Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 15. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 15. maj.

Ava, Riko in Teo se domislijo, da bi postavili oder na prostem in pripravili predstavo. Vsak od njih dobi svojo vlogo, vsebino pa si kar sproti izmišljujejo.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Zajček Belko bi rad spoznal nove prijatelje, zato pošlje balon prijateljstva s sporočilom. Kmalu se oglasi kmet Marko in Belku predstavi novega prijatelja – telička.

Sara in Raček raziskujeta Sarino omaro za obleke. V njej je marsikaj zanimivega. Sara si nadene masko za potapljanje, Raček obuje škorenj … Takrat se jima utrne zamisel, da bi uprizorila igro. V njej bi kot pantomimika posnemala drug drugega. To jima gre zmeraj dobro od rok, zato je igra odlična.

Noj Lenka se kar naprej izgublja. Hana jo nauči, kaj je desno in kaj je levo.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

V Tilkini hiši vlada nemir in Capek se je naveličal hrupa. V mirnem kotičku začne sam sestavljati sestavljanko. A ko začne uživati v miru in tišini, ga prijatelji odkrijejo in spet se začne prepir. Ubogi Capek! Kako bo prijateljem pokazal, da je sodelovanje najboljši način za premagovanje ovir? Mogoče bi mu pa mravlje lahko pomagale?

Na obisk pride gospa Zajec z velikim trebuščkom. Vsi veselo ugotovijo, da je v njem dojenček, a čaka jih še večje presenečenje!

Kalimerov skrivni alarm oznani, da skrivnostni vsiljivec vlamlja v DoVinčijevo delavnico. Otroci pohitijo v mlin, a jih ustavi Kalimerova mama, ki v dnevni sobi ob skrivnem predoru gosti gospodično Pinč. Prijatelji morajo vsiljivca ustaviti kako drugače.

Pavlinca dirigira godbi na pihala, v kateri igrajo Kalimero in prijatelji. Podganci ji ukradejo dirigentsko palico. Pavlinca užaljeno odide, misleč, da so to storili njeni prijatelji. Ti z DoVinčijevim izumom poiščejo palico, se otresejo krivde in spet sestavijo godbo.

Pozdravljen, kenguru! Počakaj me! Tako težko te je ujeti! S svojimi velikimi nogami lahko dosežeš zavidljivo hitrost. Pripadaš zelo edinstveni živalski skupini. Kot veliko drugih vrečarjev, to je tistih, ki imajo za svoje mladičke na trebuhu vrečo, si tudi ti ogrožen. Že dolgo ne živiš drugje kot v Oceaniji, še posebej rad imaš Avstralijo.

Lola mora zadržati zase skrivnost, kakšno rojstnodnevno presenečenje čaka Čarlija. To pa je strašansko, strašansko težko. Čarli noče, da bi mu Lola kaj izdala, zato jo poskuša zamotiti z ugibanjem. Izmišlja si karseda prismuknjene možnosti in izve, da je presenečenje zelo zelo staro, zelo zelo veliko in zelo zelo srhljivo. Le kaj bi to bilo? No, Čarli je res presenečen!

Lesko bi rad nekaj ustvaril in za to potrebuje popoln mir in zbranost, družina pa ga kar naprej moti. Bolj ko se trudi biti sam, bolj drugi silijo vanj, ker si želijo izvedeti, kaj naklepa.

Na vesoljski ladji, s katero se vozijo Reaktivčki in Vodirog, se znajde robotek. Zuli ukrade letalni pokal. Ponj ga je poslal Zafrk, ki ga hoče na vsak način imeti. Reaktivčki se odpravijo na grad, kamor je Zafrk shranil ukradeni pokal.

Niki pomaga Hupi pri šolskem projektu. Sestrica bi rada naredila zmaja, toda Niki ne posluša njenih želja, narediti ga hoče po svoje.

Sebastijan mora biti oprezen, da ga ne zaloti Helena, ko Adeli in Sašku pripoveduje nadaljevanje zgodbe o Beli. Kako mu je uspelo ukrotiti orjaško divjakinjo? Antonu je preprečil Belino ugrabitev, a Bela ne zaupa nikomur. Sebastijan je hvaležen Cezarju za resnico o svojem rojstvu. Belo skrivaj zasleduje v gorah. Kameron in Gabrijel nekaj slutita, Ivan pa je še zmeraj prestrašen zaradi prvega srečanja z Belo, zato pregovori županjo Heleno, da obljubi nagrado tistemu, ki jo prvi ujame. Sebastijanu nič na svetu ne more preprečiti, da ne bi ščitil Bele. Skrije jo na kmetiji, a ga zaradi ovaduškega Kamerona kmalu razkrinkajo. Končno z vaščani sklenejo premirje.

Štef se uči rolkati, a kmalu spozna, da z rolko ne bo dosegel nobenega rekorda. Zato se odloči, da bo postavil rekord s tistim, kar najbolje zna, s kuhanjem. Pripravil bo največji sendvič na svetu. Mu bo naloga uspela?

Ernestu preseda, da njegova soseda neprestano vohuni za njim. Da bi jo ozdravil slabe navade, se odloči, da jo bo potegnil za nos. V glavnih vlogah zablestita Celestinca in Boltež.

Kmet se začne ukvarjati s kiparstvom. Nehote spusti ogromen kos kamna na Timijevega medvedka. Jon in čreda morajo dvigniti težko skalo, da bi prišli do dragocene igračke.

Počitniške dni bi rad vsak preživel, kakor je njemu najbolj všeč. Sally bi šla v Hollywood, Peppermint Patty ne bi brala knjig, Snoopy bi poležaval, Frieda in Lucy pa ukazovali.

Na vrata Muminhiše nepričakovano potrka Mimla, obkrožena z vso svojo nabrito otročadjo. Potrpežljivost družine Muminov je pred hudo preizkušnjo. Najteže se s prišleki sprijazni Mumintrol, saj v hiši nikjer več ne najde mirnega kotička, iznajdljiva Mala Mi pa ga popolnoma zmede.

Annie stavi, da je bratova soba bolj umazana kot njena, in namerava to dokazati z znanstvenim poskusom, ki ga predstavi na naravoslovni razstavi. Njenemu bratu slabo kaže, kmalu pa gre za nohte tudi Annie, saj izginejo njene kontrolne petrijevke. Po pomoč se obrne na Nezmotljive detektive in Maudie in Ezra se več kot navdušena podata po zmikavtovi sledi.

»Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj!« (Jn 13,34)
razmišlja BARBARA TELZEROW

Za duhovni poklic, v katerem človek služi Bogu in bližnjemu, se danes mladi le redko odločajo.

Papež Frančišek spodbuja k molitvi za nove duhovne poklice. Zakaj potrebujemo duhovnika, redovno sestro ali brata? Le redki se danes odločijo za duhovni poklic, v katerem človek služi Bogu in bližnjemu.
Božji klic k duhovnemu poklicu pa se v osebi pojavi na različne načine, prek različnih ljudi in ob različnih dogodkih. Danes ljudje v teh poklicih nadaljujejo delo Jezusa Kristusa in njegovih učencev, oznanjajo nauk evangelija in pomagajo ljudem v stiski.
Pred dnevom Evrope so v Opatjem selu odprli slovenski del poti svetega Martina, ki iz Sombotela na Madžarskem vodi v Tours v Francijo.

Na zadnji uradni dan letošnje subvenscijske kampanje smo obiskali KGZ v Mariboru. Visoka letna stopnja inflacije postaja vse resnejša težava tudi v kmetijstvu. Stanje na terenu nam je približal predsednik Sindikata kmetov Slovenije, Anton Medved. O vse večjih nesorazmerjih znotraj prehranske verige smo se pogovarjali s predsednikom KGZS, Romanom Žvegličem. Dr. Črtomir Rozman s FKBV v Mariboru je analiziral gospodarsko krizo ter ocenil prihodnost kmetijstva in prehransko varnost v Sloveniji. Obiskali smo tudi pridelovalce jagod v Podravju. Oddajo zaokrožamo z vabilom na 33. festival Dobrote slovenskih kmetij.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Glasbeni gostje petkovega večera so Anžej Dežan, Urška Kužet in Nika Svetlin, Skater, Maraaya, Grega Skočir, Vivere, Ansambel Zeme, Prifarski muzikanti, Il Divji, Slovenski oktet ter Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek. Vsi v družbi najboljšega petkovega benda - Diamantov - ter voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba.
V zadnjem tekmovanju tretjega kroga za Najboljši kraj tekmuje Novo mesto ob boku srečnega poraženca iz drugega kroga. Ekipa Slovenj Gradca je bila tista, ki je med poraženci drugega kroga imela največ pravilnih odgovorov! Za Novo mesto nastopa legendarna ekipa v sestavi Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran, Primož Kobe in njihov kapetan Žiga.
Za ekipo Slovenj Gradca Andrej Breznik, Dunja Vrhovnik, Klemen Uršnik in njihov kapetan Miha.

Romantična komedija o kantavtorici, ki snema prvo avtorsko ploščo kar na ulicah New Yorka.

Keira Knightley zaigra neznano kantavtorico Gretto James, ki jo nekega večera odkrije glasbeni producent in lovec na talente Dan Mulligan (Mark Ruffalo). Dan jo pripelje v svojo založbo, ki od glasbenice zahteva temeljite spremembe, temu pa se Gretta upre. Z Danom zavrneta trende glasbene industrije in posnameta ploščo kar na ulicah New Yorka, nato pa jo prodajata po spletu za en dolar.

Film je napisal in režiral John Carney, ustvarjalec filmske uspešnice Enkrat (Once) iz leta 2010.

Izvirni naslov: BEGIN AGAIN / Ameriški film, 2014 / Režija: John Carney / Scenarij: John Carney / Igrajo: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Živali imajo svoje letno plesno tekmovanje. Pujsa hočeta do zmage priti z goljufijo. Bosta Bitzer in Jon premagala ustvarjalne razlike in poskrbela, da bo zmagala pravica?

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
V vsaki oddaji se tekmovalni par dveh znanih osebnosti, ki ju povezuje prijateljstvo, sodelovanje ali pa sta par tudi zasebno, pomeri v več zabavnih igrah. Te se točkujejo, njun nastop pa s telefonskim glasovanjem ocenijo tudi gledalci. Odstotek glasov se pretvori v točke, ki se na koncu prištejejo k skupnemu seštevku točk in tako dobimo končnega zmagovalca oddaje. Poleg tekmovalnega para voditelja gostita tudi aktualne znane goste in ju vsebinsko vključita v igre. Sestavni del oddaje so tudi glasbeni nastopi, vsi nastopajoči, tako pogovorni kot glasbeni gosti, pa so ob koncu oddaje vključeni v finalno igro Razvrsti po vrsti.
Nova je tudi terenska rubrika, v kateri sodelavec oddaje Gianni, zamejski Slovenec iz Italije, potuje po Sloveniji in obiskuje muzeje ter ostale znamenitosti in s terena za oddajo pripravi zabavno reportažo. Svoje sogovornike tekom obiska namreč neprestano spravlja v neroden položaj z nenavadnimi in duhovitimi vprašanji ter zabavnimi domislicami.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Med Črtom in Jasno se vnamejo strasti. Začne se mu vračati spomin na dogodke v borštu. Boršt zbudi v vaščanih različne interese.

V borštu najdejo nezavestnega Črta. Po vizijah mame Nade med zdravljenjem se vrne v Trigrad, kjer poleg ljubezenskih vezi počasi odstira tudi tančice skrivnostnega dogajanja v vasi. Razkrije se, s kom je v vasi tesno prijateljevala njegova mama, hkrati pa se Črtu prične vračati spomin na dogodke v borštu. Jasna, Blaž in župan Milan razkrijejo svoje načrte, povezane z borštom, ki pa so zelo različni.

V tokratnem intervjuju je Jože Možina gostil enega od najbolj samoniklih slovenskih intelektualcev, dr. Bernarda Nežmaha. V pogovoru sta se dotaknila aktualnega političnega dogajanja, začenši z analizo volitev. Nežmah meni, da je bila v Sloveniji oglasna, in ne volilna kampanja, saj so prevladujoči mediji predvsem poudarjali lik novega voditelja na levici – Roberta Goloba, zdajšnjega predsednika vlade Janeza Janšo pa demonizirali. Gost ocenjuje, da je bil prav ta medijski vzvod – podpora gibanju Svoboda in Robertu Golobu – ključen za zmago na volitvah. Glede trajanja tega »projekta« pa se dr. Nežmah v razmišljanju na pretekle volilne zmage SMC-ja, LMŠ-ja in drugih novih obrazov, ki dokazujejo, da so na tak način doseženi volilni uspehi kratkotrajni.
Nežmah je komentiral nenavaden političen primer, ko so se stranke KUL-a, ki so se borile za oblast, ob pojavu Gibanja Svoboda kar same stopile nekoliko v ozadje. Gost je govoril tudi o delovanju leve civilne družbe, ki je med izkazovanjem podpore svojim političnim strankam uporabljala vulgarno, prostaško in sramotilno govorico. Drugače misleče je označevala za podgane, svinje, pozivala k smrti in utišanju nekaterih novinarjev. Ob koncu je dr. Bernard Nežmah odgovarjal na vprašanja o zamenjavi voditelja Studia City. Pri tej oddaji je kot komentator tudi sam deloval, a je zaradi cenzure, kot sam pravi, sodelovanje prekinil.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Protagonisti dokumentarnega filma z bolečo in ganljivo neposrednostjo odkritosrčno razgalijo svoje zgodbe o starševstvu in iskanju lastnih korenin. V filmu spoznamo para, ki sta v postopku posvojitve otrok. Žensko, ki je popolnoma sama rodila kot najstnica in otroka takoj oddala, zdaj, po treh desetletjih pa si sina želi spoznati, ter moškega, ki si prizadeva izslediti svojo biološko mater.

I HAVE BEEN WAITING FOR YOU / C'EST TOI QUE J'ATTENDAIS / Francija / 2020 / Režija: Stéphanie Pillonca

Klarinetist Mate Bekavac se je flavti in flavtistki Ireni Grafenauer, ki nas, kakor je zapisal, s svojim poslanstvom, služenjem z ljubeznijo ter s povezanostjo med višjim in zemeljskim svetom bogati že več kot pol stoletja, poklonil s koncertom, na katerem sta zaigrala s prijatelji. Med drugim so krstno izvedli delo za indijanske piščali, godalni kvintet in klavir violinista in skladatelja Matije Krečiča z naslovom Zgodba o rojstvu flavte hokagapi.
Urednica Danica Dolinar, režiser Jan Zakonjšek.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov