Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 19. feb.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Tilka rada igra na trobento in danes je ravno pravi dan za godbo. Pridružita se ji še Hektor z ropotuljami in Capek na bobnih. Rompi topota z nogami in Rija igra na svojo ukulelo. Orkester je pripravljen za nastop. Kaj pa Čačka? Ona nima glasbila, ki bi ga lahko igrala. Rada bi se jim pridružila, a vse kar ima na voljo, so le hrustljava jabolka.

Žvenk Glavni je prepričan, da je zmajki Juški odveč, ker mora Žvenkce vsak dan oskrbovati z juhico, zato izumi napravo, s katero bi Žvenkci lahko naenkrat odpeljali večjo zalogo juhe.

Ko se Sara zjutraj oblači, opazi, da ima v čevlju luknjo. Z Račkom se odpravita po nove. Prodajalna, kamor hodita sicer, je zaprta, zato zavijeta v sosednjo. Tam imajo kup čudovitih obuval. Sara kmalu najde prekrasne čeveljce, bos pa ne ostane niti Raček. Ko prideta domov, pa Sara ugotovi, da so njeni novi čevlji nekaj posebnega.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

Čuk Lovro ima polne roke dela. Njegovi štirje mladički se hočejo igrati skrivalnice, na strehi starega hleva pa ni veliko skrivališč. Bi se lahko zlil z dimnikom? Se skril pod žleb? Lovro bo moral napeti možgane in se hitro česa domisliti, ali pa ne bo imel niti malo miru pred nadobudnimi malčki.

Otroci dirkajo z avti na pedala. Ekipe je določil žreb, in skupaj se znajdeta Kalimero in Hop. Hop bi rad goljufal, da bi premagal Dano, ki se je tudi odločila, da bo goljufala. To je res krivično! Kalimero kmalu ugotovi, da mora tudi sam kršiti pravila, če hoče goljufa ustaviti.

Pozdravljen, pelikan, ena največjih ptic, ki lahko letijo. S svojimi velikimi krili si res eleganten. Imaš ogromen kljun, ki je skoraj tako dolg kot trup. Ne maraš samote, z drugimi pelikani se združuješ v velike jate, ki jih imenujemo kolonije.

Mladiči se na igrišču igrajo skrivalnice. Tokrat Dimitri šteje in lovi. Tako spozna Kimbuja. Kimbu je podzemna svinja, vendar se predstavi kot cevozobec. Pili in Oku predlaga, da bi se igrali z njim.

Ko se iztiri vlak, je najboljše, da je to drveči vlak, ki si ga druščina prijateljev izdela sama.

Odkrivanje fosila dinozavra ni tako zabavno, če postane tekmovalnost med Mici in Janijem pomembnejša od odkritja.

Ljubozver se sprašuje, ali naj deli škatlo čokoladic s svojimi prijatelji.

Konrad razlaga Kasiji o raznovrstni hrani, ki je dostopna v mestu. Kasija je zgrožena, ko ugotovi, da nekateri ljudje jedo polže. Ker ne najde Friderika, postane sumničava, da je njen najboljši prijatelj končal kot Konradova malica. Odločena je, da bo razkrila resnico.

Pok in Pak bereta veliko knjigo pravljic in kar naenkrat se znajdeta v gozdu, v katerem srečata junake iz kar treh izmed njih: Rdečo kapico, volka in tri prašičke.

Luka in Lučka poslušata pevca. Pove jima zgodbo o svoji mladosti in miši, ki mu je delala družbo. Otroka se nato znajdeta v srednjem veku – na gradu, kjer mišji glasbeniki pojejo kralju. Kralj jih pošlje v ječo.
Kako se bodo rešili iz nje?

Mili in Moli se spominjata prvega šolskega dne. Le kako sta postali najboljši prijateljici, če pa sta si tako različni? Na prvi šolski dan se res nista dobro ujeli. A ker imata obe radi mucke, kmalu spoznata, da imata veliko skupnega. Tako se rodi njuno prijateljstvo. Čeprav sta si različni, se odlično razumeta.

Gospodična Zajec Pepo in njeno družino odpelje na polet z reševalnim helikopterjem.

Jani Bernardu tre lešnike in skrbi, da Rudi ne zaide v težave. Župan Bernardu podari cel kup kikirikijev in postavi znake za prepoved. Težave so rešene! Jani se nenadoma počuti odveč …

Kmet za svoj rojstni dan pripravlja zabavo v maskah. Pes Bitzer odnese vabila v nabiralnik, a na poti jih izgubi! Jon spet najde rešitev: ovce se oblečejo v domiselne kostume.

Njuhec kuje maščevanje nad ukazovalnim čuvajem parka za vse njegove znake »Vstop prepovedan«, a se znajde v primežu gruče drobcenih trolčkov in postane njihov varuh. Za Njuhčeve nakane obtožijo Mumintrola in Smrkljico, a Njuhec z drznim podvigom pogumno prevzame odgovornost.

Frieda Lucy pove, da njen bratec Linus treplja ptice po glavi. Lucy je zgrožena in od njega zahteva, naj to takoj neha početi. Linus je čudaški tudi sicer: pogovarja se s svojo roko, Božičku ne zna napisati pisma in je še vedno zelo navezan na svojo odejico.

Mama Valu zaupa peko palačink. Neža se že veseli vseh mogočih namazov, zaradi katerih bodo palačinke še slastnejše. Žal pa palačinke zelo lepo letijo.

Zoki neprestano sanjari o Lidiji. Rad bi ji povedal, da mu je všeč, vendar si ne upa. Doma opazijo njegovo zasanjanost, zato se oče pogovori z njim in mu zaupa podobne izkušnje iz svojega otroštva. Tudi babica Zokiju pripoveduje o začetkih naklonjenosti med njo in dedkom. Boki pa prijateljema predlaga, naj vsak povabi Lidijo na zmenek, da bodo videli, koga bo izbrala …

Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovniku v Ljubljani.

»Bodite sveti, kajti jaz, Gospod, vaš Bog, sem svet.« (3Mz 19,2)
razmišlja URBAN LESJAK

Ali sta umetnik in umetnina eno? Vsak umetnik ni svetnik. Kako razumeti religiozno umetnino?

Preden ikonograf naslika ikono, se posti in moli, da bi iz Božje perspektive razumel vsebino bodoče umetnine. Kaj pa umetnik? Vsak ni svetnik. Ali lahko religiozno umetnino naslika umetnik, ki po naši presoji ne živi moralno? Ali umetnina presega umetnika ali sta eno? Tudi preroške besede presegajo preroka, velja tako tudi za umetnika? To bo tema oddaje.
Pri sv. Jožefu v Celju je potekala Mednarodna znanstvena konferenca »Intelektualna zgodovina in kulturni boj v srednji in vzhodni Evropi v luči sodobnih teorij religije.
Pri založbi Emanuel pa so izdali prvo pesmarico za otroke On živi! Za otroke.

Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj v letošnjem letu praznuje 70 letnico delovanja. Nedavno so na Ptuju organizirali Tumpejeve dneve in obravnavali aktualne teme v govedoreji. S strokovnjakom v studiu predstavimo Bovino virusno diarejo in nove subvencije, ki jih lahko govedorejci pridobijo iz ukrepov SKP. Na vrtnarski kmetiji Mrak spoznavamo delo terenskih svetovalcev. Vodja Javne službe kmetijskega svetovanja pri KGZS predstavi pomen kmetijskega svetovanja v današnjem času. Ustavljamo se tudi na kmetiji Kekec v Slovenskih goricah, kjer predelujejo mleko krav, ovac in koz v ekološke mlečne izdelke.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

V Zimskem pozdravu gostimo kraljico jodlanja Brigito Vrhovnik Dorič. Peli in igrali bodo Jodel Express, Štirje kovači, Il Divji, pa Hozentregarji; S.O.S kvintet bo obudil spomin na Slovenski valček 2022, Andrej Hofer pa bo postal učitelj. Voditeljica je Darja Gajšek.

Simpatična romantična komedija o ženski, ki se pripravlja na samohranilstvo

40-letna Frida je srečna z novim fantom Felixom in nekega dne izve, da je zanosila. Ko veselo novico obelodani ljubljenemu partnerju, pričakuje vse kaj drugega kot to, kar jo čaka. Felix jo namreč nemudoma zapusti in se vrne k nekdanjemu dekletu, ki jo ljubi bolj kot Frido. Nosečnici se v enem dnevu poruši življenje, nenadoma ji tudi v službi ne gre več, njeno telo pa jo izdaja. Felixa poskuša dobiti nazaj. Spoprijatelji se z mladoletno sosedo, ki ji je v oporo v težkih časih.

Izvirni naslov: SWEET DISASTER / Nemški film, 2021 / Režija: Laura Lehmus / Scenarij: Ruth Toma / Igralci: Katharina Behrens, Mareile Blendl, Elisabeth Clark-Hasters

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Kmetova osebna higiena je na psu. Jon, pes Bitzer in čreda ugotovijo, da je treba ukrepati. Odločijo se, da mu bodo pripravili kopanje z vsemi dodatki.

Bernarda in Jože gostita igralko Mojco Fatur, ki igra v monokomediji Nikoli ni prepozno. V goste prihaja tudi smučarski skakalec Cene Prevc, ki je pred nekaj dnevi prejel Bloudkovo nagrado – najvišje priznanje na področju športa v Sloveniji. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita voditelja oddaje Krompir: Nika Rozman in Nik Škrlec. Na glasbenem odru se predstavljajo: Tokac in Emanuela, ki sta izdala album Čudež, ter skupina LPS, ki nas je lani predstavljala na Pesmi Evrovizije, letos pa so izdali novo pesem Osem korakov.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Nika se v tretji sezoni skupaj z Borisom Hafnerjem, vodjo specializiranega državnega tožilstva, podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah.

Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi na neznanem koncu Ljubljane brez spomina na preteklo noč. Začenja se negotova in luknjičava pot rekonstrukcije te noči.
Živa je študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju, od Nike dobi ekskluzivno informacijo o Hafnerjevi napovedi vstopa v politiko, ki pa je vezan na sprejem zakona o zastaranju gospodarske kriminalitete.

Prof. dr. Rafael Mihalič, predavatelj in vodja Laboratorija za preskrbo z električno energijo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, je strokovnjak, ki brez dlake na jeziku spregovori tudi o domnevnih zablodah glede brezogljične družbe. To pa je mnenje, ki ga še kako potrebujemo v času, ko tako v Sloveniji kot v Evropi in po vsem svetu iščemo pot iz novih razmer, ki so pripeljale do energetske krize.

Voditeljica: Vida Petrovčič

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Pravoslavna redovnica sestra Tavoria si s skupino sosester v norveški vasici Valldal že trideset let prizadeva za gradnjo grškega pravoslavnega samostana na gori Sylte, ki se dviga nad fjordom in ob breg katere naj bi zalučal kačo sveti Olaf. Na odročno mesto na gori jih je opozoril župan Norddala, ki meni, da bi samostan v majhen kraj pritegnil obiskovalce, drugi prebivalci pa imajo do gradnje mešane občutke. Sestre trdno verjamejo, da izpolnjujejo Božji načrt, in vendar se gradnja samostana vse bolj oddaljuje.

FAITH CAN MOVE MOUNTAINS / Norveška / 2021 / Režija: Silje Evensmo Jacobsen

Simfoniki RTV Slovenija pod taktirko En Shaa izvajajo bleščečo Ravelovo skladbo La Valse.

Pianistki Nadja Rus in Neža Koželj muzicirata kot klavirski duo Scaramouche. Prejeli sta že veliko nagrad, na zadnjem, 5. tekmovanju »Primož Ramovš« za slovenske inštrumentalne komorne skupine pa je Duo Scaramouche poleg 2. nagrade v drugi kategoriji prejel tudi »Posebno nagrado«, ki jo je podelilo Uredništvo glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija za snemanje krajše televizijske upodobitve. Za TV sta zaigrali tudi Valček iz Suite št. 1 Antona Arenskega. Urednica Danica Dolinar, režija Aljaž Bastič.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov