Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 2. okt.

Žverca je dobil svojo uto. S Tinko se tega razveselita, saj bo končno vsak imel svoj prostor. Kaj se pa zgodi ponoči, ko ju postane strah?

Riji se današnji dan zdi prečudovit, ravno pravšnji za parado. A njeni prijatelji tako radi packajo. Z barvami, lizikami in polito vodo so naredili pravo zmešnjavo. Rija jih prepriča, da se očedijo, a se ji med pripravami za parado zgodi nesreča. Kako sramotno! A prijatelji se domislijo, kako bi njen novi videz spremenili v pravi modni stil.

Mama nojevka klepeta z mladički. Mali noj začne dremati kar stoje. Na obzorju zahaja sonce. Mama z glavo mladičku podpre vrat, da se ne bi kar naprej zbujal. Ko mladiček zaspi, tudi mama zapre oči. Lahko noč, noji!

Raček si srčno želi biti pingvin, zato ga Sara odpelje k pingvinom v živalski vrt. Raček tja odide preoblečen v pingvina in tudi hoditi zna kot pingvin. Sara se obleče v oskrbnico. Takoj po prihodu k pingvinom ji naročijo, naj jih nahrani. Toda Sara in Raček ugotovita, da je med pingvini težko zdržati.

Novi film Spretnega Roka bodo začeli predvajati na dan, ko mora Valentinček s starši na počitnice, zato Kalimero prosi gospoda Pevca, da Valentinčku omogoči predogled. Eden od filmskih kolutov pa se odkotali v DoVinčijev mlin, kjer ga zmešalnik barv spremeni iz barvnega v črno-belega.

Pozdravljen, leopard! Spadaš v isto družino kot mačke. Pa še podoben si jim, le da si večji. Zelo dobro plavaš in plezaš. Tvoj bratranec črni panter se od tebe razlikuje le po barvi kožuha. Tudi on ima na njem pike, le dovolj blizu moramo priti, da jih vidimo.

Pok in Pak se lotita režiranja gledališke predstave. Odpotujeta v preteklost, kjer pomagata na oder postaviti igro najslavnejšega svetovnega dramatika.

Bazilij je obljubil Rožici, da bo šel z njo iskat redek list. Skavtek dvomi, da bo Bazilij držal obljubo. Bazilij skuša pomiriti Rožico, zato se odloči, da ji bo prinesel najlepši redek list. Na žalost pri iskanju naleti na težave in se ne vrne ob dogovorjenem času. Rožica je razočarana. Skavtku je žal, da je dvomil o njenem očetu, in poskuša popraviti vtis.

Luko zanima, čemu se Luna smeji. Lučka meni, da se smeji smešnim rečem, ki jih vidi. Katja pove, da so po Luninem obrazu posejani kraterji. Mojči pa misli, da so kraterji nastali, ko so po Luni skakljali zajci.

Ko gozd zaspi, Vid s preže na svojem drevesu pazi nanj, vendar se ob ščipu vanj priplazi strah. Njegova prijateljica Luna je gozd pustila v temi. Še sreča, da ima Vid tudi druge prijatelje. Zaja na vrtu pobere buče, jih z Zvitom izrezlja in raznese po gozdu. Tako Vidu po vsem gozdu zasvetijo lučke.

Pisk vodi iskanje pirhov, toda največjega so odnesli Botki in Pisk ga nikakor ne najde. Motorčki ga bodrijo, naj ne obupa.

Vsi so prišli čolnarit na jezero. Gospodična Zajec posoja različne čolne. Družine tekmujejo med sabo in oči pujs si želi, da si ne bi izbral čolna na pedale.

Štef se navdušen nad rubinastimi semeni granatnega jabolka odloči za elegantno rubinasto večerjo. Majči si za to priložnost pri mami Polenti izposodi ogrlico, a jo izgubi. Jo bosta s Štefom našla še pred večerjo?

Iz hiše gospe Tulipan se zaslišijo kriki ... V stanovanju je zagledala podgano. Ali je res podgana ali le nagajiva miš?

Ko se kmet poškoduje, mora Bitzer sam opraviti celo goro dela. Nato se pojavi pomočnik, ki pa ga bolj zanima mobilnik kakor pa delo. Jon in ovce poskrbijo, da pride do počitka tudi njihov prijatelj Bitzer.

Skrivnostni rubin zaneti zmešnjavo v Mumindolu. Mumindolčani sprejmejo odločitev, da bo zasedalo sodišče, ki bo našlo pravega lastnika dragocenega kamna. In ko so se ob prerekanju, čigav je dragulj, krešejo iskre, Mumindolčani spoznajo prenekatero resnico o sebi.

V šoli so na vrsti preverjanja znanja. Peppermint Patty spet ugotovi, da je kontrolna naloga pretežka, pri spraševanju pa, da zadnje snovi še ne zna. Učiteljica jo zato pošlje k ravnatelju.

Oliver je preveč prijazen. Valu želi v vsem ustreči, ta pa ne želi njegove pomoči, raje ima sladkarije.

Gospa Maniaci ima hudo težavo – pokvaril se ji je električni zvonec. V sladolednici pa se godi še nekaj hujšega. Na parkirišču pred njo ne more nihče zakleniti avtomobila z daljinskim ključem. Kyle takoj posumi, da so mesto napadli vesoljci, Ezra pa ima bolj prizemljeno razlago. Nekaj moti frekvenco avtomobilskih ključev. Nezmotljivi se razgledajo in hitro seštejejo, koliko je ena in ena. Je morda nedolžen zvonec kriv, da v sladolednici ni gostov?

TV Slovenija bo neposredno prenašala nedeljsko mašo iz župnije Sele na Koroškem.

»Bog nam ni dal duha boječnosti, temveč duha moči, ljubezni in razumnosti.« (2Tim 1,7)
razmišlja GAŠPER MAUKO

Konec septembra so se v Assisiju s papežem Frančiškom zbrali mladi podjetniki, bankirji in ekonomisti.

Konec septembra so se v Assisiju s papežem Frančiškom zbrali mladi podjetniki, bankirji in ekonomisti. Papež od leta 2019 spodbuja mlade k bratski ekonomiji. Skupaj z mladimi išče nove poti za bolj pravično, trajnostno in solidarno izmenjavo dobrin, ki temeljijo na medsebojni povezanosti in skrbi za Zemljo. Ali je model skupne ekonomije v krizi človeštva utopija? Zakaj so nekateri pri tej vrsti ekonomije vendarle uspešni? O bratski ekonomiji je papež več zapisal v okrožnicah Laudato si in Fratelli tutti.
Med 25. in 27. septembrom so Jude praznovali novo leto, roš hašano. Ob evropskih dnevih judovske kulture pa se tudi z vrsto dogodki spominjajo grozot holokavsta.
Na praznik blaženega škofa Antona Martina Slomška je bilo v Mariboru vseslovensko srečanje moških. V žički kartuziji so z obnovo cerkvi svetega Janeza Krstnika vdihnili sodobnost.

V aktualni temi bomo govorili o izzivih, pred katerimi so primorska živilska podjetja. Z dolgoletno direktorico enega od teh smo posneli daljši intervju. Obiskali smo Oljkarstvo Ronki v Prvačini, izvedeli boste, kaj bo raslo na deponiji gradbenega materiala pod Črnim Kalom. Skočili smo v zamejstvo, kjer obirajo jabolka. Najprej pa bo na vrsti zgodba, ki druži Slovence tako v zamejstvu, kot na Primorskem. To so osmice. In le zakaj potem kažemo posnetke češkega glavnega mesta? Zato, ker se je zgodba osmic začela širiti po Evropi, bi lahko rekli ob dogajanju, ki se je odvilo v enem najlepših glavnih mest v Evropi.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V letošnjem uničujočem požaru najbolj prizadete kraške občine bodo v sodelovanju z RTV Slovenija pripravile dobrodelno prireditev za zbiranje sredstev. Center za obnovo pogorelega Krasa bo zbrana sredstva najprej usmeril v zagon projekta Zeleno srce Krasa. Projekt bo povezal strokovno vzgojo sadik avtohtonih dreves za pogozdovanje, s katerimi bodo ohranili avtentičnost kraške pokrajine, in pa novo, istoimensko pohodniško pot med tremi občinami, ki bo na območje današnjih pogorišč v prihodnje vnašala novo življenje.
Na prireditvi, ki jo bosta vodila Martina Arčon in Boštjan Romih, bodo nastopili številni priznani glasbeniki: Lea Sirk, Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Anika Horvat, Vlado Kreslin, Nuša Derenda, Eva Boto, Marko Vuksanović, Slavko Ivančič, Tatjana Mihelj ...

Družinska pustolovščina o osirotelem dečku v alpskih gorah.

Rémi s svojo ljubečo mamo odrašča na idilični kmetiji, vendar ne ve, da ga je ta posvojila, ne da bi to povedala svojemu potujočemu možu. Ta se lepega dne vrne in tujega otroka proda gospodu Vitalisu, uličnemu zabavljaču z opico in psom. Za Rémija se s tem začnejo pustolovščine in nesreče, saj spozna trdo življenje pouličnega zabavljača, trpi lakoto, mraz in številne krivice. Vitalis dečka spodbuja, da se izkaže s svojim čudovitim glasom, zaradi česar Rémi postane prava zvezda. Postopoma odkriva tudi svoje korenine in družinske skrivnosti.

Izvirni naslov: RÉMI SANS FAMILLE / Francoski film, 2020 / Režija: Antoine Blossier / Scenarij: Antoine Blossier, Hector Malot (roman) / Igrajo: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prepričan, da je kmetija v dobrih rokah, se kmet odpravi na počitnice. Živali kmalu opazijo, da njegova zamenjava skrbi le zase. Zgroženi in sestradani se odločijo, da je čas, da odide.

Bernarda in Jože pred začetkom tedna otroka, ki ga že vrsto let zaznamuje Zveza prijateljev mladine Slovenije in ki letos poteka pod geslom Skupaj se imamo dobro, v studiu gostita ambasadorja akcije raperja Nipketa ter predsednika otroškega in mladinskega parlamenta Vida Žvegliča. Nipke v oddaji predstavlja tudi nosilno pesem akcije »Skp se mava dobr«. V goste prihaja še Saša Lendero, ki se po daljšem premoru vrača na glasbene odre z novo pesmijo »Daj tekilo«. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita voditeljski par oddaje Dobro jutro: Ljubica Mlinar in Boštjan Romih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Elena želi pomagati Lili, saj se ji je zdravje resnično poslabšalo. Spremlja jo od zdravnika do zdravnika, poleg tega pa se na Adelino pobudo odloči obiskati uredništvo časopisa L'Unità, da bi napisala članek o razmerah v tovarni mesnin in tako pritisnila na Bruna Soccava. Ko Lila izve, da je z njo vse v redu in si mora le odpočiti in opomoči, sklene, da se bo vrnila v sosesko. Eleno skrbi, da bo Lila tam naletela na kopico težav, zato med starimi znanci potipa, kako bi jo sprejeli.

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Psihiater in psihoterapevt Miran Možina je ustanovitelj in direktor ljubljanske
podružnice Univerze Sigmunda Freuda z Dunaja, kjer tudi predava. Kot ustanovni član slovenske krovne zveze za psihoterapijo opozarja, da bi priznavanje psihoterapije kot samostojnega poklica, za kar si že vrsto let tudi sam prizadeva, zvezala roke šarlatanom s tega področja. Ti namreč zlorabljajo dejstvo, da se na psihoterapevtsko obravnavo v javnem zdravstvenem sistemu danes čaka od enega do dveh let. To je nesprejemljivo, saj zaradi predolgih čakalnih dob kakovostna in strokovna psihoterapija duševnim bolnikom ni dostopna. Psihiater in psihoterapevt Miran Možina je gost tokratne oddaje Intervju. Pogovor vodi Vida Petrovčič.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijatelji Nestor, Aaron, Benjamin in Rafiki so študentje Univerze v Banguiju. Predavanjem sledijo v prenatrpanih predavalnicah, se spopadajo s pristranskim ocenjevanjem in se izogibajo stikom z dekleti, ki ugajajo njihovim profesorjem. Kljub težkim razmeram pa sanjajo o boljši prihodnosti zase in za vso Srednjeafriško republiko. Tako se Rafiki odloči posneti dokumentarni film in z njim opozoriti svet na izzive srednjeafriških študentov.

NOUS, ÉTUDIANTS! / WE, STUDENTS! / Francija, Demokratična republika Kongo, Srednjeafriška Republika / 2022 / Režija: Rafiki Fariala

Studijski posnetek izvedbe izvirne kompozicije Žige Staniča z naslovom Baba. V solistični vlogi se predstavlja multiinstrumentalist Boštjan Gombač z rekonstrukcijo najstarejšega glasbila, koščene piščali, najdene v jami Divje babe. Skladba obuja pradavne zvoke v sodobni izvajalski praksi.

Posnetek drugega dela otvoritvenega koncerta 30. festivala Noči v Stari Ljubljani, ki je gostil izjemno skupino glasbenih raziskovalcev in ustvarjalcev iz Argentine, združenih v Orkester tradicijskih glasbil in novih tehnologij. Skupnost glasbenikov oživlja umetnost in duhovno izročilo igranja na glasbila Južne in Srednje Amerike ter ga povezuje s sodobnimi inštrumetni in zvočno tehnologijo. Za to priložnost so člani v Slovenijo pripeljali obsežno, več kot 500 kilogramov težko zbirko tradicijskih glabil, mask in drugih obrednih tradicijskih predmetov, ki so plod njihovega raziskovanja kultur iz različnih področij Amerike, del svojega repertoarja pa so priredili tudi za izvedbo s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, ki ga je vodil argentinski dirigent Martin Fraile.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov