Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 18. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 18. jun.

V okviru dogodka VIP glasba na Ljubljanici smo na reki in nabrežju spremljali koncert Janija Kovačiča, Vinka Möderndorferja in Nataše Skušek. Med drugim smo obiskali še arheološki park Kaštelir pri Kortah nad Izolo. Bili pa smo tudi na razstavi brazilske fotografinje Luize Simmons v galeriji Fotografija.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Orlando in Angelica skleneta, da bosta obe družini povabila na večerjo in tudi uradno razglasila svojo zvezo. Laura Umberta prepričuje, da bi tudi onadva na večerji vsem priznala svojo ljubezen, a Umberto ni navdušen, saj ga vse bolj peče vest zaradi tistega, kar je storil. Pietro staršem pove, da je zapustil Cristiano, in prizna, da se je zaljubil v drugo žensko. Starši Nunzio spoznajo na večerji pri Orlandu, a nanje ne naredi dobrega vtisa. Orlando in Angelica sta pretresena nad novico, da sta njuna otroka zaljubljena, skrbi ju namreč, kako se bo izteklo, če se njuna zveza ne bo dobro končala. A čaka ju še eno presenečenje.

Gino bo nadaljeval pot po zahodni italijanski obali in obiskal Toskano. Najprej se bo odpravil na območje Maremma, kjer bo preživel dan s kravjimi pastirji, imenovanimi butteri, zvečer pa bo na plaži pekel meso na žaru. Po znameniti starorimski Apijevi cesti se bo odpeljal v pokrajino Lacij in se ustavil v mestu Gaeta, ki slovi po okusnih črnih olivah. Krajevni kuhar Carlo mu bo izdal recept za znamenito jed tiella, ki je zelo priljubljena med domačini in tujci. Gino bo slovite črne olive uporabil pri pripravi hrustljavega ocvrtega piščanca z omako.

Analize Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano pravijo, da je kakovost kopalne vode v slovenskih morskih kopališčih odlična.
V morju pa so lahko tudi mikroorganizmi, ki za ljudi niso nevarni, vendar pa negativno vplivajo na druga živa bitja.
Potoki in reke lahko v morje prinesejo pesticide, ki se uporabljajo na kmetijskih površinah. Tovorne ladje pripeljejo v morje balastne vode iz drugih delov sveta. Napake v kanalizacijskih sistemih lahko povzročijo izliv kanalizacije v morje. Čistilne naprave v morje izpuščajo komunalne vode, v katerih so lahko še vedno prisotne bakterije. Katere mikroorganizme najdemo v slovenskem morju in kako vplivajo na druge organizme?

Mile povabi Anjo na zabavo, vendar se ta povabila ne razveseli tako, kot je pričakoval. Prav nasprotno. Sarkastično ga zavrne in to Mileta zelo boli. Ko Slađana opazi Miletovo zagato, vzame vajeti v svoje roke in vse kaže, da se bo Mile udeležil zabave z Evo – najbolj vročo punco v mestu. Vse lepo in prav, dokler tega ne izve Anja, ki jo vse skupaj zelo prizadene…

Kako razumeti, da smo zboleli za rakom? In zakaj smo zboleli prav mi? Ali to pomeni smrt? Težko je razumeti, da bolezen izvira iz naših celic oz. da je rakava celica sprevržena različica našega normalnega jaza, kot je pomenljivo zapisal Nobelov nagrajenec Harold E. Varmus leta 1989. Ob diagnozi se prebudijo hude stiske in strah pred smrtjo. Morda tudi želja, da bi poiskali dodatno zdravljenje, dodatne metode. Seveda je vsak posameznik zgodba zase, in v filmu so z nami svoje zgodbe delili Mojca Senčar, ki se ji je bolezen ponovila, Jaka Jakopič, nekdanji poklicni nogometaš, ki je zbolel v mladih letih in odigral novo tekmo v življenju na drugačnem igrišču, ter Jože Stopar, ki bolezen premaguje z novo metodo – elektrokemoterapijo, ki je plod dela slovenskih raziskovalcev. Vsi trije nas v filmu veliko naučijo o ljubezni do življenja, bolezni navkljub. Vzporedno z osebnimi zgodbami v filmu raka predstavijo tudi številni strokovnjaki multidisciplinarnega tima in razložijo pomen kirurškega zdravljenja, radioterapije, sistemskega zdravljenja ter pomen ambulante za onkološko genetsko svetovanje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Veliko tekmovanje
Maurice je po poškodbi noge v Cicelyju organiziral dirko z invalidskimi vozički in privabil tekmovalce z vsega sveta. Ker pa vsako priložnost izkoristi za kovanje dobička, se spre z vodilnim tekmovalcem iz svoje ekipe. Ed skuša pomagati tekmovalki, ki ima težave s komolcem, na koncu pa ugotovi, da ima športnica težave, ker vedno išče zunanjo potrditev. Ted se medtem razveseli novega projekta. Napeljati mora elektriko v Lesterjevi novi hiši. Sprva je očaran nad Lesterjevim bogastvom, potem pa spozna, da so v življenju pomembnejše stvari kot je denar.


NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Kam sploh lahko še grem? In kako? Taka vprašanja si je postavljal in si jih še postavlja Aljoša Škarper, ko je pred osmimi leti padel strehe in je od takrat na invalidskem vozičku. Je eden izmed mnogih, ki si želi kljub svoji invalidnosti živeti samostojno in neodvisno od drugih ljudi. In prav to je namen projekta Omogočanje multimodalne mobilnosti oseb z različnimi oviranostmi. V Oddaji Prisluhnimo tišini v soboto, 12. junija, ob 14.30 na Prvem programu Televizije Slovenija boste lahko med drugim videli, kako težko je pravzaprav biti mobilen, če spadaš med ranljive skupine. Ponekod se moraš napovedati celo dva dni pred obiskom ali potovanjem, da o ovirah na cesti ali dostopih do javnih ustanov sploh ne izgubljamo besed.

Az adás tartalma:

- exkluzív interjú Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel;
- emléktábla avatás, a Zrínyi Horvát Kulturális Központ megnyitója és Stephan Lupino kiállítása Lendván;
- ülésezett a Lendva Községi MNÖK Tanácsa;
- szivárog a Bakonaki-tó gátja.

Vsebina oddaje:

- ekskluzivni intervju z madžarskim ministrom za zunanje zadeve in trgovino Pétrom Szijjártójem;
- odkritje spominske plošče, odprtje Hrvaškega kulturnega centra Zrinski in razstava Stephana Lupina v Lendavi;
- seja Sveta MSNS Občine Lendava;
- jez na Bukovniškem jezeru pušča.

15:45
Otroški program: Op!

Pikec bi rad z gusarji na plenilski pohod, toda še prej mora dokazati, da Sabljezobemu lahko prinese zlato. Najprej poskusi prodati nekaj Dolgoprstovih starih stvari, nato pa sprevidi, da bo več zaslužil, če se preobleče v Sabljezobega in zaigra na mandolino. Pa bo oponašanje vladarja sedmih morij res pravi način?

Vrankina starša odplujeta nakupit začimbe in pozabita, da bi morala vsak dan kuhati za Sabljezobega. Vranka in Pikec se trudita pohladiti Sabljezobov srd, toda kuhanje jima ne gre od rok. Še dobro, da jima pomaga gospodična Rozi, ki pa zaradi srčnih ran tudi ni preveč zbrana za ognjiščem.

Holly izve, da se bosta Piper in njena mama odselili. Piperina mama namreč v mestu ne dobi službe, in zato ne more plačati najemnine. Holly jima sklene pomagati. Izprazni svoj hranilnik, za pomoč prosi očka, pripravljena je celo prodati svojo kitaro …

Čeprav verjetno še ne čutite poletnega razpoloženja, ga bomo pričarali s Poletnim Infodromom. V tokratni oddaji smo se posvetili drug drugemu. Najprej nas je zanimalo, kako so Infodromovci negovali stike v času, ko druženje ni bilo dovoljeno; preverili smo tudi, zakaj včasih lažemo in kako komu povemo, da ga imamo radi. Varuh človekovih pravic vam je na voljo, če imate težave. Tudi takrat, ko vas izključijo iz skupin na družbenih omrežjih.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zgodovina Sorice in vasi na južnih pobočjih Julijskih Alp sega vse do leta 1283, ko so freisinški škofje iz bavarskega na to območje naselili prebivalce Južnotirolskega mesta Innichen in njegove okolice v Pustriški dolini. Zaradi izjemnega prepleta naravne in kulturne dediščine Sorica po mnenju mnogih danes velja za eno najlepših slovenskih vasi. To se kaže tudi v slikah rojaka, impresionista Ivana Groharja, ki je tukaj dobil navdih za svoje najbolj znane stvaritve.
Tržaški popart umetnik Jan Sedmak, ki se je na lanskem svetovnem tekmovanju World Illustration Awards uvrstil med 200 najboljših ilustratorjev na svetu,
verjame, da je domišljija bistvena življenjska komponenta.
Ko spomladi vse okoli nas cveti in brsti si zaželimo, da bi vso to pisanost zajeli in konzervirali. Prav to počne šivilja Anne Salwiczek iz Würzburga, ki se ukvarja z naravnim barvanjem tkanin.
Hrvaška zgodovinska enota Kliški uskoci ohranja spomin na slavne dni, ko je Klis skoraj tri desetletja branil evropski jug pred osmanskimi zavojevalci. Tako na trdnjavi Klis, eni najlepših hrvaških trdnjav, vsako leto uprizorijo kostumski spektakel Uskoški boj za Klis, za katerega se sodobni vitezi vse leto urijo v srednjeveških borilnih veščinah.

Ob 30. obletnici slovenske države praznujemo tudi 30 let verske svobode. Trenutno je pri nas registriranih 59 cerkva in verskih skupnosti, ki jim Ustava RS zagotavlja enakopravnost in svobodno delovanje. O neizmerni dragocenosti verske svobode so za nas spregovorili predstavniki različnih cerkva in skupnosti. Razmere na tem področju pa je ocenil tudi dr. Gregor Lesjak, nekdanji direktor Urada za verske skupnosti.

Čreda zasliši vabljivo glasbo sladolednega kombija in ga preusmeri na svoje polje. Medtem ko se voznik odpravi po pomoč, navali na sladoled. Bo za seboj zabrisala sledi, preden jo odkrijejo?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert Prifarskih muzikantov s prijatelji ob 30 letnici njihovega delovanja z naslovom Prifarci slavijo 30! nas v treh delih popelje skozi njihovo tridesetletno ustvarjanje. Njihovi gostje so številni znani in priljubljeni izvajalci slovenske glasbe in plesalci: Anja Bukovec, Andraž Hribar, Ženska vokalna skupina Lipa, Vokalni ansambel Reunion, Čuki, Akademska folklorna skupina France Marolt, harmonikarji Tonija Sotoška in drugi. Voditelj koncerta je Boštjan Romih…

V lažeh, ki jih je Alec napletel Alison in sinovoma, je vse več vrzeli. Alison fantoma še vedno ne zmore povedati resnice, a jima želi dokazati vsaj, da je bil oče zaposlen na zunanjem ministrstvu. Vendar pa ji nadrejena v obveščevalni službi razkrije, da je bil Alec patološki lažnivec, ki so ga na ministrstvu že med vojno odpustili, nato pa ga še vse življenje nadzorovali. Karim vztraja, da je šlo za zaroto, in Alison se že skoraj pomiri, nato pa na njena vrata potrka še ena gospa Wilson s sinčkom. Takrat se Alison zlomi. Leta 1967 najde svoj mir v Bogu in postane redovnica. Alecov dosje na zunanjem ministrstvu še danes ni dostopen, njegovi znani potomci in njihove družine pa se večkrat srečajo.

MRS WILDSON / Velika Britanija / 2018
scenarij: Anna Symon
režija: Richard Laxton
v glavnih vlogah: Ruth Wilson, Iain Glen, Keeley Hawes, Anupam Kher, Calam Lynch, Fiona Shaw

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komedija bratov Coen.

Hollywood v zgodnjih 40. letih. Barton Fink je resen newyorški dramatik, čigar igra, ki povzdiguje življenje vsakdanjih Američanov, avtorju čez noč prinese slavo in uspeh. Ko mu hollywoodski studio ponudi pogodbo za odkup scenarija, ki bo temeljil na dramski uspešnici, Barton Fink požre svoj načelni odpor do množičnega medija in se preseli v Los Angeles. Slabo vest, ki nastopi ob izdaji najglobljih načel, želi oprati tako, da se nastani v oguljenem hotelu. Med neznosnim vročinskim valom doživlja resno ustvarjalno krizo, medtem ko se srečuje z vsiljivim sosedom Charliejem, ki uteleša vrline »navadnega človeka«.

Izvirni naslov: BARTON FINK / Režija in scenarij: Joel Coen, Ethan Coen / Igrajo: John Turturro, John Goodman, Judy Davis

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov