Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 29. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 29. jan.

Zajček Belko hoče narediti vtis na Cenetovega brata Silvestra in si izmisli, da se zna kotalkati. Po naključju zelo dobro improvizira, in Silvester je prepričan, da je Belko pravi mojster.

Tinka si ob zvezdnem utrinku zaželi, da bi bil naslednji dan sončen, da bi lahko šli na piknik. Žverca pa si želi, da bi deževalo, da bi lahko cel dan spal. Katera želja se bo uresničila?

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Ko Hektor ugotovi, da prijateljev njegov novi ples ne zanima, kuha mulo na kopici. Tam pa odkrije svojega novega prijatelja. Hektor kamen vzame za hišnega ljubljenčka. Prijatelji so navdušeni nad njegovim ljubljenčkom in se odločijo, da si jih bodo poiskali tudi sami. A kmalu postanejo zelo tekmovalni in se nočejo več skupaj igrati. Se bodo na Tilkini zabavi z ljubljenčki spet spoprijateljili?

Papagajevka grizlja korale, ki jih obožuje. Ko se naje, si mora pripraviti posteljo. Udobno se namesti med dve skali, ki ponujata zavetje. Pridruži se ji mladička. Začneta se sliniti. Naredita si odejo, ki ju bo varovala. Ko sta oviti v prozorno tančico, nežno zaspita z odprtimi očmi. Lahko noč, papagajevki!

Sara in Raček sedita pred računalnikom in spremljata novice. Marsikaj se dogaja. Neka deklica je izgubila krožnik, poleg tega pa bodo to noč z neba leteli utrinki. Sara in Raček bi jih rada videla, zato gresta po teleskop. Mesec, Venera in Mars jima pomagata iskati ozvezdje, s katerega bodo padali utrinki.

Čukova knjiga je izginila, zato druščina z Miševim detektivskim orodjem išče sledi. Z avtom se odpravi v Vijoličasti gozd. Tam srečajo drevoobjemajočega želvaka Emila.

Otroci razbijejo vazo, ki jo Cilka potrebuje za okrasitev mestne hiše. Po neuspelih poskusih z lepilom, si pomagajo z DoVinčijevim izumom, ki pa še ni izpopolnjen. Kalimero in prijatelji si morajo izmisliti drug načrt, kako bodo prišli do nove vaze.

Pozdravljen, mandril! Zelo pisana opica si. Tvoj obraz je rdeč in moder, okoli njega imaš rumeno dlako. Pisan pa ni samo tvoj obraz, ampak tudi tvoja zadnjica! Bolj ko imaš pisan obraz, višje na družbeni lestvici si. Glavni samec v skupini ima najbolj živo rdeč nos. Živiš v tropskem gozdu.

Neverjetna umetnina ponese Janija na divji in nevaren polet.

Tekmujmo s časom! Vidina igra povabi našo druščino v vrsto domiselnih izzivov z nepričakovanim koncem.

Konrad se zbudi sredi naliva. Kasijo prosi, da bi se šla igrat v dežju, a Kasija ne želi iti nikamor. Konrad tako dolgo vztraja, da jo prepriča. A kmalu postane jasno, da se sladkosnede poletuše vrečarice in dež ne ujemajo. Pravzaprav Kasijo dež prav žalosti. Konrad spozna, da stvari, ki se zdijo njemu zabavne, niso nujno zabavne tudi drugim.

Pak po nesreči razbije Pokovo najljubšo skodelico, zato si zaželi, da bi čas lahko zavrtel nazaj. Ko se jima skupaj s Pokom to res posreči, spozna, da si s tem nakoplje samo še več preglavic.

Luka in Lučka sta navdušena nad parnim vlakcem v starinarni. Ko gre prodajalka ven, si Luka in Lučka zamislita, da stražita namišljeni vlak. Na vlaku je zaklad, ki ga hočejo roparji. Jima ga bo uspelo obraniti?

Bor povabi prijatelje na vožnjo z motorjem. Hrup in smrad odvrneta od tega vse razen Zvita, ki pa nikakor ne pride na vrsto. Ko si prebivalci gozda že ne morejo več mašiti ušes, se Zaja domisli rešitve. Z Borom se odpelje na dolg izlet. Tako porabita še zadnjo kapljo bencina in v gozd se vrne mir, Bor pa odslej motor samo še oponaša. Sem ter tja tudi z Zvitom.

Motorčki ustanovijo lastno dostavno službo. Strankam zagotavljajo, da dostavljajo najhitreje od vseh. Toda kaj kmalu ugotovijo, da hitrost ni vse.

Pepa, njena družina in prijatelji se veselijo izleta na obalo, kjer bodo gradili peščene gradove. Ko pa se pripeljejo tja, je obala vsa zasnežena!

Kuhar Štef skuša na vsak način zaustaviti Majčin tovornjaček s pokvarjenimi zavorami, a neuspešno. Zadaj pa ima polno zelja, ki ga potrebuje za večerjo …

Kmet odkrije svoje stare palice za golf. Na polju odbije nekaj žogic in si takoj poškoduje hrbet. Jon izrabi priložnost in se nauči igrati golf.

Mumindol preseneti povodenj in prebivalci Muminhiše čez noč postanejo brezdomci. Ker so neustrašni in iznajdljivi, hitro najdejo nov dom – plavajoče gledališče. Kaj pa, če v njem že kdo živi?

Papirnati zmaj, ki ga je spuščal Charlie, se zagozdi v krošnji. Charlie zaman zahteva, naj mu zmaježersko drevo vrne zmaja. Smolo ima tudi z bejzbolskimi karticami in Lucy, ki je dobila kartico njegovega najljubšega igralca.

Val priredi dirko na kolesih. Pomeri se z Evo na rolerjih. Da ne bi izgubil, poseže po vetrnem pogonu in s papirnatim zmajem zmaga.

Zoki in Goki se spreta z Bokijem in se nočeta več družiti z njim. Boki je presenečen in se ne počuti dobro, ker se ga prijatelja izogibata. Naslednji dan po pouku pa Zoki in Goki opazita, da Bokija pred šolo nadlegujeta starejša fanta. Ker ju je strah, pobegneta, vendar se Zoki po pogovoru z očetom odloči, da bodo naslednjič stopili skupaj in nasilneža pregnali … Tako spoznajo, da lahko prijatelje nehote prizadenemo, a se tudi naučijo, kako si oprostiti in se pobotati.

Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovniku v Ljubljani.

»Blagor lačnim in žejnim pravičnosti, kajti nasičeni bodo.« (Mt 5,6)
razmišlja NADJA FURLAN ŠTANTE

Kam nas bodo digitalni mediji v prihodnje usmerjali? Ali je Dark Web res nevaren?

V trendu medijev bi morali biti ves čas aktivni na družbenih omrežjih! Kam nas bodo mediji v prihodnje usmerjali? Kako bodo oblikovali naše mišljenje in vodili naša dejanja? Ali je temni splet res nevaren? Ob svetovnem dnevu sredstev sodobnega obveščanja papež Frančišek v poslanici poziva: »Govorite s srcem.« V njej nas ob godu zavetnika medijev in medijskih delavcev, sv. Frančiška Saleškega, poziva k resnici oznanjevanja.
V kinematografe prihaja dokumentarno-igrani film o prvem blaženem Slovencu, Antonu Martinu Slomšku, Srečen bo čas. V torek pa ne zamudite a našem programu dokumentarnega filma o naši bogati dediščini zvonov in njihovem zvonjenju.
Tradicionalni božični čas bomo zaključili s praznikom svečnica. Tija Pesjak in Miha Cokan nam bosta ob čudovitih jaslicah Metke Zoran s pesmijo Glej, zvezdice božje prižgala žarek upanja, ki naj nas greje skozi dni novega leta.

Posledice lanske suše najbolj občutijo govedorejci. Količine oddanega mleka so že nižje, stalež živali pada. Tudi v slovenski prašičereji se število živali še vedno zmanjšuje. Naložbe v nove tehnologije, opremo in hleve so v času cenovnih nihanj in drage proizvodnje tvegane. Obiskali smo predsednika Zveze prašičerejcev Slovenije, ki se je kljub temu odločil za izgradnjo novega hleva. V okviru demonstracijskega projekta »Primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelava živil« so pretekli teden pripravila delavnico o senzorični oceni mlevskih izdelkov.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Koncert Dan 202 z zasedbo Dan D in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija pod vodstvom maestra Davida deVilliersa pred desetimi leti je postregel s kakovostno »crossover« glasbo, polno presenečenj. Projekt je združil svetove rocka in popa ter klasične glasbe v samosvojo, posebno in enkratno glasbeno doživetje. Na odru Križank so se novomeškim rokerjem pridružili Ditka Haberl, Polona Kasal, Severa in Gal Gjurin, Tomi Meglič, Borut Marolt in Grant Austin.

Intimna britanska drama o vojni siroti, ki najde dom pri samotarski raziskovalki.

Med drugo svetovno vojno na vratih mlade raziskovalke Alice nekje v Angliji pozvoni moški, ki ji v naročje porine odraščajočega dečka. Gre za enega od otrok, ki so bili med evakuacijo Londona ločeni od staršev in potrebujejo začasne skrbnike. Samotarka se naveže na dečka in on na novo skrbnico. Plast za plastjo se razkriva Alicina preteklost, ki je povezana z žensko, ki je iz nekega razloga izginila iz njenega življenja.

Izvirni naslov: SUMMERLAND / Britanski film, 2020 / Scenarij in režija: Jessica Swale / Igrajo: Gemma Arterton, Gugu Mbatha-Raw, Penelope Wilton

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Timi ima rojstni dan in čreda mu pripravi zabavo. Najprej je Timi navdušen nad pozornostjo, ko pa čredo zamoti nekaj drugega in ostane sam, se odloči, da se bo tudi sam zabaval.

Bernarda in Jože gostita člana skupine Joker Out, ki nas bo letos zastopala na Pesmi Evrovizije, Krisa Guština in Jana Peteha. V goste prihajata tudi igralka in režiser filma Dedek gre na jug: Zala Đurić in Vinci Vogue Anžlovar. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita komičarka Tanja Kocman in njena prijateljica vizažistka Mateja Naberšnik. Na glasbenem odru se z novo pesmijo Nisva za skupi predstavljata Lara Love & Sky ter pevec Kristijan Crnica, ki je zablestel v hrvaškem talent šovu, s pesmijo Ta dan.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Med razreševanjem primera smrti znanega prekmurskega para gostincev Vrenko in Houra prideta tudi na sled trgovini z mamili. Med številnimi sumljivimi liki iščeta pot do pravega storilca.

Inšpektor Vrenko in Štefan Houra med iskanjem morilca prideta na sled tudi tihotapcem z mamili. Vse sledi vodijo k enemu izmed gostov penziona Ajdov, Jimiju Kosu, problem pa je, da Jimi Kos v uradnih evidencah ne obstaja. Vrenkovo zasledovanje morebitnih motivov storilcev ga pripelje nazaj na prizorišče umora lastnika hotela in tam naleti na sled, ki ga popelje čez celo plejado prekmurskih likov do pravega storilca.

Znan je kot slovenski Indiana Jones. Upravičeno. Na odpravah v Jucatanu v Mehiki je odkril prek 80 neznanih Majevskih arheoloških najdišč. V novi študiji, ki jo je objavil skupaj z dvema ameriškima znanstvenikoma, pa je razkril, da je majevski koledar veliko starejši, kot smo mislili do zdaj. Dr. Ivan Šprajc.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Na bregu Soče v Gorici je spontano nastal begunski tabor, ki so ga poimenovali džungla. Skozi oči italijanske gledališke režiserke Elise Menon v filmu spoznamo prosilce za azil, ki v džungli preživljajo dneve, saj jih ljudje v mestu ne sprejmejo. Na gledališki delavnici ustvarijo predstavo, v kateri želijo gledalcem pokazati, da tujci iz džungle niso nevarni in jih ne ogrožajo. Gledalci ob predstavi začutijo, da so jim migranti bolj podobni, kot mislijo. Ustvarili so prostor za drugačno razmišljanje.

THE JUNGLE / Italija, Hrvaška / 2021 / Režija: Cristian Natoli

Mlada slovenska baletna plesalca plešeta enega najlepših plesnih duetov iz baleta Gusar.

Z vrhunsko slovensko sopranistko Bernardo Bobro smo tonsko posneli in televizijsko upodobili arijo Gilde »Caro nome« iz Verdijeve opere Rigoletto.
Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija dirigira Simon Krečič. Urednica oddaje Danica Dolinar, režija Primož Meško.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov