Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 4. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Tor, 4. apr.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Bor igra namizni tenis. Igra je zelo naporna, če igraš proti sebi, in tudi žogice vse prevečkrat končajo v grmovju. Toda ko se Bor jezi, da je njegova košarica z žogicami prazna, Vida na drugi strani grmovja čaka presenečenje. Prelepo belo jajce, za katero je treba poskrbeti. Zvit in Zaja se hitro napotita iskat ptičkove starše. Ptic sicer ne najdeta, več sreče pa ima Bor, saj najde soigralca – Vida.

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Werner in Robert sta se dogovorila in se vrnila iz Bruslja. Christoph jima pove, da meni, da je Ariane ubila bivšega moža Karla. Christoph in Werner želita najti dokaze, Robert pa ima druge načrte ...
Hildegard in Alfons pregledujeta škatle iz garaže, da bi v njih našla kaj uporabnega za dobrodelni cerkveni sejem. Vendar se Alfons težko loči od spominkov.
Ljubosumna Rosalie naredi sceno Amelie, Michael se vmeša in jasno pove, da z Rosalie nista par.
V Knežjem dvoru se razve, da v apartmaju Sissi straši, zato ga sobarice nočejo več pospravljati. Joell Wauters je navdušen nad tem, Lucy pa manj.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Val odpuščanj. Ni denarja za pomočnika. Na dražbo. Glas za Rome. Izurjeni za nevarnost.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Jamesa pokliče gospa Pamphry, ki se boji za zdravje svojega ljubega psička Tricky Wooja. Takoj je jasno, da je kuža predebel. James ga vzame domov, da bo poskrbel za njegovo strogo dieto in vsakodnevne sprehode. To nalogo prevzame Tristan, ki hoče bratu dokazati, da je sposoben, da bi mu ta plačal študij. Gospa Pamphry je za Trickyja pripravila košaro dobrot, s katerimi pa se sladkata Tristan in Siegfried. Gospa Hall je nesrečna, ker se ji sin noče oglasiti. V ordinacijo pripeljejo na videz nasilnega nemškega ovčarja, zato se Tristan in Siegfried izogibata pregledu.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Ben Vanstone
režija: Brian Percival
v glavnih vlogah: Dame Diana Rigg, Nicholas Ralph, Callum Woodhouse, Anna Madeley, Rachel Shenton, Samuel West

V četrtek, 23. marca se je za muslimane po vsem svetu začel mesec posta. O posebnem pomenu, ki ga ima postni mesec ramazan v življenju vernikov, smo se pogovarjali z Elmo Bošnjak.

Raziskovalca staroverske tradicije na Slovenskem Marko Hren in dr. Janez Kopač sta izdala delo z naslovom »Predkrščanske svetosti in večnostna prostorska ureditev«. Eno od poglavij je posvečeno pastirčku kot simbolu vestnega podajanja vesti v obeh pomenih besede.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: tavaszi divattrendek;
- a Nirvana együttes 1994-es ljubljanai koncertje;
- Varga Vince DJ és látványtervező;
- klipek: Meristem, Shell Beach, Reach A.D., Teeth Marks.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: spomladanske modne smernice;
- ljubljanski koncert glasbene skupine Nirvana iz leta 1994;
- DJ in vizualni oblikovalec Vince Varga;
- videospoti: Meristem, Shell Beach, Reach A.D., Teeth Marks.

V starinarnicah se najdejo stvari, ki jih marsikdo sploh ne pozna. Viki je še posebno vesel, ko ljudje prinesejo tisto, česar ne potrebujejo več, saj je prav kaj takega za koga drugega lahko pravi zaklad. Slikarka in ilustratorka Jelka Godec Schmidt prinese zajeten kup starih stripov in Štef je nad njimi zelo navdušen. Zaklad pač! Jelka razloži Zoji, kaj je ilustracija, v starinarnici pa se obeta tudi pravi ilustratorski dvoboj!

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Vodicah še vedno pripravljajo preste po skoraj pol stoletja starem receptu. V družini Jagodic je peki prest zavezana že četrta generacija.
Starodavno mesto Višnja Gora se je zapisalo kranjski sivki, drugi najbolj razširjeni vrsti čebele na svetu. Tako je v stari šoli, ki je samevala že več kot dve desetletji, našla svoje mesto Hiša kranjske čebele.
Arhitekt Saša Dev, ki je v Mariboru gradil predvsem v prvi polovici 20. stoletja, je s strokovno študijsko razstavo v Umetnostni galeriji Maribor končno dobil svoje pravo mesto v zgodovini slovenske in evropske arhitekture.
Umetnost slikarja, grafika in likovnega pedagoga Črtomirja Freliha je zelo prodorna, spremlja jo želja po nenehnem eksperimentiranju. Tematsko je zelo pestra, saj se razteza prek skoraj vseh klasičnih ikonografskih tem.
V kraju Boračeva v občini Radenci se razprostira lepo posestvo, ki ga na enem koncu obdajajo vinorodni griči, na drugem pa reka Mura. Prav tu je našel svoje mesto prav poseben živalski vrt z imenom Sikalu zoo.

Ovca Marjeta v gozdu zasliši strašljive glasove in oznani meščanom, da je v Vetrniku pošast … Tudi Jani je v skrbeh, dokler ne odkrije resnice: pošast je on sam, ko si med ščetkanjem zob prepeva.

Cmokci v igralnici odkrijejo baterijsko svetilko. Raziskujejo, kako nastajajo sence. Ko Rumeni cmokec svetlobi približa nekaj velikega, se začne zabava.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Katera jed vam pride na misel, ko rečemo piščančji? Paprikaš, seveda! Petra bo skuhala oranžen, kremni paprikaš, ki nas bo ponesel na panonske ravnice. Kraljica začimb v tej jedi je sladka paprika. Značilni okus in rdečo barvo dobi paprika med sušenjem, suhe plodove pa nato zmeljejo v začimbo.
Zraven bomo pripravili domače vlivance, da bo izkušnja res vrhunska

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:45
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Parizu razočarani Adam Robertu pove, da bo Julio zapustil. Julia je odločena, da bo odšla iz Berlina, potem ko je na letališču videla Tomasa z Mariano. A oče jo pregovori, naj ga vendarle poišče. Medtem pa Knapp pove Tomasu, da je Julia v Berlinu. Julia se odpravi na kraj, kjer sta se s Tomasom pred mnogimi leti prvič poljubila. Tudi Tomas se odpravi tja in po čustvenem snidenju preživeta noč skupaj. A zjutraj mora Tomas v Somalijo, Julia pa mora očeta humanoida čimprej odpeljati v Pariz, saj ga bodo kmalu izklopili.

ALL THOSE THINGS WE NEVER SAID / TOUTES CES CHOSES QU'ON NE S'EST PAS DITES / Francija / 2022
Scenarij: Marc Levy & Miguel Courtois
Režija: Miguel Courtois (El Lobo, GAL)
V glavnih vlogah: Alexandra Maria Lara, Jean Reno, Alex Brendemühl, Bastian Hagen, Cédric Ben Abdallah, Martina García

Kolumbijski in mehiški karteli slovijo po tem, da vzpostavljajo vladavino s skrajnim nasiljem. Pri tem imajo nezanemarljivo vlogo njihovi odvetniki, ki predstavljajo najpomembnejšo vez med podtalnim svetom trgovine z mamili in orožjem ter mehiškimi sodnimi in političnimi oblastmi. O tem, zakaj so branili nekatere najzloglasnejše latinskoameriške trgovce z mamili in kako jim je kljub temu uspelo ohraniti integriteto, v dokumentarnem filmu spregovorijo tudi nekdanji odvetniki Pabla Escobarja, Amada Carilla Fuentesa in Joaquína »El Chapa« Guzmána.

SI TU TUES, APPELLE - MOI / IF YOU KILL, CALL ME / Francija / 2022 / Režija: Eduardo Febbro

Film pripoveduje o ruskem barbarstvu v mestih Ukrajine med rusko invazijo na Ukrajino leta 2022.

22:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:05
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Spomini Angelike Hribar nas skozi osebne zgodbe v petih nadaljevanjih popeljejo skozi vse dvajseto stoletje naše zgodovine.

V pripovedi o njenih prednikih spremljamo vzpon, vrhunec in zaton slovenskega meščanstva, naše intelektualne, umetniške in ekonomske elite. Angelika Hribar je hčerka kiparke Lize Hribar in vnukinja slikarke Elze Kastl Obereigner, ki sta študirali na Dunaju in v Firencah, po očetovi strani pa je naslednica široko razraščene družine Hribar. Angelikin praded Franc Šumi in njegova žena Josipina sta bila proti koncu 19. stoletja začetnika tovarne Šumi, njuna hčerka Evgenija in njen mož Dragotin Hribar, starša Angelikinega očeta Zorana, pa sta nadaljevala razvoj tovarne Šumi in ustanovila še tovarno Pletenina. Narodnozavedni Dragotin Hribar je bil tudi velik mecen, med drugim je na pobudo svojega zeta prof. dr. Izidorja Cankarja plačal gradnjo Moderne galerije. Angelika Hribar izjemno zanimivo in privlačno pripoveduje zgodbe, vesele in žalostne, kakršno je pač življenje, včasih pa tudi tragične, kot je zgodba o uboju njenega strica Rada Hribarja in tete Ksenije z gradu Strmol leta 1944 ali pa zgodba o obsodbi in zaprtju njenih staršev Lize in Zorana Hribarja na politično montiranem Nagodetovem procesu leta 1947. Ob gradu Strmol, ki je bil v lasti Rada Hribarja, se bomo sprehodili tudi skozi grad Snežnik, kjer je bil upravnik gozdnih posestev Angelikin praded Jožef Obereigner. Obiskali bomo danes razpadajoči grad Koča vas in še mnoge druge kraje. V pripoved se v besedi in sliki vpleta na desetine pomembnih osebnosti, ki so temeljno zaznamovale preteklo stoletje na Slovenskem. Posebno privlačnost daje oddajam izjemno bogato arhivsko slikovno in filmsko gradivo, ki po večini izvira iz osebnega arhiva Angelike Hribar in bo v veliki meri prvič javno predstavljeno, prispevalo pa ga je tudi več deset slovenskih muzejev in arhivov ter mnogi posamezniki.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov