Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 10. okt.

Ava, Riko in Teo v džungli naletijo na papigo, ki ima v gnezdu tri mladičke. Ker mora po hrano, jih prosi, da medtem popazijo nanje. Hvaležna mama papiga tudi njim prinese nekaj za pod zob.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Slavni pop zvezdnik se le težko izogne oboževalcem, zato Mandiju in Pipiju predlaga, da bi ga varovala. Prijatelja se veselita nove naloge, vendar kmalu odkrijeta, da težava niso vsiljivi oboževalci.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko je s sestrico v lunaparku. Mika ga vlakec za velike, zbere pogum in se odpravi nanj. Sprva mu je všeč, a mu kmalu postane slabo ...

Lenart zlomi svoja sončna očala. Ker nima denarja za nove, se odloči, da bo prodal nekaj stare krame. Bajske naplahta, da so predmeti čarobni. Oni mu verjamejo in predmete kupijo. Ezopa to razjezi, zato napiše igro o trgovcu, ki je prodajal navaden zvarek kot čudežni napoj. Soigralci v igri prisilijo Lenarta, ki dobi glavno vlogo, da zvarek v resnici spije.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Raček se ne more ločiti od svojega robota. Ko ga ta nekega jutra spremlja na zajtrk, pade z mize in se polomi. Raček je žalosten. Sara bi ga rada razveselila. Izdela mu obleko robota. Toda Raček je v njej zelo okoren in se zaletava v vse, kar mu je na poti. Sara mu zato pripravi robotski sok.

Pepa in prijatelji z gospo Gazelo v bolnišnici obiščejo ponija Primoža.

Neke svetle jesenske noči zajca rjavca ne moreta spati. Tiho ležita na kupu listja, prisluškujeta nočnim zvokom in ugibata, od kod prihajajo. Bosta ugotovila tudi, kako se oglaša luna?

Zdravnik pride cepit Simona in Gašperja. Opazi, da se bratca cepljenja bojita, zato Simonu predlaga, da bi bil njegov pomočnik. Simon kar sije od ponosa in svojo zadolžitev jemlje smrtno resno. Z drobnimi zvijačami zdravniku uspe tako zamotiti Gašperja, da ta sploh ne ve, kdaj ga je zdravnik špiknil. Tudi Simon junaško prenese špikec. Prav nič ne zaboli!

V Goščavi se je pojavil tat lešnikov. Kasija in Konrad sta odločena, da bosta odkrila, kdo krade lešnike. Zgradita si skrivališče in vso noč bedita, da bi odkrila zločinca. Ko Konrad odkrije, da je tat pravzaprav Kasija, ki hodi v spanju, mora iztuhtati domiseln načrt, kako bi ji to dokazal.

Med prijatelji se vname prepir. Valentinček očita Kalimeru, da nikoli ne posodi DoVinčijevega ključa. Petrček se pridruži Valentinčku in mlin z belo črto razdeli na pol. Vsak mora ostani na svoji strani. DoVinčijeva delavnica nenadoma postane prizorišče velike bitke.

Pingvin Toni se zatakne ob obroč košarkarskega koša. Iz reševalne akcije se razvije košarkarska tekma, v kateri Mici pomete s tekmeci in pokaže svoje mojstrstvo v metanju.

Dobrodošli v divji tekmi s smešnimi pravili, ki bodo določila, kdo dobi Vidin neverjetno okusni kolaček.

Rožica in Bina sta našli prekrasen brlog, ki bi ga Rožičin oče lahko uporabljal, kadar bi prišel na obisk. Težava pa je, da sta brlog odkrila tudi Skavtek in Lesko in bi ga rada spremenila v igralnico.

Ko med poukom zapade sneg, pošasti obtičijo v šoli. Bo gospod Hladni, skrivnostni zmaj, ki živi na osamljenem hribu, prilomastil skozi sneg in jih rešil?

Medveda si zaželita borovničevih cmokov. Odločita se, da bosta šla v gozd in nabrala borovnice, ampak ker sta preveč požrešna, hitro pojesta nabrane borovnice, zato se jima začne kolcati. Medo pozna veliko zvijač, ki pomagajo pri kolcanju, a noben od njih ne deluje. Miša zatava v gozd in postane jo zelo strah. Ko končno najde pot nazaj, se je Medo ustraši. Zaradi strahu oba nehata kolcati.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Robotki se krohotajo. Mediko so namaškarali v Zafrka. Zafrk je nad tem tako navdušen, da si zaželi svoj kip. Velik in veličasten. Kip svobode v New Yorku se mu zdi idealen za to. Ko Reaktivčki priletijo v New York, so osupli. Kako bodo popravili Kip svobode?

Bi kdo imel dinozavra za najboljšega prijatelja?
Tib je član prazgodovinskega klana. Zaradi materinega znamenja, ki ga ima okoli očesa, se drugi otroci norčujejo iz njega.
Ko spozna dinozavra Tamtama, ki ima ravno tako znamenje, v hipu postaneta neločljiva.

Vladek užaljen zapusti mesto komornika. V panju naj se znajdejo sami! Apolon je prepričan, da se je Vladek prenaglil, zato za novega komornika predlaga Mikca. Komarski fičfirič pa Vladka tako razbesni, da se raje sam vrne v službo.

Saško bi Sebastijanu rad pomagal poiskati previsne lestve, ki so jih nekdaj v gorah uporabljali tihotapci. Kameron se norčuje iz nespretnega Saška, Bela in Sebastijan pa ga zagovarjata. Stavijo, ali ga bo Sebastijanu uspelo izuriti v pravega hribolazca, da se bosta skupaj povzpela na Mogočni vrh. A kaj hitro se izkaže, da je naloga prezahtevna …

Pri Neži je na obisku prijateljica Polona. Igrata se z gradom. A Manca bi se prav tako rada igrala z gradom in ker ga ne dobi takoj, obtoži Nežo, da je zlobna. Vila Mila ji predlaga, da naj svojo težavo reši drugače in naj se pogovori z Nežo na tak način, da ji bo Neža grad posodila.

Bitzer dobi novo piščalko, ki naj bi bila vrhunec tehnlogije. Ko pa se ta pokvari, si želi, da bi imel spet svojo staro piščalko.

Peppermint Patty pripoveduje razredu o poletnih doživetjih, sošolci pa se krohotajo. Marcie ima težave z bejzbolskimi čepicami za Peppermint Patty, Charlieja Browna ob živce spravlja Lucy, Linus pa je s Sally bolj potrpežljiv. Res so prijatelji in pol!

Lieke se prijavi na Bitko talentov. Ko ne zmaga, je obupana, kajti zelo si želi zasloveti po vsem svetu. Kees se domisli, kako bi ji pomagal, ko pri zajtrku posluša mamo, ki lista po lahkotni reviji in se zgraža nad tem, kako malo zasebnosti imajo zvezdniki.

»Molil sem in dana mi je bila preudarnost, klical sem in name je prišel duh modrosti.« Mdr 7,7
razmišlja RADE DESPOTOVIĆ

4. oktobra je bila v Rimu mednarodna konferenca »Vera in znanost v pripravi na podnebno konferenco.

Gibanje za podnebje in celostno ekologijo Laudato si si prizadeva za konkretne spremembe. Zato je ob izteku meseca En dom za vse 4. oktobra za verske voditelje in znanstvenike v Rimu pripravilo posvet z naslovom Vera in znanost v pripravi na podnebno konferenco. Novembra bo namreč v Glasgowu konferenca ZN o podnebnih spremembah, pred tem pa sredi oktobra na Kitajskem konferenca o biološki raznovrstnosti.
Ob 800. obletnici rojstva so se svetega Bonaventura, cerkvenega učitelja, sholastičnega filozofa in mistika, spomnili v Ljubljani na mednarodni teološki in filozofski konferenci.
Ob 800. obletnici smrti sv. Dominika pa je papež Frančišek njegovi redovni družini napisal pismo, v katerem jih spodbuja k misijonski gorečnosti do obrobnih. Sv. Dominik je tudi z brati širil molitev rožnega venca, katere bogastvo verniki odkrivajo v oktobru.

Tokrat začnemo z novostjo v koprski oddaji. Pridružili smo se mariborskim kolegom in sodelovali v izboru Inovativni mladi kmet. Izvedeli boste, kakšna bo letošnja oljkarska sezona. Primorskim oljkarjem jo je močno zagodlo vreme z zmrzaljo, sušo, vročinskimi udari, na koncu pa je oljke napadla še oljčna muha. Pridelek bo skop. Obiskali smo družino Kosovelj iz Zagrajca na Krasu. Znani gorski tekači so tudi odlični pridelovalci terana in živinorejci. Ob koncu pa bomo šli še v nanoške gozdove, kjer deluje premična gozdarska žičnica, s katero postojnska gozdarska in lesarska šola dokazuje, da je lahko spravilo lesa okolju prijazno opravilo.

Andrea Sicilijanec in Justina Poljakinja, fizioterapevt in filologinja , ki sta se odločila da bosta opravljala poklic kmeta, vloga katerega ni le pridelava hrane temveč tudi odgovoren odnos do okolja. Ob rojstvu hčerke je nastal projekt gozda na Siciliji, za katerega sta pridobila tudi številne donatorje.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Tekmujeta ekipi Bleda in Svete Trojice. V prvi so Primož Kerštanj, Bojana Pipan in Manca Špik, v drugi pa Kim Juršnik, Darja Šuta ter Smiljan Fekonja. Tekmovali bodo v štirih zabavnih igrah, sodil pa jim bo zgovorni Miha Brajnik. Peli bodo Tilen Lotrič, Tadej Prosenc in ans. Smeh, Vzrock, Ines Erbus in David Amaro, skupina Gu-Gu, Gadi, Avsenikov tercet ter Čuki, Marko Vozelj in Pika Božič. Za humor je poskrbljeno, oddajo vodita Melani Mekicar in Blaž Švab.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji predstavljamo Avanturistični kamp Ris na robu Kočevja in kolesarski center, ki se uvršča v sam vrh kolesarske ponudbe pri nas. Ob robu podelitve Michelinovih zvezdic kuharski mojstri razmišljajo o prihodnosti gostinstva in visoke gastronomije, glede na pomanjkanje kadra in izginjanje srednjega sloja gostiln. V oddaji pa tudi reportaža o projektu Odprte vasi, ki predstavljajo dober primer inovativnega razvoja slovenskega podeželja.

Počitnice v Italiji trem prijateljicam pomagajo odkriti svetlo plat življenja.

Tri najboljše prijateljice iz Danske pripotujejo v italijansko Apulijo, kjer se udeležijo kuharskega tečaja. Namen potovanja je, da v zrelih letih izkusijo nekaj novega, obnovijo prijateljstvo in ozdravijo rane, ki so prišle s starostjo in življenjskimi preizkušnjami. Marie se spopada z občutki zavrženosti, ker jo je mož zapustil. Berling je večna samotarka, ki ne razmišlja o letih in polno uživa življenje, a v resnici jo muči spor s hčerjo. Vanja pa se oklepa preteklosti, po moževi smrti se tolaži s spomini in si ne upa živeti naprej. Trdožive ženske s severa se stežka privajajo na sproščeno sredozemsko vzdušje. A prav to jim pomaga, da počasi prebolijo težave, zgladijo medsebojne napetosti in se imajo enkrat za spremembo preprosto dobro.

Izvirni naslov: MADKLUPPEN / Danski film, 2020 / Režija: Barbara Topsøe-Rothenborg / Scenarij: Anne-Marie Olesen / Igrajo: Karoline Hamm, Stina Ekblad, Troels Lyby

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Bernardi se v studiu pridruži Franček Gorazd Tiršek – Nani, odličen strelec, ki se je s paraolimpijskih iger v domače loge že dvakrat vrnil z medaljo, najprej iz Londona leta 2003, štiri leta pozneje pa še iz Ria de Janeira.
O glasbenih uspehih in sanjah govorita Marjetka Vovk in Jan Plestenjak, ki sta pred kratkim izdala skupno pesem "V naju še verjamem". Uživamo tudi ob novi glasbeni uspešnici Dua Maraaya z naslovom "1000 let", v oddaji pa se prvič predstavi mlad glasbenik Mark Zebra. Ob Jožetovi mizi se krešejo mnenja o aktualnih dogodkih, k Magic Aleksandru pa se tokrat odpravi televizijska voditeljica Jasna Kuljaj.

Skavtek gre na sprehod z Rožico in njenim očetom Bazilijem ter ob tem ugotovi, da nastopaški Bazilij, ki mu pripoveduje neverjetne zgodbe, rad pretirava in si izmišljuje vse mogoče, kar pa ni vedno tudi res.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Na spletu se bliskovito širi temačna zgodba o Volčjem lovcu, zmagovalka natečaja za najboljšo novodobno bajko, ki ga je razpisala podjetna lastnica spletne kavarne v vasici Little Worthy. Zgodba dobi še srhljivejši pridih, ko v bližnjem gozdu ubijejo vaškega kovača. Njegove prsi so razpraskane, vrat preboden, v glavi ima srebrno kroglo, na prizorišču so volčje sledi. Je Volčji lovec več kot le bajka?

MIDSOMER MURDERS (XXII.) / Velika Britanija / 2021
scenarij: Chris Murray, Jeff Povey, Nick Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert
režija: Matt carter, Roberto Bangura, Audrey Cooke, Christine Lalla, Toby Frow, Gill Wilkinson
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

V tokratnem intervjuju je Jože Možina gostil odličnega zdravnika in direktorja klinike na Golniku, dr. Aleša Rozmana. Gost je zdravnik z velikim srcem, popolnoma predan svojemu delu. Delo, ki ga opravlja, je njegovo poslanstvo, in to se ne konča ob odhodu iz službe. Pojasnil je dogajanje ob izbruhu epidemije covida 19, ko je prevladoval strah pred neznano boleznijo, a je medicinsko osebje kljub temu že takrat zelo požrtvovalno opravljalo svoje naloge. Na Golniku med drugimi zdravijo bolnike z najtežjim potekom koronavirusne bolezni. Tudi zato ljudje, ki od blizu poznajo razmere na covidnih oddelkih v bolnišnicah, težko sprejemajo mnenjske voditelje in pobudnike protestov, ki brez vsakršne zdravstvene izobrazbe javno izjavljajo, da virus ne obstaja. Dr. Rozman je pojasnil še tako imenovani dolgotrajni covid, ko ljudje, ki so preboleli covid 19, tudi po več kot enem mesecu občutijo bolj ali manj hude posledice bolezni. Te se lahko odražajo tudi kot tesnobnost ali depresija, težave s koncentracijo in motnje spomina. Dr. Rozman je opravil specializacijo iz pulmologije in se ukvarja z zdravljenjem pljučnega raka in raka rebrne mrene. Ti težko ozdravljivi obolenji sta večinoma posledici kajenja. Ob koncu je dr. Rozman spregovoril tudi o temeljnih dilemah človeštva, povezanih s čezmerno porabo in uničevanjem okolja. Njegova velika želja je, da bi v slovenski družbi obudili spoštovanje do sočloveka in prijaznost ter da ne bi zaostrovali razmer, ampak bi te dojemali »bolj športno« oz. dobronamerno.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odlični dokumentarec razkriva precej uspešne poskuse padle dinastije Marcos, da bi vstala iz pepela in spet zavladala Filipinom. Imelda, nekdanja prva dama, že kar groteskno napenja moči, da bi sinu Bong Bongu utrla pot najprej do položaja podpredsednika, ki seveda vodi k mestu predsednika države. V ta namen denarno podpira samega Duterteja, predsednika in krvnika Filipinov.

THE KINGMAKER / Danska, ZDA / 2019 / Režija: Lauren Greenfield

Operne arije v izvedbi priznanih slovenskih opernih pevcev. Tokrat se predstavlja baritonist Slavko Savinšek z odlomki iz opere Herodiade Julesa Masseneta. Režiser Arne Brejc.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov