Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 6. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Tor, 6. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Steffen odhiti v klet in najde nezavestno Franzi, ki na srečo ni poškodovana. Ugotovi, da je izginil USB-ključek s podatki o Grükonu.
Bela sliši Vanesso praviti, da je Paul zaljubljen, in ugotovi, da gre za Lucy. Noče je izgubiti, zato razmišlja, da bi jo zasnubil.
Amelie Vanessi prizna, da je brez denarja, ker je vse prihranke porabila za rešitev konja pred zakolom. Vanessa ji ponudi sobo pri Sonnbichlerjevih.
Christoph pove Lindi, da mu poslovni partnerji nočejo pomagati in da bo kmalu brez denarja. Linda ga zato zaposli kot natakarja v svoji kavarni.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Zavrženi in nevarni. Ekstremni užitki. Živeti s Covidom. V Titovem bunkerju. Bežimo, parkeljni gredo!

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarna oddaja se s pričevanji znanstvenikov, posnetki prazgodovinskih najdišč ter s pomočjo animiranih in igranih prizorov prepričljivo sprehaja med sedanjostjo in preteklostjo in učinkovito pojasni, kdo so bile ženske v prazgodovini in kakšno vlogo so imele v svojih družinah in družbi. Oddaja razkrije, da gospa sapiens ni bila šibka in podrejena, temveč močna in borbena lovka. Znanstveniki so odkrili, da je skrbela za svoje telo in videz, da je obvladala mnoga znanja in veščine ter da so jo v skupnosti spoštovali, celo častili.

LADY SAPIENS / Francija / 2021 / Režija: Thomas Cirotteau

Svetopisemska družba Slovenije je izdala novo, prav posebno izdajo Nove zaveze. To je »Nova zaveza s prostorom«. S prostorom za zapiske, za misli, ki se utrnejo ob branju. Osnovni namen nove izdaje je vzpodbuditi bralce k prebiranju in razmišljanju o svetopisemskih modrostih na poglobljen način, pa tudi nagovoriti k preučevanju in pogovoru v skupini.

Sinagoga Maribor spada med najstarejše srednjeveške še ohranjene sinagoge v srednjeevropskem prostoru. Že od 15. stoletja naprej ne služi več kot sakralni objekt. Danes v njej deluje Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, ki z najrazličnejšimi kulturno-umetniškimi dogodki predstavlja bogato judovsko kulturno dediščino in teme, ki so povezane s holokavstom.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a kesztyű története;
- előzetes a Magyar bálról;
- a Koala Voice együttes;
- klipek: Monyo Project feat. Titusz, Woodstock Barbie feat. Yves Krismer, Kokosy, Szakács Gergő.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: zgodovina rokavic;
- napovednik za Madžarski ples;
- glasbena skupina Koala Voice;
- videospoti: Monyo Project feat. Titusz, Woodstock Barbie feat. Yves Krismer, Kokosy, Szakács Gergő.

Beni ima rojstni dan in prijatelji mu pripravijo kup nogometnih iger, da bi se imel lepo. Toda Beni ta dan slabo brca in je zato vse bolj potrt. Bo vendarle spoznal, da se lahko zabava, tudi če ni najboljši?

Charlie Brown piše Božičku, naj Snoopyju pošlje darila. Sicer pa mulčki uživajo v zimskih radostih. Lucy grozi Linusu, da bo iz njega naredila snežaka, se norčuje iz njegove odejice in ga hoče zaradi nje spet nagnati od doma.

Tudi Lena in Trile praznujeta šentjanževo. Lena noče postati Trilejeva nevesta, raje bi naredila čarovnico, ki jo bodo zažgali na grmadi. Za čarovnico se ji zdi najprimernejši lisjaček, igrača Trilejeve sestrice. Trile je v zadregi. Če bo popustil Leni, bo morda zelo užalostil sestrico.

Ojviž, okak erg? Ne, to ni napaka, tako se danes Firbcologi pogovarjajo. Le kaj se dogaja? Ima kdo mogoče slovar pri roki? Manca in Jakob ga bosta še kako potrebovala, ko se bosta vrnila; raziskovala sta namreč življenje mastodontov. Leon in Mila poizvedujeta, kako poteka sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, Tian in Kalea pa preizkušata stare naprave v računalniškem muzeju.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Teja Hlačer je lončarka mlajše generacije, ki s svojim delom ohranja in širi starodavno in nekoč najbolj razširjeno tradicijo na slovenskih tleh.
Tri cerkve, imenovane Tri fare, v vasi Rosalnice pri Metliki, tik ob slovensko-hrvaški meji, spadajo med največje umetnostne spomenike Bele krajine. V osnovi so bile gotske, pozneje pa so doživele veliko prezidav.
Soteska Mlačca pri Mojstrani se v zimskem času spremeni v pravo zimsko kraljestvo, v katerem potekajo različni kulturni in športni dogodki. Ledno plezanje, žive jaslice, pravljična bitja, vse to zaživi kratek čas v mrazu in ledu.
V Sloveniji so do zdaj odkrili že več kot 12 tisoč podzemeljskih jam. Vsako leto jamarji odkrijejo še kakih sto novih. Posebno mesto pripada Vilenici, ki je najstarejša turistična jama v Evropi, saj jo obiskujejo že vse od sredine 17. stoletja.
Kraški ovčar je priznana slovenska avtohtona pasma psov. Prvotno je bil to pastirski pes, ki je varoval črede pred volkovi. Pastirsko vlogo je izgubil z zmanjšanjem reje drobnice v prvi polovici prejšnjega stoletja in je danes predvsem družinski pes.

Bliža se premiera Najmodelovega filma. Štiri zlate vstopnice so skrite nekje v Brumberku in vsi se poženejo v lov za njimi.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Ste bili pridni? Vas je obiskal Miklavž? Se je vsaj parkelj spomnil na vas s kakšno šibo? Miklavž in parkeljni so se poslovili za eno leto, toda parkeljni so za seboj pustili kotel. In danes bo zadišalo iz njega! Kaj mislite, da parkelj da v kotel? Čebulo. Veliko čebule. In če imaš veliko čebule, narediš čebulno juho. Zato je danes na jedilniku francoska čebulna juha, zapečena s sirom, v parkeljnovem krušnem kotlu.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Ljubljani se je danes začel festival oziroma decembrski cikel dogodkov Mesta žensk, katerih rdeča nit je mitologija. Odprla ga je premiera videoperformansa Vrhunec. V Kinu Šiška nocoj koncert Izštekani, več pa o včerajšnjem koncertu nemškega glasbenega fenomena Milky Chance. V Mestnem muzeju Ljubljana smo si ogledali I-ME, raziskovalni in eksperimentalni operni projekt, ki razpira meje razumevanja, kaj vse je lahko opera, pa tudi o premieri predstave Večer plesnih solov koreografa in plesalca Dejana Srhoja, ki bo nocoj v Atriju ZRC SAZU.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tretja sezona priljubljene nadaljevanke Vsa bitja, majhna in velika se dogaja od pomladi 1939 dalje. V Darrowby za prav posebno priložnost pripotujeta Jamesova starša. Delo na veterini je v polnem zamahu, hkrati pa potekajo priprave na skromno poroko Helen in Jamesa, ki bo v najožjem krogu. A seveda ne gre brez zapletov. Po vrnitvi s poročnega oddiha Siegfried preseneti Jamesa. Tristan je končno opravil vse izpite in upa, da si bo pridobil bratovo zaupanje. Gospa Hall, ki ima svoje težave, predano skrbi za gospodinjstvo in še vedno zagovarja Tristana, tudi ko ta razjezi Siegfrieda. Skrb prebivalcev vzbujajo pozivi, naj se prostovoljci v čim večjem številu prijavijo v vojsko, saj je dogajanje na političnem prizorišču vedno bolj napeto in vsi slutijo, da je začetek vojne le še vprašanje časa. Siegfried je zaskrbljen, saj se še zelo dobro spominja boleče izkušnje iz prve svetovne vojne. Se bosta pozivu odzvala tudi James in Tristan?

1. del:
Jamesova mama in oče pripotujeta na sinovo poroko. Moški imajo fantovščino v pivnici. Tristan kot priča hrani poročna prstana do poroke. Siegfrieda skrbi, da ju bo izgubil. Helen še na dan poroke opravlja dela na kmetiji. Njenega očeta skrbi, da si bo hči spet premislila. Pri neki kravi posumijo, da gre za tuberkulozo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Ben Vanstone
Režija: Brian Percival
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Rachel Shenton, Anna Madeley, Callum Woodhouse

Instagram sta leta 2010 razvila študenta kot platformo za objavo njunih fotografij s potovanj. Aplikacijo je za milijardo dolarjev odkupil Facebook in danes jo redno uporablja že poldruga milijarda ljudi. Različnim podjetjem z oglaševanjem prinaša velike dobičke, saj si objave ogledujejo množice. Instagram pravzaprav oblikuje nove standarde v vsakdanjem življenju in resno načenja pozitivno samopodobo in psihično zdravje mnogih uporabnikov, kar je še posebej skrb vzbujajoče med mladostniki.

INSTAGRAM: NO FILTER / INSTAGRAM: LA FOIRE AUX VANITÉS / Francija / 2022 / Režija: Olivier Lemaire

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Lavra Struger se je rodila leta 1927 v družini Gala v Mariboru. Oče je bil železničar, doma iz Borecev v Prlekiji, mama pa rojena v Dolnjem Logatcu na Notranjskem. V družini je bilo deset otrok, in čeprav je bilo denarja malo, so vsi doštudirali, prišli do poklica in se uveljavili vsak na svojem področju. Vojna je močno zarezala v njihova življenja: trije bratje so šli v partizane, dva sta bila odvedena v taborišča v Nemčijo, očeta in mamo z mladoletnimi otroki so Nemci iz Maribora izselili v Srbijo, eden od bratov pa je prestal taborišči Gonars in Rab. Na srečo so vsi vojno preživeli. Lavrine zgodbe in zgodbe bratov in sester, ki jih pripoveduje, so pretresljiva, a življenjske moči, zavednosti in ponosa polna freska tedanjih viharnih časov na Slovenskem. Zgodba o Lavrinem bratu Aleksandru Gali, slovitem partizanskem zdravniku Petru, zajema tudi tragedijo partizanske bolnice Ogenjca nad Loškim Potokom. Med roško ofenzivo leta 1942 so nepremične ranjence skrili v bližnjo podzemno jamo. A izdajalec je pripeljal italijansko vojsko, in da ranjenci ne bi padli živi v roke sovražniku, je po skupnem dogovoru bolničarka, ki je ostala z njimi, ranjence postrelila in na koncu vzela življenje še sebi.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Ljubljani se je danes začel festival oziroma decembrski cikel dogodkov Mesta žensk, katerih rdeča nit je mitologija. Odprla ga je premiera videoperformansa Vrhunec. V Kinu Šiška nocoj koncert Izštekani, več pa o včerajšnjem koncertu nemškega glasbenega fenomena Milky Chance. V Mestnem muzeju Ljubljana smo si ogledali I-ME, raziskovalni in eksperimentalni operni projekt, ki razpira meje razumevanja, kaj vse je lahko opera, pa tudi o premieri predstave Večer plesnih solov koreografa in plesalca Dejana Srhoja, ki bo nocoj v Atriju ZRC SAZU.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov