Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 25. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Recikliranje je zabava in zagotovo izbira prava! Deklica Madji si z recikliranjem steklenic v trgovini celo prisluži sladke dobrote! Lovro in veverica Šviga se bosta doma lotila razvrščanja in ponovne uporabe starih lončkov: in kmalu bo pred nami nastal pravi sobni vrtiček z dišečimi zelišči.

Mu-vesoljka prinese Timu Žvenku »čudno stvarco«, majcen košček kovine, ki ga je našla v vesolju. Žvenkcem stvarca predstavlja nerešljivo uganko, kaj je to.

Danes sta Sara in Raček v umetnostni galeriji, kjer si ogledujeta slike. Račku je strašno všeč podoba kruha, toda ta žal ni pravi. V galeriji srečata Mesca, ki je ravno na poti v službo. Pokaže jima sliko svojega pradedka in pove, da je slikal tudi sam. Sara bi ga rada spodbudila, da bi se spet lotil slikanja.

Želva Živa, domača ljubljenka veterinarke Prašičkove je spet obtičala na drevesu. Kdo jo bo rešil?

Babi in dedi pujs imata obletnico poroke. Pepa in Jure gresta v trgovino gospoda Lisjaka, da bi jima kupila darilo. V trgovini gospoda Lisjaka lahko kupiš vse.

Štefova hči Liza pomaga očku v restavraciji. Ko ji že skoraj zmanjka Štefove odlične paradižnikove juhe, se mora nekako znajti, če hoče nahraniti dolgo vrsto lačnih gostov pred restavracijo.

Kristina, Pino in drugi so na taboru. Vse lepo in prav, če ne bi bile tam tudi uši. Pepe je odločen, da gomazeči nadlogi naredi konec še preden uši ne uničijo tabora. Zaplete se, ko uši napadejo še Ronjo in Foksnerja. Bo druščini uspelo pregnati uši?

Anka in Mila vas vabita na Zofkin sobotni zajtrk. Kako prijazno, a na mizi nekaj manjka … Kaj? In zakaj je moral na pomoč priskočiti lončar? Tudi v delovnem kotičku sta Filip in Nuša zavihala rokave in se preizkusila v lončarjenju … Kdo pa se bo na koncu znašel ob Zofki poleg Mile in Anke? P kot preverite …

Le kaj zanimivega se lahko dogaja v starinarnici? Vsak dan nove dogodivščine! Med policami se spretno suče lastnik Viki, gospod Štef, ki se dela, da je star, in deklica Zoja, ki jo zanimajo stari predmeti. V starinarnico pa kdaj pa kdaj zaidejo tudi zanimivi ljudje. Tako kot glasbenik, ki ne igra samo na več glasbil, ampak glasbo spravi skoraj iz vsakega predmeta. Med veselo druščino Boštjan Gombač zaigra na mišnico, žago in druga zanimiva glasbila z neznanimi imeni – skratka, na vse, kar mu pride pod roke.

V tokratnem Krompirju bosta Nika in Nik preverjala, kdo od njiju je močnejši in kaj sploh je moč. V studiu se bosta pomerila, spremljal ju bo Luka Vidic iz Hiše eksperimentov, pridružili pa se jim bodo tudi Jure, Marcel in Urh s svojim elastomobilom. Obiskali smo tudi Rebeko in Anžeta iz JU JITSU kluba SIBOR v Kočevju, v katerem dosegajo izjemne mednarodne uspehe. Včasih pa v življenju potrebujemo tudi moč, da nam je lažje, zato se bo Gaji in Klemenu pridružila psihologinja Tadeja Batagelj iz Svetovalnega centra Maribor. V Laboratoriju izzivov sta izziv z baloni pripravila Teja in Jure. Kako se bodo odrezali Nika in Nik ter Gaja in Klemen?

V 22. oddaji se z ognjem igrajo Maja, Sonja in Bor iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana (rumeni) ter Neja, Ana in Lev iz OŠ Otočec (vijolični), lončke pa vrtijo Lana, Niko in Jaka iz OŠ Puconci ter Ožbej, Tjan in Marcel iz OŠ Vojnik. Tekmovalci gensko spreminjajo organizme, razvozlavajo pomen hieroglifov in karantene, igrajo hokej, z zelišči dvigujejo tlak in plešejo Mrtvaški ples, Juš pa s Cankarjevo mamo pije kavo. Kdo v labirintu brca ribe in kdo takoj prepozna Janeza, poglejte v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Infogromu smo učence osnovne šole Goríšnica vprašali, kaj za njih prinaša pomlad, dvojčka Taras in Dorian pa sta za Infodrom spregovorila o rasizmu in nam zaupala, da si želita svet brez diskriminacije. Boljši svet za živali, okolje in naše zanamce pa si želijo tudi aktivisti, ki pozivajo ameriškega predsednika Bidna, da ustavi projekt Willow. Podrobno pod lupo smo razložili, kaj je projekt, ki je v Združenih državah dvignil veliko prahu. Enako kot je prav, da skrbimo za okolje in naravo, je prav tudi, da skrbimo za svoje hišne ljubljenčke. Da je to velika odgovornost, sta nam povedala Julija in Jakob, otroška poročevalka Lana pa je pred mikrofon povabila igralko Viktorijo Bencik Emeršič.

Bratje Vid, Lan in Luka ter njihov oče David so prepričani, da je igranje videoiger lahko zabavna dejavnost za vso družino, a pogosto se tega lotijo brez mame Mojce, saj je videoigre ne zanimajo preveč. Tokrat jo bodo s skupnimi močmi poskusili navdušiti z igro Among Us. Bo izdajalska igra končno prepričala poslednjo branilko analognega v družini?

Alja ni navdušena samo nad videoigrami, ampak tudi nad cosplayem – izdelovanjem in oblačenjem v kostume junakov iz popkulture. Že dolgo je njena vzornica na tem področju Dora, spremlja jo na družbenih omrežjih. Alja bo Doro zdaj prvič spoznala pri igranju Catherine, ugankarske igre na temo ljubezni, duševnih stisk in izbire. Bo Dora nad igro navdušena, tako kot je Alja nad njenimi kostumi?

Roboti in avtomatizacija so že močno prisotni v našem vsakdanjem življenju, marsikje so postali že povsem nenadomestljivi. V prihodnosti bodo z razvojem tehnologije verjetno imeli še večjo vlogo. Kaj pa človek, bo človek postal povsem nadomestljiv? O robotih in robotiki v tokratni oddaji Ah, ta leta! z dr. Jadranom Lenarčičem, strokovnjakom z mednarodnim slovesom, ki je več kot 40 let delal na področju raziskovanja robotike, robotske kinematike, biorobotike in humanoidnih robotov.

»Živeti božjo ljubezen.« To je vodilo mednarodne skupnosti Bhakti Marga, ki že vrsto let deluje tudi v Sloveniji. Bhakti Marga je popotovanje iz uma v srce pod vodstvom razsvetljenega mojstra Paramahamse Vishwanande. Lani so v skupnosti izdali nov prevod Bhagavat Gite v slovenski jezik. Novi prevod je v marsikaterem pogledu drugačen od dosedanjih.

Namen Svetovnega molitvenega dne za ženske je zavzemanje za večje razumevanje, sočutje in solidarnost med ženskami z vsega sveta. Spodbujati želi občutek skupnega namena in navdihniti ženske, da ukrepajo pri reševanju vprašanj, s katerimi se spopadajo njihove skupnosti in svet na splošno. Cilj je zgraditi pravičnejši, mirnejši in enakopravnejši svet za vse. Letošnje bogoslužje so pripravile kristjanke na Tajvanu.

»Nobena pozornost, pa naj bo še tako drobna, ni zaman.« (Ezop)
razmišlja SEBASTIAN FORJAN

Kaj so slovenske vlade naredile za albansko, bošnjaško, črnogorsko, hrvaško, makedonsko in srbsko skupnosti v Sloveniji? Na ta in druga aktualna vprašanja je v studiu odgovarjal predsednik Zveze zvez kulturnih društev Slovenije dr. Ilija Dimitrievski. Od sprejetja deklaracije o skupnostih v državnem zboru je minilo 12 let, v tem času se je zamenjalo šest vlad. Poletje, ko sem se naučila leteti, je prvi mladinski film, ki govori o srbsko-hrvaški spravi in podira vse rekorde gledanosti tako v Srbiji kot na Hrvaškem. Pogovarjali smo se z režiserjem Radivojem Rašo Andrićem, ki se je podpisal tudi pod kultni uspešnici Ko bom velik, bom kenguru in Munje. Film Poletje, ko sem se naučila leteti bo na sporedu TV SLO 1 v nedeljo ob 15. uri.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na sedežu Društva za zaščito konj in ostalih živali smo spoznali Burjo, majhno kravico, ki se je že takoj po kotitvi borila za življenje. Spoznavamo alpske kozoroge in prizadevanja za okrepitev njihovega števila v Slovenskih Alpah. V objektiv kamere smo uspeli ujeti modre žabe, plavčke, ki jih lahko v takšni barvi občudujemo le nekaj dni v letu. S posvojiteljico mačk smo se pogovarjali o tem, čigavo življenje je po posvojitvi bogatejše, življenje posvojene živali ali posvojitelja? Opozarjamo na zaščito psov pred klopi. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Predstavljamo inovativen primer dobre turistične podjetniške ideje. Na Cerkljanskem so že lani jeseni eksperimentalno začeli s projektom “Oštarije kod kodi” - ali povedano v prevodu – »gostilne kot so bile nekoč«. Svoje moči so združili mikropivovar, lastnik potujoče gostilne in mojstrica praženja ter priprave kave – vse z željo, da bi vsaj za eno nedeljo v mesecu v življenje obudili zaprte gostilne in vanje povabili vaščane, nekdanje goste in tudi prišleke od zunaj. In tako so se v štirih nedeljah zopet znova odprla vrata družinskih gostiln vasi Davča, v Otaležu, na Kovačevem Rovtu v Idriji in na Bukovem.

V oddaji tudi več o vpliv kolektivne blagovne znamke na razvoj destinacije. Tak primer je Kranjska Gora, kjer so se pri njenem ustvarjanju združili ponudniki rokodelskih izdelkov, unikatnega ter industrijskega oblikovanja ter živilskih izdelkov, jedi in pijač.

Izpostavljamo pa tudi, z mednarodno nagrado Jakob nagrajeno tematsko pot Drvošec, ki jo je uredil Notranjski regijski park. Poteka po gozdnem grebenu jezera, ob sistemu požiralnikov Rešeto, od koder voda iz Cerkniškega jezera pod zemljo teče naprej proti Ljubljanici. Pot je polna informacijskih tabel, skulptur, razglednih stolpov, opazovalnic za ptice in didaktičnih postaj, kjer so predstavljene različne živali tega konca. Leta 2020 je Turistična zveza tematsko pot Drvošec prepoznala kot najbolj izstopajočo v državi, z močno nosilno tematiko in jasnim vzdrževanjem, kar je tudi glavni izziv množice tematskih poti po Sloveniji.

Cene se privaja na novo življenje, vendar vse ne gre gladko. Gospa Vera je v kruhu našla nekaj kar v hlebec nikakor ne sodi, in Cene je v zadregi. Izkaže se, da je za neprijeten zaplet odgovoren pek Jože, vendar Cene stvar razreši tako, da za Jožetovo malomarnost v pekarni nihče ne izve. Med Cenetom in Jožetom se tako začne spletati prijateljstvo, Cene pa tudi ugotavlja, da v pekarni niso vsi zadovoljni. Oče Ivan je že v letih, a vajeti pekarne še vedno drži v svojih rokah. To ni všeč Jaku, ki se je v hišo priselil pred nekaj leti. Z Ireno sta že dolgo par, vendar njuna zveza še ni obrodila sadov, in ravno to je tisto, kar najbolj žalosti Ireninega očeta.

V Indiji so ženske v veliko slabšem položaju kot moški, sploh gluhe ženske in dekleta. Veliko gluhih žensk v tej eksotični deželi prekine šolanje že v sedmem ali osmem razredu osnovne šole. Tudi duševno zdravje gluhe skupnosti je tabu, gluhi se ne izobražujejo v znakovnem jeziku, prav tako jim država ne sofinancira tehničnih pripomočkov. O življenju gluhih v Indiji več v oddaji Prisluhnimo tišini na prvem sporedu TV Slovenija.

Predstavljamo Igorja Ogrisa - nekdanjega športnika, ki je na ploščadi pred Športnim parkom v Celovcu vpeljal kmečko tržnico, ki postaja stičišče mnogih Slovencev.
Gostimo predsednico komisije Državnega zbora za Slovencev v zamejstvu in po svetu Suzano Lep Šimenko z njo pa o poslanstvu in nalogah omenjene komisije.
V zadnjem delu oddaje smo pripravili reportažo s tradicionalne prireditve Primorska poje, gre za 54-to zborovsko srečanje.

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost.
Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo.
V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

REZ JAVORJA
Pred 15 leti si je Irena na sredini novo položene trate omislila rdečelistni javor. Javor, ki se je ob dopoldanskem soncu lepo razrasel, so doslej temeljiteje porezali le enkrat. Sebastjana je pred dnevi čakala nova rez; javor je precej pomladil.
DAVOR PRIPRAVLJA GREDE
V Roženplju, kjer se je snežna odeja stajala nedavno, je Davor začel obujati svoj vrt v novo vrtnarsko sezono. Težko ilovico je že dvakrat prerahljal, vdelal pa je tudi kompost in suhe ostanke rastlin za zeleno gnojenje. Posadil je odporne sorte krompirja.
SEMENJALNICA OHRANJA STARE SORTE
Po pripovedovanju redne gledalke smo se napotili v Lesce, v Semenjalnico ob Čebelarskem centru. Tam zbirajo in ohranjajo semena starih sort fižola, graha, boba, ki so prilagojene našim vremenskim razmeram. Spoznavamo več kot 100 let stare fotogenične sorte: cekinček, angelček, češnjevec, klošter, ostrožnik, ki jih tudi prodajajo.
KRONICE PREGANJAJO ZIMO
Še zimsko pusto močvirnato zemljo marca prebadajo neštete bele glavice kronic. Čeprav omamno dišijo, pa so za ljudi in živali strupene. Tako se ubranijo predvsem pred srnami. Všečni cvet je zaščiten tudi pred prevnetimi nabiralci. Iz narave lahko odnesemo le skromen šopek.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Ekipo Tinpo pokličejo na mestno letališče, kjer skušajo pomagati pri vzletu letala, s tem pa nehote priredijo plesno zabavo za ptice.

Vsi so prišli čolnarit na jezero. Gospodična Zajec posoja različne čolne. Družine tekmujejo med sabo in oči pujs si želi, da si ne bi izbral čolna na pedale.

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

V vasici na Štajerskem, ki že v imenu nosi besedo zlato, si je zakonski par omislil mikavno pritlično hišo. Zasnovana je tako, da vabi k sproščenemu druženju, s pametnimi rešitvami pa bo paru omogočila tudi zlato jesen življenja.
Ko smo prisluhnili stanovalki stavbe v središču Ljubljane, ki je pred kratkim uredila dve novi stanovanji v hiši, stari več kot tristo let, smo se nehote vprašali: kakšne zgodbe so se dogajale v tej stari hiši? Koliko ljudi je v njej že živelo? Koliko prezidav se je v njej zgodilo? In vendar stoji tam, kot trajni pričevalec zgodovine v središču našega mesta. Odgovori v oddaji Ambienti.
V središču prestolnice smo našli svetovljansko bivališče, ki je zgleden primer harmoničnega sodelovanja med arhitektom in lastnikom. V njem najdemo vrsto inovativnih rešitev za majhne stanovanjske površine.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Z izzivom kviza Joker se bo tokrat spoprijela Darja Jernejc iz Ljubljane, ki najbolj od vsega ljubi gore. Zaposlena je na Ministrstvu za zunanje zadeve, kjer se ukvarja s financami naših veleposlaništev po vsem svetu. Za prijavo na kviz pa se je odločila, ko je slišala Mariovo prošnjo za vse ženske tekmovalke, naj pridejo, saj jih primankuje. Prihaja v družbi prijateljice Ane Petek.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat izveste vse o podražitvi vojaških projektov in pocenitvi cepiva proti covidu. Na terenu smo spremljali odzive na ukinitev birmanskih botrov, naš jezikoslovec magister Baltić pa se je posvetil definiciji sovražnega govora. V Redni rubriki nas dežurni reševalec Robi nauči postopke prve pomoči oživljanja bank, v telenoveli Palomar pa se fantje tokrat posvetijo “tistim” dnevom v mesecu. Naša gostja bo srebrna tekačica z zadnjega evropskega prvenstva Anita Horvat, ob materinskem dnevu pa bo zaskrbljenemu gledalcu svetovala Zvezdana M. Na Mali terasi skupaj pojejo prvaki koalicije, združeni v bendu Novci posili. Predstavili bodo svoj prvi singel Za nova davčna bremena.

Vlada je državljanom naročila, naj ostanejo doma. Stanje v bolnišnicah in domovih za starejše se še vedno slabša. Število smrti narašča. Primanjkuje zaščitne opreme in testov. Borisovi simptomi so čedalje hujši. Kašljanju in vročini se pridružijo še halucinacije. Toda Boris vztraja in še naprej opravlja delo predsednika. Carrie mu predlaga, naj gre v bolnišnico.

THIS ENGLAND / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Kieron Quirke, Michael Winterbottom
Režija: Julian Jarrold, Michael Winterbottom
V glavnih vlogah: Kenneth Branagh, Simon Kunz, Rachel Sophia-Anthony, James Corrigan, Adam Oakley, Derek Barr, Alec Nicholls, Robin Morgan

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Portret sodobne Kitajske z žanrskim pridihom izpod rok Džija Džangkeja, ki je v glavno vlogo znova postavil Džao Tao, svojo muzo in ženo iz resničnega življenja.

Čjao je zaljubljena v Bina, lokalnega gangsterja. Toda čeprav se mu vsi prilizujejo, ona noče igrati vloge še ene podrejene ženske v neizprosnem moškem okolju. Ko Bina napade skupina mladih nasilnežev na motorjih, ga Čjao reši pred smrtjo s tem, da sproži nekaj strelov iz pištole. Po prihodu policistov Čjao prevzame krivdo in si prisluži pet let zaporne kazni. Nekaj let pozneje se po vrnitvi iz zapora znova odpravi iskat Bina, da bi nadaljevala tam, kjer sta nekoč končala.

Originalni naslov: JIANG HU ER NÜ
Leto produkcije: 2018
Država: koprodukcija
Žanr: kriminalna drama
Režija: Dži Džangke
Scenarij: Dži Džangke
Igrajo: Tao Zhao, Fan Liao, Yi'nan Diao, Jiali Ding

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov