Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 14. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Tor, 14. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Zvit in Zaja se prepirata in prav to, pravi Zvit, je znak, da sta zelo dobra prijatelja. Vid se čudi, nato pa postane še bolj otožen. S kom naj se prepira on? Misli, da nima najboljšega prijatelja. Vse dokler na njegovo drevo ne prinese balona. Rdeči balon postane njegov zvesti sopotnik, a kaj ko se začne že kmalu gubati. Vse manjši in manjši je in na koncu še poči. Vid je še bolj potrt, toda Zvit in Zaja poznata rešitev.

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša najprej pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt in astrološko napoved z astrologinjo Mojco Gregorčič. V rubriki Jezikovni zaplet rešujemo najpogostejše napake pri uporabi slovenskega jezika, v rubriki Svetujemo-varčujemo pa izpostavljamo najrazličnejše nasvete o varčevanju na različnih področjih. Katja Tratnik odkriva zanimive kotičke Slovenije, z našimi kuharskimi mojstri pa kuhamo po receptih naših babic. Z nami so jutra lepša!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

André še vedno ni navdušen nad sodelovanjem z Rosalie, ta pa še naprej vztraja pri svojem deležu.
Steffenu uspe izničiti laž glede počitnic na Severnem morju. Franzi je sumničava, dokler je Lucy ne prepriča, da nima razlogov za skrb.
Lucy je priča prepiru med Paulom in Michelle in upa, da se bo Paul vrnil k njej.
Zaradi relija na Knežji dvor prihaja Arianina stara prijateljica Selina von Thalheim, s katero Werner načrtuje velik promocijski dogodek.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V drugem delu alpinistične trilogije "Literarno-vertikalno" spremljamo tri generacije družine Mihelič, ki se poda pod Pihavec, do spominske plošče gornikom zelo poznanega Tineta Miheliča, pisca planinskih vodnikov in osebno-izpovednega dela KLIC GORA, ki je rdeča nit te epizode. Obenem se Tinetova hči, Tina Horvat, tudi sama alpinistična pripravnica, poda v smer, ki sta jo pred desetletji preplezala z očetom - Severni raz Male mojstrovke. Spremlja jo alpinist in literarni zgodovinar Aleksander Bjelčevič, ki tudi strokovno komentira knjižna dela, poleg Tinetovih, še njegovega brata Jožeta, ki je v svojem delu Vprašaj goro, postavil spomenik Bohinjskim goram in njihovim ljudem.

Svetišča groze. (Ne)kulturna razklanost. Zasvojeni in nasilni. Pomagamo Roku. Ćiro, mojster!

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Charlotte se hitro privaja življenju v Sanditonu. Vedno bolj je navdušena nad velikopoteznimi načrti Toma Parkerja in se ponudi, da bi mu pomagala urediti gore papirjev. Ta pomoč hvaležno sprejme in jo celo vzame s sabo na ogled gradbišča, kjer Charlotte s svojo pronicljivostjo in znanjem očara vodja del. Lejdi Denham priredi banket v čast bogate eksotične dedinje Georgiane Lambe. Da bi se gospodična počutila kar najbolj doma, da lejdi posebej za to priložnost vzgojiti – ananas.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

V Makedonski pravoslavni cerkvi v Kopru so v četrtek, 19. januarja obeležili praznik, ki ima v pravoslavni tradiciji posebno mesto. Javljenje Boga je praznik, ki je posvečen spominu na krst Jezusa v reki Jordan. Zato so se po slovesnem bogoslužju verniki podali k morju, kjer so prisostvovali posebnemu ritualu, ki se imenuje potop križa.

Pri založbi Družina je izšla monografija »Stari Izrael: življenje in družbena ureditev«. Avtor dela je Roland de Vaux, duhovnik in ugledni francoski arheolog 20. stoletja. Na podlagi arheologije, etnografije, zgodovine in svetopisemskih referenc monografija s številnimi zanimivostmi pred bralcem rekonstruira čas od začetkov Stare zaveze do Kristusovega rojstva in pojasnjuje, kakšno je zares bilo življenje Starih Izraelcev.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a szerelem színe, a vörös;
- az első szerelem;
- a pécsi Pixelplants együttes;
- klipek: Janja Brlec & Maša Tomc, Helka, Meg Egy Cukorka, 4Bards.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: rdeča barva, barva ljubezni;
- prva ljubezen;
- glasbena skupina Pixelplants iz Pécsa;
- videospoti: Janja Brlec & Maša Tomc, Helka, Meg Egy Cukorka, 4Bards.

Pepa povonja sivkin parfum babi pujse. Iz iz cvetlic, ki rastejo na vrtu, poskusi narediti svoj parfum.

Šolska streha spet pušča! Otroci pripravijo semenj, da bi zbrali denar za novo streho.

Mikeyjev razred mora pripraviti predstavitev za kulturni dan. Mikeyjeva teta je prepričana, da bo nečakova predstavitev legendarna. Predstavil bo namreč hako, maorski obredni ples. Tudi njegovi sošolci pripravljajo zanimive predstavitve.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Obalna sprehajalna pot Lungomare vodi od Voloskega do Lovrana. Velja za zelo poznano in priljubljeno, manj znano pa je, da jo obdajajo številni naravni pojavi in zanimivosti, med njimi kraški izviri na morskem dnu – vrulje.
Steklarski izdelki iz ateljeja Männerhaut v Zwieslu že od nekdaj veljajo za nekaj posebnega. Izučeni steklopihači tukaj že več kot tri desetletja dajejo prosto pot svoji domišljiji. Prizadevajo si izdelati čim več nenavadnih izdelkov ob čim manjši porabi energije in naravnih virov.
Gojenje eksotičnih rastlin v Evropi je okolju prijazna rešitev, saj sadja tako ni treba prevažati na tisoče kilometrov in zato obirati nedozorele sadeže. Zaradi klimatskih sprememb lahko tako na Madžarskem danes gojijo kivi in kaki.
Kmet Bruno Dorigo iz Maniaga v zahodni Furlaniji že vse od mladih let goji veliko strast do avtomobilov abarthov. Ti so v šestdesetih letih prejšnjega stoletja predstavljali športne sanje vseh mladih. Danes ima Bruno Dorigo v lasti ugledno mednarodno priznano zbirko.

Nerodni veveriček Bernard bi rad postal superjunak kot je Jani. Z masko, ogrinjalom in škornji na vzmet je pravi recept za nesrečo, Jani pa se mu ne upa povedati, da ni pravi za superjunaka.

Matic sprašuje, kaj je disleksija in ali je nevarna. Učiteljica namreč misli, da jo ima njegova sestra. Možgani dislektičnih ljudi delujejo drugače kot naši in Val ter Ročko nam razložita, kako ...

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kakšen dan je za vami? Ste izčrpani? Se vam zdi, da bi potrebovali krepak odmerek energije? Danes bomo pripravili prav tako zalogo energije po odmerkih – domače energijske ploščice. Priprava takšnih prigrizkov je sila preprosta in tudi precej cenovno ugodnejša od kupovanja posameznih ploščic. Pa še čudovito darilo za valentinovo so lahko. Granola je sicer mešanica ovsenih kosmičev, oreščkov, semen in medu, ki jo jemo za zajtrk ali prigrizek. Za energijski začetek bomo poskrbeli, ostal pa bo še prostor za aromatično in osvežilno solato s citrusi in feta sirom! Je kdo rekel, da je izčrpan?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Ministrico za kulturo Asto Vrečko smo spremljali na delovnem obisku v Berlinu. Predstavili bomo delo Svena Nykvista - ob nedavni stoletnici rojstva so v Slovenski kinoteki predstavili avtorjevo zgodnje ustvarjanje ter izpostavili vrhunce njegovega sodelovanja z Ingmarjem Bergmanom. V Ljubljani bomo obiskali literarni večer, na katerem bo Tereza Vuk predstavila svoj romaneskni prvenec Zakaj ima moj hudič krila. Prebrali smo tudi roman Akiles Mirta Komela in si ogledali virtualno predstavo Iztoka Kovača Ožigosani.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Gre za neverjetno dogodivščino Julije in njenega očeta Michela, ki je začinjena z grenko-sladkim humorjem, je lekcija o življenju, o zamujenih priložnostih, obžalovanjih in ponovnih začetkih.

Julija (38) je imela z očetom Michelom (70) od nekdaj težaven odnos. Tri dni pred poroko z Adamom izve, da očeta ne bo, kar je ne preseneti, a tokrat je razlog tehten: Michel je umrl. Julija odpove poroko in gre namesto pred oltar na pokopališče. Dan po pogrebu ji dostavijo velik zaboj. Oče ima zanjo še zadnje presenečenje: v zaboju je on. Šokirani Juliji pojasni, da je pred leti investiral v visokotehnološko podjetje, ki je razvilo humanoid, z namenom, da bi ljudem podarili še nekaj dni življenja. V tem času bi lahko nadomestili tisto, česar niso naredili ali povedali, in to obžalujejo. Michel ima na voljo šest dni in tako se začne njuno kratko, a dinamično in slikovito druženje, med katerim razjasnita številne zablode iz preteklosti, Michel pa skuša popraviti vsaj nekaj napak, ki so usodno posegle v Julijino življenje in ki mu jih ni nikoli odpustila. Mu bo načrt uspel?

Nadaljevanka je posneta po romanu francoskega pisatelja Marca Levyja, ki velja za najbolj branega še živečega francoskega avtorja, sodeloval je tudi pri nadaljevanki. Levy je napisal 22 romanov, njegova dela so prevedena v 49 jezikov, prodal je več kot 50 milijonov knjig.

1. del
Grafična oblikovalka Julia Saurel je na pogrebu svojega očeta na dan, ko bi se morala poročiti z zaročencem Adamom. Naslednji dan ji dostavijo nepričakovano pošiljko: veliko leseno škatlo. Na Julijino grozo je v zaboju humanoid, kopija njenega očeta Michela. Videti je kot oče in tudi glas ima njegov. Julii pojasni, da bo njegova baterija trajala le šest dni; šest dni, da nadomestita izgubljeni čas in pokrpata zapleten odnos. Julia se z očetom odpravi v Bruges, kjer bi sicer morala preživeti medene tedne z Adamom.

ALL THOSE THINGS WE NEVER SAID / TOUTES CES CHOSES QU'ON NE S'EST PAS DITES / Francija / 2022
Scenarij: Marc Levy & Miguel Courtois
Režija: Miguel Courtois (El Lobo, GAL)
V glavnih vlogah: Alexandra Maria Lara, Jean Reno, Alex Brendemühl, Bastian Hagen, Cédric Ben Abdallah, Martina García

Ob 30-letnici začetka obleganja Sarajeva, ki velja za najdaljše obleganje kakega mesta v novejši zgodovini, smo posneli pretresljiva pričevanja ljudi, ki so pod okupacijo preživeli skoraj štiri leta. Kakšno je bilo življenje brez elektrike, vode, hrane, ob stalni grožnji smrti, ki je v obliki vsega mogočega orožja prežala z okoliških hribov? O neizmerni bolečini so spregovorili starši, ki so jim drobci granat in ostrostrelski naboji ubili otroke.
Avtorica Jelena Aščić, snemalec Gregor Naglav, montažerka Sabina Černe.

Zunanjepolitična oddaja Globus se vrača na Televizijo Slovenija. Nove zgodbe in analize prelomnih svetovnih dogodkov, ki krojijo naša življenja, odslej ob torkih ob 21.30. V prvi oddaji bomo govorili o krizi evropskega zdravstva. Pomanjkanje osebja in vse slabše delovne razmere so v številnih državah sprožili proteste zdravstvenega osebja. Evropski zdravstveni sistemi so na robu zloma. Kako ozdraviti zdravstvo?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Danes 97-letni Izidor Čebron je bil rojen leta 1925 v revni kmečki družini z veliko otroki v vasi Preserje nad Branikom v Vipavski dolini, na območju, ki je med obema vojnama pripadalo Italiji. Že kot osnovnošolec je moral oditi od doma, služit kot hlapec v Povirje na Krasu. Leta 1942 je bil mobiliziran v italijanske delovne bataljone in poslali so ga v južno Italijo. Po kapitulaciji Italije leta 1943 je bil takrat 18-letni Izidor v zbirnem centru v zavezniškem taborišču Carbonara pri Bariju, kjer so bile oktobra 1943 ustanovljene partizanske brigade. Decembra 1943 jih je zavezniška vojska z ladjami prepeljala v Dalmacijo. Na Korčuli so jih poimenovali »prekomorci« in Izidor je bil borec 1. prekomorske brigade. Prvo težko borbo z Nemci je doživel že za božič leta 1943 na Korčuli. Po težkih bitkah z Nemci, četniki, muslimanskimi milicami, ustaši, domobrani in drugimi sovražnikovimi enotami je Izidor Čebron kot borec 13. proletarske brigade iz bitke v bitko prepešačil vso Bosno, Srbijo in Hrvaško. Sodeloval je pri osvobajanju Beograda, doživel strahote Sremske fronte in se po osvoboditvi Zagreba s svojo enoto vrnil v Slovenijo.
Danes je Izidor Čebron, ki ga kljub visoki starosti odlikuje izjemen spomin in dar pripovedovanja, še zadnji živi borec 1. prekomorske brigade.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Ministrico za kulturo Asto Vrečko smo spremljali na delovnem obisku v Berlinu. Predstavili bomo delo Svena Nykvista - ob nedavni stoletnici rojstva so v Slovenski kinoteki predstavili avtorjevo zgodnje ustvarjanje ter izpostavili vrhunce njegovega sodelovanja z Ingmarjem Bergmanom. V Ljubljani bomo obiskali literarni večer, na katerem bo Tereza Vuk predstavila svoj romaneskni prvenec Zakaj ima moj hudič krila. Prebrali smo tudi roman Akiles Mirta Komela in si ogledali virtualno predstavo Iztoka Kovača Ožigosani.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov