Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 22. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 22. maj.

Ava, Riko in Teo v džungli nabirajo sladke sadeže, ko jih na lepem preplaši rjovenje lačnega leva. Na smrt se prestrašijo, a izkaže se, da bi lev v resnici rad banane, ne pa njih.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Žirafa vsa na trnih pričakuje svoj nastop na tekmovanju v lokostrelstvu.

Zajček Belko in dedek taborita na vrtu. Dedek zaspi, Belko pa opazuje zvezdnato nebo in vidi cel kup zvezdnih utrinkov, ki mu izpolnijo vse tri želje.

Pek je ves iz sebe. Toliko strank še čaka na dostavo kruha, njemu pa zmanjkuje časa! Požrešni Raček doma pohrusta ves kruh, zato se s Saro odpravita k Peku po novega. Ko vidita, v kakšni stiski je, mu ponudita pomoč. Na dvosedežnem kolesu se odpravita razvozit kruh. Prva med strankami je Gospa s šalom.

Pujs Petja hoče zamenjati svojega bratca za boljše darilo. Hana ji pomaga spoznati, da je lepo, če imaš mlajšega bratca.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Tilka je vedno zaposlena. Igra se s Hektorjem, maškara z Rijo, bere z Rompijem, slika s Capkom in malica s Čačko. Tilki se zdi to precej utrudljivo, zato si privošči počitek. Brez Tilke se prijatelji odločijo, da jo bodo nadomestili. Preoblečejo se v Tilko in se odločijo, da bodo počeli Tilkine najljubše stvari. A kmalu začnejo pogrešati sami sebe.

Na obisk pride gospa Zajec z velikim trebuščkom. Vsi veselo ugotovijo, da je v njem dojenček, a čaka jih še večje presenečenje!

Kalimero in njegov očka se prijavita na glasbeno tekmovanje in piščanček že težko čaka na njun prvi skupni nastop. Ker se boji močnih tekmovalcev, župan očku naloži veliko opravil, in Kalimero mora sam stopiti pred občinstvo.

Ker mu je nerodno, Petrček svojega medvedka pred prijatelji skrije v škatlo. Za medvedka je že prevelik! Škatlo pa Petrčkova mama odda smetarju Avguštinu. Prijatelji se zapodijo po mestu za smetarskim tovornjakom in pogrešanim medvedkom.

Pozdravljena, koala, žival s sivim kožuščkom, kosmatimi uhlji in prifrknjenim smrčkom! Slišala sem, da te kličejo tudi avstralski lenivec. Le zakaj? Doma si v Avstraliji, to je na velikem otoku v Oceaniji.

Dedek in babica živita v hiški ob morju, kjer lahko Čarli in Lola jezdita ponije, se sladkata s slastnimi jedmi, zganjata hrup in se šemita po mili volji ter se igrata z mucem Gustijem. Toda Lolo vseeno stiska pri srčku, ko se odpravlja na počitnice k njima. Boji se, da jo bo njen namišljeni prijatelj Simon Lorenci medtem preveč pogrešal. Ko Čarli tudi to uredi, pa se izkaže, da je Lolo v resnici strah, da bo pogrešala mamico in očka. Kaj pa zdaj?

Rožica bi rada tekmovala s Skavtkom. Leska prosi, naj čuva njeno dragoceno ogrlico. Vaška mačka se odločita, da bosta ogrlico ukradla, Lesko pa, da jo bo za vsako ceno dobil nazaj in dokazal Rožici, da je vreden zaupanja. Pripravljen se je lotiti celo nekaterih tveganih izzivov.

Zafrk je imel strica, starega morskega volka Sivobradca. Ta je zakopal zaklad, potem pa pozabil, kam je dal zemljevid. Ko ga Zafrk najde, si ne more kaj, da ne bi šel iskat zaklada. Toda zaklad je na otočku sredi krhkega koralnega grebena.

Lun obljubi, da bo poiskal paket, ki ga je izgubil njegov oče, toda premaga ga želja po zabavi in težko se posveti svoji nalogi.

Sebastijanu se ponudi izjemna priložnost, da popravi ocene: predstavitev gorskih živali. Ko izve za temo predstavitve, Kameron obžaluje stavo s Sebastijanom, kdo od njiju bo imel boljše ocene. Beli in Sebastijanu sledi v gore, da bo v predstavitvi lahko posnemal vsa njuna odkritja. A Kameron je manj okreten pri izogibanju nevarnosti od njiju.

Samo Som in Štef lovita rakce, a ju na morju žal ujame tako gosta megla, da se ne znata več vrniti v domače pristanišče. Medtem se Štef odloči, da bo kar na barki spekel nekaj rakcev. Bi ju lahko prav vonj pečenih rakcev rešil in pripeljal domov v Njamidol?

Ernest se pritožuje. Njegove čebele delajo grenek, neužiten med. Celestinca pa je navdušena: cvetlice gospe Tulipan še nikoli niso bile bolj ljubke!

Pes Bitzer si poškoduje tačko in ne more delati, zato kmet na njegovo mesto postavi pujse. Pujsi zgrabijo priložnost in kmetijo spremenijo v pujsji paradiž, seveda na škodo ovac.

Njuhec je zmeden, ko mu vsakoletno brezskrbno pot v Mumindol prekriža vsiljivi lizun Šnjofek. In zdaj je v precepu: naj pohiti obiskat prijatelja Mumintrola? Ga bo Mumintrol čakal, dokler v samoti ne dobi navdiha za novo pomladno melodijo?

Tenis naj bi bil igra, v kateri prevladujeta športno obnašanje in eleganca. No, ko pride na igrišče Snoopy skupaj s svojo soigralko Molly Volley, je vse prej kot to.

Petošolci so pripravili predstavo, toda na tehnični vaji se težave kar vrstijo. Ava, ki je prevzela vlogo pomočnice režiserke, izgublja živce. Glavna igralka ne zna plesati, kulise še niso poslikane in za občinstvo ni dovolj stolov. Naposled vaja le steče, nato pa glavna igralka v temi pade in si zvije gleženj. Vsi ugibajo, kdo jo je porinil, Maudie pa se počasi zasvita, kdo bi imel od padca največ koristi.

»Modrec ni tisti, ki je živel dolgo, ampak tisti, ki je prepotoval mnogo.« (kirgiški pregovor)
razmišlja DAMIJAN MOČNIK

V Katoliški cerkvi poteka v cvetočem mesecu maju najbolj obiskana krščanska pobožnost, šmarnice.

V Katoliški cerkvi poteka v cvetočem mesecu maju najbolj obiskana krščanska pobožnost, šmarnice. Posvečena je Božji Materi Mariji. Leta 1815 jo je potrdil papež Pij VII. Na pobudo bogoslovca Jerneja Lenčka so Marijin mesec leta 1851 prvič obhajali v ljubljanskem bogoslovju. Janez Volčič je leta 1855 napisal tudi posebno branje z naslovom Šmarnice Mariji, naši Materi darovane. Do današnjih dni se v maju verniki zbirajo po cerkvah, v kapelah ali ob domačih oltarjih, ob katerih z molitvijo in pesmijo častijo Božjo Mater. Kdo pa je po njihovem verovanju Marija? Kaj o Božji materi pravijo svete knjige? 24. maja obhajamo priljubljen praznik Marije, Pomočnice kristjanov, h kateri se v narodno svetišče na Brezje radi zatekamo po pomoč v stiski. Na predvečer praznika pa je že več kot 40 let na Brezjah tudi na pobudo Slovencev po svetu večer narodnih izročil.

Predstavljamo tri kmetijske zadruge na območju Podravja, ki se trudijo, da bi zadružno poslanstvo opravljale tudi v trenutnih težkih ekonomskih razmerah. Vinis, zveza vinogradnikov in vinarjev Slovenije je v Grajeni pri Ptuju organizirala 5. državno ocenjevanje vin. Bonita je nova sorta jabolk za katero se zanima tudi vse več slovenskih sadjarjev. Le nekaj dni pred svetovnim dnevom čebel so v Mariboru izvedli 44. Državno tekmovanje mladih čebelarjev. Vlado Vogrinec, predsednik Čebelarske zveze društev Štajerske je v studiu spregovoril o pomenu svetovnega dneva čebel in o letošnji čebelarski sezoni.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Glasbeni gostje petkovega večera so Dinamitke, harmonikarji Primoža Zvira in Ansambel Pik, Luka Basi, Matevž Šalehar – Hamo, Ansambel Aktual, Il Divji in Marko Stanković, Manca Špik, Ansambel Glas, Adi Smolar. Vsi v družbi najboljšega petkovega benda – Diamantov - ter voditeljev Melani Mekicar in Blaža Švaba.
To je finalni večer tekmovanja za Najboljši kraj. Tokrat v studiu gostimo najboljše tri ekipe Celja, Ptuja in Novega mesta. Za Celje nastopajo Tina Trstenjak, Aleš Kolar in Hajdi Korošec,
Za Ptuj Miha Malek, Urška Vučak Markež in Gašper Malek, za Novo mesto pa Sašo Đukić, Irena Yebuah Tiran in Primož Kobe.

Duhovita in ganljiva družinska drama o desetletnem geniju in njegovi čudaški družini.

T. S. Spivet živi na osamelem ranču v Montani s starši, sestro Gracie in bratom Laytonom. Nadarjeni deček, ki se strastno ukvarja z znanostjo, je izumil perpetuum mobile, stroj, ki se lahko giblje neskončno dolgo. Z izumom si prisluži prestižno nagrado muzeja Smithsonian v Washingtonu. Družini pusti sporočilo in sam prepotuje Združene države Amerike, da bi se udeležil slavnostne podelitve nagrad. Toda v skupnosti uglednih znanstvenikov nihče ne ve, da je srečni zmagovalec star le deset let in da v sebi nosi zelo težko skrivnost.

Izvirni naslov: THE YOUNG AND PRODIGIOUS T.S. SPIVET / Ameriški film, 2013 / Režija: Jean-Pierre Jeunet / Scenarij: Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant / Igrajo: Helena Bonham Carter, Judy Davis, Callum Keith Rennie

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Mali gosak zamudi polet v tople kraje, zato ga Jon in živali sprejmejo medse. Čez čas začuti klic družine in se odloči, da bo šel domov. Kako mu bo Jon pomagal do snidenja z mamo in očkom?

Tokratna oddaja bo v znamenju zbiranja sredstev za letovanje otrok v okviru akcije Pomežik soncu, ki jo vsako leto organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Bernarda in Jože gostita predsednico ZPMS Darjo Groznik in deklico Hano, ki pomaga zbirati sredstva za otroke, ki so zboleli za rakom. V goste prihajata tudi smučarska skakalca Cene Prevc in Žiga Jelar, ki v okviru akcije podarjata športni dres, ta pa bo na voljo v dobrodelni dražbi. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita igralca Lara Komar in Marko Miladinovič, ki sta se pred leti bolje spoznala pri skupnem televizijskem projektu. Na glasbenem odru se predstavlja skupina Flirrt s pesmijo Kako si kaj? in Nina Pušlar z novo pesmijo Nina Nina Nina. Terenski dopisnik Gianni je tokrat obiskal Luko Koper.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Jasna odkrije Črtov načrt z borštom, kar je povod za spor. Ponovno pa se v nevarnosti znajde Črt, katerega ljubezenska razmerja kažejo prve resne in vidne posledice.

Metina nosečnost ne ostane skrita Živi. Svoj načrt za Boršt razkrije tudi župan Milan in ko njegove ter Črtove namere odkrije Jasna, je to povod za spor. Črt raziskuje, kdo stoji za dogodki v borštu in ko zastrupljen blodi po borštu sreča Tineta, ki mu pomaga. Meta se po razkritju Heleni ponovno zbliža s Črtom, ki ji zaupa, da ga je oče pred smrtjo klical.

Zaradi vojne v Ukrajini bo letos hrana bolj redka dobrina kot prejšnja leta. Tudi umetnih gnojil bo primanjkovalo. Zato je v tem času zelo pomembno vprašanje, kako bi lahko na domačih poljih pridelali več in kako bi zmanjšali odvisnost kmetov od kapitalskih in političnih lobijev. Odgovor ponuja tako imenovano ohranitveno kmetijstvo. Za kaj gre, nam bo v tokratni oddaji razložil agronom dr. Rok Mihelič, ki se posveča ohranjanju vitalnih živih tal.

Voditeljica: Vida Petrovčič

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna oddaja je intimen portret enega izmed vélikih filmskih ustvarjalcev našega časa. Režiser Michael Haneke v svojih delih preizprašuje družbo, njeno delovanje, izrisuje resničnost in zasleduje resnico ali resnice … Dokumentarec zaznamujejo številni filmski izseki ter intervjuji, tudi z Isabelle Huppert, Juliette Binoche, Rubenom Östlundom.

MICHAEL HANEKE, CINEASTE OF OUR TIMES / Francija, Avstrija / 2022 / Režija: Marie-Ève de Grave

S sopranistko Simono Raffanelli Krajnc smo televizijsko upodobili arijo Tatjane iz opere Evgenij Onjegin petra iljiča Čajkovskega.
Arijo smo tonsko posneli s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod taktirko Liorja Shambadala. Urednica Danica Dolinar, režiser Simon Obleščak.

Simfonični orkester RTV Slovenija je pod vodstvom mladega in obetavnega dirigenta, hkrati pa tudi diplomiranega pianista Simona Krečiča pripravil »Noč klavirjev«, pravi glasbeni maraton s prepoznavnimi klavirskimi deli velikih skladateljev: F. Liszta, C. Saint-Saënsa, S. Prokofjeva, A. Skrjabina in S. Rahmaninova. V enem večeru se je na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma predstavilo kar pet mladih pianistov na petih klavirskih koncertih. V tokratni oddaji nastopa Tadej Horvat (1982) z izvedbo Lisztovega Koncerta za klavir in orkester v Es-duru št. 1. Svojo glasbeno pot je začel na Glasbeni šoli Franca Šturma, kjer se je učil igrati klavir, harmoniko in orgle. Nadaljeval je s študijem klavirja na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak in podiplomskim študijem pri prof. Aleksandru Madžarju v Bernu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov