Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 12. okt. 2022

TV Slovenija 1 • Sre, 12. okt.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, sreda pa bo tudi dan za pregled aktualnega dogajanja v športnem svetu. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, vam svetujemo o vrtninah in cvetlicah, ob koncu oddaje pa z Danico Lovenjak preverjamo družabno kroniko. Vaša sredina gostitelja sta Špela Močnik in David Urankar, zato je jutro z nami zmeraj dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Linda končno prizna, da je naporno skrbeti za Dirka, zato za pomoč prosi Steffena. Ta sicer ugodi njeni prošnji, a ko Dirk začne osvajati Franzi, Steffena začnejo težiti neprijetni spomini.
Nadja je začudena, ko v hlevu sreča domnevnega Borisa. Tim spretno odpravi njeno nezaupanje, vendar Nadja sklene, da ga bo preizkusila ...
Eva Robertu pove, da ne bo mogla živeti z lažjo. Robert nato izgine in Eva se prestraši, da jo je zapustil.
Natascha se pripravlja na nov začetek v Berlinu, Michael pa se obupan trudi, da bi jo zadržal v Knežjem dvoru.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Dokumentarni film JURAK, KIPAR predstavlja kiparja, perfomerja, pobudnika festivala REPANNONIA in umetniškega gibanja boberizem, ki spodbuja povezovanje umetnikov v domačem in širšem družbenem okolju.

Jurakovo osnovno izrazno sredstvo je železo, ki ga kombinira z lesom, glino in drugimi materiali. V filmu spremljamo preobrazbo železa v umetniško stvaritev, od nabiranja odpadnih kosov do postavitve razstave v Galeriji Grad Beltinci in nazadnje na prodišču ob Muri. Z osnovno zgodbo se prepletajo vožnja iz Maribora proti Jurakovi delavnici v Logarovcih, na kateri se v pogovoru s sodelavcem zvrstijo podobe Jurakovega oblikovanja umetniškega interjerja, izbor njegovih del, od prikaza obsežne razstave v lendavski galeriji, kipa trubadurja v Sv. Juriju ob Ščavnici, do železnih štorkelj v Gornji Radgoni, panonske barke v Ključarovcih in kipov na Kogu. Kratek film ceste in svojevrstno potovanje od klasičnega obrtnika do uveljavljenega kiparja, zaznamovano s strastjo in predanostjo umetnosti. Scenarij Cvetka Bevc, režiser Primož Meško, snemalec in direktor fotografije Andrej Lupinc.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

O največjih hollywoodskih zvezdnikih, njihovih igralskih karierah, zasebnem življenju in njihovem mestu v zgodovini filma govorijo pronicljivi poznavalci sedme umetnosti. Med njimi sta Derek Malcolm, dolgoletni filmski kritik pri britanskem dnevniku Guardian, in Ian Nathan, filmski publicist in nekdanji urednik pri britanski filmski reviji Empire.

Epizoda: ROBERT REDFORD
V Hollywoodu so Roberta Redforda v 60. letih minulega stoletja večkrat odpisali kot tvegano naložbo, saj je bila večina filmov, pri katerih je sodeloval, neuspešnih. V 70. letih pa je postal superzvezdnik. V zgodovino se je zapisal tudi kot filmski režiser in oče inštituta Sundance, ki prireja največji festival neodvisnega filma v Združenih državah.

Izvirni naslov: STARS OF THE SILVER SCREEN / DISCOVERING FILM / Britanska dokumentarna serija, 2018 / Nastopajo: Derek Malcolm, Ian Nathan, Neil Norman

Obiskali smo pregledno razstavo Michelangela Pistoletta v ljubljanski Cukrarni. 89-letni italijanski umetnik je eden najpomembnejših umetnikov 20. stoletja in vodilni predstavnik gibanja arte povera. Tako imenovana revna umetnost je nastala v šestdesetih letih v Italiji kot upor proti političnim, ekonomskim in kulturnim ustanovam. V studio prihaja ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki bo med drugim pojasnila proračun za leto 2023. Pogovarjali smo se s skladateljem Matejem Boninom. RTV Simfoniki so namreč na uvodnem koncertu cikla Kromatika krstno izvedli tudi njegovo skladbo Eppur si muove IV. Podobno kot v seriji Gimnastika nesmisla Bonin raziskuje fenomen odnosov, hierarhije, sodelovanja. Uspelo nam je intervjuvati do medijev precej zadržanega glasbenika Marka Kozeleka, ki nastopa tudi pod imenom Sun Kil Moon. Gostobeseden je na odru in, presenetljivo, tudi v zasebnem pogovoru, če vanj seveda privoli, kar ni ravno pogosto. S kitaro in govorjeno besedo je nastopil na svojem drugem koncertu pri nas, v intimnem, polmračnem vzdušju Kina Šiška. Še do konca tega tedna si je v Galeriji Simulaker v Novem mestu mogoče ogledati razstavo slik Neže Perovšek. Slikarka mlajše generacije, ki še končuje študij na ljubljanski likovni akademiji, šele dobro vstopa na naše umetniško prizorišče. Vendar je s svojim delom že opozorila nase, zato smo hoteli izvedeti več. Obiskali smo njeno razstavo in atelje.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Varga Štefan István életműdíjban részesült;
- az aradi vértanúkra emlékeztek Lendván;
- tevékenységi nap a gyermekhét alkalmából Göntérházán;
- Mini tökfesztivál Domonkosfán;
- Gazda(g)ság: a Lendwines márka.

Vsebina oddaje:

- Štefan István Varga dobitnik nagrade za življenjsko delo;
- v Lendavi so se spominjali aradskih mučenikov;
- dan dejavnosti ob tednu otroka v DOŠ Genterovci;
- Mini festival buč v Domanjševcih;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: blagovna znamka Lendwines.

Ema in njen mlajši bratec Maks si dolgočasno nakupovanje v trgovskem centru popestrita z domišljijsko igro o Povodnem možu. Dogodivščina prevrednoti njun odnos do potrošništva, poveže ju v tesnem zavezništvu in prinese spoznanje, da se najvrednejših stvari v življenju ne da kupiti.

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, ki pobije vse veljake, pokliče Cesar Krpana na pomoč, saj je on njegovo zadnje upanje. Na dvoru se Krpan zameri Cesarici, ker poseka njeno najljubšo lipo, iz katere naredi kij za boj proti Brdavsu. V strašnem boju Krpan s svojo zvitostjo in spretnostjo premaga Brdavsa in s tem odreši Dunaj. Kljub temu se zaplete pri plačilu, saj mu Cesarica še vedno ni odpustila. Vendar se Krpan vseeno dogovori s Cesarjem, da mu izda dovolilnico za tovorjenje angleške soli po cesarstvu.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ljubezen ne pozna meja. Ljubezen nima okusa in vonja. Ljubezen ne šteje kromosomov. Ljubezen lahko zadene vsakogar. Kratki dokumentarni film s preprostim naslovom Ljubezen pripoveduje zgodbo o izgubljeni ljubezni Atife ter o ljubezni, ki si jo izkazujeta Ina in Aljaž. Atifi, Ini in Aljažu je skupno to, da so osebe z motnjami v duševnem razvoju. Avtor filma se je spopadel z vprašanji, kako vsi trije sprejemajo ljubezen in kako jo izkazujejo, kako prenašajo izgubo ljubljene osebe … V filmu pa spoznamo tudi njihove želje in sanje, ki se razblinijo takoj, ko trčijo ob zidove birokracije.

Pozdravljena, koala, žival s sivim kožuščkom, kosmatimi uhlji in prifrknjenim smrčkom! Slišala sem, da te kličejo tudi avstralski lenivec. Le zakaj? Doma si v Avstraliji, to je na velikem otoku v Oceaniji.

Poka in Paka v knjigarni zebe. Odpravita se daleč na drugi konec sveta, na Antarktiko, da bi izvedela, kako živa bitja tam shajajo z mrazom. Med množico pingvinov spoznata tudi pingvinko, ki jo pesti enaka težava. Kako si bodo pomagali?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Se tudi vam včasih že vrti od prehranskih novosti, ki prihajajo z vseh koncev? Petra v takih trenutkih prisluhne babičinemu nasvetu: jejmo več zelenjave! Danes bomo pripravili vegetarijanske sarme z zelenjavo, ki potrpežljivo čaka na vrtu vso zimo. Med peko ohrovtovih zvitkov pa naredimo še kuharski eksperiment. Ste že jedli ohrovtov čips? Ker ta ohrovt res ni od muh! En gram ohrovta vsebuje kar 17-krat več vitamina C kot gram korenja, poleg tega pa je bogat vir vitaminov A in K ter izjemen vir kalcija in folne kisline.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj v Kulturi o razstavi z naslovom Dobrodošli umetniškega kolektiva Kvadratni meter, ki opozarja na problematiko vse slabše dostopnosti »skupne posesti«, javnih in bivanjskih prostorov v galeriji Aksioma v Ljubljani, bili smo tudi v Kranju na Mednarodnem festivalu likovnih umetnosti Kranj, ki ga lahko obiščete v vseh galerijskih prostorih Layerjeve hiše ter prisluhnili Zlatemu abonmaju v Cankarjevem domu.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Drama. Vrhovna sodnica Fiona Maye, specializirana za etično zahtevnejše primere družinskega prava, uživa izjemno spoštovanje, a ne brez žrtev v zasebnem življenju. Ko se njen zakon znajde na razpotju, dobi v obravnavo nujen primer na smrt bolnega Adama, ki iz verskih razlogov zavrača transfuzijo krvi. Ker še ni polnoleten, mu Fiona lahko odredi prisilno zdravljenje. Da bi fanta bolje razumela, se odloči za nenavadno potezo in ga obišče v bolnišnici. Srečanje dveh iskrivih duhov v obeh prebudi močna čustva. Britanski pisatelj Ian McEwan je scenarij priredil po svojem romanu V imenu otroka.

THE CHILDREN'S ACT / SODNICA / ZK / 2017
Režija: Richard Eyre / Scenarij: Ian McEwan / Igrajo: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead, Ben Chaplin, Eileen Walsh, Anthony Calf, Rupert Vansittart, Jason Watkins …

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Od 5. 10. do 19. 10. 2022 bomo v posebni volilni oddaji gostili posamezne predsedniške kandidate. Česa še ne veste o njih, njihovi kandidaturi, ciljih? O čem se še niso izrekli? Ena na ena z voditelji Odmevov – po Odmevih.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Gostja Profila bo Tanja Babnik, ravnateljica Waldorfske glasbene šole. Ob začetku šolskega leta bo spregovorila o posebnostih te glasbene šole, o njenem pomenu za vzgojo otrok in načrtih v prihodnje.
Z njo se bo pogovarjala Darja Korez Korenčan.

Ljubezen ne pozna meja. Ljubezen nima okusa in vonja. Ljubezen ne šteje kromosomov. Ljubezen lahko zadene vsakogar. Kratki dokumentarni film s preprostim naslovom Ljubezen pripoveduje zgodbo o izgubljeni ljubezni Atife ter o ljubezni, ki si jo izkazujeta Ina in Aljaž. Atifi, Ini in Aljažu je skupno to, da so osebe z motnjami v duševnem razvoju. Avtor filma se je spopadel z vprašanji, kako vsi trije sprejemajo ljubezen in kako jo izkazujejo, kako prenašajo izgubo ljubljene osebe … V filmu pa spoznamo tudi njihove želje in sanje, ki se razblinijo takoj, ko trčijo ob zidove birokracije.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi o razstavi z naslovom Dobrodošli umetniškega kolektiva Kvadratni meter, ki opozarja na problematiko vse slabše dostopnosti »skupne posesti«, javnih in bivanjskih prostorov v galeriji Aksioma v Ljubljani, bili smo tudi v Kranju na Mednarodnem festivalu likovnih umetnosti Kranj, ki ga lahko obiščete v vseh galerijskih prostorih Layerjeve hiše ter prisluhnili Zlatemu abonmaju v Cankarjevem domu.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov