Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 28. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Pon, 28. jun.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

Orlando se zbudi ob Claudii in jo jezen vrže iz postelje. Kmalu ugotovi, da je le sanjal. Besen je, ker njeno osvajanje občuti kot nasilje. Valeria in Rita sta prestrašeni, ker morajo malega Giuseppeja nujno operirati. Valeria od vseh zahteva, da nič ne povedo mami, saj je jezna nanjo, ker ne sprejme Rite in ne obišče vnuka. Nunzio nenadoma obišče bivši zaročenec, ki so ga nedavno izpustili iz zapora. Čeprav ga Nunzia zavrača, se ne pusti odgnati. Claudia izve, da nameravata Orlando in Angelica živeti skupaj.

V Katoliški cerkvi bo potekal teden molitve za duhovne poklice, ki se bo končal 25. aprila, na svetovni dan duhovnih poklicev.
Papež Frančišek je 19. marca, na god svetega Jožefa, v poslanici zapisal, da nam ta svetnik kaže tri pomembne lastnosti duhovnih poklicev: sanje, služenje in zvestobo. Dodal je: »Zaradi pandemije je tudi duhovniško in posvečeno življenje zaznamovano s krhkostjo, trpljenjem, negotovostjo in strahom. Da bi bila celibat ali deviška poklicanost znamenje lepote in veselja v ljubezni, je potrebna zrelost. Le Gospod lahko oblikuje odprta srca, zmožna velikih vzgibov in velikodušnega razdajanja, srca, sočutna v tolažbi in trdna pri krepitvi upanja.«
Število duhovnih poklicev pri nas po letu 2009 upada, v tem letu le nekaj mladih odkriva redovni poklic. Kaj je razlog? Ali mladim služenje Bogu in bližnjemu ni več izziv? Z nami bodo diakoni, ki so se odločili, da se bodo dali posvetiti v duhovnike.

V času epidemije se iz stisk in želje po oznanjevanju Boga rojevajo tudi nove zamisli. Med njimi je digitalni projekt Emavs teologa Roka Piska.
Dr. Irena Avsenik Nabergoj pa v tretjem znanstvenem delu o Judih v evropski kulturi išče odgovore na vprašanja trpljenja in smrti, ki so v ospredju vsake religije, in spodbuja k sočutju do trpečih in drugače mislečih.

Mile, ki mu Boro ne dovoli igrati hokeja, hoče v Anjini sobi skriti opremo. Ker se Irma boji, da bo Anji prinesel še vse kaj drugega kot hokejsko opremo, se odloči, da bo vzela zmenkarije v svoje roke. Med Nandijem in Anjo skrivaj organizira srečanje, na katerem naj bi se zbližala. Prvo srečanje ne uspe, zato organizira še drugo in tretje. Ker pa se Irma tako zelo trudi okrog Nandijevih obiskov pri njih doma, Nandi in Stane na koncu več ne vesta ali bi rada Irma osvojila Nandija za Anjo ali kar zase…

Humanitarnost, dobrodelnost, solidarnost so besede, ki opisujejo pomoč drugim. Solidarnost in z njo povezani altruizem sta temeljni vrednoti in moralni zapovedi v odnosu človeka do sočloveka. Hkrati pa je solidarnost nujen in zadosten pogoj za obstoj skupnosti. Številne humanitarne organizacije oziroma t.i. tretji sektor odgovarja na potrebe ljudi, ki se povečujejo. Je skrb za sočloveka in empatija biološki ali sociološki fenomen? Smo Slovenci dobrodelni? Kje je meja humanitarnosti in ali smo v humanitarnem ravnanju lahko celo diskriminatorni? Na ta vprašanja nam bodo odgovarjali prof. dr. Zinka Kolarič, prof. dr. Zvezdan Pirtošek, izr. prof. dr. Vesna V. Godina in prof. dr. Igor Pribac.

Peter Mlakar je diplomant filozofije in primerjalne književnosti. Je pesnik, pisatelj, performer in … teist. On verjame.
Rodil se je z zlato žlico v ustih. A pridiga o prekletstvu revnih, o pohlepu bogatih. In seveda o Bogu kot absolutu. Preizkuša se v različnih literarnih žanrih, od romana do drame in je državljan NSK-ja, države s 13 000 državljani. Njegova pojavnost, njegovi nastopi so deležni zelo kontradiktornih opažanj. Ko stopi na oder, on tam je. Navzoč. Njegov videz je pokončen in mogočen. Govor brez pretirane modulacije, temen in oster. Zato se zdi, kot da napada, da grozi, zato je bil označen tudi za satanista. Ampak on govori o čistosti, o lepoti bivanja, o iztrebljanju zla. Je mil in nežen in sočuten.
Ne izpostavlja se rad, takole, osebno, ko ne ve, v kaj gre. Zanj sta si pekel in nebesa zelo blizu.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Vse bo še dobro
Cicely obišče Angležinja, zato Maurice pripravi lov na lisico. Naročena lisica pred lovom pobegne iz kletke, ujame pa jo Ruth-Anne, ki je odločena, da je ne bo žrtvovala za lov. Marilyn se sredi epidemije senenega nahoda za tri dni odpravi na družinsko srečanje, zato ji Joel zagrozi, da jo bo odpustil. Bliža se jom kipur, ko se judovski verniki poglobijo v svojo dušo in pokesajo za grehe. Joelu se kot duh prikaže rabin in mu razkrije preteklost, sedanjost in prihodnost. Ko spozna svoje napake, se opraviči Marilyn. Holling se veseli hčerinega obiska, čaka pa ga grenko razočaranje.


NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Pri tržaški založbi Mladika je izšel nov kratki roman Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca izpod peresa pisatelja in novinarja Dušana Jelinčiča. V oddaji S-prehodi bomo zaobjeli njegovo obsežno pisateljsko delo in ga spoznali tudi kot navdušenega alpinista in ljubitelja narave.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V Hotelu Obir se spet dogaja! V farni dvorani v Železni Kapli je domača gledališka skupina, po predlogi znane operete Pri belem konjičku, uspešno uprizorila muzikal Hotel Obir.
Koroški gostilničar Tomaž Moschitz je odprl lokal Wildmoser in s tem vodi v Gradcu že tri gostilne.
Pod geslom Nmav čriez izaro je pri Mohorjevi založbi izšla otroška zgodba o nastanku slovenske narodne pesmi. Knjiga, ki jo je napisal Niko Kupper, je del evropskega projekta „SMART Tourist – Spread the Karawanks“ in bo 24. junija predstavljena v kulturnem domu v Ločah.
Kdo bo v prvem razredu skupine D kot drugi napredoval v podligo: Labot ali Železna Kapla? Kapelčani so optimistični, da jim bo preboj v višjo ligo uspel. Odločilna tekma bo v Labotu.
http://slovenci.orf.at

16:00
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Mandi in Pipi se pripravljata na noč čarovnic. Le kako naj se našemita? Zamisel dobita na zgodovinski razstavi. Našemila se bosta v mumijo. Ko ležeta spat, se zunaj razbesni nevihta in udarjanje strel zbudi mumijo iz muzeja, ki si želi le eno: nazaj v svojo piramido.

Bučko in Njambo se odločita, da bosta s Hrustkovo pasjo igračo sošolce vlekla za nos. Pošastovito se zabavata, dokler se ne vmeša ravnateljica, gospa Vitorog.

Pepe pravi, da se nekaterih strahov ne rešiš nikoli. On se na primer še vedno boji majcenih, gomazečih pajkov. Misliš, da še ni prepozno, da premaga strah pred njimi? To bo poskušal v družbi pogumne in iskrive prijateljice Ronje. Pridi tudi ti!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Z vini se družina Saksida iz Zalošč pri Dornberku ukvarja že od sredine 19. stoletja; vajeti družinske kmetije ima danes v rokah že peta generacija. Ingrid, ki je pred 12 leti prevzela kmetijo od staršev, je ena redkih vinark v pretežno moški dejavnosti. Ona je glavna v kleti, njen mož Marko pa v kuhinji; njun adut je spajanje turizma z vinarstvom. Leta 2006 so na posestvu začeli sprejemati prve avtodome, nato so kamp povečali, uredili parcele za šotore, postavili pet hišic in danes lahko sprejmejo do 200 gostov. Pred osmimi leti so ponudbi dodali še gostinstvo. Začetek letošnje sezone je zaradi epidemije slabši od pričakovanj, za poletni čas pa imajo že veliko rezervacij, tudi iz tujine. Že prej so na njihovem posestvu dopustovali pretežno tuji gostje, zlasti iz Beneluksa, Nemčije in Avstrije.

Trener oči pujs uči otroke igrati košarko. Kmalu ekipa otrok tako dobro igra, da se lahko pomeri z ekipo staršev.

Simon se s prijateljico Lijo in bratcem Gašperjem igra skrivalnice. Lija ne more najti Simona. Seveda ne, saj je Simon prikrojil pravila skrivanja sebi v prid. Lija ga spregleda, ko se skupaj skrijeta pred Gašperjem. Simon Lijo vleče sem ter tja in venomer spreminja skrivališča, kar je pri skrivanju goljufija. No, pa naj obvelja Simonova! Zdaj tudi Lija goljufa in Simon je ne more najti. Res hecno! Kaj pa Gašper?

Nejko se zbudi po prijetnem dremežu ob ribniku. Poskuša vstati z ležalnika in se zatakne. Nikakor se ne more otresti stola. Za pomoč prosi prijatelje, ki pa so vsi prepričani, da je odlično, če imaš ležalnik lahko vedno s seboj.

Obrambni zid iz ledenih kock, zamrznjen grah kot strelivo … Vse je pripravljeno za srednjeveški spopad vitezov Frfre in Cufka.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prvega julija Slovenija prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije. Kakšni bodo cilji naše države? Koliko vpliva bo imela pri usmerjanju evropskih politik? Kako močna bo senca notranjepolitičnih napetosti na evropskem političnem prizorišču? Poglobljene terenske reportaže in pogovori z gosti bodo orisali izzive, ki so pred našo državo. Voditelj: Adrijan Bakič.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o festivalu ulične umetnosti Ljubljana Street Art Festival, bili smo tudi v italijanskem Vidmu na festivalu azijskega filma Far East in v Kopru na otvoritvi Majskega salona - razstave zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nadaljevanka je posneta po knjižnih uspešnicah norveškega pisca kriminalk Jørna Liera Horsta. William Wisting je detektiv z oddelka za umore, ki se znajde pred najtežjo nalogo v svoji karieri, saj mora najti ameriškega serijskega morilca, ki se skriva nekje v bližini. Pri preiskavi mu pomaga Maggie Griffin, agentka FBI-ja iz New Yorka. Medtem Line, Wistingova hči, ki je novinarka, piše članek o mrtvem moškem, ki so ga, sedečega pred televizorjem, našli šele po štirih mesecih. Z raziskovanjem za članek se očitno preveč približa resnici, in zato ogrozi svojo varnost. Poleg tega se mora Wisting spoprijeti s starim primerom, ki nanj vrže senco. Kako bo rešil bližnje, si povrnil dobro ime, nadaljeval kariero in ne nazadnje tudi svoje življenje?

1. del
V nasadu smrečic v Larviku najdejo truplo. Detektiv William Wisting ga s sodelavci poveže z ameriškim serijskim morilcem Robertom Godwinom, ki ga že 20 let išče ameriška policija. Wistingova hči Line piše članek o njenem samotarskem sosedu iz Larvika Viggu Hansenu. Viggo je umrl pred televizorjem, njegovega trupla pa niso našli še več mesecev.

WISTING / Norveška, Danska, Švedska, Nemčija, Irska / 2019
scenarij: Trygve Allister Diesen, Kathrine Valen Zeiner
režija: Trygve Allister Diesen
v glavnih vlogah: Sven Nordin, Carrie-Anne Moss, Richie Campbell, Thea Green Lundberg, Mads Ousdal

Prva slovenska dama črno-belih tipk Dubravka Tomšič Srebotnjak redko nastopa na koncertih na zunanjih prizoriščih. Ena takih priložnost je bil otvoritveni koncert Ljubljana festivala leta 2020 na Kongresnem trgu, na katerem je izvedla Beethovnov Tretji klavirski koncert ter z njegovo izvedbo 'začarala' in navdušila zbrano občinstvo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov