Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 22. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 22. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Bernard bi se rad naučil voziti kolo, da bi šel na zmenek z mačko Kristino. Žal pa veveriček ve, da se to ne bo nikoli zgodilo. Preveč je neroden, da bi mu uspelo, zato mu Jani ponudi pomoč.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Tim noče prodati kobilarne, zato na sestanku predlaga, da bi vsi solastniki zastavili svoje deleže in najeli posojilo, da bi rešili Knežji dvor. Toda Ariane trdi, da je svoj delež že zastavila za obnovo električne napeljave in posojilo prijateljici.
Paul želi vzeti pet mesecev neplačanega dopusta, da bi odpotoval okrog sveta z Michelle, vendar mu ga Ariane ne odobri. Ko ji zagrozi z odpovedjo, jo ta na njegovo veliko presenečenje sprejme. Kmalu zatem mu Michael pove za zanimivo poslovno priložnost, a bi se moral dokončno odpovedati potovanju.
Rosalie prizna Cornelii, da je zaljubljena, a ji ne pove, v koga, saj njen izbranec še ni pripravljen na novo razmerje. Toda Cornelia hitro ugotovi, za koga gre.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Slovenija je »zeleno srce« v središču Evrope in eden največjih simbolov slovenstva. Gozd in les sta naše največje naravno bogastvo, saj se Slovenija uvršča med tri najbolj gozdnate države v Evropi. Les je simbol zdravega bivanja in ima velik pomen za ohranitev okolja za prihodnje generacije. Les namreč deluje kot biološki filter, ki zrak očisti in osveži. Pri rasti drevesa se veže ogljikov dioksid, končni izdelki pa ga nato skladiščijo še stoletja. Slovenska lesna industrija bo tako pri doseganju podnebnih ciljev do leta 2030 odigrala eno ključnih vlog pri našem prehodu v nizkoogljično družbo. Prisluhnite navdihujočim zgodbam ljudi, ki strastno verjamejo v čar lesa, v njem vidijo material prihodnosti in razvojno priložnost za gospodarski razvoj. Čas je, da slovenski les oplemenitimo v izdelke z višjo dodano vrednostjo.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Gruberjev graben in beg: Temna zgodba človeka, ki je Ljubljano rešil poplav.

Ali naj Slovenija izstopi iz Svetovne zdravstvene organizacije, kot predlagajo nekatere civilnodružbene organizacije in posamezniki? Kakšni so razlogi za to pobudo in kaj bi to pomenilo za Slovenijo? Koliko Slovencev s tožbami zahteva odškodnino zaradi cepljenja proti covidu 19? Kaj lahko pričakujejo? Kaj bi dr. Bojana Beović danes storila drugače? O tem v tokratni oddaji Arena z Vido Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

V Sanditonu je znova živahno, saj se pripravlja kresni ples. Charlotte obišče Georgiano in pred njo zagovarja Sidneyja, zato ta posumi, da se je Charlotte zaljubila vanj. Esther se po Clarinem odhodu neskončno dolgočasi kot nova družabnica lejdi Denham, a se še vseeno otepa z vsemi štirimi, ko pride lord Babington in jo povabi na vožnjo s kočijo. Mladi Stringer dobi ponudbo za vajeništvo v Londonu, vendar ga skrbi, kako bo novico sprejel njegov oče. Sidney in Charlotte najdeta izgovor za skupni sprehod.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

So politični grafiti vandalizem ali odsev družbe? V oddaji več o tem, kako grafiti vstopajo v polje angažirane umetnosti, kakšno vlogo ima anonimnost avtorjev ter kaj se trenutno dogaja na zidovih slovenskih ulic. Ob ljubljanski premieri filma M.R.I. smo se pogovarjali z romunskim režiserjem Cristianom Mungiujem, ki je bil med drugim kar trikrat nagrajen v Cannesu. Eden najpomembnejših predstavnikov novega vala romunskih režiserjev, ki so v začetku stoletja Romunijo postavili na svetovni filmski zemljevid, v zadnjem filmu raziskuje, kako se človek v kriznih časih spopada z neznanim. Spremljali smo tudi predajo zvočnega traku s skrivnimi posnetki, ki ga je Emilija Soklič podarila tretjemu programu Radia Slovenija. Ko je namreč Osvobodilna fronta leta 1941 razglasila kulturni molk, bojkot vseh kulturnih prireditev, je Akademski pevski zbor pod vodstvom Franceta Marolta udarno odpel še zadnji koncert. Izumitelj in tonski mojster Rudi Omota ga je skrivaj posnel, trak pa predal Emiliji Soklič. V studio prihaja Stojan Pelko, programski vodja Evropske prestolnice kulture 2025, ki nam bo med drugim predstavil vizijo in program, s katerim si je Nova Gorica v sodelovanju z Gorico prislužila ta prestižni naziv.

Az adás tartalma:

- nyílt nap a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában;
- Herman László kiállítása Ljubljanában;
- „…A múlt a jelen alakja; a jövő a jelen illata…” című fotókiállítás;
- a 2022-es év legjobb sportolói a Lendvai községben;
- Egészségünkre! – A stressz.

Vsebina oddaje:

- informativni dan v Dvojezični srednji šoli Lendava;
- razstava Lászla Hermana v Ljubljani;
- fotografska razstava »… Preteklost je oblika sedanjosti; prihodnost je vonj sedanjosti …«;
- prireditev Športnik leta 2022 v Občini Lendava;
- rubrika Na zdravje!: stres.

Osmino finala Malih sivih celic začenjamo pustno. V boj za četrtfinale pa se s Kekčevo dobro voljo tokrat podajajo Jon, Maj in Anže Aaron iz OŠ Grm Novo mesto (rumeni) ter Luka, Tobija in Nande iz OŠ Lenart (vijolični), v Hitrih lončkih pa Neža, Filip in Jernej iz OŠ Ivana Groharja Škofja Loka ter Klara, Zala in Lara iz OŠ Jakobski Dol. Tekma je napeta in polna preobratov. V labirint se skrijeta miš in vlada, med hitre celice hrošči in orodje. Kdo se bolje znajde med Laufarji, filmskimi in pravljičnimi junaki, ladjami in podmornicami ter komu bolj curlja, pa v 17. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Krajinski park Drava se vije ob reki Dravi med Mariborom in Ptujem. To je poplavno območje reke, ki ga je oblikovala v tisočletjih po koncu ledenih dob, v njem pa se je razvil raznolik življenjski prostor: številna prodišča, ki so domovanje značilnih ptic prodišč, rečni prostor, ponekod odmaknjen in skoraj nedostopen, imajo za svojega vodne ptice. Obrečni poplavni gozdovi z nekaj ohranjenimi mrtvicami so poseben otok naravne pestrosti, včasih tudi divjine, ki se stika s krajino, v kateri gospodari človek. Tudi Drava ni več reka, ki je nekdaj gnala plavajoče mline, hidroelektrarne so ji odvzele večino vode. Njena naravna struga je zato še toliko bolj vredna varstva in raziskovanja, ki preseneti s svojo skrito pestrostjo. Vse to uvršča Krajinski park Drava tudi v evropsko omrežje varovanih območij Natura 2000, ki varuje habitate ogroženih živalskih in rastlinskih vrst, pomembnih za Evropsko unijo.

Pozdravljen, leopard! Spadaš v isto družino kot mačke. Pa še podoben si jim, le da si večji. Zelo dobro plavaš in plezaš. Tvoj bratranec črni panter se od tebe razlikuje le po barvi kožuha. Tudi on ima na njem pike, le dovolj blizu moramo priti, da jih vidimo.

Pak po nesreči razbije Pokovo najljubšo skodelico, zato si zaželi, da bi čas lahko zavrtel nazaj. Ko se jima skupaj s Pokom to res posreči, spozna, da si s tem nakoplje samo še več preglavic.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Pust je minil, z vsemi norčijami vred, in napočila je pepelnična sreda. Pustu sledi post, ki traja 40 dni, do velike noči. Ta čas je poln simbolike, s pokopom pusta preženemo vse slabo, kličemo pomlad, prečiščujemo duha in telo. Besedo pust je poznal že Trubar in je verjetno nastala iz »mesopust«, zloženke iz besed meso in postiti se. Tudi karneval pomeni podobno, izhaja iz italijanskega izraza »carneleva«, ki pomeni »opusti meso«. Nihče ne pravi, da je treba nujno jesti ocvrtega osliča in krompirjevo solato. Lahko so tudi riž, ribe in zelenjava. Ali po domače, suši!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V nocojšnji Kulturi bomo med drugim govorili dogajanju na Berlinalu in o slikarski razstavi Lucian Freud - Nove perspektive v muzeju Thyssen Bornemisza v Madridu. O antološki zbirki Dark Luminosity pa smo se pogovarjali z britanskim basistom Jahom Wobblom.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

»Zih stari.«
V drugem delu V deželi sinonimov možnosti za nesporazum ni. Vsi uporabljajo sinonime in si vzamejo čas. No, morda si ga vzamejo nekoliko preveč, saj tudi sinonimov v jeziku ni malo.

Drama in romanca. Juan je sramežljiv in neroden petdesetletnik, ki je zaposlen kot stražar v zaporu. Na ekranih spremlja dogajanje v zaporu in skupnih prostorih. Tako opazi Berto, okoli petdeset let staro mater, ki prihaja obiskovat sina zapornika. Čeprav se nikoli nista srečala, osamljeni Juan začuti privlačnost, zaradi katere ne more odvrniti pogleda od nje. Berta večino časa prebije doma, pri hudo bolnem možu, ki se ne more premikati. Ko pa obiskuje svojega odtujenega in depresivnega sina v zaporu, je nesrečna zaradi njega. Juan, ki jo sicer vidi na avtobusu in na ekranu, kadar je na obisku, se ji dolgo ne približa. Nekega dne pa le zbere pogum, se začne pogovarjati z njo in samega sebe preseneti z lažjo, ki jo ponudi Berti kot najbolj naravno resnico; da ima tudi on hči, Josefino, zaprto v istem zaporu, le da na ženskem oddelku, in da bi si lahko mlada dva dopisovala ter tako premagala osamljenost in depresijo …

JOSEFINA / ŠPANIJA, NEMČIJA / 2021
Režija: Javier Marco / Scenarij: Belén Sánchez-Arévalo / Igrajo: Emma Suárez, Roberto Álamo, Miguel Bernardeau, Manolo Solo, Pedro Casablanc, Olivia Delcán, Simón Andreu, Belén Ponce de León, Alfonso Desentre, Iñigo Salinero, Enrique Escobedo …

Kratki film pripoveduje zgodbo o priseljencu v Slovenijo med vojno v nekdanji Jugoslaviji v 90-ih letih prejšnjega stoletja. Zgodbo nekoga, ki se spominja krajev iz svojega otroštva v Sarajevu, posebno stopnic, kjer so si otroci –in pred leti med njimi tudi on - izmenjevali stripe. Pod pritiskom nemogoče vrnitve domov v času vojne so te stopnice v njegovih sanjah postale velike kot piramida, ki se kopa v soncu. Po vojni protagonist zgodbe odide v Sarajevo in obišče ulico svojega otroštva. Ne more prepoznati stopnic iz otroštva, ne more verjeti, da se je piramida skrčila na tri majhne stopnice.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Profil - pogovorna oddaja z veliko obrazi, ki jo bodo zaznamovali različni profili - različni voditelji in različni gostje. Skupno vsem je aktualno dogajanje na področju kulture, umetnosti, kulturne politike in družbe. Teme bodo vezane predvsem na aktualne dogodke, s katerimi bomo odkrivali profil gostov. Profil bo odkrival, razkrival, predstavljal.

Krajinski park Drava se vije ob reki Dravi med Mariborom in Ptujem. To je poplavno območje reke, ki ga je oblikovala v tisočletjih po koncu ledenih dob, v njem pa se je razvil raznolik življenjski prostor: številna prodišča, ki so domovanje značilnih ptic prodišč, rečni prostor, ponekod odmaknjen in skoraj nedostopen, imajo za svojega vodne ptice. Obrečni poplavni gozdovi z nekaj ohranjenimi mrtvicami so poseben otok naravne pestrosti, včasih tudi divjine, ki se stika s krajino, v kateri gospodari človek. Tudi Drava ni več reka, ki je nekdaj gnala plavajoče mline, hidroelektrarne so ji odvzele večino vode. Njena naravna struga je zato še toliko bolj vredna varstva in raziskovanja, ki preseneti s svojo skrito pestrostjo. Vse to uvršča Krajinski park Drava tudi v evropsko omrežje varovanih območij Natura 2000, ki varuje habitate ogroženih živalskih in rastlinskih vrst, pomembnih za Evropsko unijo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V nocojšnji Kulturi bomo med drugim govorili dogajanju na Berlinalu in o slikarski razstavi Lucian Freud - Nove perspektive v muzeju Thyssen Bornemisza v Madridu. O antološki zbirki Dark Luminosity pa smo se pogovarjali z britanskim basistom Jahom Wobblom.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov