Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 29. maj. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 29. maj.

Ava, Riko in Teo odpotujejo na Mars, ker jih zanima, ali je ta rdeč zaradi množice rdečih jagod, ki zorijo na njem. Tam se spoprijateljijo z marsovčkom, ki jih popelje po planetu.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Ker ga Pavle in Roman nočeta v svojo tolpo, zajček Belko s Cenetom in Mino ustanovi svojo. Izberejo si smešno ime in nadenejo zapestnice.

Rastlina, na kateri domuje Hrošč, je uvela in povešena. Sara in Raček začneta raziskovati, zakaj je tako. Kmalu ugotovita, da je pod rožo polno gumbov. In da se Hrošč zasveti vedno, ko izsledi gumb. Nabral si jih je že za pravo zakladnico. Ker pa rastlina boleha, jih je treba preseliti.

Žirafa Greta se ne zna igrati skrivalnic. Previsoka je. Hana ji pokaže, da ima višina svoje prednosti.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Danes je vesel dan. Tilka in prijatelji na vrtu rajajo okrog kopice. A Hektor opazi, da je kopica danes videti precej otožna. Kako bi lahko kopico spravili v boljšo voljo? Bi jo razveselila preobrazba? Morda slastne potičke iz blata? Bi ji zapeli pesem? Morda pa kopica potrebuje le obisk nekoga, ki bi se na njej kujal. Le kdo bi to lahko bil?

Dedi pujs Pepi in Juretu podari semena za njun vrt, oči pujs pa pomaga tako, da postane strašilo.

Kalimero in prijatelji pripravljajo Pavlinco na tekmo s senenimi kopicami. V mlinu najdejo superge, s katerimi je zelo poskočna, in bi gotovo zmagala. Kalimero ji hoče preprečiti, da bi nastopila z njimi, ker to ni pošteno. Ga bo poslušala ali bo raje stekla cilju naproti?

Podganci iz sinjedolskega muzeja ukradejo dragocen biser. Na begu pred policisti v parku biser izgubijo; prav tam, kjer otroci frnikolajo. Kalimero in prijatelji najdejo nenavadno novo frnikolo, a Podganci so odločeni, da jo bodo dobili nazaj.

Pozdravljen, severni medved! Brrrrr, pri tebi je pa res mrzlo. Si velik in močan medved s kožuhom, ki je bel kot sneg. Ampak zares nima barve! Svetloba se odbija od snega, ki ga obdaja, in to povzroči, da se zdi bel. Živiš na ledenih ploščah ob severnem tečaju.

Loli se maje prvi mlečni zobek in niti pomisliti noče, da bi ji izpadel. Zobek je vendar njen! Ne mara škrbinice v zobeh in niti slišati noče, da ji bo zrasel nov, močnejši in lepši. Ne, Lola zobka že ne bo dala. No, vsaj dokler ne ugotovi, da zobne vile zobke zamenjajo za darila. Oh, zdaj mora pa majavi zobek pri priči iz ust!

Martin bi rad zapustil dom, tako kot njegovi starejši bratje. Skavtek bi se mu rad pridružil. Fanta bosta spoznala, da še nista dovolj velika, da bi lahko živela sama.

Zafrk predstavi novi izdelek svojega podjetja: mini mojstre. To so robotki, ki korakajo, ko jih navije. Toda robotki se ne vedejo tako, kot je pričakoval Zafrk. Odženejo mu vse kupce in v hongkonškem pristanišču povzročijo pravo razdejanje. Na srečo so tja namenjeni tudi Reaktivčki.

Nikijev oče dobi novo reševalno opremo, Niki pa misli, da je to igrača. Potem pa jo oče potrebuje in Niki jo mora hitro dostaviti na kraj nesreče.

Cezar Sašku posodi veliko povečevalno steklo, da bodo z Adelo, Belo in Sebastijanom raziskovali gorski mikrokozmos. A ko Ivan otroke nažene s svojega pašnika, Saško v naglici pozabi povečevalnik na skali. Besni Ivan ga zabriše na svoj pašnik, ne da bi pomislil, da lahko s tem na pripekajočem soncu zaneti požar …

Veterinarka Prašičkova ima veliko dela, njeno pomoč potrebuje kar nekaj nemočnih živali.

Štef bi rad pripravil jabolčno čežano, a mu je kozica Mili pojedla vsa jabolka. Na srečo je lahko tudi rabarbara slasten nadomestek jabolk. Liza je doma pripravila še slastno kremo iz mleka in vanilje, kamor bodo pomakali svežo rabarbaro in se lepo posladkali.

Miši se pripravljajo na svoj letni ples, na katerega je prvikrat povabljena tudi Celestinca. Ernest je navdušen, drugi medvedi pa ne, ker jim mišja slavja niso prav nič všeč ...

Ko skuša dobiti nazaj svojo žogo, pade pes Bitzer v blatni ribnik. Jon zagleda veliko, umazano stvar, ki koraka čez polje, in prepričan je, da jih je napadla močvirska pošast ...

Mumintrolovo radostno vznemirjenje ob vrnitvi najboljšega prijatelja Njuhca v Dol je pred hudo preizkušnjo, ko se mora sprijazniti s tem, da ima njegov novi hišni ljubljenček zmajček raje Njuhca kot njega. Ko Mumintrol zmajčka končno osvobodi, spozna, da že ima najbolj izjemnega prijatelja, kar si jih lahko želi.

Sally je Charliejeva sestrica. Zdi se majhna, a vseeno vedno doseže svoje: od Charlieja pričakuje pomoč pri šolskem delu, obenem pa sama ne ravna preveč skrbno s potrebščinami, ki si jih sposodi.

Učenci na ogled postavijo svoje slike in ravnatelj izbere tri najboljše, nato pa se zgodi nekaj nezaslišanega. V eni od izbranih slik zazeva luknja. Nekdo jo je zadel, toda s čim? Nezmotljivi začnejo preiskovati šolsko dvorano, nato pa njihova sošolka Esther rigne. Maudie zdaj ve, kaj ji je storiti: pokusiti mora sliko.

»Prijateljstvo utrdi srečo in omili trpljenje, podvoji naše veselje in prepolovi žalost.« (Joseph Addison)
razmišlja BARBARA TELZEROW

V Zavodu svetega Stanislava v Ljubljani od vrtca do študentskega doma že tri desetletja kipi od mladostnega navdušenja.

Cvetoči mesec maj je mesec mladosti. Tudi v Zavodu svetega Stanislava v Ljubljani od vrtca do študentskega doma vse kipi od mladostnega navdušenja. Odgovorni si predvsem prizadevajo prisluhniti mladim in jih med seboj povezati. V njih prebujajo verske vrednote in v dialogu s svetom ustvarjajo pogoje za celovito osebnostno rast mladega človeka v skupnosti. Da bi mladi živeli polno in sooblikovali boljši svet, spodbujajo njihovo ustvarjalnost in znanje, predvsem pa glasbeno izražanje. V Zavodu se bodo 13. novembra spomnili na 30. obletnico ponovne vzpostavitve Jegličevega predvojnega zavoda za vzgojo in izobraževanje ter klasične škofijske gimnazije.

V oddaji vam bomo predstavili največji oljčnik v Sloveniji, kjer so posadili 4600 oljk. Znova izpostavljamo preprodajalce sadja in zelenjave ob cesti, gre za blago katerega izvor običajno ni znan. Obeležujemo 150 let zadružništva, zato smo obiskali kmetijske zadruge od Tolmina do Kopra. V Hrpeljah so za občane uredili površine, kjer lahko pridelujejo svojo zelenjavo. Prostor so poimenovali ''njivice na vasi. Predstavljamo pa še monografijo s področja oljkarstva, kjer so zbrali dognanja zadnjih deset let.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.

Letos minevajo tri desetletja odkar je slovenska strokovna vinska javnost stopila skupaj in naredila preskok, kakršnega so Italijani in Francozi kot stari vinski svet gradili več sto let. Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije je namreč s svojim delovanjem oralo ledino v splošni kulturi pitja, v razumevanju vinogradništva in kletarjenja - hkrati pa prispevalo pomemben delež k višjemu nivoju ponudbe turističnih in enogastronomskih storitev, ki so bile na začetku 90-tih še precej v povojih.

Izpostavljamo kolesarski park Črne njive nad Ilirsko Bistrico, kot primer dobre prakse, kako se v sožitju z lastniki parcel in lokalno skupnostjo, razvoja kolesarke trase.

Obiskali smo Rogaško Slatino, kjer se spopadajo z močnim upadom ruskih gostov. Ustavili pa smo se tudi ob Soboškem jezeru, ki kar kliče k aktivnostim, kot so veslanje v kajakih in kanujih. Pomurje se vse bolj zaveda pomena svojih voda, ne samo term in toplih vrelcev. Več kot tretjina območja je pod Naturo 2000, tu je našla zatočišče tudi vidra, brez odlične, domače vode tudi ne bi bilo domačih specialitet, ki jih mlada generacija gostilničarjev ponuja v novi preobleki.

Svet privilegirane najstnice se spremeni, ko se zaljubi v mladega prestopnika.

Benedetta je 16-letna hči župana majhne mestne skupnosti v Romagni. Nekega dne se v prazno vilo v mestu vseli skupina ljudi, ki živijo v težkih socialnih razmerah. Med njimi so prosilec za azil, invalidni deček s starši, nekdanja prostitutka z dojenčkom in nekdanji kaznjenec Kevin, ki postane Benedettin novi sošolec. Benedetta tujce sprva zavrača, tako kot njeni starši in prijateljice. A ob druženju z njimi odkrije nove medčloveške odnose, ki temeljijo na solidarnosti. Zaljubi se v Kevina, a njegova kriminalna preteklost omaje njen novi idealizem.

Izvirni naslov: SOLO COSE BELLE / Italijanski film, 2019 / Režija: Kristian Gianfreda / Scenarij: Andrea Valagussa, Marco Brambini / Igrajo: Barbara Abbondanza, Patrizia Bollini, Giorgio Borghetti

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Filmska ekipa je kmetijo izbrala za snemanje zgodovinske drame. Ko kozel požre film, morata Jon in Bitzer poskrbeti, da bo film vseeno našel pot do dvoran.

Bernarda in Jože gostita igralko in pevko Laro Jankovič, ki je pred kratkim premierno predstavila njeno novo gledališko-glasbeno predstavo Pesem za Laro. Lara v oddaji predstavlja tudi pesem Zima, ki jo je zanjo napisal Feri Lainšček. V goste prihajajo tudi voditelji novega informativnega bloka na 2. programu TV Slovenija Panorama: Andreja Gregorič, Liza Praprotnik in David Urankar. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita modna oblikovalka, stilistka in voditeljica Jerneja Zhembrovskyy ter fotograf Tibor Golob, s katerim pogosto sodelujeta pri modnih projektih doma in v tujini. Njuno novo pesem Sva predstavljata duo Maraaya, terenski dopisnik Gianni pa tokrat raziskuje skrivnostno zaodrje Cankarjevega doma.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Črt se spominja besed, ki mu jih je po telefonu govoril oče. Jasna začne raziskovati Črtovo zastrupitev in postane Metina zaupnica, pred Meto je težka odločitev, ali naj obdrži otroka. Žagarji se spravijo na Črta, ker žaga vedno manj dela. Helena pa Črtu razkrije, kdo ga je kot otroka poslal od doma. Črt začne risati načrte za glamping. Milan začne pomagat žagarjem in v Aljažu sproži ljubosumje. Živa se razkrije, kaj je z njo v resnici.

Žagarji se spravijo na Črta, on pa se ukvarja z načrti za glamping. Milan v Aljažu sproži ljubosumje. Izkaže se, da se je Živa pretvarjala in je vse zavajala.

Gost oddaje Intervju bo profesor Slavko Splichal, profesor komunikologije na Fakulteti za družbene vede, predstojnik Evropskega inštituta za komuniciranje in kulturo in član Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Je avtor številnih knjig s področja komunikologije in v teh dneh bo v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike izšla njegova nova knjiga z naslovom Datafikacija javnega mnenja in javne sfere. Akademik Slavko Splichal je tudi član Programskega sveta RTV Slovenija. Z gostom se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Marine pri 21 letih diagnosticirajo multiplo sklerozo. Energična mlada ženska sklene, da ne bo podlegla strahu, in se odpravi na 9-mesečno pot po Novi Zelandiji, Burmi in Mongoliji – ne da bi ubežala bolezni ali zdravnikom, temveč da bi najprej obudila povezave s svojim telesom, umom in dušo in se tako naučila živeti s skleRozo – Rozi.

ROSY / ROSY, THE FORBIDDEN JOURNEY / Francija / 2021 / Režija: Marine Barnérias

Uživali boste lahko v vrhunski interpretaciji Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Pod taktirko šefa dirigenta En Shaa se predstavlja z vizualizacijo v studiu, z izvedbo baletne glasbe Špartak, ki je nastala pod skladateljskih peresom armenskega skladatelja Arama Hačaturjana.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov