Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 17. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Pet, 17. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dimitri in Makeba se napajata v ribniku. Dimitri izgubi ravnotežje in prestrašen požre vodo. Mravlja Cici, ki gre mimo, se norčuje iz njega. Toda potem v vodo pade tudi ona. Kdo jo bo rešil?

Danes je za vrtne prebivalce slovesen dan. V vrtni lopi se pripravljajo na predstavo. Miš Betka vadi petje in polž Saško se pripravlja na rap. Vadi in obupuje tudi krogličar Franci. Odločil se je za plesno točko, a ko imaš toliko nog kot on, ne gre vselej zlahka. Nastopajoči imajo zanj kup nasvetov, toda ko si tako na trnih, je težko zbrati dovolj poguma, da pokažeš, kaj znaš. Bo Franciju uspelo?

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Požar v kobilarni osupne vse v Knežjem dvoru. Ko se Tim znajde v nevarnosti, se Franzi zave, da ga ima še vedno rada. Odloči se, da bo s Steffenom čim prej odšla v Amsterdam.
Gasilci ugotovijo, da se je ogenj razširil z Robertovega žara. Robert zanika vsakršno odgovornost, Christoph pa mu namigne, da je za požar kriva Ariane.
Michelle se končno zave, koliko ji pomeni Paul, in naredi korak nazaj.
Hotelski gostje so razburjeni zaradi škode, nastale v požaru, Hildegard in Alfons jih poskušata po najboljših močeh pomiriti.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V drugem delu bomo s pomočjo stolpov odkrivali Slovenske gorice. Razgledni stolp na Plačkem vrhu pri Kungoti, večkrat nagrajena amaterska fotografa uporabljata za fotografiranje jutranje pokrajine v meglicah. Na Zavrhu pri Lenartu so domačini ponosni na čase, ko je v njihovih krajih živel in pisal pesmi naš najznamenitejši general – Rudolf Meister. Spoznali bomo potomca deklice, ki je prav z generalovo pomočjo postala najznamenitejša vaščanka. Na svojega rojaka, znanega izumitelja Johana »Janezka« Pucha pa so ponosni v vaseh okoli razglednega stolpa na Gomili. Z člani društva ljubiteljev starodobnih vozil, ki nosi ime njihovega slavnega domačina, bomo priča lokalni posebnosti – podiranju klopotca.

Kosovel je umrl leta 1926, star 22 let. Do leta 1967 so v predalu čakali njegovi Integrali, preden so izšli s spremno besedo Antona Ocvirka. V pogovoru z literatom dr. Miklavžem Komeljem smo izvedeli, kaj pomeni ta dolgi molk. So se literarni zgodovinarji bali objaviti to poezijo? V pogovoru s profesorjem dr. Janezom Vrečkom smo se posvetili pesmi Kons 5, ki je sicer v berilih ni bilo, vendar smo jo v zadnjem času veliko slišali: "Gnoj je zlato ..." O finančnih aspektih Kosovelove poezije smo se pogovorili z nekdanjim ministrom za finance dr. Janezom Šušteršičem. Ta nam je pojasnil, ali lahko Kosovelove verze razumemo kot napoved zloma svetovnega gospodarsko-finančnega sistema v letu 1930.

V Tarči: kako iskreni so nameni političnih strank in družbenih gibanj v bitki za boljši položaj upokojencev - tudi za največje volilno telo? Kampanjo za upokojence je začel Inštitut 8. marec, nekdanji poslanec SDS-a Pavel Rupar je po množičnem shodu ustanovil društvo 1. oktober. Njihove zahteve po dvigu pokojnin so neuresničljive, kakšne rešitve išče vlada?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Sanditon se pripravlja na vsakoletno tekmo v kriketu med gospodo in delavci, toda slednji grozijo, da se je protestno ne bodo udeležili, saj od Toma Parkerja že tedne zaman pričakujejo obljubljeno plačilo. Ker Esther še vedno zavrača lorda Babingtona, lejdi Denham vzame stvari v svoje roke in lordu obljubi, da se bo Esther z njim sestala na kriketu. Tekmo želi izrabiti tudi Georgiana, ki se namerava ob prikladnem trenutku izmuzniti strogemu očesu ge. Griffiths in se sestati z Otisom.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

Sodobna ljubezen se začne na spletu, ko zaljubljenci namesto prvega pogleda in usodne Amorjeve puščice na zaslonu svoje naprave podrsajo desno ali potrdijo mamljivo prošnjo za prijateljstvo. Pozitivnih izkušenj je veliko, čedalje več pa tudi pasti in zlomljenih src. Nekateri so za spletno ljubezen pripravljeni plačevati z razdalje, drugi potencialna ujemanja spremenijo v samopromocijo,tretjim pa uspe nova poznanstva nadaljevati v živo.

Az adás tartalma:

- ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- No Border Wine fesztivál Lendván;
- Ízes Muravidék: a muravidéki vágottzsírt és vindős hús.

Vsebina oddaje:
- zasedal je Svet PMSNS;
- No Border Wine Festival v Lendavi;
- rubrika Okusi Prekmurja: prekmurska zaseka in meso iz tünke.

Kadar dežuje, je dober dan za tečnobo, pravi Lucy. Tudi Peppermint Patty dež ne moti - pravzaprav ji celo koristi pri referatu o deževnem gozdu. Tudi pri igranju nogometa dežja sploh ne opazi.

Tom si od Joštovega skrivnostnega prijatelja Amadeja izposodi denar za novo računalniško igro, vendar se znajde v škripcih, saj ne pozna pasti najemanja posojil. Ekipa dobi novo nalogo, ki je povezana prav z raziskovanjem posojil in obresti.

Tomova babica Mlade mojstre financ najame, da ji pospravijo garažo. Ti ob tem v garaži najdejo ogromno tolarskih bankovcev. S tem je povezana tudi njihova nova naloga – raziskati morajo zgodovino tolarjev v Muzeju Banke Slovenije. Vendar tam niso sami. Jih bodo prehiteli tekmeci iz a-razreda?

Kam na srednjo šolo? Infodromovci lahko odgovor in pomoč pri odločitvi danes in jutri poiščete na informativnih dnevih. Ker izbira srednje šole za nekatere pomeni tudi odhod od doma, smo se pozanimali, kakšen je vsakdan v dijaškem domu Bežigrad. V Infogromu pa so nam učenci OŠ Notranjskega odreda Cerknica povedali, na kaj vse so pozorni pri razmisleku o nadaljnjem šolanju. Na obmejnem območju med Sirijo in Turčijo se še vedno spopadajo s posledicami potresa, ki je prejšnji teden prizadel del teh dveh držav. Več milijonov ljudi potrebuje humanitarno pomoč. Ob koncu oddaje tudi o hitrih in živahnih plesnih korakih: s Taro in Gašperjem smo govorili o rokenrolu. Aleksej in Anja pa sta nam povedala več o dogajanju v Cerknici, kjer so za en teden oblast prevzeli Butalci.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Slovenci smo smučarski narod in ljubezen do smučanja že dolgo krepita tudi zakonca Milena in Franci Malovrh, ki se še v devetem desetletju pogumno spuščata po zasneženih smučiščih.
Alpsko smučanje je dolga leta nosilo naslov slovenskega nacionalnega športa številka ena, za kar je vsekakor zaslužen tudi Tone Vogrinec, tokratni gost v studiu.
Bil je dolgoletni direktor alpskih disciplin, brez katerega tekmovalno smučanje pri nas zagotovo ne bi bilo takšno, kot je. Njegove ideje in inovativno razmišljanje je pustilo sledi ne samo v jugoslovanskem in slovenskem smučanju, ampak tudi v mednarodnem. Za razvoj discipline pa je vedno potreben denar, ki ga je bilo seveda vedno premalo, a se je vedno znašel. »Poslujem kot na orientalski tržnici, nikoli nisem za nič plačal polne cene,« je zapisal v svoji avtobiografiji Vsi me kličejo Tona. Iznajdljivost in občutek za posel sta mu vedno prišla nadvse prav. Ena od vrhunskih idej, ki je prinesla veliko denarja, je bila tudi legendarna akcija Podarim – dobim.
V pogovoru s Tonetom Vogrincem, ki bo kmalu praznoval 81. rojstni dan, prepoznavamo njegovo modrost, energijo, bogate izkušnje in širino pogleda tako na smučanje kot na življenje.

Ljubozver se zavzema za trinožno tekmo v paru s kužkom Vihravčkom.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

prekmurska ljudska

Za nemara najbolj znano slovensko žalostinko pevec Vlado Kreslin pravi, da jo Prekmurci zapojejo takrat, ko so na žuru najbolj veseli. Kaj je v ljudstvu, ki poje najbolj žalostne pesmi v trenutkih največjega veselja? Dilemo pa skriva tudi besedilo, in sicer kar v prvem verzu, namreč, ali se prav poje “vejli” ali “bejli”? “Pravilno je samo venci bejli! A ste vsi gluhi in slepi? Vejli v prekmurščini ne pomeni nič. Obstaja samo vejnoli,”, je povedal avtor Slovarja stare knjižne prekmurščine dr. Vilko Novak.

V Kodi preverjamo, v kakšnih razmerah živijo starejši prebivalci Slovenije. Njihova stanovanja so pogosto neprilagojena njihovim potrebam: prevelika, hladna, predraga za vzdrževanje in s številnimi ovirami. V oddaji tudi o največjem zmanjšanju prodaje novih osebnih avtomobilov v tem stoletju in vplivu tega na trg rabljenih vozil. Nekaj več pa tudi o uspešni tožbi dveh nemških turistov, ki sta dosegla, da jima mora turistična agencija vrniti del denarja, ker so bile njune počitnice zelo okrnjene zaradi ukrepov, povezanih z zajezitvijo pandemije.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi o včerajšnjem odprtju filmskega festivala Berlinale, tega so začeli s projekcijo komedije z naslovom She came to me režiserke Rebecce Miller, bili pa smo tudi na premieri lutkovne predstave Knjiga o Džungli V Mini teatru, ki jo je po knjigi Rudyarda Kiplinga priredil Ivor Martinić. Predstavo je režiral Robert Waltl.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

V Zimskem pozdravu gostimo kraljico jodlanja Brigito Vrhovnik Dorič. Peli in igrali bodo Jodel Express, Štirje kovači, Il Divji, pa Hozentregarji; S.O.S kvintet bo obudil spomin na Slovenski valček 2022, Andrej Hofer pa bo postal učitelj. Voditeljica je Darja Gajšek.

Brata Sever južnoameriško pustolovščino nadaljujeta v Braziliji. Pot ju vodi iz Ria prek otoka Ilia Grande vse do Peruja. Kljub mnogim preprekam in težavam se njuna dogodivščina uspešno razplete v Limi.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Cikel Razpoloženi za ljubezen: Vizualno osupljiva hongkonška melodrama o prešuštvu

Hongkong leta 1962. Časopisni urednik Chow Mo-Wan se z ženo preseli v novo, prenatrpano stavbo. Sosednje stanovanje zavzameta tajnica Su-Lishen in njen mož. Chow in Su v svojih domovih pogosto samevata. Zbliža ju odkritje, da njuna partnerja, ki sta pogosto zdoma, na skrivaj ljubimkata. Chow in Su se še naprej srečujeta pod pretvezo skupnega ustvarjanja. Borita se z željo, da bi se tudi sama prepustila čustvom, ki jih gojita drug do drugega, a sta preveč sramežljiva, da bi jih spustila na plan.

Izvirni naslov: FA YEUNG NIN WAH / Mednarodni naslov: IN THE MOOD FOR LOVE / Hongkonško-francoski film, 2000 / Režija in scenarij: Wong Kar-Wai / Igrajo: Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj v Kulturi tudi o včerajšnjem odprtju filmskega festivala Berlinale, tega so začeli s projekcijo komedije z naslovom She came to me režiserke Rebecce Miller, bili pa smo tudi na premieri lutkovne predstave Knjiga o Džungli V Mini teatru, ki jo je po knjigi Rudyarda Kiplinga priredil Ivor Martinić. Predstavo je režiral Robert Waltl.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov