Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 12. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 12. maj.

Med drugim bomo spremljali spletni koncert iz Cankarjevega doma na katerem bosta moči združila multiinstrumentalist Boštjan Gombač in portugalski harfist Eduardo Raon, ki bo sodeloval tudi z elektroniko. Predstavili vam bomo dvojni album Koncerti, ki je pri založbi ZKP RTV Slovenija izšel ob 90 letnici violinista Igorja Ozima.
Ogledali smo si tudi fotografsko razstavo Ljubezen gre skozi želodec na Ljubljanskem gradu, na kateri je skozi bogato muzejsko gradivo predstavljena kulinarična podoba Slovenije.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Je vaš otrok pod pritiskom, ker se bliža konec šolskega leta, ocene pa se nabirajo? Spremljajte nasvete za starše za nekaj dobrih usmeritev. Če vas skrbi, ali dobite dovolj mineralov in vitaminov in jemljete prehranska dopolnila, lahko vse o tem preverite v nasvetih Lekarniške zbornice Slovenije pri nas. Sredino jutro bo tudi modno, nasmejano in predvsem… dobro!

V prvih štirih mesecih letošnjega leta na statističnem uradu beležijo povišanje cen hrane, in sicer v povprečju za 1,2 odstotka. Najbolj sta se podražila sadje, dobre 3 odstotke, in zelenjava, za 6 odstotkov. Najbolj izstopa krompir, ki se je podražil za 8,6 odstotka. Kaj pa mednarodne cene hrane? Te so se aprila zvišale 11. mesec zapored in dosegle najvišjo raven od maja 2014, ugotavlja Organizacija ZN za prehrano in kmetijstvo. Na mesečni ravni se je najbolj podražil sladkor, po padcu v marcu se je znova podražilo tudi žito.

Na vrtičke pride čisto prava televizijska ekipa, posneti nameravajo čisto pravo oddajo o novem strokovnem vrtičkarskem časopisu. Glavna junakinja je sicer časopisna urednica Pupa, vendar jo Polkovnik v stranski vlogi povsem zasenči. Pupin časopis je v veliki nevarnosti, čeprav Pupa tega še ne ve. Ker promocijo ob izidu prve številke zaupa neznancu nevede drvi naravnost v propad. Harmonija Zdravkovega zakona je precej ogrožena zaradi Zdravkove bolestne ljubosumnosti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V tokratni oddaji o preštevanju glasov v hramu demokracije in razreševanju predsednika DZ. V prispevku o ponovnem uvajanju naborniškega sistema. Raziskujemo tudi, kako je politika postala medijski šov. In še, kako dolgo lahko ustvarjalci še zdržijo ob zaprtih gledališčih in koncertnih prizoriščih.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Shelly zgrabi močna želja, da bi preuredila svoje in Hollingovo stanovanje. Divje moško gnezdo se ji ne zdi primerno za poročeno žensko. Mauriceu pripeljejo rojstno hišo iz Oklahome. Ker so jo hoteli podreti, jo je Maurice dal prepeljati na svojo posest v Cicelyju. V njej obuja spomine na mater in bratca. Mike je navdušen, ker se mu je krvna slika zelo popravila. Pravzaprav nima več alergij. Maggie se odloči, da bosta praznovala s pico, ki je ni jedel že več let.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji Osmi dan bomo predstavili pravkar odprto razstavo Večje od mene – Junaški glasovi iz nekdanje Jugoslavije v italijanskem nacionalnem muzeju 21. stoletja MAXXI v Rimu. Razstava kustosinje Zdenke Badovinac je že pred časom dvignila veliko prahu pri nas, saj se je Slovensko veleposlaništvo v Rimu odločilo, da je ne bo podprlo. Razstava v najpomembnejšem muzeju sodobne umetnosti v Italiji bo predstavila sodobno umetnost z območja nekdanje Jugoslavije, sodelovali bodo številni slovenski umetniki. Razmišljali bomo o temi, ki nenehno spremlja vizualno umetnost, o vprašanju avtentičnosti. Ponaredki in kopije v vizualni umetnosti niso redkost. Za trgovino z rožjem in drogami je trgovina z umetniškimi deli tretja najbolj donosna trgovinska menjava na svetu. Mnoga dela seveda niso avtentična, morda je celo do 40 odstotkov ponujenih del ponaredkov, nekateri umetniki, denimo Salvador Dali, pa so celo sami odobrili nastajanje del pod njihovim imenom, ki so jih izdelali drugi. O ponaredkih v umetnosti smo govorili z avtorjem knjige o tej temi, nemškim umetnostnim zgodovinarjem Hubertusum Butinom. V oddaji bomo spremljali tudi spremembe ukrepov na področju kulture. Že več kot leto dni je javno življenje praktično ustavljeno. Kaj to pomeni za kulturno-ustvarjalni sektor, ki je tesno povezan z dogodki, in v kakšnem položaju so se znašli prekarni delavci, ki ne morejo opravljati svojega dela? In še o eni najdlje predvajanih oddaj na naši televiziji. 40 let je minilo, odkar je v nedeljo zjutraj s TV-zaslonov prvič pokukal Živ žav. Uredniki javne televizije že od prvega trenutka skrbijo, da imajo naši najmlajši gledalci na voljo nabor najkakovostnejših risank, pa tudi za to, da so za slovensko občinstvo prilagojene na najvišji ravni.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Soltész Miklós, Magyarország egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára a Muravidékre látogatott;
- énekeskönyveket kaptak a muravidéki kétnyelvű óvodák;
- Halász Lúcia képzőművészeti kiállítása;
- vándorkiállítás a muraszombati zsinagóga építészének munkásságából;
- a Lendvai Fotó-Video Klub kiállítása;
- Gazda(g)ság: a nők társadalmi elfogadottsága.

Vsebina oddaje:
- obisk državnega sekretarja Madžarske za verske odnose Miklósa Soltésza v Prekmurju;
- pesmarica ljudskih pesmi za prekmurske dvojezične vrtce;
- likovna razstava Lúcie Halász;
- potujoča razstava iz del arhitekta soboške sinagoge;
- razstava Foto-video kluba Lendava;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: družbena vključenost žensk.

Smo že v polfinalu, kjer so ostale le še 4 šole. V 29. oddaji možgane napenjajo Jakob, Urban in Andrej iz OŠ Frana Roša Celje (rumeni) ter Katarina, Zala in Aljaž iz OŠ Križe (vijolični). Prometne znake in bistroumne nesmisle takoj prepoznajo, elektroni v atomih in njihove orbitale povzročajo kratek stik. Medtem, ko je hitrost je vrlina vijoličnih, rumeni raje lebdijo. Kdo se bo zavihtel v finale, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V tretjem delu se v Karavankah nad Tržičem spoznamo z drugačnim, bolj športno plezalnim alpinizmom. Petra Klinar Stražar in Luka Stražar sta zakonski par in soplezalca. V steni Begunjščice splezata Šentansko smer, vzpon pa se prepleta z njunim pogledom na alpinizem in specifiko partnerskega odnosa.
Zgodbo dopolnjujejo alpinistka in geografinja Dr. Irena Mrak, alpinist Klemen Premrl in zgodovinar dr. Peter Mikša.

Silva Čušin in Sebastijan Cavazza spregovorita o obrti filmskega in televizijskega igralca. V čem se gledališka igra razlikuje od filmske? Kako igralec pripravi vlogo? Med igralskim procesom spremljamo Katarino Čas, Jureta Henigmana, Živo Selan, Zalo Đurić, Beti Strgar, Timona Šturbeja in Daria Vargo.

režija: Peter Bizjak, fotografija: Tristan Dragan, montaža: Kristian Božak Kavčič

Nekega vročega poletnega dne medveda najdeta božični okrasek. Ker pozimi spita, božiča nikoli ne praznujeta. Zaželita si dobre božične hrane in okrasita drevo. Žal jima ne uspe ujeti ribe in speči piškotov, zato se žalostna odpravita spat. Sredi noči ju prebudi skrivnostno zvonjenje. Odkrijeta, da so jima kresničke okrasile božično drevo in jima pod njim pustile darila.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Vrtna cev, cvetlična gredica in napihljiva blazina je vse, kar Frfra in Cufek potrebujeta za nepozaben dan na vrtu.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kriminalna in družinska drama po resničnih dogodkih iz leta 2005, ko so neonacisti ubili študenta Daniela Tupyja … Ludovit in njegova žena Zuzana imata starejšega sina Davida in mlajšo hčer Jano. David je pravkar maturiral na srednji tehniški šoli in naj bi nadomestil očeta ključavničarja v njihovi zasebni delavnici in prodajalni. Tistega večera, po maturi, se je David odpravil v mesto in se ni več vrnil. Namesto njega so prišli policisti in naznanili umor mladeniča, ki bi bil lahko njun sin. Ko starša v bolnišnici identificirata sinovo truplo, jima povedo, da so umor izvršili neonacisti, ki so fanta prestregli pod mostom. Oče se ne more pomiriti in hoče sodelovati pri preiskavi, a je policija medtem že poiskala četverico osumljencev in jih izročila sodišču. Toda na veliko presenečenje žalujoče družine so vsi osumljenci odpuščeni zaradi napake v slovaškem pravosodju, ki so jo izkoristili zagovorniki neonacistov in osumljence oprali krivde. Položaj je absurden in pravosodno skrajno nevzdržen, zato se oče poda na samostojno pot do pravice. Bori se z apatično in neučinkovito policijo, z oportunističnim sodstvom, hkrati pa se mora spopasti z bolečim spoznanjem, da si s svojim sinom ni bil nikoli povsem blizu. Bolj kot se pogreza v »delirij« lastne krivde, bolj se od njega odmika žena Zuzana in tudi hči Jana trpi zaradi tega … Jim bo uspelo prebroditi družinsko krizo? In ali bo sodstvu končno uspelo položaj uzreti v pravi luči?

OSTRÝM NOZOM / BY A SHARP KNIFE / SLOVAKIA / 2019
Režija: Teodor Kuhn / Scenarij: Teodor Kuhn, Jakub Medvecký / Igrajo: David Hartl, Roman Luknár, Miroslav Krobot, Marian Mitas, Lubomír Paulovic, Filip Kois, Ela Lehotská, Jana Olhová, Denis Domaracký, Sáva Popovic, Ela Stafunková, Roman Grigely, Jana Valocká, Zuzana Sebová, Tána Radeva …

Viktor in Ana sta skupaj že vse življenje. Imata samo drug drugega. Majhne stvari, majhni dogodki so tisto, kar jima je še ostalo. Svoje domovanje sta si uredila v skromni hišici, ki ima idiličen starokmečki pridih. Ali se še privlačita, ali se še prenašata? Čas je zabrisan, stare zamere lahko v sekundi privrejo na dan. Ali so sploh resnične? Ali lahko uničijo njuno življenjsko povezanost?

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Ogledali smo si razstavo o Danteju v Raveni v Italiji in prebrali delo Kapitalistični realizem Marka Fischerja. Pogledali bomo na nekaj odrov po svetu, ki se počasi izvijajo iz primeža pandemije. Svoja vrata je za občinstvo odprla tudi Stara elektrarna v Ljubljani.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Profil Tina Šrot gosti novogoriška plesna umetnika Nastjo Bremec Rynia in Michala Rynio, ki sta si od leta 2009 pod imenom MN Dance Company ustvarila mednarodno odmevno plesno-koreografsko kariero.

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V tretjem delu se v Karavankah nad Tržičem spoznamo z drugačnim, bolj športno plezalnim alpinizmom. Petra Klinar Stražar in Luka Stražar sta zakonski par in soplezalca. V steni Begunjščice splezata Šentansko smer, vzpon pa se prepleta z njunim pogledom na alpinizem in specifiko partnerskega odnosa.
Zgodbo dopolnjujejo alpinistka in geografinja Dr. Irena Mrak, alpinist Klemen Premrl in zgodovinar dr. Peter Mikša.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov