Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 16. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 16. maj.

07:00
Živ žav

Nekega dne sonce meni nič tebi nič ne vzide. Ava, Riko in Teo se odpravijo pogledat, kaj je narobe. Izkaže se, da sonce ne bo vzšlo, dokler petelin ne bo zakikirikal. Toda zakaj se ta ne oglaša?

Tinka igra na svoje nove bobne. Žverca bi rad spal, zato ga to najprej moti, potem pa se ji pridruži in koncert se prične. Prisluhnite!

Niko se na plažo ne pelje z Jožijem, saj ima ta pokvarjen varnostni pas v avtu. Prijatelji ta dan odkrijejo tudi, da se na cesti skriva veliko nevarnosti.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Žaži izgubi darilo za Muciko. Prijatelji se odločijo, da ga bodo z raketo šli iskat na Planet izgubljenih stvari. Vesoljski detektiv Srečko Holmes pa jim raketo zapleni in jo raztrešči.

Ezop napiše igro o dveh trmoglavih kozlih, da bi vrnil Kozlovemu gledališču, ker so se ponorčevali iz volkov. Igra požanje velik uspeh, zato si Ezop privošči ribolov. A na njegovem mestu lovi vodja Kozlovega gledališča. Ezop in Kozel ponovita zgodbo iz predstave. Nihče ni dovolj pameten, da bi popustil, zato se stepeta in na koncu zgrmita v vodo.

Lev Leon ima veliko vprašanj, na katera nihče ne pozna odgovorov. Hana odpelje Leona nekam, kjer lahko najde vse odgovore na njegova vprašanja.

Pepa in Jure gresta z dedijem Pujsom na izlet s čolnom. Ko čoln nasede, po pomoč pošljejo papigo Poli.

Zajec Rjaveč pokaže Zajčku Rjavčku in prijateljem, kako se igra skrivalnice. A živahni zajček ne more biti pri miru, ker je pomladni travnik poln ptic, metuljev in kuščarjev, ki jih je treba loviti.

Morje pove malemu Timoteju in njegovi prijateljici mali hobotnici, da ne obstaja od nekdaj. Kako pa je bilo prej, pred morjem? Zemlja jima pokaže, da je bilo na njej nekoč zelo suho.

Zima je, sovice se igrajo in drgetajo od mraza. Nenadoma se od nekod prikaže snežna sovica. Bubi jo ljubosumno opazuje, saj se Bibi in Boni z njo takoj spoprijateljita in igrata le z njo. Snežna sovica jim potoži, da se je izgubila, in jih prosi, da ji pomagajo najti starše. Na obali se igri pridruži še Boni in s snežno sovico počasi postaneta prijateljici. Ta jih pouči, da se pozimi sove prekrijejo z dodatno plastjo perja, ki jih varuje pred mrazom. Ko se sovice vrnejo v domače gnezdo, jih čaka presenečenje – mama snežne sovice. Bubi prizna, da sprva ni bila vesela srečanja s snežno sovico, a je nato spoznala, kako dragoceno je imeti prijatelje. Mami sova ji pritrdi in pove, da so prijatelji v njihovem domu vselej dobrodošli. Zapoje jim pesmico o štirih letnih časih.

Slonček Apu bi rad poskusil nekaj novega. Ne uboga Hatija, svojega očeta, in poskuša na nebo vreči zvezdni kamen. Slonje izročilo pravi, da bo odrasel, če mu bo uspelo.

Bliža se prvi šolski dan. Simon noče v šolo! Mamica in očka mu vlivata pogum, a jima ga ne uspe prepričati, da bo v šoli prijetno. Zjutraj se nerad poslovi od njiju. V razredu s prijazno učiteljico Patricijo in sošolci res preživi veselo in zanimivo dopoldne. Ko mamica Eva in očka Andrej prideta ponj, Simon noče domov!

Bratrancema ni všeč Hopovo letalo in zahtevata boljše izume, Petrček pa je užaljen, ker je Kalimero Pavlinci podaril marjetice. Fanta se znajdeta na isti klopi v parku. Ko si potožita, Petrčku uide, da ve za kopico čudovitih izumov. Kako se bo izmotal in ohranil skrivnost DoVinčijevega mlina?

Bučko ugotovi, da ima sestra Smrkova rojstni dan, zato ji s pomočjo prijateljev in polne lune pripravi pošastovito presenečenje.

Živa, Vid in Toni na plaži naredijo peščeno dinotačko, toda morje narašča in prijatelji se bojijo, da jo bo voda pogoltnila. Še sreča, da Vid skoplje veliko luknjo in si jo zadega na hrbet.

Očka pripelje Tedija na pečino ob reki. Posvari ga, naj nikoli ne skače v vodo, če ni prepričan o njeni globini. Nato sam skoči v vodo in se potolče. Medveda kmalu ugotovita, da je podjeten bober zgradil jez na reki, kar je povsem spremenilo raven vode v strugi. Očka ga posvari in mu predlaga, naj podre jez. Ko bober zagleda račke, ki se igrajo v blatu namesto v vodi, se sam prepriča o tem. Podre jez in reka spet steče. Bober je žalosten, saj je v jez vložil veliko časa. Medveda predlagata, naj raje zgradi odskočno desko, in bober ju nemudoma uboga. Skupaj se zabavajo v vodi.

Nejko nikoli ne dobi pošte, kar ga zelo žalosti. Njegovi prijatelji se odločijo, da mu bodo poslali pisma. Ko prejme cel kup pošte, misli, da mu pisma pošilja Zalica, njegova prijateljica iz otroštva. Očitno ga ni pozabila. Komaj čaka, da ji bo odpisal, a njegovo navdušenje spravlja prijatelje v obup.

Tibovi mami se zdi dinozaver prenevaren in Tibu prepove, da bi se igral z njim. V zameno mu podari zajčka. Tib se odloči, da se bo skrivaj sestal s Tamtamom in ne ve, da mu zajček sledi v gozd.

Črt bi sestrični rad podaril eno od Matkovih slik. Umetniku pusti proste roke, to pa Matka spravi v obup. Do zdaj je vselej delal po naročilu. Apolon mu pomaga iskati navdih, vendar naloga ni lahka. Matku umetnina uspe šele, ko se zelo razjezi.

Ko se začnejo v mestu pojavljati skrivnostni znaki, Aleks takoj pomisli, da se bliža invazija Nezemljanov. Erika dvomi o tem, toda nenavadni znaki so na pločnikih, cestišču in poteh. Je mogoče, da se z njimi med seboj sporazumevajo bitja iz vesolja?

Ovce se vtihotapijo v hišo, da bi imele zabavo. Mačkon jih fotografira. Jon in pes Bitzer morata ujeti zlobnega mačkona, preden obremenilni dokaz pokaže kmetu.

Govorečega Toma in prijatelje v bistroju ujame nevihta. Žigi jih prepriča, da jih bo napadla pošast, zato so vedno bolj prestrašeni.

Prvi slon
Dana v muzeju riše dlakavega mamuta. Posnema jamske ljudi, ki so v risbe ujeli dogodke iz svojega življenja. Se v jamskih slikah skriva tudi odgovor, kako se je mamutu odlomil okel? Dana se s Saro in očkom v mislih vrne v pradavnino, ko je pračlovek lovil te orjaške živali.
Dinozavrov brlog
Sara in Dana kidata sneg, a kaj, ko ju vedno premami kaj bolj razburljivega. Dana postavi lopato v kot in opazuje troodonko, ki je naredila snežni brlog za svojega mladička. Pa bo v tem zatočišču varen pred plenilci?

»Srečna družina so zgodnja nebesa.«
George Bernard Shaw
razmišlja Tjaša Sušin

Kaj so temelji dobrega novinarskega dela? Papež Frančišek je na podlagi svojih komunikacijskih izkušenj spregovoril o tem v poslanici ob 55. svetovnem dnevu sredstev sodobnega obveščanja. Predstavil je Jezusov način komuniciranja. Spodbudil je k dobremu novinarskemu delu, ki po njegovem prepričanju ni prepisovanje novic, temveč delo na terenu, pri katerem se prisluhne ljudem.

Pred 40-imi leti pa je 13. maja Mehmet Ali Agci, član teroristične skupine po naročilu izvedel atentat na papeža Janeza Pavla II. V nedeljo so se svetega Janeza Pavla II. spomnili pri maši v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah. 17. maja 1996 je prvi papež obiskal Slovenijo. Njegove besede so nam v naši novi, samostojni državi prinesle veselje. Naj nam bodo tudi po 25 letih navdih za graditev prihodnosti.

V oddaji bomo najprej spregovorili o strunjanskih jagodah.Gre za izjemno staro sorto, ki se je ohranila le po naključju. Obsikali smo Agrario Koper, ki ima novega direktorja. Najbolj gledana oljka v Sloveniji, tista v našem dvorišču, je bila potrebna krepke sanacije. Šli smo v Lipico do mladih žrebet. Pa v Parmo, kjer proizvajajo znani pršut z zaščiteno označbo porekla. Na koncu pa boste v izjemoma nekoliko daljši reportaži izvedeli vse o največjem naravnem bogastu pri nas - lesu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano.
Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Gornji Avstriji. Lani maja je lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike povezala v projekt sajenja mladih dreves. Skupaj organizirajo delovne akcije, do zdaj so zasadili okoli 4000 drevesc. Njihov cilj je do leta 2030 posaditi milijon sadik gozdnega drevja. V gozdnatem predelu Spodnje Avstrije so morali v zadnjih petih letih izkrčiti kar 20 tisoč hektarjev gozda zaradi lubadarja, ki se zaradi vse višje temperature zraka hitro razmnožuje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V tekmovalnem delu bomo v pomladanski sezoni spremljali slovenske glasbenike v glasbenem kvizu na temo 30 let glasbe v samostojni Sloveniji. Ob humorju, ki bo izhajal iz najširših tematik našega vsakdana, pa se nam bodo v oddaji ob posebni DJ spremljavi pridružili tudi pevci s svojih domov.
Pravi miks za sproščen skok v vikend je “V petek zvečer” ob 20h.

Prijeten, zabaven in izjemno topel film je bil leta 2017 med najbolj gledanimi domačimi filmi na nemškem trgu.

Lenny je tipičen razvajen mladenič iz hipsterske generacije – ves čas le zabava in očetova kreditna kartica, brez limita, seveda. Vendar nekega večera ob prihodu domov z avtom pristane sredi domačega bazena. Očetu, priznanemu srčnemu kirurgu, je vsega dovolj in sinu postavi ultimat – ali bo skrbel za njegovega najstniškega bolnika ali pa bo kreditna kartica blokirana za vekomaj in bo s tem tudi konec razsipnega življenja.

Lenny nima prav veliko izbire, zato sprejme ponudbo. Prvi stik z mladim bolnikom Davidom ni obetaven, predvsem zato ne, ker skupaj trčita dva svetova – Davidov, ki je omejen na bolniške sobe, in Lennyev svet nočnega glamurja. Sčasoma pa se med njima le splete prijateljstvo. David pri Lennyu sproži razmislek o minljivosti življenja, Lenny Davidu pomaga pri odkrivanju sladkosti najstniškega obdobja – moderne obleke, klubske zabave in odnosi s puncami. Največja preizkušnja na obzorju je seveda ljubezenska – kako bo Davidovo šibko srce preneslo srečanje z dopisno prijateljico?

Izvirni naslov: DIESES BESCHEUERTE HERZ / Nemški film, 2017 / Režija: Marc Rothemund / Scenarij: Maggie Peren in Andi Rogenhagen po knjigi Daniela Meyerja in Larsa Amenda / Igrajo: Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Vikend paket tokrat gosti pevca zasedbe Big Foot Mama Grego Skočirja in Mojco Mavec, letošnjo televizijsko komentatorko prihajajoče Pesmi Evrovizije v Rotterdamu. Iz kraja prireditve in pred nastopom v polfinalnem izboru se nam bo oglasila Ana Soklič. Tokratna Jožetova zasedba sta nabrita in navita Nastija Fijolič in Jože Potrebuješ. Pozdrave iz magičnega studia nam nameni Magic Aleksander, modrujejo Modrostniki, objela nas bo Srčna novica, kdo pa bo rapal v Izzivu rapanje, razkrijemo v oddaji.

Bučko in Njambo se odločita, da bosta s Hrustkovo pasjo igračo sošolce vlekla za nos. Pošastovito se zabavata, dokler se ne vmeša ravnateljica, gospa Vitorog.

Frfra se igra v peneči kopeli, Cufek pa si ogleda predstavo s sencami. Več ko je pene, bolj je zabavno!

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaradi velike depresije se mora Plesman še bolj truditi, da KLM ne propade, žal na račun družine in žene Suze. Tudi Fokker zaradi gospodarske krize zabrede v velike težave, ki terjajo svoj davek. Ne vidi, kako hudo je z njegovo ženo v resnici.

VLIEGENDE HOLLANDERS / Turbulent Skies. Two Pioneers, One Dream / Nizozemska / 2020
scenarij: Thomas van der Ree, Winchester McFly
režija: Joram Lürsen
v glavnih vlogah: Daan Schuurmans, Steef de Bot, Bram Suijker, Fedja van Huêt, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer

Gostja oddaje Intervju bo zgodovinarka, raziskovalka in muzealka dr. Kaja Širok, predsednica slovenskega odbora Mednarodnega muzejskega sveta. Spregovorila bo o svojih dveh mandatih vodenja Muzeja za novejšo zgodovino, o stanju slovenskih muzejev po desetletju finančnega izčrpavanja, o invenciji tradicije in zaznamovanju državnih praznikov ter o svoji raziskovalni ljubezni do goriške pokrajine. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni film je presunljiva zgodba ameriških trojčkov, rojenih leta 1961, ki so jih kot šestmesečne dojenčke dali v posvojitev trem različnim družinam, pri tem pa posvojiteljem zamolčali obstoj bratov. Ločitev ob rojstvu je bila v resnici del premišljene in širše zastavljene študije o pomenu genov na eni in vplivu okolja ter vzgoje na človekov razvoj na drugi strani. Rezultati sporne študije so do danes ostali neobjavljeni, dokumentacija pa ostaja zapečatena v arhivu.

THREE IDENTICAL STRANGERS / Velika Britanija, ZDA / 2018/ Režija: Tim Wardle

Vizualizacija našega vrhunskega komornega zbora AVE v režiji Klemna Dvornika, posneta na slikoviti lokaciji Crngrob. Uživali boste lahko v glasbi skladatelja Charlesa Villiersa Stanforda (Beati quorum via). Urednik oddaje Daniel Celarec.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov