Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 29. mar. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 29. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Za valentinovo vsi meščani prejmejo voščilnico, podpisano Poljubčkiinobjemi. Le kdo bi to lahko bil? Detektivka Hermina skuša z narekom raziskati, kdo je napisal skrivnostna ljubezenska pisemca.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Ariane pod vplivom seruma resnice zagleda Karla in ga skesano prosi odpuščanja. Toda še preden lahko Christoph in Tim iz nje izvlečeta kaj več, ju zmoti Selina. Ariane po analizi krvi posumi, da ji je Christoph nekaj podtaknil, Tim pa se zaradi vpletenosti v to dejanje spre s Franzi.
Rosalie moleduje Amelie, da bi pekla torte zanjo, a ta zaradi dela v kobilarni nima časa za to. Amelie na koncu vseeno privoli, da ji bo pokazala, kar zna – in na presenečenje vseh se izkaže, da Rosalie ni povsem nenadarjena za peko.
Lucy želi pomagati Joellu, da premaga pisateljsko blokado, zato ga povabi na košarko. Toda Joell pade in si poškoduje zapestje. Dr. Niederbühl mu zabiča, da zaradi poškodbe ne sme tipkati, kar Joellu zelo ustreza.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Aktualne razmere v gospodarstvu, politiki in družbi bosta komentirala Zmago Jelinčič in Marko Bandelli. Zakaj notranji minister sprejema Jašo Jenulla in kaj nam bodo strateški sveti. V oddaji tudi o tem, ali je bilo težko tistim, ki so v Slovenijo prišli s priimkom na -ić.

Voditelj: Igor Pirkovič

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tereza poskuša pomiriti strasti in se znova pogovoriti s Karlom in Olgo, ki sta na trnih, kako noseči Marceli sporočiti, da je postala glavna osumljenka. Kamila ima dovolj svojega sebičnega moža in se odloči, da bo do materinstva prišla raje s kom drugim. Karlov brat David ugotovi, da za zamenjavo obtožujejo Marcelo, in končno prizna svojo vpletenost. Na dan zamenjave je slišal za možnost, da bi bil otrok prizadet, zato ga je zaskrbelo, kako bi to prenesel Karel, ki je komaj prebolel smrt svojega sina Kája. Zdi se, da Marcela naposled izbere Luboša.

KUKAČKY / The Swap / Češka republika / 2021
scenarij: Jan Coufal
režija: Biser A. Arichtev
v glavnih vlogah: Viktor Sekanina, Marek Adamczyk, Marta Dancingerová, Jiří Štrébl, Veronika Freimanová, Luboš Veselý, Antonín Mašek, Petr Kostka, Libuše Švormová, Theo Schaefer, David Novotný, Marek Frňka, Sabina Remundová, Darija Pavlovičová, Denisa Barešová, Michal Isteník

Ob koncu razstave Marcela Valentinija so v Galeriji Vžigalica pripravili posvet, ki obravnava problematiko goljufij s ponaredki umetnin v Sloveniji. Po podatkih Interpola je namreč med organiziranimi oblikami kriminala takoj za trgovino z orožjem in mamili črni trg z umetninami, ponaredki pa v tujini dosegajo izjemno visoke, lahko tudi milijonske vrednosti. V oddaji bomo med drugim raziskali, zakaj je ponarejanje pri nas redko kaznovano, kako ga odkrivajo in kdo so slavni ponarejevalci. Pogovarjali smo se tudi s predstavniki muzejske stroke, ki še vedno opozarjajo, da potrebujemo samostojen zakon o muzejih. Možnost izobraževanja muzejskih delavcev, prevetritev kadrovske strukture, prostorske izboljšave - to je le nekaj izmed mnogih težav, ki se že desetletja kopičijo. Ogledali si bomo še, s kakšnimi avtobusi so se Ljubljančanke in Ljubljančani vozili v minulih stotih letih. Jožef Trpin je namreč v knjigi z naslovom Avtobusi in trolejbusi Ljubljane prikazal razvoj javnega mestnega prometa v naši prestolnici od leta 1927, ko se je tam zapeljal prvi avtobus, pa vse do devetdesetih let, ko so mesto preplavili novi nizkopodni avtobusi. V Cankarjevem domu smo prisluhnili koncertu orkestra Slovenske filharmonije, ki je med drugim izvedel dela avstrijskega skladatelja Georga Friedricha Haasa. Haas nam je pojasnil, kako nastaja njegova spektralna glasba. Pogovarjali pa smo se tudi s Tomom Brejcem, enim mednarodno najuspešnejših slovenskih fotografov. Prepoznan je kot odličen portretni fotograf, ki ga najemajo ugledne revije, ali pa kot režiser ustvarja oglase za priznane blagovne znamke.

Az adás tartalma:

- a Szlovén Gazdák Szakszervezetének figyelmeztető tüntetése;
- az 5 határon át című vetélkedő muravidéki döntője;
- Gálics István kiállítása Rijekában;
- Göntér Endre kiállítása az Ocean Orchids vállalatban;
- Egészségünkre!: a kullancs okozta betegségek elleni védekezés.

Vsebina oddaje:

- opozorilni protest Sindikata kmetov Slovenije;
- prekmurski finale tekmovanja Čez 5 meja;
- razstava Štefana Galiča na Reki;
- razstava Endreja Göntérja v podjetju Ocean Orchids;
- rubrika Na zdravje!: zaščita pred nevarnostjo okužbe s klopi.

V 22. oddaji se z ognjem igrajo Maja, Sonja in Bor iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana (rumeni) ter Neja, Ana in Lev iz OŠ Otočec (vijolični), lončke pa vrtijo Lana, Niko in Jaka iz OŠ Puconci ter Ožbej, Tjan in Marcel iz OŠ Vojnik. Tekmovalci gensko spreminjajo organizme, razvozlavajo pomen hieroglifov in karantene, igrajo hokej, z zelišči dvigujejo tlak in plešejo Mrtvaški ples, Juš pa s Cankarjevo mamo pije kavo. Kdo v labirintu brca ribe in kdo takoj prepozna Janeza, poglejte v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Epizoda se osredotoča na Triglavski ledenik oziroma Triglav kot simbol slovenskega alpinizma in gorništva ter spremembe, ki jih pri njem skozi leta zaznavajo raziskovalci in obiskovalci gora.
Osrednji lik oddaje je mag. Miha Pavšek, gornik, geograf in raziskovalec na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU.
Gledalec spremlja merjenje triglavskega ledenika, ki ga opravijo Miha in njegovi sodelavci vsako poletje. Merjenje Triglavskega ledenika neprekinjeno poteka že tri četrt stoletja.
Medtem se z jamarjem dr. Juretom Tičarjem podamo v Ivačičevo jamo pod Kredarico. Natalija Štular, kustosinja v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, pa nam pokaže nekaj zanimivih muzejskih artefaktov, povezanih s triglavskim ledenikom.
Oddajo zaokroži legenda o Podrti gori.

Pozdravljen, konj! Si zelo velika žival, hodiš in tečeš po vseh štirih. Spadaš v isto družino kot zebre in osli, zelo ste si podobni. Živiš v čredah. Ko si zaspan, se ne zlekneš v travo. O, ne! Spiš kar stoje!

Pak iz kartona izdela ne najbolj posrečen grad, zaradi česar se prijatelja podata na dvor bajeslovnega kralja Arturja. V njegovi jedilnici je za dolgo mizo velik direndaj, zato se Pak domisli rešitve.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Pred vrati je velika noč in marsikdo za praznično kosilo takrat na mizo postavi jagnjetino. Mnogi imajo zaradi intenzivnega vonja predsodke, toda sveže meso, ki ga pravilno pripravimo, poskrbi za vrhunsko, nežno jed. Jagnječji pečenki bodo družbo delali ostra kruhova hrenova omako, pečena rdeča čebula in stročji fižol v solati. Današnja kuha bo prava vaja za velikonočno kosilo!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Ob današnjem odprtju festivala MENT smo pripravili prispevek o novostih ter koncertnem in konferenčnem programu festivala. Na Tednu slovenske drame smo se včeraj udeležili okrogle mize Več kritike, prosim. Bili pa smo tudi na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Zagrebdox v Zagrebu.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drama. Napoli v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Aldo in Vanda se ločujeta, saj Aldo prizna, da je imel drugo ljubezensko razmerje. Njuna otroka sta razpeta med starše ter ujeta v vrtinec zamer, užaljenosti in sporov. A vezi, ki ljudi povezujejo, so neuničljive, tudi ko ljubezni ni več. Aldo in Vanda sta zdaj, trideset let pozneje, še vedno poročena.

LACCI / ITALIJA, FRANCIJA / 2020
Režija: Daniele Luchetti / Scenarij: Daniele Luchetti, Domenico Starnone, Francesco Piccolo / Igrajo: Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio, Laura Morante, Silvio Orlando, Giovanna Mezzogiorno, Adriano Giannini, Linda Caridi, Giulia De Luca, Joshua Francesco Louis Cerciello, Sveva Esposito, Giovannino Esposito, Francesca De Sapio, Vito Vinci, Antonella Monetti, Adele Gallo, Ignazio Senatore, Simona Tabasco …

Serija TV vinjet prinaša opomnik na življenje ljudi, pomembnih za slovensko zgodovino, družbo in kulturo, ki so danes skoraj pozabljeni.

Med slovenskimi skladatelji ima svoje mesto tudi Davorin Jenko, ki je dolgo živel in delal deloval v Srbiji in tam žel slavo. Slovencem pa je zapustil bogato glasbeno dediščino, tudi zborovsko skladbo Naprej zastava slave, nekdanjo slovensko himno v času kraljevine SHS.

21:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Med slovenskimi jazzovskimi glasbeniki in glasbenicami srednje generacije, ki so se skalili in uveljavili v mednarodnem okolju, redno pa sooblikujejo tudi domačo sceno, je eden vidnejših Jure Pukl. Jazzovsko muziciranje ga je pritegnilo šele po končanem študiju klasičnega saksofona na dunajski univerzi in to tako močno, da je za devet let odšel živet in ustvarjat v najživahnejšo prestolnico kreativnega glasbenega ustvarjanja New York, izkušnje in znanstva pa je nabiral tudi na turnejah in snemanjih po vsem svetu. Leta 2015 je prejel nagrado Prešernovega sklada. Leta 2016 je v svojem rojstnem mestu Velenju obudil šolo, Kreativno jazz kliniko, ki jo je ob prelomu tisočletja vodil legendarni vibrafonist Boško Petrović. Naslednje študijsko leto ga čaka prijeten izziv, postal je profesor saksofona na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki bo po 17-ih letih prizadevanj končno odprla oddelek za jazz.
Pogovor bo vodila Meta Česnik

Epizoda se osredotoča na Triglavski ledenik oziroma Triglav kot simbol slovenskega alpinizma in gorništva ter spremembe, ki jih pri njem skozi leta zaznavajo raziskovalci in obiskovalci gora.
Osrednji lik oddaje je mag. Miha Pavšek, gornik, geograf in raziskovalec na Geografskem inštitutu Antona Melika ZRC SAZU.
Gledalec spremlja merjenje triglavskega ledenika, ki ga opravijo Miha in njegovi sodelavci vsako poletje. Merjenje Triglavskega ledenika neprekinjeno poteka že tri četrt stoletja.
Medtem se z jamarjem dr. Juretom Tičarjem podamo v Ivačičevo jamo pod Kredarico. Natalija Štular, kustosinja v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, pa nam pokaže nekaj zanimivih muzejskih artefaktov, povezanih s triglavskim ledenikom.
Oddajo zaokroži legenda o Podrti gori.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Ob današnjem odprtju festivala MENT smo pripravili prispevek o novostih ter koncertnem in konferenčnem programu festivala. Na Tednu slovenske drame smo se včeraj udeležili okrogle mize Več kritike, prosim. Bili pa smo tudi na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma Zagrebdox v Zagrebu.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov