Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 16. dec. 2022

TV Slovenija 1 • Pet, 16. dec.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Andréjev načrt, da bi se na videz spravil z Dirkom, se izjalovi. Ko vidi, da so se njegovi upi razblinili, Dirka pozove, naj vstane z invalidskega vozička, a ta ne izpolni njegove zahteve. André sprejme usodno odločitev, ki ogrozi Dirkovo življenje. Tim opazi, da je Franzi ljubosumna na Amelie, in spet začne upati. Franzi zatre svoja čustva do Tima in se odloči za Steffena. Christoph uresniči svoj načrt in v Knežjem dvoru začne delati kot hišni tehnik. Hitro se znajde v ponižujočem položaju, ko mora popraviti sanitarije. Ne zaveda pa se, da Arianinega maščevanja še zdaleč ni konec. Urs postavi Vanessi ultimat: v dveh dneh mu mora priskrbeti šifro sefa, sicer bo objavil obremenilno gradivo. Se bo Vanessa znova zapletla v nezakonite posle svojega nekdanjega trenerja?
Namesto da bi se z Belo razšla, Lucy sprejme njegovo snubitev. Ko jo Franzi skeptično vpraša, ali se je odločila prav, se prijateljici sporečeta. Lucy je odločna in potlači dvome, ko ji presrečni Bela natakne zaročni prstan.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Tarčo prihajajo petkovi kolesarji in drugi predstavniki civilne družbe, ki so pripomogli k zmagi Gibanja Svoboda. 105 tednov so protestirali in zahtevali drugačno politiko; kaj danes menijo o dogajanju v policiji in na notranjem ministrstvu? In kaj o rušenju javnega zdravstva?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Avtorji poljudnoznanstvene dokumentarne serije obiščejo deževni gozd Bornea, puščavo Namib, dolino Luangwa v Afriki, Galapaške otoke, Patagonijo in Aljasko. Gledalcem približajo življenje na zadnjih koščkih našega planeta, ki jih še lahko imenujemo rajska. To so odročna življenjska okolja, kjer pogosto vladajo skrajne vremenske razmere, a so ravno zato ostala nedotaknjena.

3. del: Luangwa – smaragdna dolina
Na koncu vzhodnoafriškega Velikega tektonskega jarka leži dežela, ki jo je čas pozabil – valovite travnate planjave doline Luangwa. Tamkajšnje živali se morajo prilagajati ritmu letnih časov. Deževna doba je za večino čas obilja, sušno obdobje pa predvsem za rastlinojede živali čas preizkušenj.

EDEN: UNTAMED PLANET / Velika Britanija, ZDA, Kitajska / 2021 / režija: Valeria Fabbri-Kennedy

»Mami, glej, ptica!« To so prve besede, ki jih je danes 21-letni Žan izrekel po vsaditvi polževega vsadka. To je bilo leta 2003, ko je bil star dve leti. V Sloveniji je 613 oseb, ki z uporabo polževega vsadka slišijo; brez njega bi ostali v tišini. Veliko ljudi s polževim vsadkom je 25. in 26. novembra v Mariboru na 7. posvetu o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom delilo svojo izkušnjo z nami. Pogovarjali smo se tudi z domačimi in tujimi strokovnjaki na področju rehabilitacije sluha. Več v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 10. 12. ob predvidoma 14.40 uri.

Az adás tartalma:

- a Moravske Toplice Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;
- a Hodos Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;
- a Lendvai Nemzetközi Művésztelep 50 éve;
- a Muravidéki magyar szavalóverseny;
- a Lendvai Fotó-Video Klub kiállítása;
- Téli szonett – gyermekelőadás;
- Vadak ura – musical.

Vsebina oddaje:

- ustanovna seja MSNS Občine Moravske Toplice;
- ustanovna seja MSNS Občine Hodoš;
- 50 let Mednarodne likovne kolonije Lendava;
- Prekmursko madžarsko tekmovanje v deklamiranju;
- razstava Foto-video kluba Lendava;
- otroška predstava Zimski sonet;
- muzikal Gospodar divjadi.

Rozi najde kapetanovo zapestnico, toda kdo naj postane kapetan ekipe? Kužki se odločijo, da se bodo pomerili na poligonu, toda največje prepreke ne bodo premagali, če bo vsak mislil le nase.

Charlie Brown ne zaupa preveč Lucyjini psihološki pomoči, Schroeder pa bi rad v miru igral klavir, a ga ves čas kdo moti, med drugim Lucy. Le Snoopyju njena zlovoljnost ne more do živega.

Bliža se podelitev nagrad novi zvok. Jordan fantom iz skupine Wonderland sporoči, da so bili nominirani za najboljše neodvisne izvajalce. Fantje so navdušeni. Navdušen je tudi A. J., ki pa žal ne bo dobil vstopnice. Nate povabi Lolo, naj sedi z njimi na podelitvi, da ne bo sama. Bo to Chloe prav?

Bliža se konec prvega ocenjevalnega obdobja, zato smo v Infodromu z učenci OŠ Nove Fužine govorili o nedovoljenem prepisovanju oziroma plonkanju. Učenci OŠ Šmartno pod Šmarno goro pa so nam v Infogromu povedali, kaj menijo o darilih in obdarovanju. Zaradi suma korupcije so v začetku tedna odstavili podpredsednico Evropskega parlamenta. V rubriki Podrobno pod lupo smo zato razložili, kaj je korupcija. Trinajstletna Hana, ena od Fac leta po izboru spletnega časopisa za otroke Časoris, nam je povedala o svoji izkušnji z možganskim tumorjem, otroška poročevalka Manca pa se je odpravila v nov muzej lutk v Mariboru.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Upokojitev je ena največjih prelomnic v človekovem življenju. Toda to ni enkraten dogodek, je proces, ki prinaša nove radosti, pa tudi nove skrbi. Za nekatere pomeni izpolnitev sanj, za druge hudo stisko. Dejansko pa se je marsikdo veseli, a so izkušnje upokojenih pogosto povsem drugačne od pričakovanj, zato po tistih prvih mesecih popolne svobode velikokrat sledi razočaranje in praznina. Po upokojitvi praktično prvič v življenju nimamo urnikov, ki so postavljeni od zunaj. Čas si moramo zapolniti sami. Zemljevida za pot po upokojitvi nimamo. Narisati si ga mora vsak sam. Kako si zapolnijo čas nam bodo v oddaji predstavili Vanda iz Ljubljane, Srečko iz Pivke in aktivni upokojenci iz Celja in okolice. Čas po upokojitvi je treba videti kot priložnost za iskanje novega smisla in novih strasti, poudarja gost v studiu dr. Jože Ramovš z Inštituta za gerontologijo dr. Antona Trstenjaka in nas nagovarja:« Sprejmite staranje in slavite svoja leta, saj lahko s svojimi aktivnostmi še bistveno prispevate v družbi«. Aktivnosti v tretjem življenjskem obdobju nas ohranjajo dejavne, povezane s skupnostjo, dajejo nam občutek pripadnost in vrednosti.

V gozdu je dan zaljubljencev. Margareta in Edmund se sprašujeta, kaj bi podarila drug drugemu. Skavtka in Rožico pa začne zanimati Leskovo nenavadno obnašanje. Videti je, kot da ima skrivnost. Odločena sta, da jo bosta razkrila.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Mašin in Petrin najljubši del božiča je praznično jutro, ko se jima prav nikamor ne mudi, ko lahko dlje spita in si privoščita bogat zajtrk, ki je že skoraj kosilo. Praznični konec leta je in danes gotovo ni dan za dieto. Maša si bo privoščila slane ajdove palačinke, zložene v torto in nadevane s prekajenim lososom in mlado špinačo, Petra pa izgubljene kruhke oz. ocvrte kruhove rezine, ki bodo za praznike elegantneje postrežene. Ob prazničnem zajtrku pa si bosta privoščili sloviti napitek mimoza, v katerem se združita sveže iztisnjen pomarančni sol in penina.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

20 let s predstavo VNeselica praznuje kolektiv Via Negativa, zato smo pogledali s čim so najbolj zaznamovali gledališki prostor. Premiero bo danes doživel nov tekst Simone Semenič žbam!, ki ga je na oder Mladinskega gledališča postavil Vito Taufer. Bili smo na podelitvi nagrade Klio za najboljše objavljeno delo izpod peresa slovenskih zgodovinark in zgodovinarjev, objavljeno v letih 2020 in 2021 in priznanja Ervina Dolenca za znanstveni prvenec v slovenskem zgodovinopisju. V Umetnostni galeriji Maribor pa smo si ogledali veliko arhitekturno razstavo najvidnejšega mariborskega modernista Saše Deva.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.

Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti izjemno zanimiv par gostov, to sta Bojan Cvjetićanin in Lado Bizovičar.

Seveda bosta kreativca, televizijca in glasbena avtorja tudi zapela. Glasbeni oder zavzemajo tudi Nuša Derenda, Marko Vozelj in Mojstri, Eva Boto, Ansambel Petan, Ansambel Jureta Zajca, Žan Serčič in Šakali, Umazane misli bomo slišali v izvedbi Mie Guček, Pie Nine in Lare Žgajnar. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih! Za sladokusce humorja vas čaka priljubljena ekipa.

Med Novimi talenti predstavljamo mlado Tijo Pesjak. Izbrala je Uspavanko bratov Avsenik ter Zvonka Čemažarja.

Ekipa oddaje Na lepse je obiskala prezrti Šentanski rudnik v Podljubelju, prezrto atrakcijo, ki pa jo bodo tržiški turistični delavci v prihodnjih letih spremenili v doživljajski park.
S Planinsko zvezo Slovenije opozarjamo na varnost odhoda v gore v zimskih mesecih. Na terenu se namreč opaža, da so planinci opremljeni z vrhunsko opremo, ki pa jo ne znajo uporabljati.
Sredi decembra še malo toplega vala iz Istre. Kako v Krkavčah tržijo svoje produkte izven sezone? V Veliki Polani pa smo obiskali tematsko pot, ki vključuje tudi kulturni turizem.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel filmov Powella in Pressburgerja: Kot struna napeta klasika o skritem življenju nun v himalajskem višavju

Skupina devetih anglikanskih nun poskuša ustanoviti samostan s šolo in bolnišnico na osamljeni gori v Himalaji. Pri tem se spopada z velikimi ovirami, ki ogrozijo misijo in njihovo duševno zdravje. Kulturne razlike med njimi in domačini, napetosti v skupini in erotične skušnjave jih pahnejo na rob zloma.

Svojčas kontroverzno delo po zaslugi motiva nun kot žensk z normalnimi človeškimi potrebami in željami je eno od najbolj presenetljivih, edinstvenih in v različnih pogledih originalnih ter vplivnih del evropske kinematografije.

Izvirni naslov: BLACK NARCISSUS / Britanski film, 1947 / Režija: Michael Powell, Emeric Pressburger / Scenarij: Rumer Godden (knjižna predloga), Michael Powell, Emeric Pressburger / Igrajo: Deborah Kerr, David Farrar, Flora Robson

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

20 let s predstavo VNeselica praznuje kolektiv Via Negativa, zato smo pogledali s čim so najbolj zaznamovali gledališki prostor. Premiero bo danes doživel nov tekst Simone Semenič žbam!, ki ga je na oder Mladinskega gledališča postavil Vito Taufer. Bili smo na podelitvi nagrade Klio za najboljše objavljeno delo izpod peresa slovenskih zgodovinark in zgodovinarjev, objavljeno v letih 2020 in 2021 in priznanja Ervina Dolenca za znanstveni prvenec v slovenskem zgodovinopisju. V Umetnostni galeriji Maribor pa smo si ogledali veliko arhitekturno razstavo najvidnejšega mariborskega modernista Saše Deva.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov