Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 18. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 18. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Z natančnim pogledom pomagajmo Lovru najti listek, na katerega je zapisal stvari, ki jih mora prinesti iz lekarne. Z dobrimi željami pomagajmo deklici Freyi, ki ljubeče skrbi za mami, celo kadar si mora zaradi bolezni vbrizgati injekcijo. Ojoj, smo omenili injekcijo? To pa ni Lovrova najljubša stvar. Ali mu bo doktorica Črtolina pomagala premagati strah pred njo?

Na planet Žvenk se pripodi strašen vihar in z dreves glasbe odpihne note z Minino čudovito novo melodijo. Nihče jih ne more najti.

Igra štirih prijateljev na visokem hribu se razvije v pravi boj superjunakov, v katerem bo Tomaž morda premagal strah pred padcem v globino.

Ribiški izlet se ponesreči in dedi pujs in dedi zajec obtičita na zapuščenem otoku. Reši ju lahko le kapitan Pes. Ta kmalu spozna, da kljub vsemu zelo pogreša morje.

Zlata ribica Zlatka je osamljena, zato jo Pepa pelje v akvarij. Tam je toliko različnih rib, da bo Zlatka gotovo našla novega prijatelja.

Mario ne mara zelenjave, kuhar Štef pa bi ga rad prepričal, da je lahko tudi zelenjava dobra. Medtem ko mu pripravlja prav posebno solato, z Majčine kmetije pobegne pujs. Lovijo ga vsi otroci v mestu.

Pepe ni navaden ribič, med drugim je malo čiv čiv na čistočo. Tijan in Enya Lara pa sta ga povabila na žur z umazanijo. Le kaj se bo zgodilo?

Kdo bo ujel koga? Gaki bo lovil ribe, Mija bo ujela ribiča, vsi skupaj pa bomo lovili novo Zofkino uganko, ki bo razkrila nepogrešljiv ribiški predmet. Tudi tokrat bomo ustvarjali, raziskovali in v ribiško mrežo lovili predvsem smeh in veselje. Na zofkanje!

Jutro je, tik pred državnim tekmovanjem. Mikey je zaspal. Tudi drugi člani ekipe Mahaki so prišli z zamudo. Prisha je pripešačila, saj babica ni mogla do avta, Salwe njen petelin to jutro sploh ni zbudil, Tiff pa je zamudila zato, ker njena očka nista mogla najti psov.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

V 21. oddaji si pot v četrtfinale kviza utirajo Ella, Ivona in Ažbe iz OŠ Toma Brejca Kamnik (rumeni) ter Pia, Vid in Jakob iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava (vijolični), Hitrih lončkov pa Žiga, Urban in Oskar iz OŠ Šmarje – Sap ter Živa, Amaia in Zara iz OŠ Gornji Petrovci. Tekmovalci so na skupnem imenovalcu, lačni grške hrane in s hitrejšim pospeškom, kot je na Marsu. Rumeni še niso imeli borelioze, vijolični niso obiskali glavnega mesta Egipta, a imajo oboji srečo pri hitrostnem prebijanju skozi kolobarnike. Jasna tokrat poleg pameti soli še ceste, labirint je odličen odriv za na plažo in vas čaka napeta oddaja.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Končuje se teden možganov, zato smo v Infodromu že ob začetku tedna obiskali delavnico Moč besed, na kateri so mladi spoznavali možgane in pomen sporazumevanja. Da bi si brez možganov težko kaj zapomnili, pa vedo tudi mladi, ki na izust znajo decimalke števila pi. Na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani je bilo tekmovanje v tej veščini, nas pa je zanimalo, kako se lotiti takšnega učenja in kaj število pi sploh je. Na motivacijski delavnici Najdi.se smo preverili, kam in na koga se lahko obrnete, ko se vam zazdijo življenje, čustva in odnosi prezapleteni. Na Nizozemskem so se mladi za to domislili posebne klopce. Za konec oddaje pa smo se odpravili v ustvarjalni svet televizije. Mladi na Osnovni šoli Ormož namreč vsak mesec pripravijo svojo oddajo.

V novi oddaji Osvežilne fronte so zbrali veliko zanimivega o obrazu. »Obraz je del telesa, brez katerega bi nos, ušesa, usta in oči padli iz glave,« v uvodu razmišlja voditelj Rok, ki se je tokrat odpravil tudi na teren in raziskoval, kako deluje tehnoilogija prepoznavanja obrazov. Žaka zanima, komu je podoben in kaj je podedoval po mami in očetu, jamarji imajo spet težave v komunikaciji, v Kviki kvizu pa se je Jan pomeril z Rokom Gumzejem.

V življenju se nas lahko dotakne marsikaj, a nič ni prijetnejšega in bolj pomirjujočega od iskrenega dotika sočloveka. Od petih čutil, ki jih premoremo ljudje, je dotik morda najbolj spregledan, a obenem verjetno najpomembnejši. Ključen je pri tem, kako dojemamo svet. Poleg tega imajo dotiki, objemi in poljubi pomemben vpliv na naše telesno in duševno zdravje. Kljub temu pa se zdi, da se ne znamo več dotikati drug drugega, da se dotikov bojimo ali pa nam zanje preprosto zmanjka časa. O pomenu dotikov v našem življenju se bo voditeljica Helena Pirc pogovarjala s psihologom z dr. Aleksandrom Zadelom. Dotikanje izginja tudi iz zdravstvenih in varstvenih ustanov, čeprav je ravno tam mnogokrat najbolj potreben. Tega se zaveda tudi zdravnica Iwona Ewa Kosi, ki se brez strahu dotakne svojih pacientov. Obiskali smo jo v Koroškem domu starostnikov. Na koncu bomo spoznali še osebe z gluhoslepoto, za katere je dotik glavno sredstvo sporazumevanja in okno v svet. Slovenija je v letu 2021 postala tudi prva država na svetu, ki je jezik gluhoslepih vpisala v Ustavo Republike Slovenije.

V ponedeljek, 20. februarja so v Budistični skupnosti Dharmaling praznovali losar. Losar je tibetansko novo leto, ki ga v skladu z budistično tradicijo obeležujejo petnajst dni. To je čas, ko naredijo prostor novim izkušnjam, novemu znanju in napredovanju v duhovnem smislu.

Čuječnost, pogosto opisana tudi kot ''osredotočena pozornost'', je duševno stanje, v katerem smo brez pretiranega presojanja popolnoma prisotni v sedanjem trenutku in vključeni vanj. Zakaj pa je to dobro?

»Gospod ne vidi, kakor vidi človek. Človek namreč vidi, kar je pred očmi, Gospod pa vidi v srce.« (1Sam 16,7)
razmišlja POLONA DOMINIK

Romska oddaja So vakeres – Kaj govoriš? je na sporedu dvakrat mesečno, ustvarjajo pa jo romski novinarji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Družili smo se s terapevtskima psoma in člani Društva 8tačk, ki deluje na OŠ Marije Vere v Kamniku. Predstavljamo pasmo psov beagle. Svetujemo, kako sebi in pasjemu mladiču olajšati prve dni v novem domu. Pridružili smo se akciji varnega prenašanja dvoživk do mrestišč. Spoznavamo mačje pande. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V oddaji izpostavljamo miniaturne muzeje, ki so zrasli na prostoru vzdolž goriškega dela nekdanje slovensko-italijanske meje. Eden takšnih je (poleg vojaškega stražarskega stolpa v Vrtojbi, muzejske zbirke Kolodvor in muzeja na Mirenskem pokopališču), tudi muzej tihotapstva, ki se je pred meseci odprl v nekdanji carinarnici maloobmejnega prehoda na Pristavi.
Muzej odkriva tudi "Švercanje" blaga med kapitalistično Italijo in socialistično Jugoslavijo, ki je bil skorajda jugoslovanski nacionalni šport. Takoj po 2. svetovni vojni so tihotapili samo najnujnejše, ko pa je kupna moč Jugoslovanov v 60. letih narasla, pa se je začel pravšnji nakupovalni turizem. Samo nekaj 100 metrov naprej na italijanski strani v nekdanji italijanski carinarnici na Rafutu pa je zrasel muzej Prepustnica, ki odstira različne vidike življenja ob meji med Goricama v zadnjih 75 letih.
V oddaji več o tem, kako se nekdanji uršulinski samostan v Mekinjah odpira turizmu. Samostan je imel v svoji več kot 500 letni zgodovini pomembno vlogo v kulturnem, verskem, upravnem in gospodarskem življenju kraja in širšega lokalnega območja.
V luči izumiranja starih, pogosto družinskih gostiln, predstavljamo primer dobre prakse, kako skozi kulturo oživljati tovrstne retro gostilne. V rojstni vasi slikarja Maksima Gasparija je Nataša Mele, lokalna turistična vodnica, ki na terenu aktivno povezuje Loško dolino in Cerknico, prenovila družinsko furmansko gostilno, ki je postala živi muzej kmečkega življenja in hkrati podeželski družabni center.

V prvi epizodi spoznamo Ceneta, ki je že več kot leto dni ločen, približno toliko časa pa je tudi že brez službe. Njegov prijatelj Boštjan, ki je doslej razvažal kruh za pekarno Slamnik, izpolnjuje vse pogoje za upokojitev, zato se je odločil, da bo svoje delovno mesto prepustil Cenetu. Boštjan Ceneta uvaja v novo službo, pri tem pa se izkaže, da je Boštjan eni od strank nudil tudi drugačne usluge. Na koncu pristaneta v pekarni, kjer vsi skupaj proslavijo Boštjanovo upokojitev. To je bil njegov zadnji delovni dan, odslej bo kruh razvažal Cene. Boštjan se veseli brezdelja, Cene pa je vesel, da ima spet službo, saj se je brezdelja v enem letu dodobra naveličal.

Zmaga slovenskega filma »62.a – Od prepovedi do ustave« v državi, kjer je doma filmska industrija Bollywood, ki na leto ustvari več filmov kot Hollywood in evropska filmska industrija skupaj, je vredna ponosa. V Čenaju v Indiji je namreč na festivalu India Deaf Expo zmagala gluha in naglušna skupnost Slovenije s filmom, ki govori skorajda o »jezikovnem genocidu« in razkriva pot znakovnega jezika v izobraževanju.

Tokrat o delovanju slovensko-argentinske gospodarske zbornice.
Dijaki celovške Dvojezične trgovske akademije in slovenske gimnazije so se pomerilli na Tischelerjevem govorniškem tečaju za mlade.
Pogovarjali smo se s kutlurno delavko iz Kanalske doline Anno Wedam, prejemnico Gujonovega priznanja.
Osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem, knjižnica Ivana Gorana Kovačiča praznuje 30 let svojega delovanja.
Slovensko društvo Melbourne bo prihodnje leto obeležilo sedemdeset leto svojega obstoja.

Družini Medle je iz servisnega podjetja za montiranje rolet uspelo zrasti v vodilnega proizvajalca senčil. V naši oddaji pa bo tudi dišalo po kuharskih mojstrovinah Restavracija Vnuček iz Maribora, z nami bodo dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

POMLAD PRED VRATI
Barvno prebujajočo se pomlad si lahko omislimo tudi pred vrati. V sodobnejši keramični ali kamniti lonec zasadimo vijoličaste anemone, pisane trobentice, nežne zimzelene (vinke).
VZGOJA LASTNIH SADIK
Pri Martini Plohl Krevh se vrtičkarska sezona začne takoj po novem letu. Sejančki so marca še na toplem in pod ultravijolično lučjo.
ZIMSKA REZ ASIMINE
Asimine imajo lepo razrast, zato jih ni nujno obrezovati. S posnemanjem njihove naravne oblike in odstranitvijo nekaj vej, jim rodnost lahko (še) povečamo.
REZ ŽAJBLJA IN SIVKE
Ali se vam je že zgodilo, da si po skrbni rezi in oblikovanju sivke ali žajblja rastlina ni opomogla. Kje ste ga polomili, izveste v tokratnem nasvetu Sebastjana Liparja.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ekipa Tinpo pospravlja prostore v svoji postaji in preizkuša poskočen izum. Ob tem se neprestano zaletavajo drug v drugega, kadar hočejo skozi vrata.

Jure se zabava z ogledovanjem v ogledalu. Pepa in Jure skušata najti še več bleščečih stvari, v katerih se lahko vidita.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Se še spomnite trendov v gradnji pred desetletji? Gradile so se ogromne hiše, v marsikaterem pogledu predimenzionirane. Pa okrogline, frčade, štirikapnice, zalomljene strehe… Marsikdo je želel graditi unikatno, izstopajoče, drugačno, ne da bi se hkrati tudi zavedali, da je takšen dom težje opremiti in dražje vzdrževati. Naša gostitelja Lea in Rok sta rešitev za svoj novi dom iskala več let. Naletela sta na hišo, ki je bila sicer prevelika in v marsičem neustrezna. Preobrazbo pokažemo v oddaji.
Največji leseni športni objekt v Sloveniji je dobitnik nagrad BigSEE in Naj lesena zgradba leta 2020. Lastnik je želel, da ta zdrava lupina ne bi obremenjevala okolja in da bi v njej ustvarili idealne pogoje ne le za šport, temveč za bivanje na splošno. Ubral je veliko trajnostnih korakov ter med drugim vse skupaj začinil z zelenjem in veliko okusno izbrane opreme, ki briše meje med zasebnim in javnim.
Tudi stanovanje, ki ga predstavimo, je nagrajeno na uglednem tekmovanju European property awards v Londonu. Lastnika sta kupila novogradnjo, ki jima je povsem ustrezala, ampak strokovno oko je v danih volumnih zaznalo še večji potencial – kar je pomenilo samo eno: tudi, če je bilo vse na novo zgrajeno, je marsikaj moralo ven. In po predanem procesu oblikovanja interierja se je lahko na koncu pokazalo vse to, kar bo gledalce navduševalo.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Svoje znanje in srečo bo preizkusil David Petelin iz Ljubljane. Je dr. zgodovine in trenutno zaključuje še magisterij prava. David je avtor mnogih člankov in knjig, njegovo najljubše področje je zgodovina Ljubljane. Z očetom že 30 let igrata tenis, tokrat pa bosta skupaj tekmovala proti Jokerju in videli bomo, kdo bo močnejši nasprotnik.

V Kaj dogaja? tokrat govorimo o praznih bankah, osvobojenem Bavčarju in prometu na Baliju. Na terenu smo raziskovali nova razmerja na trgu delovne sile, naš analitik Admir pa se je lotil slovenskih športnih uspehov. V Redni rubriki smo gostili najbolj kul tehno matematika ta hip, ki nam je predstavil število pi, v telenoveli Palomar pa smo končno našli vir vse korupcije v domači politiki. Naša gostja bo izvrstna mlada gledališka in filmska igralka Ajda Smrekar. Na Mali terasi pa svoje vozniške sposobnosti brani legendarni Stari Smolar s hitom Jaz ne grem na trolo.

V Italiji, Španiji in Franciji so zaprli javno življenje. Carrie in Boris imata v dvorcu Checkers zabavo za otroka, medtem ko Boris državljanom odsvetuje druženje, vlada pa premišljuje o lockdownu. V domovih za ostarele prosijo za teste, a jih zanje ni. Uradni laboratoriji namreč ne zmorejo opraviti vseh testiranj, zato testirajo le bolnike s simptomi. Končno dobijo zeleno luč tudi manj strogo varovani laboratoriji, ki vztrajno ponujajo pomoč.

THIS ENGLAND / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Kieron Quirke, Michael Winterbottom
Režija: Julian Jarrold, Michael Winterbottom
V glavnih vlogah: Kenneth Branagh, Simon Kunz, Rachel Sophia-Anthony, James Corrigan, Adam Oakley, Derek Barr, Alec Nicholls, Robin Morgan

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Predzadnji film španske legende Pedra Almodovarja je njegova najbolj avtobiografsko obarvana stvaritev. Mnogi kritiki in gledalci se strinjajo, da je to eden vrhuncev njegovega izjemno plodovitega opusa.

Strukturno je film sestavljen iz »serije srečanj« Salvadorja Malla, filmskega režiserja v jeseni svojega življenja. Nekatera srečanja se odvijajo v sedanjosti, drugih se spominja. Denimo otroštva v šestdesetih letih, ko je s starši v iskanju boljšega življenja odšel v vas v bližini Valencie. Ali pa prvega poželenja, svoje prve ljubezni v Madridu v osemdesetih, bolečine ob razhodu, ko je bila ljubezen še sveža in vroča, pisanja kot edinega zdravila, da pozabiš to, česar se ne da pozabiti, odkritja kina in občutka neizmerne praznine, ki se pojavi iz nemoči še naprej ustvarjati filme. Salvador med odkrivanjem svoje preteklosti začuti potrebo po tem, da jo opiše. In v tem najde tudi svojo odrešitev.

Zgodba o ustvarjanju, o tem, kako težko ga je ločiti od lastnega življenja, in o strasteh, ki dajejo smisel in upanje.

Originalni naslov: DOLOR Y GLORIA
Leto produkcije: 2019
Država: Španija, Francija
Žanr: drama
Režija: Pedro Almodóvar
Scenarij: Pedro Almodóvar
Igrajo: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Penélope Cruz

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov