Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 31. okt.

Zajček Belko se odpravi v živalski vrt s Cenetom in njegovim očkom. Ko zagleda veliko slonico, se je ustraši in si je ne upa jezditi. Raje se igra s slončkom, ki mu podari cofek, potem ko ga Belko zajaha.

Sara in Raček želita sedeti v dnevni sobi in razmišljati na svojih stolih. Toda Račkov stol ni več uporaben. Kupiti morata novega. Odpravita se v prodajalno stolov. Račku je zelo všeč gugalnik, vendar se mu na njem vrti. Čisto na koncu prodajalne pa v kotu sameva pleten stol, ki ga nihče noče …

Na obisk prideta Pepina sestrična in bratranec. Aleksander je še majhen in ne zna govoriti, dokler ga Pepa ne nauči prve besede.

Zajček Rjavček in Poljska miška sta prestrašena zaradi strašne zgodbe Sovice Belke. Ko zaslišita nenavadne glasove, sta prepričana, da je to grozljivo bitje. Ju bo Zajec Rjavec lahko potolažil?

Simon z družino preživlja konec tedna pri starih starših. Radosti se obiska pri dedku in babici, ne mara pa obveznosti, ki mu jih nalagajo, ker je že »velik fant«. Pomagati mora nositi torbe, si sam razrezati zrezek na koščke, malemu bratcu Gašperju pa ni treba niti s prstom migniti. »Ni zabavno biti velik!« godrnja. A dedek mu pomaga spoznati, da biti »velik fant« pomeni tudi prednosti. Namesto popoldanskega spanca z dedkom uživata na ribolovu in zvečer lahko spi na zgornjem pogradu. Prav zabavno je biti velik!

Kasija obtoži Konrada, da je neroda. Konrad z drevesa zbije bubo in počuti se odgovornega za občutljivo malo bitje. Kasiji poskuša dokazati, da je v resnici zelo previden. A skrbeti za nekaj tako dragocenega je težje, kot sta si Konrad in Kasija predstavljala.

Petrček je kralj potegavščin, a Dana misli drugače. Vanj vrže smrdljivo bombico, ki pa zadene Petrčkovega atija. Prijatelji se odločijo, da bodo Dani dokazali, kdo je pravi kralj. Dana se vsem njihovim poskusom izogne, žrtev zadnjega je spet Ambrož, ki je ravno na poti k županu.

Avtomobilska dirka po naključju uide z vajeti, ko prijatelji Tomaža nepazljivo porinejo na smukaško progo. In odvrti se smukaška tekma stoletja!

Snežni vihar ustvari zmešnjavo, zato se Micijine skrivalnice končajo na letečem vrtincu, ki štiri junake ponese nad mesto.

Skavtek je stavil s Pikom, da bo Skavtkov oče Edmund, ki še nikoli ni poučeval otrok, naslednji dan pripravil učno uro zanje. Seveda se je malo prenaglil. Edmund v resnici ne želi sodelovati pri pouku.

Kian ima rad športe z žogo. Zato je navdušen, ko izve, da bodo z Vodirogom obiskali deželo, v kateri so izumili gumijasto žogo. Kian po nesreči uniči Zafrkov portret. Jezni Zafrk se sklene Reaktivčkom maščevati. Z velikansko žogo.

Naveličan, da ga Lud neprestano ponižuje, Nob zapusti druščino. Tib predlaga, naj se Nob igra z njim, a Tamtam najboljšega prijatelja noče deliti. Med Nobom in Tamtamom se zakrešejo iskre.

Lahkoverna Viola pusti, da jo Mikec in Podkrinkec ogoljufata v igri z lončki, in izgubi vse svoje premoženje. Apolon ji kmalu odpre oči. Ker Mikec in Podkrinkec ne moreta iz svoje kože, ju tudi Viola z igro ujame na limanice.

Lili bi rada igrala igro spomin, vendar slepi Mimi ta igra ne gre dobro od rok. Spoznata sosedi šivilji, s katerima odpotujeta v domišljijski svet eksotičnih živali. V njem spoznata slona, opice in žalostnega krokodila, ki ga osrečita z novim prijateljem. Liza pa Mimi pripravi presenečenje: sešije ji kartice za spomin, v katerem je Mimi najboljša.

Sebastijan je naveličan tega, da mora doma kar naprej pomagati dedku Cezarju in Angelini pri hišnih opravilih, saj bi se raje po mili volji zabaval z Belo. Zato se odloči, da bosta z Belo zaživela v gorah kot divjaka. Adelo in Angelino začne skrbeti zanju in jima skrivaj sledita. Ko Sebastijan odkrije njune nakane, se zateče v še skrivnejše kotičke gore, da bi dokazal svojo samostojnost.

Kmet je silno slabe volje, zato se znese nad eno izmed ovc. Timi sklene, da mu bo pokazal, kako je, če si ovca. Ko ga je treba spremeniti nazaj v kmeta, pa se stvari zapletejo ...

Vsi bi radi razumeli zagonetno ljubezen: Charlie Brown, Peppermint Patty, Lucy in Schroeder. A zdi se, da jim ne uspe najbolje.

Sammy bi si rad na bolšjem trgu kupil kolo, toda pred nosom mu ga odpelje drug fant. Možak, ki kolesa prodaja, mu pove, da ima v skladišču še eno, čisto enako kolo, ki mu ga lahko dostavi. Le plačati mu mora vnaprej. Sammy kolo plača, toda naslednji dan čaka zaman.

Neposredni prenos evangeličanskega bogoslužja ob dnevu reformacije in cerkve v Murski Soboti. Bogoslužje bo vodil škof mag. Leon Novak.

»Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.« Mr 12,31
razmišlja RADE DESPOTOVIĆ

31. oktober je dan reformacije, spomin na versko, politično in kulturno gibanje v 16. stoletju.

31. oktober je dan reformacije, spomin na versko, politično in kulturno gibanje v 16. stoletju. Pri nas je želele prinesti v Katoliško cerkev prenovo Primož Trubar, osrednja osebnost tega praznika. Najbolj celovito ga je predstavil literarni zgodovinar in predavatelje duhovne in pastoralne teologije na Teološki fakulteti z oddelkom v Mariboru, dr. Jože Rajhman. Kaj nam želi Trubarolog želi približati, kaj nam bi o Trubarju na praznik radi povedali evangeličani Augsburške veroizpovedi? Spominjajo se 250. obletnice prevoda Nove zaveze Svetega pisma v prekmurski jezik. Iz grškega jezika ga je leta 1771 prevedel Števan Küzmič.
V središču misijonske nedelje so letos postavili lik vsestranskega misijonarja v Zambiji, pokojnega patra Miha Drevenška. Krištof Bajt je tri mesece preživel v ekumenski skupnosti bratov v Taizeju. Lucija Mihalinec pa je prostovoljka pri Katoliški mladini.
Ob praznikih vseh svetih in rajnih se nam ob obisku grobov ali pogovoru z domačimi, znanci, obudi misel na dragega rajnega človeka.

V tokratni oddaji Ljudje in zemlja bo pred mikrofon najprej stopil kmetijski minister, ki bo med drugim odgovoril tudi na vprašanje, kako naj vaščani sobivajo z zvermi. Sprehodili se bomo po veronskem vinskem sejmu, ki so ga organizirali kljub ali pa prav zaradi pandemije. »Forešt« iz Novega Mesta si je dovolil oženiti se na Kras, zagnati prodajo rib in celo saditi oljke – škandalozno! Šli smo tudi čez mejo na Krasu, kjer in posneli posledice škode, ki jo zamejskim kmetom povzročajo divji prašiči. Vabljeni k ogledu to nedeljo opoldan na prvem in ob 18h na koprskem programu.

Jedi solinarjev so bile skromne, a zelo okusne. Med priljubljene sodijo jedi na žlico, kjer posebno mesto zaseda fižolova mineštra. Tej jedi so glede na letne čase dodajali različne sestavine. Naša kuharica Bianca Zudič je vanjo zamešala mladi divji koromač, ki ima številne zdravilne učinke in daje jedi prav poseben okus. Veliko sestavin za enolončnice pa tudi druge za jedi so solinarji pridelali kar doma. Številni so namreč na delo v solinska polja prihajali z bližnjih kmetij, kjer so imeli raznolik zelenjavni vrt, pa tudi kakšno domačo žival.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

S projektom Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor, poimenovanim Frišno – Dan nove slovenske glasbe, se želimo pokloniti najboljši novi slovenskih glasbi in jo preobleči v priredbe Big banda RTV Slovenija.
Deset finalistov se je z osveženimi skladbami zadnjega leta skupaj z Big bandom RTV Slovenija predstavilo 1. oktobra 2021 ob 19.30 v Veliki dvorani SNG Maribor. Zabavnoglasbeni dogodek je povezoval igralec Jure Ivanušič, na prireditvi pa sta bili podeljeni dve nagradi, in sicer za »Naj novo slovensko skladbo« po izboru radijskih poslušalcev in za »Najboljšo izvedbo«, ki jo je izbrala strokovna komisija. Vabljeni k ogledu posnetka iz SNG Maribor na programu Televizije Slovenija.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji izpostavljamo digitalizirano kulturno dediščino Bele krajine v občinah Metlika, Črnomelj in Semič na podlagi katere se bo razvijalo nove produkte. Digitalizirane zgodbe se dotikajo gradu Črnomelj in Metlika ter trškega obzidja v Semiču. V oddaji vas čaka reportaža o slovenski predstavitvi Slovenije na svetovni razstavi Expo v Dubaju. Obiskali smo turistično borzo TTG Rimini. V pogovoru s še svežo direktorico Kongresnega urada bomo izvedeli kakšna bo prihodnost industrije srečanj. Izpostavljamo zgodbo še sveže odprtega retro brivskega salona Ozbič sredi Postojne, ki je rezerviran samo za moške. V povezavi z Gostinsko-turističnim zborom pa več tudi o izzivih povezanih z delovno silo in motivaciji mladih za delo v gostinstvu in hotelirstvu. V tej luči predstavljamo robotko Vito kot novo delovno silo kolektiva Centra Noordung v Vitanju.

Češka komična drama o ženski srednjih let, ki ji nenavadno obolenje obrne življenje na glavo.

Dana, urejena ženska v srednjih letih, bančna uslužbenka, žena in mati dveh deklet, se po uspešnem družinskem praznovanju zjutraj zbudi z rdečimi podočnjaki. Lišaj za silo prekrije s pudrom in obišče zdravnika. Čeprav pričakuje, da bo težava minila sama od sebe, nenavaden simptom ne izgine in ji postopoma uničuje življenje. Problem je tako očiten, da jo šef pošlje na prisilno bolniško odsotnost. Potem ko nad njenim primerom obupa tudi medicina, Dano zajame panika in loti se je depresija. Pristane pri ekscentrični psihoterapevtki, ki na pacientko ne deluje pomirjujoče, temveč jo prisili, da nase in na svoj odnos do sveta pogleda drugače. Sooči jo s strahovi, ki jih je Dana tlačila leta in leta.

Izvirni naslov: MŮJ BEZVADNEJ ŽIVOT / Češki film, 2019 / Režija: Tereza Kopáčová / Scenarij: Alice Nellis / Igrajo: Tereza Brodská, Vasil Fridrich, Anna Peřinová

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Za Jožetovo komentatorsko omizje tokrat prihajata pevka Neisha in igralec Marko Miladinovič, ki se odpravlja tudi v magično učilnico Magic Aleksandra, tam pridobljeno znanje pa bo prikazal v rubriki Zvezde čarajo.
Bernarda v svoji družbi gosti pisatelja Žiga X Gombača, ki za svoj nov podkast na Valu 202 s pomočjo avdicije išče mladega sovoditelja. Poleg njega prihaja še igralka MGL-a Nataša Tič Ralijan, ki se je mnogi gledalci najbolj spomnijo kot lik Ane Lize v Marievi oddaji Spet doma, v gledališču pa blesti v glavni vlogi v predstavi Češnjev vrt.
Na glasbenem odru svoji novi pesmi predstavljata Neisha skupaj z Zoranom Čalićem ter Gušti. Njegova pesem Še je dobro je aktualna popevka tedna na Valu 202.

Ker otroci mislijo, da se želi Margareta odseliti, se odločijo, da bodo bolj pridni. Skrbi jih, da so jo odgnali njihovi neprestani prepiri.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Koliko človekovim pravicam smo se odrekli med epidemijo, bo kdaj spet, kot je bilo? Ali policija na protestih ukrepa sorazmerno, se krepijo avtoritarne oblasti? Zakaj toliko sovražnosti v družbi? V oddaji Politično z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

''Vsem Slovencem milost, mir, usmiljenje in pravo spoznanje Boga po Jezusu Kristusu!" so bile v Katekizmu, prvi slovenski knjigi, prve slovenske besede, ki jih je leta 1550 zapisal "oče slovenskega naroda" Primož Trubar. S tem nagovornim pozdravom je zelo povedno izrazil svoj namen in svoje poslanstvo, ki ju je izpolnjeval vse življenje.
Dan reformacije je kot slovenski državni praznik uveljavljen že od leta 1992, in sicer ne le kot praznik slovenske duhovne omike in kulture nasploh, temveč tudi kot dan slovenske narodne identitete.
V želji po policentrični izvedbi državnih proslav bo letošnja osrednja slovesnost ob dnevu reformacije potekala v Kulturnem domu Krško v petek, 29. oktobra 2021, z začetkom ob 20. uri.
V programskem delu bodo sodelovali: igralec Vojko Zidar, članice in člani srednjeveške plesne skupine KUD Galiarda, članice in člani instrumentalne zasedbe GITA, članice in člani vokalne zasedbe Ingenium Ensemble in srednjeveški tiskarski mojster Janez Rozman.
Posnetek prireditve, posnela jo bo TV Slovenija, bo v programsko shemo umeščen na praznik dneva reformacije, torej v nedeljo, 31. oktobra 2021, ob 20. uri na 1. program TV Slovenija. Vljudno vabljeni k ogledu!

Film iz leta 1986 upodablja prelomni čas slovenske kulturne zgodovine: Primož Trubar se leta 1562 vrne v Ljubljano s celo vrsto natisnjenih slovenskih knjig. Njegov prihod razplamti nasprotja in poveča napetosti med pristaši rimskokatoliške cerkve na eni ter luteranci na drugi strani. Trubar mora na zaslišanje k škofu Seebachu, kjer utemeljuje svoje versko prepričanje, vendar to ne prepreči vnaprej pripravljene obsodbe, da je heretik. Po osebni drami, ko mu umre žena, razočaran nad stanjem doma odide nazaj v tujino…

Scenarij: Drago Jančar / Režija: Andrej Stojan / Igrajo: Polde Bibič, Bernarda Oman, Stevo Žigon, Boris Juh, Ivo Ban, Dare Ulaga, Jurij Souček in drugi…

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Domišljijska drama. Film je ganljiva pripoved o dečku Conorju, čigar mama je hudo zbolela. Zaradi tega je Conor jezen, nesrečen in osamljen. Močna čustva razburkajo njegovo domišljijo in oživijo drevesno pošast, ki se pojavi vsako noč sedem minut po polnoči. Pošast pa ni takšna, kakršno je pričakoval Conor. Želel si je bitje, ki bi mu pomagalo pregnati strah in bolečino, ta pošast pa od njega zahteva, da sprejme resnico …

A MONSTER CALLS / UK, SPAIN, USA / 2016
Režija: J. A. Bayona; Scenarij: Patrick Ness in Siobhan Dowd; Igrajo: Lewis MacDougall, Liam Neeson, Sigourney Weaver, Felicity Jones, Toby Kebbell, Ben Moor in drugi

Z vrhunsko mlado flavtistko smo posneli televizijsko upodobitev Tango Fantasie v režiji Kaje Tokuhisa. Urednica Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Koliko človekovim pravicam smo se odrekli med epidemijo, bo kdaj spet, kot je bilo? Ali policija na protestih ukrepa sorazmerno, se krepijo avtoritarne oblasti? Zakaj toliko sovražnosti v družbi? V oddaji Politično z varuhom človekovih pravic Petrom Svetino.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov