Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. jan. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 23. jan.

Ava, Riko in Teo na sprehodu skozi zimski gozd srečajo trojico veveric in trojico mravelj, ki delajo vsaka svojega snežaka. Prijatelji sklenejo, da jih bodo posnemali in tudi sami naredili enega.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Pipi pade v razpoko in najde zamrznjenca. Z Mandijem ga odneseta domov in čez čas se pred njima pokaže pravi vitez. Sprva mu je sodobni svet tuj, nato pa se privadi nanj in poišče sorodnike.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu medvedom veliko stvari pada iz šap.
Žan in Boris se žogata, a Žan nikakor ne more ujeti žoge, pa če se še tako močno potrudi. Zato se odloči, da bo pri drugih medvedih poiskal navdih za rešitev svoje težave. Najprej vidi Malo Sonjo, ki si pri plavanju pomaga z napihljivim obročem, nato pa vidi Lucijo, ki ima na kolesu pritrjena dodatna kolesa, ki ji pomagajo, da se nauči voziti. Žan stisne Mislija in se kaj kmalu domisli rešitve – tudi on si bo pomagal, in sicer tako, da bo rokavice oblepil z lepilnim trakom in žogo lovil s super lepljivimi rokavicami.

Zajček Belko se uči pesmico, ki bi jo rad povedal babici za rojstni dan. Ko začne, pozabi besedilo, a se ne zmede in si hitro izmisli svoje.

Lenart nekega dne pravi, da Ezop ne vodi dobro gledališča in da bo zdaj on vodja in režiser. Ezop zato napiše igro o kačjem repu, ki bi rad brez oči in ušes vodil kačo. Kača je tako v veliki nevarnosti. Lenart ugotovi, da vloga vodje ni tako preprosta in mu je žal, da se je bahal in da si je vse skupaj nakopal na glavo.

Frfra in Cufek se igrata s sesalnikom za prah. Ta je lahko piskajoče glasbilo ali pa hitri napihovalnik balonov.

Žan je opazil, da v njegovem novem mestu veliko stvari potrebuje popravilo.
Žan in Boris se odločita, da bosta za en dan postala zdravnika. S priborom za prvo pomoč, ki jima ga pripravi mami, se odpravita na lov za pacienti. Najprej pomagata igrači, ki je ostala brez polnila, nato roži, ki se je zlomila, potem pa bi vendarle že rada pomagala tudi kakšnemu medvedu, a zdi se, da nihče ne potrebuje njune pomoči. No, vse, dokler oči ne potoži, da ga bolijo noge, ker že ves dan prenaša škatle po trdih tleh. Žan stisne Mislija in se domisli, kako bosta pomagala očiju – noge mu bosta ovila v mehko gazo, da mu bo udobno.

Sara in Raček iščeta recept, da bi spekla kaj sladkega. Ker je njuna kuharska knjiga nenavadna, je nenavaden tudi recept za narastek. Zanj namreč potrebujeta oblake. Raček gre ponje, Sara pa gre nabirat jagode. Tudi te so neobičajne, saj nenehno bežijo. Ko narastek spečeta, pa se zgodi nekaj še bolj nenavadnega.

Gospa Gazela odpelje otroke v telovadnico dedija Zajca, kjer se naučijo plezati kot pravi raziskovalci.

Zajček Rjavček naleti na srnico in se spoprijatelji z njo. Potem pa Pika odide drugam iskat hrano. Zajček Rjavček je žalosten in obenem vesel, da so drugi prijatelji vedno ob njem.

Simon in Gašper preživljata počitnice pri dedku in babici. Mamica in očka prideta ponju, a ko ju očka priganja k odhodu, nočeta domov. Ne zmanjka jima zvijač: najprej se skrijeta, nato skrijeta nahrbtnika, pa še Gašperjevo ninico. Vse zaman. Očka ne odneha, in ko se končno sprijaznita z odhodom, očka nikjer ne najde avtomobilskih ključev. Očka še noče domov!

Jutro po Friderikovi nesreči Kasija in Konrad v brlogu odkrijeta tri male polžke. Kako so se mali polžki znašli tu in čigavi so? Kasija pogreša Friderika, zato težko sprejme tri nove prišleke. Dokler ne ugotovi, kako zelo jo potrebujejo.

Duško Korenjak, slavni pevec, počiva pri Petrčkovih, ker naj bi zvečer v Pernarčičevi trgovini delil podpise. Pssst! To je skrivnost. Petrček pa jo razkrije prijateljem. Sliši jo tudi Suzi in odhiti k Petrčku. Ko tja pridejo tudi prijatelji, Duška Korenjaka ni nikjer. Morda so ga celo ugrabili!

Mici, Vida in Jani se trudijo pomagati Tomažu, da premaga strah pred frizerjem, a se načrti vsakič ponesrečijo.

Šolsko dvorišče se spremeni v bazen lave in pot do šole postane sijajna tekma v preskakovanju vročih tal do šolskih vrat.

Skavtek je navezan na svojo igračo, a je nikjer ne najde. Ni je na postelji, kjer bi morala biti. Skavtek jo hoče poiskati, a kako naj jo išče, ne da bi razkril, kaj pravzaprav pogreša. Drugi otroci se bodo norčevali iz njega.

Reaktivčki se odpravljajo v mesto, v katerem so živeli številni kitajski cesarji. V njem je tudi Stolp bobnov. V njem hranijo velike lesene bobne, s katerimi so nekoč naznanjali čas. Reaktivčki čakajo, da bodo videli nastop bobnarjev. Toda Zafrk ima drugačne načrte.

Aron Tibu, Ludu in njunima očetoma naloži, naj poiščejo redko cvetlico, ki ji rečejo šestprstna roža. Na poti jih napade sabljezobi tiger, zato se ločijo. Tib ostane z Larom, Lud pa s Tomom.

Apolona obišče nekdanji tovariš Mario. Želi si, da bi spet potovala in nastopala skupaj. Ko ga Apolon zavrne, ukrade kraljevski nektar in ga podtakne čričku. Ta mu še pravi čas prekriža načrte, medtem pa dragoceni nektar ukradejo sršeni, in skesani Mario mora napeti vse moči, da ga dobi nazaj.

Vse manj turistov obiskuje vas Sveti Martin, zato Angelina proda vse manj sira in razmišlja, da ne bo mogla obdržati vseh ovac. Sebastijan se odloči, da bo poklical založnika priročnika »Vodnik po najlepših gorskih vaseh«. Prosil ga bo za gorskega ocenjevalca, ki bo ocenil turistično ponudbo. Vmeša se županja Helena in z njenimi napotki vas počasi izgublja vso naravno privlačnost. A Bela in Sebastijan ne vržeta puške v koruzo!

Otroci barvajo hiše in Maks in Neža se sporečeta zaradi barve strehe. Ker se ne moreta sporazumeti, jima mama vzame čopiča in zagrozi, da ju bo vrnila le, če se bosta nehala prepirati in se dogovorila. Vila Mila Neži razloži, kako naj se z Maksom pogovarjata, da bosta našla skupno rešitev.

Danes je sončen poletni dan. Očka in Tedi uživata na soncu. Nenadoma očka opazi košuto, ki mu je zelo všeč. Hoče jo očarati, zato se postavlja s spretnim igranjem badmintona. Tedi je presenečen nad očkovo živahnostjo, saj se je očka še pred kratkim hotel samo sončiti na pesku. Ko se košuta vrne v gozd, ji očka sledi in obenem sina uči prepoznavati živalske sledi. Tediju je strašno dolgčas, toda ko očku nesrečno spodleti poskus, da bi se pogovoril s košuto, ga Tedi takoj potolaži z objemom.

Timi po nesreči poje paradižnik, ki so ga poškropili s »čudežnim« gnojilom in nenadoma zraste. Jon mora pred drugimi skriti velikanskega backa, dokler ne ugotovi, kako ga bo povrnil v običajno velikost.

Lucy se zdi Linusova odejica nagnusna, on pa bi zanjo naredil vse. Tako mehka in prisrčna je, da je nadvse mamljiva tudi za Snoopyja.

Ravnateljica učitelju Keesu pokaže skavtske spominske zlatnike, na katere je silno ponosna. Hasnin bratec si za rojstni dan želi rolko. Ker je njuna mama je precej na tesnem z denarjem, Hasna prav nič ne pomišlja, ko ji v peskovniku pred noge pade zlatnik. Hitro ga pospravi v žep. V tistem se iz šole zasliši krik gospe Dreus, ki je ravno odkrila, da je izginil eden od njenih zlatnikov.

Mister Twister II./ Nizozemska / 2020

v glavnih vlogah: Sanne Wallis de Vries, Leendert de Ridder

»Mir ima za svet isto vrednost, kot jo ima kvas za kruh.« Talmud
razmišlja MARIJA ŠTREMFELJ

24. januarja goduje zavetnik medijev sveti Frančišek Saleški. Verska vzgoja otrok prek spletnih medijev je pri nas v nastajanju.

24. januarja goduje zavetnik medijev in medijskih delavcev, sveti Frančišek Saleški. Kako pa pri nas poteka verska vzgoja otrok po spletnih medijih? Revija Mavrica praznuje 50. obletnico izhajanja. Z njo sodeluje tudi Jure Sešek, urednik Sobotne iskrice na Radiu Ognjišče. Prizadeva si, da otrokom glede na letni čas in liturgično leto posreduje dobre, tudi verske zgodbe in spoznanja.
Kristjani pa od 19. do 26. januarja molijo za edinost. Nekatere krščanske Cerkve, med njimi je tudi ruska, priznavajo le svojo pravovernost. Pogovori za zbliževanje potekajo med katoliško in rusko Cerkvijo. Papež Frančišek se bi tudi rad ponovno srečati s patriarhom Kirilom.
Pred nedeljo Božje besede pa vabi k sodelovanju Svetopisemski maraton, ki tudi letos poteka po aplikaciji Zoom. Nekaterim bralcem je Sveto pismo spremenilo življenje.
Jasličarstvo ima v Sloveniji dolgo in bogato tradicijo. Vsake jaslice pripoveduje posebno zgodbo iz življenja umetnika, kjer se v trpljenju rojeva upanje, tudi naše, delo Tomaža Lavriha.

»V tokratni koprski nedeljski oddaji Ljudje in zemlja bomo najprej šli v Brkine, na Brezovo Brdo, kjer so divji prašiči razrili in uničili več hektarjev travnikov in pašnikov. Izvedeli boste tudi, kako se s težavami zaradi velikega števila divjih prašičev soočajo naši zamejski kmetje ter meščani, saj prihajajo tropi teh kosmatincev v mestne parke, na vrtove hiš. Podali se bomo na bistriško, kjer je od nekoč devetih prevoznikov in odkupovalcev mleka ostal le še eden, pa še ta odhaja v pokoj. Družba slovenski državni gozdovi je v decembru organizirala svojo prvo dražbo vrednejših hlodov iz državnih gozdov in nanjo povabili tudi zasebne lastnike. Napovedujejo pa, da se sodelovanje z zasebniki, ki imajo pri nas v lasti kar 78 odstotkov vseh gozdov v Sloveniji, ne bo končalo samo pri dražbah. Obiskali smo Tolminski muzej, kjer so pripravili zanimivo razstavo o senikih, o njihovem nekoč velikem pomenu, o različnih načinih gradnje in ostalem. V Opatjem selu smo se srečali s članicami Društva Žbrinca in Društva žena Miren Orehovlje. Pripravile so okusne jedi, ki so jih nekoč jedli na tem koncu v predpustnem času. Recepte skrbno hranijo in prenašajo naprej, da tradicija ne zamre. Vabljeni k ogledu to nedeljo, 23. januarja opoldan na prvem in ob 18h na koprskem tv programu.«

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zimski pozdrav je oddaja narodno-zabavne glasbe, ki bo gostila aktualne predstavnike te glasbene zvrsti, legende, zakonske pare, mlade in neuveljavljene skupine ter posameznike.
Najbolj prepoznaven belokranjski ansambel Tonija Verderberja obstaja že 4 desetletja. Vodja in harmonikar iz Starega trga ob Kolpi bo osrednji gost. Igrali in peli bodo še Murni ter ansambel Naveza s Koroške. V tekmovanju za SPV 2022 bomo premierno slišali Krjavlje, Špas z Evo ter Zdomarje.

Tokrat sta naša junaka Bit in Anže popotniško zastavo zapičila v Severni Ameriki. Ampak ne jim povedati, ker so precej ponosni, ko je govora o zastavah. Njuna pot se začne v mestu, ki nikoli ne spi – New Yorku. Tam spoznavata, kako odprti so Američani in kako hitro so pripravljeni priskočiti na pomoč. Pot nadaljujeta skozi Fiiladelfijo, ki ju s svojo surovostjo pretrese do kosti. Zadnja popotna točka tokratne epizode pa je Baltimore.

V tej romanci se mestno dekle znajde na bavarskem podeželju, kjer se sreča s staro ljubeznijo.

Hanna je mestno dekle, ki se po babičini smrti po dolgih letih oglasi v majhnem kraju na bavarskem podeželju, kjer je preživljala svoje otroštvo. Babica je v oporoko zapisala nemogoče pogoje, ki jih mora Hanna izpolniti, da bi lahko obdržala staro družinsko kmetijo. Med drugim se mora vsak dan pred določeno uro iz mesta vrniti na podeželje, v nasprotnem primeru bo kmetijo izgubila. Preizkušnja je za Hanno velika, ker se na kmetiji ponovno snide s staro ljubeznijo, medtem ko jo v mestu čakata partner in karierna priložnost, ki je Hanna noče zamuditi. Mlada ženska se znajde v življenjskem precepu.

Izvirni naslov: HOCHZEITSSTRUDEL & ZWETSCHGENGLÜCK / Nemški film, 2020 / Režija: Thomas Kronthaler / Igrajo: Fanny Krausz, Daniel Gawlowski, Doris Buchrucker

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Skavtek ima opravke doma, zato prosi najboljšega prijatelja Martina, da vodi njihovo druščino do oreha, ki ga je ugledal iz svojega domovanja. Še preden bi ga opazila tudi vaška mačka, morajo nabrati polno orehov. Martin je ponosen, da mu je prijatelj zaupal to nalogo, a njegovo ukazovanje drugim ni všeč. Rožica se odloči, da bo raje sama prevzela vajeti. Bo Martinu uspelo ostati glavni?

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Je res bil tako vzkljipljiv in čemeren? Zakaj se ni nikoli poročil? Biografije o Beethovnovem življenju zapolnjujejo cele police, vendar je še vedno veliko ugank, ki obkrožajo skladatelja. Ob 250.letnici Ludwiga van Beethovna se bomo sprehodili po Bonnu, njegovem rojstnem kraju, kjer je preživel najlepša leta svojega življenja.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nov dan prinese novo smrtno žrtev. Tokrat v bloku ob parku. Kriminalistična preiskava kaže na to, da naj bi si ena izmed prič sodila sama.
Ponovni informativni pogovor s pretreseno sosedo pa razkrije, da so stanovalci bloka medsebojno bolj povezani, kot so bili to sprva pripravljeni povedati. Skrbno varovana družinska skrivnost, ki pride na plano v kombinaciji s psihološkimi prijemi izkušenega kriminalista Tarasa, postane ključ za razrešitev primera, čeprav skoraj za ceno Tininega življenja.

Scenarij po knjižni predlogi Tadeja Goloba: Matevž Luzar, Miha Hočevar, Srdjan Koljević // Režija: Klemen Dvornik // Igrajo: Sebastian Cavazza, Nika Rozman, Gregor Čušin, Matej Puc, Jana Zupančič, Radko Polič, Silva Čušin, Blaž Dolenc, Nejc Cijan Garlatti, …

Verjetno je med prvimi glasovi slišal tudi zvok klavirja. In pri 26 letih sta njegovo ime in zven njegovega igranja v samem svetovnem vrhu pianizma. Lani se je na prestižnem Chopinovem klavirskem tekmovanju v Varšavi, ki poteka že od leta 1927 in na katerem je zastopal Slovenijo in Italijo, uvrstil na drugo mesto. Pripadla mu je tudi posebna nagrada Krystiana Zimermana za najboljšo izvedbo Chopinove sonate. Prvi izjemni mednarodni uspeh pa je goriški pianist doživel leta 2015 v Hamamatsuju – v žiriji je bila slovita Marta Argerich, ki bi morala biti tudi v Varšavi, a se dogodka žal ni mogla udeležiti. Takrat je o njegovem igranju članica žirije Akiko Ebi zapisala, da se njegova moč skriva v izvirnosti, ki sicer temelji na tradiciji, a sega daleč čez ta okvir.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kenijka Priscilah Sitienei, za vse Gogo, ni imela sreče, da bi se kot otrok lahko izobraževala. A zdaj, v svojih devetdesetih, se je odločila – vpisala se je v šolo, se naučila brati, pisati, računati in najbrž najstarejša šolarka na svetu je postala zgled in navdih otrokom in njihovim staršem. Spodbudno dokumentarno zgodbo odlikujejo mojstrska fotografija, topli medčloveški odnosi in medgeneracijsko sodelovanje.

GOGO / Francija / 2020 / Režija: Pascal Plisson

Predstavljamo vam televizijsko upodobitev skladbe Metamorfoze, ki je nastala pod skladateljskim peresom bosanskega skladatelje Avda Smailovića. Smailovićev opus temelji na prepletanju ljudskega izročila in sodobne evropske glasbe, med njegovimi solistično instrumentalnimi skladbami pa pripada osrednje mesto prav skladbi Metamorfoze iz leta 1980. Izvajalka je Meira Smailović, redaktor oddaje Daniel Celarec, režiser Tomaž Švigelj.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov