Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 21. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Tor, 21. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Repka povabi Vida na izbrano kosilo s slastnimi prigrizki in kumarično vodo. Tudi Vid sklene, da jo bo pogostil, nato pa ga začne skrbeti. Bo znal pripraviti kosilo za tako damo? Na pomoč mu priskoči Zaja. Posodi mu srebrni pribor in pripravi prigrizke. Prvo brž privabi dolgoprstega Blaža, druga pa požrešnega Zvita. Repka tako sede za prazno mizo, a se pri kosilu prvič od srca nasmeji.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

André se še vedno ničesar ne spomni, vendar kljub vsemu sklene, da bo šel z Lenchen na Nizozemsko. Michael ga skupaj z Rosalie obupano išče in je vse bolj prepričan, da se mu je zgodilo nekaj hudega. O izginotju sklene obvestiti policijo.

Amelie Timu pove, da je Steffen Franzi skrivaj dajal mamila, da bi ostala z njim. Tim se seveda takoj odpravi k Steffenu in ta mu obljubi, da bo Franzi povedal resnico. Pozneje se vseeno nekako poskuša izvleči in Franzi zmedena ne ve več, komu verjeti.

Schultz najde strokovnjaka za razstrelivo, ki pa za posnetek, ki bremeni Ariane, zahtevata zelo visoko ceno. Werner in Christoph se lotita zbiranja denarja.

Kalenbergova sklene ponovno odpreti hotel, zaposleni pa se sprašujejo, kako po vseh nedavnih dogodkih sploh delati naprej.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Vrečke nore grofne je kratka osvetlitev življenja in dela pesnice Lili Novy.

S katro za male junake. Kam bomo (po)leteli? Meso na črni listi? Dolžnost, ne užitek. ITK DSC LOL.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tereza poskuša povezati družini, da bi bila sinova skupaj. Olgo prevevajo podobni občutki, zato Terezi nevede pomaga. Notranje razklana Tereza se zaveda, da je Martin takšno družino želel že na začetku, a je bila ona proti. Kljub temu Martina ne želi videti in ga k Jakubu spusti le v najnujnejših primerih. Le Karlu zbliževanje družin ni všeč. Ne strinja se z Olgo, ki Jakubu in Tomášu na vožnji z vlakom obljubi obisk njegove kabine. Vendar Karel Olgi nikoli ne more dolgo nasprotovati, Martin pa stran od vseh osebne težave vedno bolj prepleta s službo.

KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufal
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

V ponedeljek, 20. februarja so v Budistični skupnosti Dharmaling praznovali losar. Losar je tibetansko novo leto, ki ga v skladu z budistično tradicijo obeležujejo petnajst dni. To je čas, ko naredijo prostor novim izkušnjam, novemu znanju in napredovanju v duhovnem smislu.

Čuječnost, pogosto opisana tudi kot ''osredotočena pozornost'', je duševno stanje, v katerem smo brez pretiranega presojanja popolnoma prisotni v sedanjem trenutku in vključeni vanj. Zakaj pa je to dobro?

Tokrat o delovanju slovensko-argentinske gospodarske zbornice.
Dijaki celovške Dvojezične trgovske akademije in slovenske gimnazije so se pomerilli na Tischelerjevem govorniškem tečaju za mlade.
Pogovarjali smo se s kutlurno delavko iz Kanalske doline Anno Wedam, prejemnico Gujonovega priznanja.
Osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem, knjižnica Ivana Gorana Kovačiča praznuje 30 let svojega delovanja.
Slovensko društvo Melbourne bo prihodnje leto obeležilo sedemdeset leto svojega obstoja.

Az adás tartalma:

- a motoros dzseki;
- a ballonkabát története;
- Brina Gerebic fiatal balett-táncos;
- a mashup, avagy a zenei kollázs;
- a Haloban együttes;
- a Koala Voice együttes.

Vsebina oddaje:

- motoristična jakna;
- zgodovina balonarja;
- mlada baletna plesalka Brina Gerebic;
- mashup oziroma glasbeni kolaž;
- glasbena skupina Haloban;
- glasbena skupina Koala Voice.

Jutro je, tik pred državnim tekmovanjem. Mikey je zaspal. Tudi drugi člani ekipe Mahaki so prišli z zamudo. Prisha je pripešačila, saj babica ni mogla do avta, Salwe njen petelin to jutro sploh ni zbudil, Tiff pa je zamudila zato, ker njena očka nista mogla najti psov.

Hardball II. / Avstralija / 2021
scenarij: Guy Edmonds, Matt Zeremes, Catherine Nebauer
režija: Ashton Darren
v glavnih vlogah: Semisi Cheekam, Reannah Handan, Logan Reberger, Erin Choy, Holly Simon, Ella Holowell, Sam Everingham

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Miha Pavšek se ukvarja z raziskavami ledenikov in njihovega dogajanja. Fizična geografija, naravne nesreče, dolgotrajno nastajanje slovenskih ledenikov in hitro izginjanje njihovih ostankov so predmet njegovega zanimanja.

Preprosta lesena igrača Konstrukta že takoj pritegne pozornost. Zgodba tega izdelka pomembnega slovenskega oblikovalca Nika Kralja je stara več kot štiri desetletja. Konstrukta je bila zasnovana leta 1976, luč sveta pa je ugledala šele po 45 letih.

V starem delu slovenske prestolnice Ljubljana se bohoti velika poznobaročna stavba – Gruberjeva palača. Njena zgodba, ki se vije od druge polovice 18. stoletja, je zelo bogata in pestra. Danes je v njenih prostorih Arhiv Republike Slovenije.

Ljubljanska reševalna postaja je praznovala sto let svojega delovanja. Na intervencije so hodili s konjskimi vpregami, temeljila pa je na prostovoljstvu. Sto let pozneje je reševalna postaja poklicna in sodobno opremljena služba z več kot sto zaposlenimi.

Izdelovalko vitrajev Katjo Zrimšek pritegne steklo kot material, posebno čarobnost pa vidi prav v sestavljanju njegovih delcev v nove celote. Neprosojnost barvnega stekla pa še dodatno vzbuja nekakšno skrivnost.

Vetrnik praznuje praznik vetra! Toda o vetru ni ne duha ne sluha in vse je nesmiselno. Meščani hočejo zabavo odpovedati. Na srečo pa jim na pomoč priskoči superjelen Jani.

Koyaa želi prilepiti nekaj nalepk na okno. Medtem ko jih lepi, se nalepke sproti odlepijo. S prsti jih pritiska ob steklo, a mu pobegnejo in letajo naokoli.
Še dobro, da ima Koyaa rešitev!

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Dolgi so že dnevi in prav danes nastopa pomlad. V prihajajočih tednih nas bodo kmalu pozdravili beluši, ki nas prečistijo in kuharsko navdihnejo. So odličen vir prehranskih vlaknin, vitaminov in mineralov, prav tako so nizkokalorični in imajo malo maščob. Sezona belušev nastopi od sredine aprila do konca junija in takrat se jih najejmo, da nas pomladno prečistijo. Čeprav so na jedilniku že tisočletja, omenjajo jih že v antiki, marsikoga še zmeraj spravijo v zadrego v kuhinji.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Danes je svetovni dan lutk in poezije. V Ljubljani poteka pesniški maraton, ki v 15 urah na desetih lokacijah ponuja nastope skoraj 100 avtorjev, bralcev in ljubiteljev poezije. V Mariboru pa je na Slomškovem trgu potekalo javno branje pesmi. Bili smo na predstavi DISKOlektiv: Druge kože v ljubljanski Stari mestni elektrarni. Predstavljamo pa tudi ponovno izdajo kultnega vinilnega albuma La Femme legendarne skupine Karlovy Vary.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Julia po televiziji vidi Knappa, ki se udeleži slavnostnega sprejema. Odloči se, da ga tam obišče. Michel prosi hotelirja, naj Julii za to priložnost priskrbi večerno obleko. V tem času se Tomas pripravlja, da bo odšel iz Madrida. A še prej bi rad odpotoval v Berlin. Julia na prireditvi sreča Knappa, ki se ji zlaže, da Tomas živi v Madridu z ženo, s katero vodita restavracijo. Razočarana Julia je odločena, da zapusti Berlin. V hotelu jo Michel skuša potolažiti. Ko se Julia naslednje jutro zbudi, jo pod vrati čaka pismo. Michel pa se odpravi v Stasijev arhiv.

ALL THOSE THINGS WE NEVER SAID / TOUTES CES CHOSES QU'ON NE S'EST PAS DITES / Francija / 2022
Scenarij: Marc Levy & Miguel Courtois
Režija: Miguel Courtois (El Lobo, GAL)
V glavnih vlogah: Alexandra Maria Lara, Jean Reno, Alex Brendemühl, Bastian Hagen, Cédric Ben Abdallah, Martina García

Uredništvo dokumentarnih oddaj TV Slovenija je ustvarilo 50-minutni dokumentarno-igrani film o bratih Milčinski.

Bratje Janez, Frane in Lev so svojevrsten fenomen v našem prostoru. Vsak od treh bratov je prinesel v slovensko kulturo v širšem pomenu svoj izviren prispevek. Redko se zgodi, da se v eni družini zgostita tolikšna intelektualna moč in izvirnost na tako različnih področjih, kot sta umetnost in znanost.
Akademika Janez in Lev sta bila na pomembnih položajih in brezpogojno predana zdravnika, Frane Milčinski Ježek pa je s svojim inteligentnim humorjem opozarjal na krivice utopičnega socializma. Kot posamezniki so bili bratje deležni pozornosti in občudovanja, skupaj pa niso bili nikoli predstavljeni. In vendar je šele skupna filmska obravnava z vključitvijo njihovega očeta Frana Milčinskega, znanega pisatelja ter avtorja Butalcev, pokazala njihovo veličino in osvetlila dobo, v kateri so živeli. Zgodovinska razdalja je kot puščica spoznanja, da so vedno pomembna dejanja, saj preživijo tako čas kot tudi avtorja.
Pripovedovalci dokumentarno-igranega filma o bratih Milčinski so Matjaž Lunaček, Maja Milčinski, Matija Milčinski in Matevž Milčinski.
Glavni vlogi sta odigrala dramska igralca Renato Jenček v vlogi prof. dr. Leva Milčinskega in Luka Bokšan v vlogi specializanta Matjaža Lunačka. Veliko je tudi epizodnih vlog, v katerih so se izkazali naturščiki.
Sporočilo filma je preprosto: »Četudi se na koncu vsi poslovimo, nas to ne odvezuje, da ne bi delovali v dobrobit njegovega veličanstva Človeka«.

Vojna v Ukrajini je v zadnjem letu razkrila vse šibkosti evropske odvisnosti od ruskih energentov; evropski računi za energijo so bili to zimo občutno višji. A kot kaže, bo kriza, ki smo jo močno občutili tako potrošniki kot tudi gospodarstvo, spodbudila zeleni prehod, o katerem govorimo že leta. Načrt ZDA in Evropske unije je ogljična nevtralnost do leta 2050, pot do energetske varnosti z obnovljivimi viri energije pa bo draga in bo zahtevala tudi radikalno spremembo naših potrošniških navad. Tokratni Globus o ameriški in evropski zeleni poti do energetske varnosti je nastal na terenu na obeh straneh Atlantika.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Drago Štoka sodi med najvidnejše predstavnike slovenske skupnosti v Italiji. Rojen je leta 1937 na idiličnem Kontovelu nad Tržaškim zalivom, v vasi, ki je bila takrat še povsem slovenska.
Živo se spominja složnega predvojnega življenja v času fašizma in razdora, ki ga je tudi v te kraje prinesla komunistična revolucija. Komunisti so verne ljudi označili za sovražnike in manjvredne, potem pa so se zaradi resolucije Informbiroja leta 1948 sprli komunisti sami.
Razdelili so se na titovce in tiste, številčnejše, ki so ostali zvesti Stalinu. Slednji so hitro odpadli iz slovenskih šol in bili kasneje za narodno skupnost večinoma izgubljeni. Po končani klasični gimnaziji v Trstu je Štoka najprej v Ljubljani študiral slavistiko, a so ga zaradi zvestobe katoliškemu slovenstvu tako ovirali, da se je vrnil v Trst, doštudiral pravo in postal cenjen odvetnik.
Veliko svoje življenjske energije je posvetil delovanju v edini slovenski stranki v Italiji – Stranki slovenska skupnost. Boril se je za samostojno politično nastopanje Slovencev in bil kar štirikrat izvoljen za deželnega poslanca. V letih 2006 do 2015 je bil predsednik Sveta slovenskih organizacij. Že od začetka svojega političnega delovanja je iskal stike in povezave s slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem. Bil je amaterski igralec in avtor več knjižnih del. Njegovo pričevanje je iskrena življenjska zgodba zavednega Slovenca na robu našega narodnega ozemlja in hkrati zgled za naš čas.
Štokovo pričevanje odlikuje niz zanimivih življenjskih izkušenj in podrobnosti, pripoved pa obogati tudi njegova soproga, ki prihaja iz furlanskega okolja.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Danes je svetovni dan lutk in poezije. V Ljubljani poteka pesniški maraton, ki v 15 urah na desetih lokacijah ponuja nastope skoraj 100 avtorjev, bralcev in ljubiteljev poezije. V Mariboru pa je na Slomškovem trgu potekalo javno branje pesmi. Bili smo na predstavi DISKOlektiv: Druge kože v ljubljanski Stari mestni elektrarni. Predstavljamo pa tudi ponovno izdajo kultnega vinilnega albuma La Femme legendarne skupine Karlovy Vary.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov