Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 23. jul. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 23. jul.

Bili smo na otvoritvah razstav Mi smo kultura in RIP ljudje v Ljubljani, obiskali kiparsko kolonijo v Kostanjevici na Krki, ter prebrali prve tri prenovljene knjige kultne otroško-mladinske knjižne zbirke Pet prijateljev angleške pisateljice Enid Blyton.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Petkovo jutro bo minilo v znamenju začetka olimpijskih iger, v domači lekarni bomo pripravljali mazilo za sproščanje mišic, kuharske recepte je pripravil osebni kuhar Luke Dončiča, v Karaoke baru pa bomo zapeli še zadnjo uspešnico v tem poletju.

Orlando med Angelicino odsotnostjo skrbi za otroke, dom in delo ter poskuša vsem vlivati pogum, a sam postaja utrujen in osamljen. Bejini pogovori s psihologinjo obrodijo sadove, saj se po dolgem času posveti učenju in odkrito prizna, da pogreša Simoneja ter da je naredila napako. Lauro skrbi, da Umberto še vedno trpi zaradi nje, ta pa v resnici uživa v pozornosti, ki mu jo nenadoma posvečajo druga dekleta. Pietro in Nunzia si ne moreta privoščiti pleskarjev, zato se Orlando dogovori z otroki, da jima bodo pobelili stanovanje. Pietro še vedno ne more sprejeti očetove zveze s Sabaudio. Zdravnica Angelici in Caterini prepove, da bi v bolnišnici sprejemali obiske, saj sta se obe preveč naprezali, Caterinino zdravje pa peša.

Gino bo ob koncu popotovanja po zahodni italijanski obali obiskal Eolsko otočje severno od Sicilije, ki ga sestavlja sedem ognjeniških otokov. Predstavil nam bo otoka Salina in Panarea. Na Salini bo v baru, ki ga obiskujejo številni zvezdniki, pokusil znamenito granito, nato pa poklepetal z gojiteljem kaper. Te bo nato uporabil pri kuhi okusnih testenin s pestom. Na Panarei pa se bo z ribičem Filippom odpravil na lov za posebnimi lignji, iz katerih bo pripravil slastno solato.

V tokratni oddaji bomo rušili predsodke in stereotipe, da je ljubezen namenjena le mlajšim. Da je ljubezen življenjsko gorivo za vsakogar, ne glede na leta, v oddaji poudarja psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek. Z njo se strinjata tudi zakonca, ki svoj odnos negujeta ne glede na to, da je eden od njiju že v domu za starejše. Zakonca Grum, nesojen par iz mladosti, ki sta se po več kot 70 letih spet našla in pred letom dni tudi poročila ter zakonca Turnšek, ki sta se v jeseni svojega življenja našla celo prek spletnega portala, pa do nas prinašajo sporočilo, da je lahko ljubezen v zrelih letih še bolj polna, zrela, izpopolnjujoča, tudi romantična in da se je zanjo vredno boriti. Ne glede na leta oziroma še sploh v zrelejših letih.

Anja odkrije evropski razpis, ki obljublja veliko denarja za male občine. Le mesni prehrani, alkoholu in tobaku se morajo odpovedati. Za pridobivanje evropskih sredstev navduši še Mileta, ki mu obljubi, da jo bo na ta način morda pridobil kot punco. Najtežjo oviro mora Mile premagati že na samem začetku, saj naj bi domačo čevapčinico spremenil v bio - eko - vegi restavracijo. Projekt v odsotnosti Bora za nekaj dni celo zares zaživi in Mile že skoraj zleze med Anjine rjuhe. Ob vrnitvi gospodarja pa bi bilo srečne zgodbice kaj hitro konec, če se ne bi vanjo vmešal očarljiv državni uradnik. Ta županjo in z njo Borota prepriča, da lahko evropski projekt lokalu in občini resnično prinese ogromne vsote denarja. Ko začne iz Jeklenic nastajati prava bio – eko - vegi oaza, odide Mile z nadebudnim sekretarjem na zadnja usklajevanja v Bruselj…

Duh japonske kulture je bil spočet v Kjotu, stari prestolnici, se skozi stoletja kalil in brusil ter ohranil vse do danes. Svetovno prepoznavna japonska kakovost izvira prav iz tega mesta. Dokumentarna serija predstavlja tradicije tega središča, stare obrti in mojstre, pa tudi nova znanja, vse od tkanja do kulinarike.

15. del:
Obiskali bomo dve delavnici, ki ohranjata rokodelsko izročilo: izdelovalca pločevinastih tulcev za hrambo čajnih lističev in dežnikarja, ki dela tradicionalne dežnike iz bambusa in papirja. Spoznali bomo tudi, kako s prilagajanjem starih tehnik novim dizajnom delavnici konkurirata na sodobnem trgu.

MADE IN KYOTO / Japonska / 2014-2018

V dokumentarnem filmu Forenziki železne dobe nas bo ekipa strokovnjakov iz Slovenije, Hrvaške, Anglije, Bosne in Hercegovine ter Italije popeljala na pravo forenzično popotovanje po starejši železni dobi.
Znanstveniki lahko s pomočjo najnovejših tehnologij in metod ugotovijo, od tega, kako so ljudje v starejši železni dobi poseljevali in spreminjali krajino, v kateri so živeli, pa vse do tega, kaj je bilo na jedilniku železnodobnega človeka in kako so nastajale upodobitve na znameniti situlski umetnosti. Podobe na teh umetelno okrašenih bronastih predmetih razkrivajo predvsem svet bojevnikov in veljakov, železnodobno družbo, ki je bila močno razslojena. Prizore z najbolj znane bronaste vedrice, situle z Vač, imamo Slovenci tudi na osebnih izkaznicah in v potnih listih. Iz starejše železne dobe izhaja torej eden naših nacionalnih simbolov.
Z železovo rudo, eno najpomembnejših strateških surovin prazgodovinskega sveta, so se znali okoristiti tudi železnodobni Dolenjci. O tem, da so bili vešči matalurgi ni dvoma, saj o tem pričajo metalurški centri kot so na primer Dolenjske Toplice. S svojimi središči, kot so denimo Vače, Magdalenska gora in Novo mesto, je bila železnodobna Dolenjska brez dvoma tudi pomemben sestavni člen razvejane trgovine na dolge razdalje, ki je povezovala takratne skupnosti od Sredozemlja do Srednje Evrope.
V filmu strokovnjaki spregovorijo tudi o dinamičnih odnosih, ki so se pred več kot poltretjim tisočletjem spletali med železnodobnimi skupnostmi, živečimi na območju današnje Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oporišče miru
Maurice povabi vso druščino, da konec tedna preživi z njim v njegovi novi počitniški koči. Edu zaupa, da namerava Barbaro zasnubiti, toda načrte mu prekriža prepir. Holling se ves konec tedna vede kakor karibu med sezono parjenja. Michelle se izgubi v gozdu in sreča rabina Schulmana, s katerim razpravlja o odločitvah. Chris je nemiren in razdvojen, saj ugotovi, da ga letanje za ženskami ne zanima več.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1995
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Paul Provenza, Teri Polo, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Pred 24 leti so v ljubljanskem Kliničnem centru gluhi osebi prvič vstavili polžev vsadek in ji s tem omogočili, da sliši. V prvih letih so vstavili nekaj vsadkov na leto, danes pa si prizadevajo, da bi vsadek dobili vsi gluhi otroci in tudi odrasli, ki nenadoma oglušijo oziroma jim sluh tako opeša, da jim slušni aparat ne pomaga več. Med njimi je tudi Darja Pajk, ki je sluh izgubljala postopoma, vse do trenutka, ko ni slišala ničesar več. Znašla se je v hudi stiski in bilo jo je zelo strah. Danes uporablja dva vsadka. Pravi, da je ponovno slišati enako, kot bi se znova rodil. Zadovoljna uporabnica je tudi Mateja Burja, saj je po implantaciji prvič slišala oglašanje čričkov, žab in šelestenje listja. Decembra bo prejela nov procesor, in ker ve, koliko tehnologija napreduje, verjame, da bo z njim slišala še bolje.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Simon bi rad postavil rekord v preigravanju z nogometno žogo. A kako, saj se mu Gašper venomer mota pod nogami. K sreči ga mamica odpelje na rojstnodnevno zabavo in Simon si lahko oddahne. Uspe mu postaviti rekord, vendar ga nihče ne občuduje! Očka je prezaposlen, mamica ima pomemben telefonski pogovor, Gašperja pa še ni od nikoder. Ko se končno vrne, je Simon navdušen, da se ga bratec včasih drži kot klop.

Pošasti se pripravljajo na uro strašenja. Če bodo presenetili učiteljico, bodo dobili strašilno zvezdico. Pikico skrbi, da za strašenje ni nadarjena. Ji bo z Bučkovo pomočjo vseeno uspelo prestrašiti gospo Jokinstok?

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu živi mnogo različnih vrst ptic.
Žana vsak dan obišče prijazna taščica, Doris pa odganja ptice, ki so se lotile maminih semen. Boris in Doris prosita Žana, naj jima pomaga narediti strašilo, a Žan se boji, da bo to odgnalo tudi njegovo taščico. Žan stisne Mislija in se domisli – če bo hrano postavil na svoj vrt, potem ptice morda ne bodo šle na Borisov vrt. Žanova mami jim pomaga narediti ptičjo pogačo in ptice res pustijo pri miru Dorisina semena ter se raje lotijo Žanove pogače. Tudi taščica se vrne in veselo pozdravi Žana.

Pikec in Vranka odkrijeta, da sta Rozi in Dolgoprsti že dolgo zaljubljena, a si tega ne priznata. Otroka napišeta ljubezenski pismi, toda že takoj nastopijo težave, saj enega po nesreči prebere ladijski kuhar Kost. On seveda ni Rozijina velika ljubezen. Treba bo poskusiti drugače.

V pristanišču se znajdeta neznana nepridiprava. Pretvarjata se, da sta doživela brodolom, toda v resnici kujeta podlo zaroto. Pikec in Vranka jima prijazno pomagata, vendar razbojnika kmalu zapravita zaupanje. Prišla sta namreč ukrast Sabljezobovo ladjo.

Tiago je desetletnik iz Portugalske. Od rojstva je gluh in obvlada portugalski znakovni jezik. Na Youtubu ima kanal, kjer slišeče otroke uči uporabljati znakovni jezik. Njegova velika želja je, da bi ga obvladali vsi ljudje, saj bi se le tako lahko sporazumevali brez preprek. Rad bi ustanovil klub znakovnega jezika, da bi poučeval po spletu in na posebnih delavnicah. Koronačas je njegove načrte zapletel, a Tiago je odločen, da bo organiziral vsaj eno delavnico.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenski magazin tokrat predstavlja eno najpomembnejših slovenskih kipark Dragico Čadež, ki s svojim obsežnim opusom spada med najpomembnejše slovenske moderniste.
Škofjeloško hribovje v sebi skriva številne zanimive zgodbe. Eno teh piše Stanislav Lamovšek, ki se je zapisal stari tradiciji izdelave lesenih izdelkov – ročnemu strugarstvu.
Darko Korošec iz Ljubljane izdeluje številna različna ljudska glasbila. Med njimi je kar nekaj takih, na katera so nekdaj na Slovenskem potujoči in vaški godci igrali po veselicah, ženitovanjih in ob opravljanju kmečkih del.
Štanjel velja za eno najstarejših in najlepših kraških naselij, ki je vse do danes ohranilo svojo srednjeveško podobo. V eni izmed obnovljenih starih vaških hiš je danes postavljena pregledna etnološka zbirka.
Skozi pripovedovanje zgodb nenehno odkrivamo bogato kulturno raznolikost našega sveta. Kamišibaj je edinstvena predstava, že skoraj desetletje pa zaseda tudi pomemben del slovenskega kulturnega prostora.

Ljudje bližnjim v življenju zavedno ali nezavedno storimo mnogo krivic, manjših ali večjih. Krivice pa občutimo tudi sami. Zato je eden izmed temeljev sobivanja ljudi v skupnosti odpuščanje. Kdo naj človeku odpusti njegove napake, je vprašanje, s katerim se ukvarjajo tudi številne religije. Prav te svojimi načeli tvorijo pomembno vezivo skupnosti. Med njimi je tudi islam – in muslimani vsak dan prosijo Boga za odpuščanje.

Kmetova osebna higiena je na psu. Jon, pes Bitzer in čreda ugotovijo, da je treba ukrepati. Odločijo se, da mu bodo pripravili kopanje z vsemi dodatki.

Skupina glasnih mladih plamencev v telovadnici odkrije tekalno stezo. Hišnik jih poskuša utišati.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletno sproščeni se predstavljajo glasbeniki različnih generacij ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Ker je ob njej nepogrešljiva, nam bo Darja v spremstvu glavnega gosta oddaje, zaigrala na harmoniko na izbrano tematiko posamezne oddaje. V sodelovanju z glasbenimi gosti oddaje bomo izbirali Naj spot oddaje Poletni pozdrav.
V tokratnem Poletnem pozdravu bomo slavnostno praznovali 30-letnico samostojnosti naše države. Ob tem dogodku smo še posebej veseli priredbe pesmi Lojzeta Slaka Srečno, mlada Slovenija, ki jo je napisal pred 30 leti. Tokrat jo bomo slišali v izvedbi ansambla Glas. Naš osrednji gost je legendarni pevec Andrej Bergant, ki je svoje poslanstvo uresničil v zasedbi Fantov s Praprotna, ki so dolga desetletja nastopali z Lojzetom Slakom. Z nami bodo še Igor in Zlati zvoki z uspešnicama Zlatolaska in Halo, Evropa, ansambel Nemir s skladbama Škrjanček in Slovenska pesem, mladi glasbeniki iz Ansambla Glas pa nam predstavljajo še svojo Kdor srcu sledi.
V tretji oddaji bomo dobili prve štiri četrtfinaliste za Naj spot Poletnega pozdrava. Veseli Dolenjci, Mladi Pomurci, Ansambel Juhej in Šaljivci nadaljujejo pot proti polfinalu.

Francescu ponudijo podaljšanje pogodbe za leto dni, ki naj bi bilo tudi njegovo zadnje leto v nogometni karieri. Francesco vseeno upa, da se bo izkazal in si tako pridobil še leto ali dve. Žena Ilary mu predlaga, naj razmisli o selitvi v tujino in pogodbi s tujim klubom. Čeprav jo sprva odločno zavrne, nazadnje le resneje razmisli o tem.

SPERAVO DE MORÌ PRIMA, La Serie su Francesco Totti / UN CAPITANO / One Captain / Italija / 2021
scenarij: Stefano Bises, Michele Astori, Maurizio Careddu
režija: Luca Ribuoli
v glavnih vlogah: Pietro Castellitto, Greta Scareno, Gian Marco Tognazzi, Monica Guerritoe, Giorgion Colangeli

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:45
Kultura

Poslušali smo koncert newyorškega kitarista Marka Ribota, ki se je v okviru evropske turneje, na kateri predstavlja novi album Hope, ustavil v Cankarjevem domu, obiskali smo pisani festival Floating Castle na in ob snežniškem gradu, ter razstavo Small but dangers v MGLC. Preverili smo še začetno dogajanje festivala Dobimo se pred Škucem v Ljubljani in prebrali knjigo italijanske pisateljice Elene Ferrante Zlagano življenje odraslih.

23:00
Šport

Razširjena informativna oddaja bo ponudila še zadnji dnevni pregled dogajanja na olimpijskih igrah, napovedali pa bomo tudi dogodke prihajajočega dne, kajti tekmovalni program se bo v Tokiu začel le nekaj ur po oddaji.

23:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Film Srdjana Dragojevića, režiserja kultnih filmov Lepe vasi lepo gorijo in Mi nismo angeli predstavlja zgodbo o starih in novih balkanskih ranah.
Homofobični bivši kriminalec in vojni veteran Limun se znajde v kočljivem položaju: v sodelovanju z gejevskimi aktivisti mora zaščititi parado ponosa v Srbiji. Parada na tragikomičen način pripoveduje zgodbo o dveh nasprotujočih si svetovih v današnji srbski družbi: o tradicionalni, konzervativni in homofobični večini ter liberalni, moderni in svobodomiselni manjšini.
Film je prejel več mednarodnih nagrad, med drugim nagrado občinstva za najboljši celovečerni igrani film na 62. Berlinalu v sekciji Panorama.
Pri nastajanju filma sta kot slovenska koproducenta sodelovala Forum Ljubljana in RTV Slovenija.
Scenarij in režija: Srdjan Dragojević
Igrajo: Nikola Kojo, Miloš Samolov, Hristina Popović, Goran Jevtić, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov