičnega studia se javlja Magic Aleksander, o življenjskih modrostih modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas objame Srčna novica.

Krilček se v šoli postavlja in po nesreči razkrije Pikičino skrivnost. Sramežljiva Pikica je užaljena. Se ji bo Krilček do igralne urice lahko opravičil?

Frfra in Cufek v kleti najdeta barve. Ugotovita, kako zabavno je delati pisane packe. Iz njih lahko nastane prava packasta umetnina.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Plesman prepričuje člane odbora, naj ne zavlačujejo in naj končno vzpostavijo letalske linije. Nazadnje se odločijo, da ne bodo kupovali svojih letal, temveč bodo Nizozemcem polete omogočili v navezi z Britanci. Fokker nemškemu davčnemu uradu dolguje visok znesek, zato s sladkimi besedami pregovori Plesmana, da sabotira posel z Britanci in letala naroči pri njem. Toda Plesman ne ve, da Fokkerjeva tovarna še ni nared za proizvodnjo letal.

VLIEGENDE HOLLANDERS / Turbulent Skies. Two Pioneers, One Dream / Nizozemska / 2020
scenarij: Thomas van der Ree, Winchester McFly
režija: Joram Lürsen
v glavnih vlogah: Daan Schuurmans, Steef de Bot, Bram Suijker, Fedja van Huêt, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer

Na predvečer dneva svobode medijev bo gost oddaje Intervju dolgoletni novinar, urednik Sobotne priloge Dela, Ali Žerdin. Med temami pogovora bodo svoboda medijev v Sloveniji, finančno izčrpavanje STA-ja, položaj RTV-ja, cenzura na Delu ter njegova najnovejša knjiga Leto nevarne bližine, v kateri analizira politične in družbene učinke epidemije v Sloveniji. Z Alijem Žerdinom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Štirideset novinarjev iz 15 držav se je po vzoru sodelovanja v primeru Panamski dokumenti povezalo v mednarodno združenje in nadaljevalo preiskovalno delo ubitih novinarjev in novinarjev, ki jim grozijo s smrtjo, ker so se lotili mafije v panogi rudarjenja – peska ob rečnih obalah v Indiji, niklja v Gvatemali in zlata v Tanzaniji. Dokumentarni film prikaže srhljive zgodbe zlorab na treh koncih sveta, zakulisen potek mednarodne novinarske preiskave in resnično poslanstvo novinarskega dela.

GREEN BLOOD / Francija / 2019 / Režija: Alexis Marant, Jules Giraudat, Arthur Bouvart

Predstavljamo vam nastop plesalke Staše Tušar, ki je s točko Gardengfound zmagala na slovenskem izboru za tekmovanje Evrovizijski mladi plesalci 2015.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov