Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 26. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Ned, 26. mar.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Danes dežuje in prijatelji razmišljajo, kaj bi lahko skupaj počeli v hiši. Capek ima vedno odlične zamisli in prijatelji upajo, da se bo tudi tokrat česa domislil. A le kje Capek sploh tiči? Pod mizo in za kavčem ga ni. To je prava uganka. Hektor najde skrivnostno sporočilo. To so Capkovi namigi, ki jih bodo pripeljali do skrivališča. Jim bo Capek dal zamisel za igro, če bodo sledili namigom?

Minin radio klobuček ne deluje dobro, zato ne more slišati uspavanke, ki ji jo vsak večer zapoje koki Ropotka.

V soboto zjutraj Sara in Raček spita malce dlje kot običajno. Saro prebudi nenavadno glasna budilka. Pravzaprav ne budilka, ampak hrup. Sara in Raček gresta raziskovat, kaj tako žvenketa. Zdi se, da čudni zvoki izvirajo na podstrešju. Tam odkrijeta marsikaj zanimivega, med drugim tudi dirigentsko palico. Sara se prelevi v dirigentko.

Svinji Mici in Polonca najbolj od vsega cenita mir in tišino. Radi si privoščita obilo počitka, toda danes sta dobili obisk – gručo nadobudnih nečakov in nečakinj. Lenobni gospodični ne vesta, kako bi jih zabavali, a na srečo je na vrtu dovolj sosedov, ki radi priskočijo na pomoč. Nekateri bolj, drugi manj uspešno.

Podganci so spet v Sinjem dolu. Da bi lahko ropali, osvobodijo muhe cece, ki s svojimi piki uspavajo vse mesto, pa tudi Podgance. Ker vsi spijo, prijatelji iz mlina pripeljejo DoVičijeve izume, da bi z njimi polovili muhe, in spet zbudili meščane.

Pozdravljena, surikata! Majhna živalca si. Premikaš se po vseh štirih, ko oprezaš za nevarnostjo, pa se postaviš pokonci na zadnje noge in napeto opazuješ okolico. Si zelo družabna žival, več družin skupaj živi v brlogih pod zemljo.

Povodni konj Rožica mladičem pripoveduje zgodbo. Dimitrija zanima pesem, ki se sliši z igrišča. Habibi lepo prepeva in mladičem ponudi, da jih bo naučila petja. Zraven povabijo tudi Baduja, ki jeclja.

Mici ne želi igrati vloge princeske, ki počiva, pač pa igrati hokej. A za to morajo prijatelji najprej iz ledu rešiti hokejsko palico, s katero bodo pregnali zli urok babice palčice.

Vidina zabava z vročo čokolado se sprevrže v razdejanje, ko se je Jani udeleži z velikansko skodelico, ki postane drseče in podivjano snežno vozilo.

Knjigrica prosi Ljubozvera, da poskrbi za njen ledkovnjak, a s kužkom Vihravčkom po nesreči pokvarita ledkomat.

Kasija se pretvarja, da je dobitnica posebne značke Čuvaj goščave, zaradi katere je glavna v gozdu. Konrad se odloči, da si tudi on želi značko, zato si Kasija izmisli test, ki ga mora prestati, da bi jo osvojil. Po težavnem testu, ki ga Konrad opravi, ni zadovoljen, ko spozna, da si je Kasija vse izmislila.

Pok in Pak pomagata opici sanjavki, ki je od nenehnega bedenja na smrt utrujena. Namesto nje obplujeta vso zemeljsko oblo in čarobni mesečev prah raztreseta vsepovsod, da se otroci zazibljejo v sanje.

Luka in Lučka se tako dolgo prepirata glede jabolčne pite, da ta pade na tla. Katja je jezna, ker bo morala speči novo. Če se ji hočeta odkupiti, morata najti veliko sočno jabolko. Kam se ga odpravita iskat? Naravnost v srednji vek.

Mili in Moli odpeljeta sosedovega psa Tofija na sprehod. Gospod Lazar jima zabiča, da se ne smejo prepozno vrniti. A Tofi pade v reko in dekleti ga ne morata rešiti. Mili in Moli mu sledita vse do morja. Na koncu se vse dobro izteče in Tofi je spet na varnem. Mili in Moli ga še pravočasno pripeljeta na večerjo. Odločita se, da bi se pred naslednjim sprehodom radi naučili plavati.

Gospodična Zajec si poškoduje gleženj, zato se mami Zajklja in drugi odrasli ponudijo, da jo bodo nadomeščali v vseh njenih službah.

Jež Gašper in osel Peter Franc sta nerazdružna, v kavarni se prepirata že vrsto let. A tokrat gresta predaleč in Peter Franc si za novega najboljšega prijatelja izbere Janija, ki se ga drži kot klop.

Jon po nesreči kmetu razbije očala, zato imata s psom Bitzerjem veliko dela, ko pazita na kratkovidnega kmeta, da se mu na kmetiji ne zgodi kakšna nesreča.

Vsa prizadevanja družine Muminov, da bi nevidna deklica Ninika spet postala vidna, se izjalovijo. Sadove obrodijo šele takrat, ko Mumintrol spozna, da k rešitvi pelje edina pot, ki jim do zdaj ni bila mar. Naj ji vendar prisluhnejo!

Lucy se spet spravi na Linusa, toda tokrat gre čez vse meje. Nažene ga od doma. Linus ne ve, kaj bi, ker je mama šla v bolnišnico. Reši ga telefonski klic: dobila sta bratca. Lucy ni navdušena. Komaj se je znebila enega, že je dobila drugega.

Valu babica za rojstni dan podari škatlo z orodjem. Darilo mu ni najbolj všeč, dokler se mu ne polomi voziček.

Lučka Valu sporoči, da mora v šoli nositi očala. Skrbi jo, da je slabovidna. Val ji odvrne, da slabovidna oseba vidi veliko manj kot Lučka. Z Ročkovo pomočjo ji Val pojasni slepoto in slabovidnost.

Pouka je konec, začenjajo se poletne počitnice. Lidija in Boki bosta šla kmalu na morje. Zoki še ne ve, kdaj bo šel s starši na počitnice, zato je slabe volje. Skrbi ga, da bo moral vse poletje preživeti v mestu. Potem pa se v njihov blok priseli deklica Nataša, ki je zelo družabna in rada igra igrice, nad čimer so še posebej navdušeni fantje. Zoki je vesel, da bo imel poleti dobro družbo.

Prenos nedeljskega bogoslužja iz cerkve Marije Pomočnice v župniji Rakovnik v Ljubljani.

»Nobena pozornost, pa naj bo še tako drobna, ni zaman.« (Ezop)
razmišlja SEBASTIAN FORJAN

Praznik Gospodovega oznanjenja nas spomni na zgodovinski dogodek, ko je Marija postala mati Boga. Kaj danes pomeni »biti mama«?

Praznik Gospodovega oznanjenja nas spomni na zgodovinski dogodek, ko je Marija iz Nazareta postala mati Boga. Kaj danes pomeni »biti mama«? Zakaj materinstvo vse religije obravnavajo kot dragoceno? Nekateri dogodki v življenju ženske preizprašujejo tudi njeno materinskost. K utrditvi poklicanosti pa materam pomagajo v šolah za mamice.
Pri Zavodu za cerkveno glasbo so izdali publikacijo o trpljenju našega Gospoda Jezusa Kristusa za oznanilo na cvetno nedeljo in veliki petek. V Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani vas vabijo na ogled barvitosti v psalmih makedonskega slikarja Venka Cvetkova. V Gradišču pri Podsredi pa vas ob kapelicah vabijo k molitvi križevega pota.

V studiu gostimo predsednika Sindikata kmetov Slovenije. Predstavi nam zahteve, ki so jih na vlado naslovili na petkovem protestnem shodu. Nadaljujemo v Pomurju, kjer smo obiskali prašičerejsko kmetijo Mikola. Na Sejmu čebelarstva ApiSlovenija smo se z udeleženci pogovarjali o prehrani čebel, inovacijah in panjskih končnicah. Obiskali smo tudi letošnjo licitacijo vrednega lesa v Slovenj Gradcu. Ob koncu oddaje opozorimo še na potek letošnje kampanje oddaje zbirnih vlog za ukrepe SKP.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.
Prav spomladansko razpoloženi bomo v oddaji V petek zvečer. Z nami sta gvrhunska kitarista, mlada po srcih, kar kaže tudi njuno avtorsko delo; to sta Zdenko Cotič – Coto in Žan Serčič.
Oder oddaje V petek zvečer že v uvodu poka od energične zasedbe, ki jo vodi Dejan Vunjak, nadgradi Občinska godba Trebnje s trebanjskimi mažoretami. Priča bomo izjemnem nastopu družine Smolnikar; Zale, Renate in Roberta. Prvič na našem odru gostuje skupina Bohem, Žan Serčič se predstavlja z novo uspešnico, tokrat v spremljavi Zdenka Cotiča – Cota ter Andreja Hrvatina. Izjemno veseli smo, da se je na naše vabilo odzval Dominik Kozarič, katerega pesmi še vedno prav čustveno prepoznavajo naša ušesa in srce. Poslušali bomo zanimiv trio Aufbiks. Zdenko Cotič – Coto je izbral vsem ljube in poznane hite svojih najljubših glasbenih sodelavcev, spremljala ga bosta Samanta Kunšt in Aljaž Ramot.
DJ Melani, plesalce Plesne šole Kazina in naše gledalce sta v ples pognala Frenk Nova in Dominik Kozarič.
Med Novimi talenti se predstavlja tercert pevcev. To so Lara Peterlin, Lara Tanšek in Metod Munda, ki bodo zapeli hit Ena bolha za pomoč.

Poiščite nagradno vprašanje na našem Facebook naslovu in se potegujete za lepo nagrado.
V kolikor si želite preživeti večer na snemanju oddaje, nam pišite na naslov: vpetekzvecer@rtvslo.si

Večkrat nagrajena mladinska komedija je čudovit dosežek postjugoslovanske kinematografije – lahkotna in nežna zgodba o spravi in odraščanju

Odraščajoči Sofiji iz Beograda se spremeni življenje, ko poletje namesto v kampu s prijatelji preživi z babico na otoku Hvar. Zveni naravnost sanjsko, toda 12-letnica se tam preprosto ne more sprostiti. Babica ji diha za ovratnik, zaradi slabega internetnega signala nima stikov s prijatelji, spanec ji kratijo komarji, na plaži sameva. Nato pa ji babičina boemska sestra Luce, ženska z mehkim značajem, pokaže drugačno plat otoka in življenja. Sofiji odleže, raziskovati začne otok, spoznavati nove prijatelje, pogodi se celo z mrčesom. Predvsem pa življenje in tudi svojo togo babico uzre v drugačni luči, ko odkrije družinsko skrivnost, zaradi katere se njena družina nepričakovano razširi. Ko bo na koncu poletja stopila na trajekt za Split, bo Hvar močno pogrešala.

Na Hrvaškem in v Srbiji je bil film kinouspešnica, ki si jo je ogledalo več sto tisoč gledalcev. Scenarij temelji na mladinskem romanu srbske pisateljice Jasminke Petrović, ki je z lahkotno, duhovito in rahločutno obravnavo sprave v postjugoslovanskem prostoru postal obvezno čtivo v srbskih šolah. Film odlikuje vrhunska igralska zasedba z mlado Klaro Hrvanović na čelu. Poseben pečat mu daje nastop Žarka Lauševića v pomenljivi vlogi, ki v več pogledih odraža igralčevo tragično življenjsko zgodbo. Mediji so film opevali kot edinstven dosežek, saj je prvi, ki obravnava spravo in kliče k preseganju nacionalističnih delitev v sodobnem postjugoslovanskem prostoru. Gre torej za v vseh pogledih edinstveno mladinsko komedijo, ki vzbuja smeh, solze in sočutje ter poskrbi za dragoceni občutek katarze.

Izvirni naslov: LETO KADA SAM NAUČILA DA LETIM / Koprodukcijski film, 2022 / Režija: Radivoje Andrić / Scenarij: Ljubica Luković, po romanu Jasminke Petrović / Igrajo: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Vsi se pripravljajo na mirno noč na kmetiji. Nenadoma se pes Bitzer začne obnašati zelo nenavadno. Ko se to njegovo obnašanje prenese na čredo, Jon poskuša ugotoviti, kaj ga povzroča.

Bernarda in Jože gostita Jerneja Dirnbeka in Toneta Kregarja, člana skupine MI2, ki v maju pripravlja koncert v Križankah, Jernej pa je pred kratkim izdal tudi svoj tretji roman Ledena kraljica. V goste prihaja še mojstrica obrazne joge in obrazne diagnostike Savina Atai, ki se je po več letih življenja v tujini vrnila v Slovenijo. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita prijatelja pevka Nuška Drašček in igralec Domen Valič. Na glasbenem odru se predstavljajo: skupina MI2 s pesmijo Le zaspi ter Marko Vozelj z Mojstri s pesmijo Ženska si.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Na sodišču nastopi ključna priča – Živa. Borut prek Ket izsledi Lexy, ki očitno nekaj ve tudi o Nikini usodni noči.

Nika preda svoje dokaze o dogodkih usodne noči v DNK analizo. Njena prezaposlenost s sodiščem na račun stranke poglablja razkol v Nikinem odnosu s Hafnerjem. Nikina glavna želja je, da porazi Krivica in Pretnarja in to željo še dodatno podžiga njena osebni motiv, da se jima maščuje.. Ket razkrije, da je bila na zabavi, kjer so jo napadli, poklicno. Ker pa se ne spomni tiste noči, morata z Borutom izslediti njeno sodelavko Lexy, a ta ne želi spregovoriti o dogodku. Nedolžna pri vsem tem pa očitno ni niti Špela Perič.

Gost tokratnega intervjuja je filozof, publicist, predvsem pa civilnodružbeni aktivist Aleš Primc. Z voditeljem Jožetom Možino se bosta pogovarjala o spornem fekalnem kanalu, ki ga MOL gradi na vodovarstvenem območju, in o kolapsu zdravstva v Ljubljani. Primc bo odgovarjal na vprašanja,v čem deluje drugače kot akterji levih civilnodružbenih gibanj. Dotaknil se bo tudi teme demografije, Pohoda za življenje in zaščite otrok.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Leta 2018 je kitajski znanstvenik na treh zarodkih uporabil tehniko urejanja genov, imenovano CRISPR, in tako ustvaril prve otroke na svetu z umetno spremenjenim genomom. Sporni poskus, ki so ga po tihem podpirale kitajske oblasti in nekateri najuglednejši ameriški znanstveniki, je razburil mednarodno javnost. Kitajske oblasti so hitro ukrepale. Znanstvenika so obsodili na zaporno kazen, otroci pa so izginili iz javnosti. Dokumentarni triler razkriva do zdaj neznano zgodbo tega zgodovinskega znanstvenega poskusa skozi oči sodelujočih in žvižgača, ki je prvič javno spregovoril.

MAKE PEOPLE BETTER / ZDA / 2022 / Režija: Cody Sheehy

Spremljali boste posnetek koncerta Festivala Radovljica, na katerem je nastopila nenavadna zasedba, sestavljena iz štirih čembalov. Predstavili so se čembalisti Edoardo Torbianelli, Domen Marinčič, Egon Mihajlović in Tomaž Sevšek. Na sporedu je bila glasba skladateljev Gregorja Stermeckega, Johanna Sebastiana Bacha, Milka Lazarja in Françoisa Couperina.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov