Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 3. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 3. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Habibi se je vrnila. Dimitrija in prijatelja navduši nad letalskimi očali. Ponosna je, da jih je našla. Vendar pa je razočarana, ker z njimi ne more leteti. Prijatelji ji poskušajo pomagati. Bo Habibi vseeno letela?

Veveričkoma Vidu in Vanji pospravljanje ne diši in v njunem koncu gozda je vedno vse nastlano. Toda danes ju bo obiskala lesna sova Tetka, najbolj modra in spoštovana žival v Skrivnem vrtu, zato zavihata rokave. Nato pa zapiha veter in ulije se dež. Le kako naj se zdaj pripravita na visoki obisk?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dedi Pujs pelje Pepo, Jureta in psa Petra na obisk k svetilniku dedija Zajca.

Župan se odloči, da bo prepovedal ljubezen, ker so zaradi nje vsi nesrečni. Jani in Zalka se tej zamisli odločno upreta. Ko se začne Kristinino zatiranje, se pridružita uporniškemu gibanju, ki se bori, da bodo ljubezenske zgodbe v Vetrniku znova dovoljene.

Koyaa se prebudi v nov dan. Rad bi obul topli nogavici, vendar naleti na težavo. Nogavici oživita in mu pobegneta ter se skrivata po sobi,dokler ene ne ujame.
Mu bo uspelo najti še drugo?

Ana nestrpno pričakuje sestrično Klaro, ki prihaja na obisk iz Nemčije. Rada bi ji predstavila svojo družino in jo povabila na obisk k dedku in babici. Zdaj je skrajni čas, da s Petrom ponovita še pojme, povezane z družinskimi člani, in da razmislita, kam bi Klaro povabila.

Bliža se konec igre. Stric Danijel pomaga Joštu na banki deaktivirati ukradeno plačilno kartico. Medtem morajo Mladi mojstri financ raziskati vse o povezavi z varčevanjem, vendar sta v naslednji krog igre sprejeti le najboljši dve ekipi. Skupina je pred veliko preizkušnjo.

Mladi mojstri financ morajo uporabiti vse pridobljeno znanje, da lahko rešijo zadnjo uganko igre Banke Slovenije in s tem premagajo tekmece iz a-razreda. Jošt prejme Amadejevo grožnjo, zato se znajde v precepu in drugim otežuje reševanje. Bo ekipi uspelo spoznati guvernerja Banke Slovenije, preden bo prepozno?

Živahna komedija o življenju osnovnošolcev, najboljših prijateljicah, priljubljenosti in zajcih.

Osemletnica Lotta živi v stalnem kaosu. Njena mama obsedeno študira ajurvedo, njen oče preveč dela, mlajša brata jo nenehno jezita. K sreči ima Lotta najboljšo prijateljico Cheyenne, z njo in bistrim sošolcem Paulom pa sestavljajo bando Divjih zajcev. Banda ima tudi naravnega sovražnika, skupino Glamuroznih punc. Ko Berenike, njihova vodja, deli vabila na rojstnodnevno zabavo, pa Lotte, Cheyenne in Paul niso med povabljenci. Zato skujejo načrt, kako se vendarle pritihotapiti na praznovanje.

Izvirni naslov: MEIN LOTTA-LEBEN / Nemški film, 2019 / Režija: Neele Leana Vollmar / Scenarij: Bettina Börgerding, Daniela Kohl / Igrajo: Stefanie Bock, Caro Cult, Robert Paul Eitelberg

Robert se sporeče s Kornelijo, ki se užaljena umakne s projekta eko hotela. Ko pa vidi, da ima Robert težave, mu znova pomaga. Ta ji je hvaležen in jo prosi, naj spet sodeluje z njim. Lotita se dela in celo Vanessa mora malo počakati. Franzi je zelo razočarana, ko ji Tim sporoči, da bo dogradil hlev in da se mora odpovedati gredicam. Steffen in Amelie sta prepričana, da je njun načrt uspel, a Tim razmisli o posledicah svoje odločitve in se odloči, da gredice lahko ostanejo. Robert in Werner se še naprej prepirata o srečanju starodobnikov in Christoph to poskusi izkoristiti v svoj prid. Wernerju ponudi možnost, da bi shod organiziral brez Robertovega soglasja. Albert se želi vrniti na Knežji dvor, a ko gre na pogovor z Wernerjem, sreča Hildegard, ki je ravno dala odpoved.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na Južnem otoku se prijatelja preizkusita v ekstremnih športih. Začneta z ekstremnim pranjem perila, desetimi krogi po krožišču, končata pa s tandemskim skokom s padalom. Vmes so še skok z elastiko, visenje nad prepadom, gorski gokart, pa še kaj bi se našlo, sploh za vedno na vse pripravljenega Justina. Tu se mu žal zgodi, da zamudi prijateljev adrenalinski skok v globino, ker ga je premamila – koza.

DEPARTURES / Kanada / 2008

Gluhost je gensko izjemno raznovrstna, saj je z izgubo sluha povezanih več kot 200 do zdaj raziskanih genov. V oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 28. 1. ob 15.30 h na prvem programu Televizije Slovenija, smo se pogovarjali s strokovnjaki in specialisti s področja genskih raziskav ter z družinama Klofač iz Češke in Weer iz Madžarske, ki imajo dedno gluhost.

Az adás tartalma:

- a magyar kultúra napja Ljubljanában;
- hagyományos tollfosztás és tökmagköpesztés Szerdahelyen;
- Köztünk élnek: Hozjan Mišel és Gyurkač Marcell fiatal vegyészek.

Vsebina oddaje:
- dan madžarske kulture v Ljubljani;
- tradicionalno česanje perja in lupljenje bučnega semena v Središču;
- rubrika Med nami živijo: mlada kemika Mišel Hozjan in Marcell Gyurkač.

V tokratni, januarski Osvežilni fronti bodo govorili o tesnobnih občutkih in anksioznosti. Dojenček bo zaradi težav obiskal psihiatra, Jernej in Jan v Epskem filmu ugotavljata, kaj so ju naučili filmi suspenza, Zakonjšek pa staršem sporoči pomembno novico. Voditelj Rok se je tokrat odpravil na teren, z vedenjsko kognitivno terapevtko Tadejo Batagelj se je pogovarjal tem, kako si pomagati in premagati tesnobo, v Kvikijih pa zbral nekaj osnovnih nasvetov za pomoč v primeru paničnega napada.

Ko imate več prostega časa, ga radi preživite tudi ob spletnih videoigrah. Zato smo se v Infodromu pozanimali, katere ukrepe je sprejel Evropski parlament za boljšo zaščito mladih igralcev na spletu. Lukas in Jošt dobro poznata tovrstne nevarnosti, skupaj z njima in Nušo iz centra Logout pa lahko preverite, ali jih tudi vi. Evropska komisija je v zadnjem obdobju izdala štiri dovoljenja za trženje žuželk v prehrani po vsej Evropi, torej tudi v Sloveniji. Nazadnje so januarja odobrili uporabo hišnih murnov oziroma čričkov. Kaj o prehranjevanju z njimi menite mladi, smo v Infogromu vprašali na Osnovni šoli Milana Šuštaršiča v Ljubljani. Ko kdo nezakonito pridobiva informacije o določeni državi, pravimo, da vohuni. Razložili smo, kdo so vohuni, za koga delajo in zakaj delujejo tudi v Sloveniji. Spoznali smo Jana, Luka in Niko iz Ljubljane, ki so svojo žepnino vložili v nakup kokoši, v Spletkah pa je Metka razložila, kako deluje aplikacija BeReal in na kaj moramo biti pozorni, ko tam objavljamo.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ljudje se rodimo z različnimi talenti, od nas pa je odvisno, katere in kako jih bomo negovali. Nekateri vse življenje hranijo malega ustvarjalca v sebi, čeprav jih je poklicna pot popeljala v povsem drugo smer. Med njimi je tudi dr. Marko Pokorn, priznan pediater in infektolog, strokovni direktor Pediatrične klinike. Vsaj toliko časa, kot opravlja zdravniški poklic, ustvarja tudi za gledališče in televizijo. Kako vidi svet in svoj poklic, smo lahko brali v časopisu Delo v njegovih kolumnah, ki so zdaj zbrane v knjigi Smešno, ma non troppo, ob vsem tem pa pravi, da je po duši glasbenik. O pomenu umetnosti smo govorili še s tremi vrhunskimi strokovnjaki: z znanstvenikom dr. Jadranom Lenarčičem, medicinsko embriologinjo Lili Bačer Kermavner in vrhovnim sodnikom Janezom Vlajem. Poleg bogatih profesionalnih karier nizajo uspehe tudi na umetniškem področju: v gledališču, glasbi in likovni umetnosti. Ob koncu oddaje vas vabimo še na sprehod po slovenskih Benetkah, Kostanjevici na Krki. Tja smo se odpravili z umetnico, kiparko, dolgoletno profesorico in prejemnico številnih stanovskih nagrad, med drugim tudi nagrade Prešernovega sklada, go. Dragico Čadež.

Ljubozver se sprašuje, ali naj deli škatlo čokoladic s svojimi prijatelji.

Val bi rad prikril slabo oceno, zato si izmisli žalostno zgodbico. Na žalost jo pripoveduje že tretjič v istem tednu, zato mu starša ne nasedeta.

glasba in besedilo Zoran Predin

Ko so prišli naši predniki iz Zakarpatja, kjer so živeli med rekami Dnjeper, Dnjester, Odra in Visla, in so se naučili plavati ter naselili v naših hribih in genih, kot poje Praslovan, so se formirali drobci našega nezavednega, ki je kasneje oblikovalo tudi sodobne fenomene, o katerih poje Zoran Predin.

Poleg nasvetov, kako do nepremičnine ob vse višjih obrestnih merah in visoki inflaciji, v oddaji tudi o vračilu denarja osebam, ki imajo oziroma so imele decembra 2020 pri Triglavu sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Preverili pa smo tudi, kaj je pokazal test posodic za otroke. V prodaji je čedalje manj nevarnih, vse pa vendarle niso otrokom in okolju najbolj prijazne.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Skupino Lačni Franz je več kot štiri desetletja njenega delovanja krasila avtorska originalnost in duhovita provokativnost, s katero je navduševala tako domačo kot regionalno publiko. Nekatere njihove pesmi so kot uspešnice posameznih generacij ponarodele, zato si jih še vedno prepevajo mladi vseh starosti. S serijo poslovilnih koncertov po vseh državah bivše Jugoslavije se je od svoje publike poslovila z glasbenim programom poimenovanim Veliki finale.
Koncert je bil posnet v ljubljanski Cvetličarni 17. novembra 2022.
Režija: Urška Žnidaršič.

Brata Sever afriško pustolovščino zaključujeta v Tanzaniji. Obiščeta lokalno ribjo tržnico v mestu Dar es Salaam, navduši pa ju safari po narodnem parku Serengetiju, kjer noč preživita med levi in drugimi divjimi živalmi.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Svetovna filmska senzacija s konca 50. let v svet brazilskih favel, bossa nove in karnevala prestavi antični mit o Orfeju in Evridiki

Starogrški mit o Orfeju in Evridiki je prestavljen v čas karnevala, ki preplavi ulice favele v brazilski prestolnici Rio de Janeiro. Orfej je mlad vrhunski glasbenik, ki po izginotju Evridike, svoje velike ljubezni, to zaman poskuša oživiti v starodavnem ritualu in jo po svoji lastni krivdi tudi drugič izgubi.

Ob nastanku je film z živahnimi ritmi modernega glasbenega sloga bossa nove, slikovito vizualno podobo in nalezljivim karnevalskim vzdušjem navdušil občinstvo po vsem svetu. Čeprav sodi v kanon svetovne kinematografije, so ga v zadnjem času kritizirali zaradi rasističnih komponent, saj brazilsko favelo orisuje skozi optiko zahodne oziroma belske kulture: revni, temnopolti prebivalci so prikazani kot otroški, nedolžni, senzualni ljudje, ki ves čas le pojejo in plešejo, družbeno-politični problemi pa v filmu niso navzoči. Kljub pomislekom glede eksotizacije brazilske kulture filmu statusa klasike ni mogoče oporekati. Še danes lahko brez slabe vesti občudujemo njegovo muzikaličnost, vitalnost in šarm.

Izvirni naslov: ORFEU NEGRO / Koprodukcijski film, 1959 / Režija: Marcel Camus / Scenarij: Marcel Camus, Jacques Viot, Vinicius de Moraes / Igrajo: Breno Mello, Marpessa Dawn, Lourdes de Oliveira

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov