Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 1. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Meščani ugotovijo, da jim je nekdo ukradel ljubljene pliške. Janija prosijo, naj najde tatu, a brez pliška je tudi superjelen izgubljen. Znova mora pridobiti samozavest, da bo odkril resnico.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Pepa in prijatelji z gospo Gazelo v bolnišnici obiščejo ponija Primoža.

Neke viharne, snežene noči Zverjašček ne uboga očetovega nasveta in se odtihotapi iz votline. Odpravi se v temačni gozd, da bi našel Veliko zlobno miš. Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o Veliki zlobni miši. Ali Velika zlobna miš sploh obstaja?

Le kdo ni navdušen nad rojstnodnevnim presenečenjem? Ana in Peter Anin rojstni dan mimogrede izkoristita tudi za učenje nemščine. Kar veliko pojmov je povezanih z rojstnim dnevom, od voščila vse najboljše do presenečenj in daril, pika na i pa je praznovanje v kinu.

Tomova babica Mlade mojstre financ najame, da ji pospravijo garažo. Ti ob tem v garaži najdejo ogromno tolarskih bankovcev. S tem je povezana tudi njihova nova naloga – raziskati morajo zgodovino tolarjev v Muzeju Banke Slovenije. Vendar tam niso sami. Jih bodo prehiteli tekmeci iz a-razreda?

Tom se znajde v težavah, ko ugotovi, da je bil denar, ki mu ga je posodil Amadej, ponarejen. Ekipa začne iskati Amadeja, preden bi ta povzročil še več škode. Učijo se tudi, kako prepoznati ponarejeni denar, vendar jih pri tem ovira skupina ajevcev.

Danes je dan za pravi nogometni derbi med NK Mucki in Mačkoni. Če v golu stoji obilni Čombe, je zmaga praktično zagotovljena. No, načrte Muckom tokrat prekriža prebrisani Falot, novi kapetan NK Mačkoni. Pa bodo njegove ukane dovolj za zmago?

Koyaa je suhljat možic, ki ima to smolo, da predmeti v njegovi bližini oživijo in se obnašajo na najbolj nenavadne načine. Na gorski polici, kjer živita s prijateljem Krokarjem, želi Koyaa lepo sončno jutro izkoristiti za vrtnarjenje, vendar mu ne gre vse po načrtih. Posajena roža najprej noče rasti, nato pa pod vplivom glasbe zrase v mesojedo pošast, ki ga poskuša pojesti.

Otroški film o neizkušenem učitelju Keesu in njegovih malih pajdaših iz 6.b.

Kees je nadomestni učitelj, ki je prvič v razredu. Vsak dan zanj prinaša nove izzive, saj nima nobenih izkušenj z brzdanjem skupine živahnih otrok. Je pa domiseln in zabaven, zato ga imajo učenci kljub njegovemu pomanjkanju izkušenj nadvse radi. Ravnateljica, ki je obsedena z redom in disciplino, po drugi strani ni ravno zadovoljna z njegovim načinom poučevanja. Otroci 6.b mu vedno znova pomagajo, da se izogne težavam.

Izvirni naslov: MEES KEES LANGS DE LIJN / Nizozemski film, 2016 / Režija: Aniëlle Webster / Scenarij: Tijs van Marle / Igrajo: Leendert de Ridder, Jelle Stout, Ole Kroes

Linda je razočarana, ker André ne vidi možnosti, da bi znova začela zvezo. Werner in Christoph jo brez uspeha poskušata potolažiti.
Tim obišče osteopatinjo in nosi Franzijin amulet. Ko bolečine izginejo, je začuden. Prav tako tudi dr. Niederbühl, ki meni, da gre za spontano ozdravitev. Tim kljub temu misli, da je ozdravel zaradi amuleta, in Franzi izpove ljubezen.
Robert zaradi pridobivanja bio certifikata Christophu naroči, naj preveri, ali barva omaric v sobi za osebje vsebuje svinec. Ariane je pod pritiskom, ker tam skriva denar. Da je Christoph ne bi ujel, mora hitro in neopazno najti novo skrivališče.
Lucy, Paul in sodelavci Beli pripravijo ganljivo slovo ob odhodu v Tokio.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na teh otokih Scotta muči domotožje, kot je na Ascensionu Justina. Z Andrejem se jima je doma odprla velika poslovna priložnost. Scott mora postaviti na tehtnico nepozabna doživetja in nova obzorja ter na drugo stran zaslužek in stalno stranko. Odločitev ni lahka in mu zagreni bivanje na otokih, kakor tudi izgubljena prtljaga in slabo vreme. Obiščejo več otočkov, ki so si precej podobni, in se udeležijo lova na divje prašiče, ki so se preveč namnožili. Scott je nad tem precej bolj navdušen kot Justin, ljubitelj živali. Vsem pa je všeč pokušnja domačega piva.

DEPARTURES / Kanada / 2008

Obiskali smo odprtje Evropske prestolnice kulture v Veszpremu na Madžarskem, ki je potekalo pod geslom Zasij. Velik del izredno bogate in raznovrstne celoletne kulturne ponudbe bo namenjen glasbenim festivalom, mnoge razstave in druge prireditve pa smo si že lahko ogledali. Predstavljamo, kako spletni vplivneži spreminjajo naše bralne navade ter kako založniki sodelujejo z njimi pri promociji knjig. Gostili bomo Bojana Jablanovca, umetniškega vodjo Vie Negative, ki že dvajset let išče meje uprizoritvene umetnosti. Ogledali smo si prvo obsežnejšo razstavo del sodobnih hrvaških vizualnih umetnikov in umetnic, ki je na ogled v ljubljanski Galeriji Bažato. 130 let pa praznuje Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, kjer smo si ogledali nekatere zbirke ter se pozanimali, kakšni so načrti za obnovo gradu in rešitve za arheološko zbirko.

Az adás tartalma:

- újévi fogadás a helyi vállalkozók, kisiparosok és cégvezetők számára;
- a termőföldeket elárasztotta a víz;
- Hazatérés: A lendvai zsidó családok botlatóköveinek a történetei című kiállítás;
- előadás a stresszről;
- Varga József olvasási akció;
- Az ember tragédiája című animációs film;
- Magvető: a zöldségtermesztés.

Vsebina oddaje:

- novoletni sprejem za domače gospodarstvenike in obrtnike;
- njive s posevki zalila voda;
- razstava z naslovom Vrnitev domov: zgodbe stolpersteinov lendavskih judovskih družin;
- predavanje o stresu;
- bralna značka Józsefa Varge;
- animiran film z naslovom Tragedija človeka;
- rubrika Sejalec: pridelovanje zelenjave.

V 14. oddaji se za osmino finala v kvizu potegujejo Pia, Luka in Žan iz OŠ Lava Celje (rumeni) ter Izak, Tevž in Lovro Bor iz OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem (vijolični), lončke pa vihtijo Teira, Nejc in David iz OŠ Lucija ter Velenjčanke Kaja, Maša in Daša iz OŠ Šalek. V studiu so tokrat kadi, karta in išče skriti zaklad. Tekmovalci so dobri kletarji in poznavalci Indije, preseneti pa jih meteorski dež. Rumeni imajo debelo denarnico in zasejejo dobro voljo, vijolični z veliko pod palcem oblečejo gvant. Kdo je talec nizkega labirinta, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Četrta sezona zabavne in poučne dokumentarne serije z naslovom Kdo se boji slovenščine ponuja nove tri dele, v katerih odkrivamo mladim privlačne načine raziskovanja maternega jezika.
V prvem delu, ki bo na sporedu 1. februarja, se bomo prepustili čarobnosti pripovedovanja. Naš šolski sistem nagovarja zlasti učence, ki radi berejo, medtem ko se otroci, ki si vsebino lažje zapomnijo s poslušanjem, ali tisti, ki potrebujejo praktično izkušnjo, lahko počutijo odrinjene na rob. Tako opozarja profesor slovenščine dr. KLEMEN LAH in dodaja, da ne pozna otroka, ki ne bi rad poslušal doživetega pripovedovanja, temu pa naš šolski sistem namenja premalo pozornosti.
Pridružili smo se učencem OŠ Tinije in z njimi prisluhnili napeti pravljici, ki jo je pripovedovala pesnica in pisateljica ANJA ŠTEFAN; drugošolci OŠ Koseze so ob pripovedovalki ŠPELI FRLIC sami sestavljali in si pripovedovali zgodbe; izjemen pomen pripovedovanja in poslušanja poudarjata tudi igralka JANJA MAJZELJ in glasbenik BOŠTJAN GOMBAČ, pritrjuje pa jima prvošolka ADA, ki najlažje zaspi, kadar ji mami TEJA prebere pravljico za lahko noč.

Lučka Valu sporoči, da mora v šoli nositi očala. Skrbi jo, da je slabovidna. Val ji odvrne, da slabovidna oseba vidi veliko manj kot Lučka. Z Ročkovo pomočjo ji Val pojasni slepoto in slabovidnost.

Na gusarski ladji se Pok in Pak znajdeta v navzkrižnem ognju med gusarjem in gusarko. Tisti, ki ima kapitanski klobuk, samopašno ukazuje drugemu. Pok in Pak se znebita klobuka, toda tedaj se zgodba šele zaplete …

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta obraza že tretje sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si od ponedeljka do četrtka predajata kuharsko štafeto, vas učita novih kuharskih trikov in opogumljata kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Odločitev, kaj bomo dali v lonec in na krožnik, ni zmeraj preprosta. Pogosto skušamo najti ravnotežje med zdravim in nasitnim, med cenovno dostopnim in posebnim, radi bi skuhali kaj novega, pa vseeno takšnega, da tekne. Maša tokrat na srce polaga: »Jejmo več stročnic in zelenjave!« Trdoživa špinača se bo v skledi združila s pečeno rdečo peso, ki ji bodo delali družbo orehova jedrca in mladi sir. Medtem ko se bo pesa pekla, pa bomo pristavili krepko enolončnico z lečo. In če se tudi vi sprašujete, ali je bila prej kura ali jajce in ali je bila beseda leča najprej poimenovanje za stročnico ali za tisto v očalih, seveda ni dileme. Očalne leče so dobile ime po obliki te okrogle stročnice! In to v številnih jezikih, od angleščine do nemščine in italijanščine. To tudi kaže, da je bila ta stročnica že od nekdaj pogosta sestavina v kuhinjah.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Na 52. mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu je danes svetovno premiero doživel nov celovečerni film Damjana Kozoleta, Pero. Film je uvrščen v uradni selekcijo v okviru programa Cinema Regained. Založba *cf. je predstavila knjige, ki bodo izšle v letošnjem letu, med drugim tudi knjigo Kako zveni oblast Nine Dragičevič. Predstavljamo pa tudi dve razstavi, ki so ju odprli v Veszprému, evropski prestolnici kulture 2023.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Komična drama, tudi kriminalna komedija. Frank Farrelli nastopi službo posrednika v Karmacku v ZDA. Tam je skupnost zapadla v globoko depresijo in potrebuje posrednika, profesionalca, ki zna barantati s slabimi novicami.

THE MIDDLE MAN / NEMČIJA, DANSKA, KANADA, NORVEŠKA / 2021
Režija: Bent Hamer / Scenarij: Bent Hamer, Lars Saabye Christensen / Igrajo: Pål Sverre Hagen, Nicolas Bro, Trond Fausa, Paul Gross, Don McKellar, Tuva Novotny, Jim Stark, Nina Andresen Borud, Rossif Sutherland, Aksel Hennie, Bill Lake …

Brezposelni likovni pedagog Milan Veber živi v skromni najeti garsonjeri v delavski četrti industrijskega mesta. Zdi se, da ga je življenje premagalo in pahnilo v otopelost. To pa se spremeni, ko hoče nekega jutra po prekrokani noči odpreti konzervo govejega golaža in skozi okno na ulici zagleda bika, ki je pravkar pobegnil iz klavnice.
Scenarij in režija: Bojan Labović

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ob obtožbah zaradi spolnih zlorab je dr. Asta Vrečko, ministrica za kulturo, patra Marka Rupnika pozvala, naj vrne Prešernovo nagrado, saj za odvzem najvišjega državnega odlikovanja na področju umetnosti ni pravne podlage. Rupnik je bil nagrajen leta 2000, kot tudi pesnica Svetlana Makarovič, ki je takrat nagrado zavrnila, saj je po njenem mnenju »Rimskokatoliška cerkev ugrabila in zlorabila nagrado s tem, da je razbila sam statut te nagrade«. Trenutno veljavni Zakon o Prešernovi nagradi iz leta 2017 ne predvideva postopka za odvzem Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada. Ali bi ga bilo treba spremeniti? Ali je mogoče ločiti umetniški opus od življenja in dejanj umetnika? Objavljen bo tudi intervju z dr. Jožefom Muhovičem, predsednikom Upravnega odbora Prešernovega sklada.

Gostje: Ema Kugler, Ira Ratej, dr. Janez Bogataj, Edi Berk.
Urednica oddaje: Nina Jerman

Četrta sezona zabavne in poučne dokumentarne serije z naslovom Kdo se boji slovenščine ponuja nove tri dele, v katerih odkrivamo mladim privlačne načine raziskovanja maternega jezika.
V prvem delu, ki bo na sporedu 1. februarja, se bomo prepustili čarobnosti pripovedovanja. Naš šolski sistem nagovarja zlasti učence, ki radi berejo, medtem ko se otroci, ki si vsebino lažje zapomnijo s poslušanjem, ali tisti, ki potrebujejo praktično izkušnjo, lahko počutijo odrinjene na rob. Tako opozarja profesor slovenščine dr. KLEMEN LAH in dodaja, da ne pozna otroka, ki ne bi rad poslušal doživetega pripovedovanja, temu pa naš šolski sistem namenja premalo pozornosti.
Pridružili smo se učencem OŠ Tinije in z njimi prisluhnili napeti pravljici, ki jo je pripovedovala pesnica in pisateljica ANJA ŠTEFAN; drugošolci OŠ Koseze so ob pripovedovalki ŠPELI FRLIC sami sestavljali in si pripovedovali zgodbe; izjemen pomen pripovedovanja in poslušanja poudarjata tudi igralka JANJA MAJZELJ in glasbenik BOŠTJAN GOMBAČ, pritrjuje pa jima prvošolka ADA, ki najlažje zaspi, kadar ji mami TEJA prebere pravljico za lahko noč.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Na 52. mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu je danes svetovno premiero doživel nov celovečerni film Damjana Kozoleta, Pero. Film je uvrščen v uradni selekcijo v okviru programa Cinema Regained. Založba *cf. je predstavila knjige, ki bodo izšle v letošnjem letu, med drugim tudi knjigo Kako zveni oblast Nine Dragičevič. Predstavljamo pa tudi dve razstavi, ki so ju odprli v Veszprému, evropski prestolnici kulture 2023.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov