Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 14. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 14. maj.

Nocoj v Kulturi tudi o razstavi z naslovom Naslednjih 21 dni bo ključnih v galeriji Škuc v Ljubljani, v Galeriji Velenje smo obiskali razstavo Predih/Ko čas zastane, tiho otrpnem oblikovalke stekla Tanje Pak. Predstavljamo vam tudi roman avtorice Pavle Horakove-Teorija čudnosti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V petkovi oddaji vam bo družbo delala Mojca Mavec! Svetovali bomo o uporabi sončnih krem in ozaveščali o pretiranem sončenju. Kuhali bomo z mlado špinačo, zanimive recepte bo z vami delila Sara Rutar. Ne zamudite tudi prispevkov mariborskih in koprskih kolegov ter nove rubrike o Evropski uniji. Obiskala pa nas bo tudi skupina Gadi. Vabljeni v našo družbo!

V Sloveniji imamo okoli 1300 manjših in večjih jezer in 28.000 kilometrov površinskih rečnih tokov. Njihova vodna in priobalna zemljišča imajo velik pomen in vpliv. Kje pa so ta površja na kraških poljih? Kako ta zemljišča vplivajo na kakovost površinskih vod in na našo pitno vodo.

Na vrtičkih je vse v pričakovanju rojstva. Živa s popadki, Zdravko z vratno blokado in Rajc s seznamom za nakupe. Vedno budni Vrtičkarji postavijo živo strašilo, ki naj zaustavi strašne tatove solate. Medtem, ko se Pupa odpravlja na Sejšele, Pravnik v Novigrad, Helga in Rajc izdelujeta Antei bratca ali pa sestrico - samo, da se dete ne bo preveč drlo. In v tem se pojavi novopečeni očka Zdravko, ki je uspešno ušel številnim zdravstvenim pastem v porodnišnici.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu: o izzivih in pasteh umika ameriških sil iz Afganistana. Kako pripravljena je država na zagotavljanje varnosti svojih državljanov? Bo konec vojne prav tako krvav, kot je bil njen začetek?

V Točki preloma o napovedani davčni reformi in uvedbi socialne kapice – gre res za večjo konkurenčnost gospodarstva ali za davčno darilo najpremožnejšim? Kako bo država nadomestila izpad prihodkov? In kolikšna so tveganja za stabilnost javnih financ?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Joelu umre stric, s katerim je v otroštvu preživljal vse nedelje. Ker ne more na pogreb, se mu želi pokloniti z judovsko molitvijo za umrle, zbrati pa mora deset Judov, ki bodo prisluhnili njegovi molitvi. Chrisa obiščeta brata Miller, ki želita poravnati družinski spor. Dogovorijo se, da se bodo pomerili kar s pestmi. Marilyn ugotovi, da je Holling rojen za plesalca, saj se giblje kot los, zato ga povabi na plesno tekmovanje.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1993
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Slovenka leta 2020 je Natalija Spark, tolmačka znakovnega jezika z več kot 20-letnimi izkušnjami in psihoterapevtka s psihosocialno prakso. To izjemno žensko in glas gluhe skupnosti boste lahko spoznali v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 8. maja, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija. Življenje je posvetila velikokrat prezrti in slabo slišani skupnosti gluhih. Rodila se je v gluhi družini. Njena življenjska pot še zdaleč ni bila lahka, za spodbudo pa jo je z veseljem delila z nami. Spregovorila je tudi o izobraževanju gluhih nekoč in danes ter o tem, zakaj je pomemben vpis znakovnega jezika v ustavo. Njena velika strast je tolmačenje gledaliških predstav, v oddaji pa boste izvedeli, zakaj.

Az adás tartalma:

- Magyarország Lendvai Főkonzulátusa kihelyezett fogadóórákat tart;
- fotópályázat a külhoni magyarok részére;
- fizikoterápiás kezelés a lendvai Katasztrófavédelmi Központban;
- a dobronaki Bakonaki-tónál jelentősen megnőtt a látogatók száma;
- a Muraszombati Rendőrség Kutyás Egysége és rendőrkutyái.

Vsebina oddaje:

- izpostavljene pogovorne ure lendavskega Generalnega konzulata Madžarske;
- fotografski natečaj za zamejske Madžare;
- fizioterapija v Centru za zaščito in reševanje Lendava;
- znatno povečano število obiskovalcev Bukovniškega jezera;
- delovni psi iz policijske enote vodnikov službenih psov v Murski Soboti.

Ukrasti kost
Dana sanja, da je v muzeju s svojo zlobno sestro Saro. Sara je sita tega, da Dana ves čas govori samo o dinozavrih, in sklene, da bo ukradla edino najdeno kost ozraptorja. Potem bo na svetu en dinozaver manj. Pa ji bo Dana to dovolila?
Radodarni dinozaver
Dromeozaver je sklenil, da bo okrasil grm pred Danino hišo. S koščki postanega mesa! Dana je zbegana. Zakaj to počne? Uganko reši Danina mama, ki se spomni srakoperja. Ta ptiček dvori samici tako, da na trnje natika črve in drugo hrano.

Verjetno bi težko našli enoznačen, kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj je lepo in estetsko, zato so odgovore o estetiki telesa, o tatujih, pirsingih in tudi o dobrem okusu iskali v tokratni Osvežilni fronti.

Če ste danes zajtrkovali čokoladne kosmiče, to morda ni bila najbolj zdrava izbira, čeprav verjetno na njih piše, da vsebujejo veliko vitaminov in mineralov. Zveza potrošnikov Slovenije ugotavlja, da večina vsebuje preveč sladkorja. V Infogromu nas je zanimalo, kako ste odraščali z oddajo Živ žav, ki letos praznuje 40 let, v rubriki Podrobno pod lupo pa smo vam razložili izraelsko-palestinski spor. Pred mednarodnim dnevom družin nam je svojo predstavil Mai, ki se je rodil v Gani in je posvojen. Otroška poročevalka Romi pa je na treningu obiskala kajakašico Evo Terčelj, za katero bomo stiskali pesti ob letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokrat v Slovenskem magazinu predstavljamo Zoro Stančič, eno najpomembnejših slovenskih grafičark, katere ustvarjanje sodobnih hibridnih podob, ki prestopajo meje grafičnega medija in se vpisujejo v širok bazen sodobne vizualne umetnosti.
Nato smo vstopili v park Tivoli, ki je s svojo neokrnjeno naravo del 460 hektarjev velikega krajinskega parka. Glavna promenada, ki vodi iz mesta do Tivolskega gradu, je delo slovitega Jožeta Plečnika.
Plečnik pa je pomembno zaznamoval tudi življenje in delo Mirana Kambiča, arhitekta, ki je svoje znanje – arhitekturo – združil s svojo ljubeznijo – fotografijo.
Arhitekturni dosežki so velikokrat prav poseben izziv svetovno znani akrobatski skupini Dunking Devils, ki je v desetih letih izvedla več kot 2000 nastopov v 50 državah sveta.
Začetek poletja pa naznanja zvonjenje kravjih zvoncev v osrčju Julijcev in dolini smaragdne Soče. Zgodbo o bogati tradiciji pašništva in sirarstva na teh planinah nam pripoveduje kobariški Sirarski muzej.

Z ramazanskim bajramom se je za muslimane po vsem svetu končal postni mesec. To je po muslimanskem koledarju deveti mesec v letu, ki je namenjen poglobljenemu verskemu življenju. Dodajamo tudi poročilo o aktualnih dogodkih v Islamski skupnosti v RS. Tretji prispevek v oddaji namenjamo delu dr. Mire Omerzel-Mirit z naslovom »Tkanje življenjske energije, duha in telesa«, s podnaslovom »Prezrta sporočila življenja in smrti, zvočno-energijskega napajanja, kriznih situacij, bolezni in bolečine«.

Kmetu se slabša vid in ne opazi ovčjih potegavščin. Bitzer presodi, da mora dobiti nova očala, zato jih naroči po spletu. Da zabave ne bo konec, hoče Jon Riti preprečiti njihovo dostavo.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V tekmovalnem delu bomo v pomladanski sezoni spremljali slovenske glasbenike v glasbenem kvizu na temo 30 let glasbe v samostojni Sloveniji. Ob humorju, ki bo izhajal iz najširših tematik našega vsakdana, pa se nam bodo v oddaji ob posebni DJ spremljavi pridružili tudi pevci s svojih domov.
Pravi miks za sproščen skok v vikend je “V petek zvečer” ob 20h.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V Parku Škocjanske jame prenavljajo turistične poti. Obiskali smo Zeliščno vas ob največji baročni katedrali v Sloveniji. Kam se bo ob osipu čezoceanskih gostov razvijal ribiški turizem, ki prinaša višjo dodano vrednost?

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o premieri predstave Kdo se boji Virginie Woolf v SNG Nova Gorica, obiskali smo tudi novo razstavo v Koroški galeriji Likovnih umetnosti z naslovom Minljivost- Hommage Tisnikarju, iz Fabule pa tokrat o literarnem dogodku z omansko avtorico Džoho Alharti.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kriminalka Jean-Pierra Melvilla, francoskega mojstra suspenza, s cvetoberom zvezd evropskega filma 60. let.

Dva gangsterja in nekdanja zapornika se po naključju srečata na francoskem podeželju in začneta načrtovati velik rop draguljarne v Parizu. Enega od njiju, Vogla, je na vlaku spremljal nadzornik Mattei, a Vogel je sredi noči ustavil vlak in izginil sredi podeželja. V gozdu je naletel na Coreyja, ki je po petih letih zapora pravkar prišel na prostost. Sprva nezaupljiva drug do drugega, se Corey in Vogel odločita sodelovati. Spajdašita se z nekdanjim detektivom Jansenom in skupina pretkanih kriminalcev začne načrtovati popolni rop.

V Melvillovi kriminalki blestijo nekatere največje zvezde evropskega filma 60. let: Alain Delon, Gian Maria Volonté in Yves Montand.

Izvirni naslov: LE CERCLE ROUGE / Koprodukcijski film, 1960 / Režija in scenarij: Jean-Pierre Melville / Igrajo: Alain Delon, André Bourvil, Gian Maria Volontè, Yves Montand

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov